Moj kruh je išao ovako - otprilike, ništa ne važem
4 jaja, ostatak vrhnja s placa (cca 1/3 veće staklenke nutele), malo maslaca (isto ostatci), žličica soli. Samljeveni indijski oraščići (ne znam koliko, jedno punjenje mašine za mljevenje), pa lanene i suncokretove sjemenke. Zobenih mekinja sam dodala tokiko koliko sam procijenila da bi konzistencija bila dobra. Pekla sm u duguljastom kalupu na 170C sigurno 45 minuta, ako ne i 1 sat.
Recept je sve samo ne precizan. Ali baš mi je fini kruh.
Nisam imala u čemu samljeti sjemenke. Jučer sam doma našle paket već samljevenego lana, pojme nemam otkada to imam.
I uz sve to, navratim se jučer mami i tamo me dočekaju tek pečene krafne. pojela sam ih 4. Cijelu noć nisam mirno spavala. Fakat sam pretjerala
E da, zaboravila sam napisati da sam u kruh stavila i malo sode bikarbone




Odgovori s citatom
