Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
zakaj mrziš? i tomija s đerijem
Pa Tom i Jerry ima izrazito visoku razinu i otvorene i prikrivene agresivnosti.

NIsam toga uopće bila svjesna, dok nisu moji dečki počeli u svakodnevnom životu kopirati njihove postupke (snimili smo im sa Cartoon Networka jer su nama bili dragi).

Isto je sa kojotom i pticom trkačicom.

Što se Disney-a tiče, ja ih kao i apricot baš ne volim i nisam ih gledala. Djeca doma imaju Damu i skitnicu i to mi je bilo podnošljivo, a ostalo... upitne kvalitete.

Od zaista dobrih crtića koje su klinci voljeli mogu izdvojiti profesora Baltazara i trenutno se ne mogu sjetiti ničeg drugog... Eh, da, od animiraca vole A-je-to, ali tu je umjesto nasilja prikazana ljudska glupost (pa opet nisam sigurna je li to dobro ili nije... iskreno, ne znam). Ne možemo im baš sve braniti.

Još jedna stvar - ne reagiraju sva djeca jednako na crtiće, ali prekomjerna količina televizije razara pažnju i koncentraciju + loše djeluje na motoriku (najprije mirno sjede dulje vrijeme pred tv-om, a poslije divljaju jer imaju višak energije koji se akumulira) pa to nije najpametnija aktivnost koju možemo ponuditi djeci. Ja bih rekla da treba paziti kakve su dječje reakcije, pa ako primijetite nepoželjne posljedice, djecu treba staviti na tv-dijetu. Vjerujte - djeluje!