juha s griz knedlama
njoke s tri sira
crveni kupus salata
Butter tikva s heljdom, pileće šnicle + zlena salata
juhica
na prženi luk stavim na sitne kockice narezanu tikvu (i gljive kad imam), pa kad je skoro kuhano sipam heljdu... Začini se prema želji![]()
Sol, papar, eventualno malo vegete.....
Juha od prokulica,škarpina,krumpir salata i za mene dinstano zelje
Palamida sa gradela i zdjela zelene salate sa puuuno rikole; za večeru bučnica.
Tortilje sa crnim grahom, mrkvicom i lukom. sve zapečeno sa sirom još malo urerni.
(naravno...prežderala sam se)
trebala je biti sarma za dva dana, ali je došlo do promjene
danas bolonjez, a poslije nekakav izlazak i lagana večerica udvoje
sutra nekakve ribetine
Danas sam za rucak sama, pa ostaci od jucer: beefsteak i kiselis-salata. Za veceru smo vani.
Sutra, petak: za rucak povrtna juhica, a za veceru vec tradicionalna homemade pizza, kiselis-povce, za desert cheesecake.
Subota: hrane nas drugi
Nedjelja: juha, struca od mljevenog mesa punjena sirom, kiselis-salata.
Ponedjeljak: neka krem-juha, omlet od sunke, Feta-sira i luka, salata. Za desert/veceru cheesecake cokolada + vanilija.
Utorak: homemade cheeseburger od puretine, zelena salata.
Srijeda: bistra povrtna juha; piletina u marinadi Florida, pohani celer, riza. Za desert homemade puding od cokolade.
Cetvrtak: madjarski gulas s nudlicama, salata od svjezeg kupusa.
Petak: jaja + sampinjoni + sir, zapeceno u pecnici, salata od krastavaca. Za desert/veceru: tiramisu.
Subota: domaca pizza od tofua, kiselis-salata.
List na pariski, tartar umak (s grckim jogurtom umjesto majoneze), kuhani krumpirici i leso povrce
Cuj, od vikenda naovamo je bio raspasoj jer smo bili na praznicima.Tako da o redu, radu i disciplini... bolje da se pokrijem usima.
No opcenito se osjecam(o) bolje kad imam nekakav plan i program jer onda kupimo sto nam treba, bolje/zdravije jedemo, manje vremena potrosimo po ducanima, a to automatski povlaci vise slobodnog vremena za obitelj, druzenja, prirodu, itd.. A i manje novaca se potrosi.
Igrom slucaja, za slijedecih 10-ak dana znam kakav nam je program, pa listu i nije bilo tesko sastaviti. Odmah pokraj jelovnika biljezis i shopping-listu, naznacim si dan za kada mi treba meso i povrce pa da bude svjeze, prije odlaska u ducan dodam jos nesto po potrebi na listu, i to je to. Osobno u shoppingu nemam nekih velikih odstupanja od liste, dok MM kupuje po inspiraciji, no cesto i nazove da vidi sto mi treba.![]()
Naravno da ima dana kad jelovnik mijenjamo po trenutnim potrebama i raspolozenju, ima dana kad MM dobije inspiraciju pa kuha nesto sasvim deseto, ili kad odemo van pa se jelovnika ne pridrzavamo.
Ali da mi jelovnik pomaze u svakodnevnoj organizaciji - pomaze, puno.![]()
Nekakvo mix varivo: grašak, mrkva, mahune, luk, porililuk, paradajz sos, sušeni paradajz, noklice,... skuhano na gusto, bez zafriga.
ja pustim poriluk da malo povene, ubacim piletinu, kad dobije boju zalijem vrhnjem za kuhanje + začini i malo se prokrčka
još mi je bolje kada poriluk i piletinu (može i puretina) zalijem s juhom (juha iz vrečice od brokule i karfiola se umiješa u manju količinu vode - nekih 4dcl + 1dcl mlijeka), kuha se nekih 15 ak minuta i s tim zalijem široke rezance
i to se znači kuha?
Ima li koja varijanta da se peče ili nešto na kineski možda?
Baš ću probati, možda prođe.![]()
Gregada i palenta
Mozes napravit quiche sa porilukom:
http://www.coolinarika.com/recept/pi...e-od-poriluka/
Juha od cvjetače i mrkve, pohane tikvice i pileći filei,pire, zelena salata s dresingom, desert-mađarica
piletina s porilukom
http://www.coolinarika.com/recept/piletina-s-porilukom/
sve ovako kako piše osim bijelog vina ja pravil. Bolje mi je s kis. vrhnjem nego s onim za kuhanje. Moji inače poriluk jedu samo u ovoj varijanti, pa onda iskoristim i jako puno ga natrpam.
Ja mnogo volim heljdu pa ako ti nije mucno da mi malo pojasnis...Dinstas luk...onda dodas tikvu ili gljive...Njih takodje izdinstas i onda sipas heljdu....koliko ??? Nikakvu tecnost ne dodajes...pecec kao palacinku...kacamak...Kako treba sve da izgleda u finalu ....Hvala unaprijed
Juha od kelja i prosa,oslic filei s lukom i krumpirom u pecnici,neki kiselis
juha od buče, tjestenina zapečena u pećnici sa purećom šunkom, malo paradajz sosa i vrhnja od zobi (pa kako ispadne)
Juha od povrća, biftek ala mm, rukola, štrudla od jabuka!
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
ćoravi kelj
brancin na grill tavi i grah salata
za desert dobila od nećakinje bajadere![]()
Juha, pileći file, krumpir, umak od tikvica i rukola salata
pile u rolu, nabujak od karfiola i tjestenine, strudla od jabuka
Baš nemam inspiracije ni preveč volje...pa ispunjavam želje.
Danas: Grašak s noklicama, faširanci od puretine
Sutra: Juha od telećih rebara, polovica piceka pečena u pećnici, još ne znam da li će biti krumpir ili mlinci, salata - dalmatinska mišancija
Kolač - brzinski biskvit s makom
Kuhana teletina obično ostane za ponedjeljak, pa uz to bude neki sos (hren) i pire
Posljednje uređivanje od Peterlin : 16.02.2013. at 21:39
jučer, brancini na grill tavi i slani kuhani krumpir
danas, musaka s krumpirom
sutra, rižoto s porilukom i oiletina na naglo
ja danas ništa, svak je s nogu jeo što je dohvatio jer nam je sutra velik dan,jedan mali prvi rođendan.
pa sam sva bila u kolačima,pitama...
jučer pohane bukovače i njoke sa sirom
danas juha od svinjice, prodimljena vratina u rerni, pire i opet neki umak od bukovača, kupus salata, za desert štrudla od višanja.
Dici sretan rođoš malom slavljeniku!
Posljednje uređivanje od Kosjenka : 17.02.2013. at 09:59
Krem juha od gljiva, patkica sa mlincima i mladim krumpirom (za slucaj da sam napravila mlince predebele), mix zelene salate iz svekrvinog vrta
juha od junetina sa noklicama,pečena teleća rebra sa mladim krumpirom,zelena salata
palačinke sa sirom zapečene
uff! kad čitam kuhano meso i sos zazubice mi rastu-- MM ništa od kuhanog mesa ne jede; mogla bi se rastati zbog toga
![]()
Povrtna juha s noklicama,rizi bizi,krmenadle sa senfom,cikla,desert torta od narance