Znači, tu procjenu predpredškolarca od strane vrtićke stručne službe inicira roditelj?
Često slušam od (jedne) odgajateljice da je dijete spremno za školu, ali moj je dojam drukčiji pa ništa ne poduzimam.![]()
Znači, tu procjenu predpredškolarca od strane vrtićke stručne službe inicira roditelj?
Često slušam od (jedne) odgajateljice da je dijete spremno za školu, ali moj je dojam drukčiji pa ništa ne poduzimam.![]()
Posljednje uređivanje od Dalm@ : 20.02.2013. at 09:42
u našem slučaju smo mi inicirali procjenu
najviše zato što je E. jako motivirana za školu i na temelju usporedbe s bratom i sestrom
ali opet, motivacija sama po sebi nam ne bi ništa značila da kognitivno ili emocionalno nije spremna
isto tako, ne bih je dala ranije u školu (usprkos spremnosti) da ona sama jako ne želi ići
Dalm@, što kaže tvoje dijete?
zašto nesigurnost?u srednjoj, sa mnom je išao dečko koji je preskakao razrede. uvijek sve 5 ali socijalne vještine koma. ekipa se' loptala' s njim, niš nije kužio( ili se nije snalazio). tad mi se činilo da su nenormalni roditelji koji bilo što ubrzavaju.
kad smo morali odlučiti upisati ili ne bilo mi je teško odlučiti. s jedne strane bio je moj negativan stav a s druge za školu potpuno spremno dijete.