kleopatra čemu si uopće radila test? Bilo bi puno bolje da si napravila betu da vidiš duplanje, inače dok beta ne pređe 1000 teško da će ti ginekolog išta vidjeti u maternici...
kleopatra čemu si uopće radila test? Bilo bi puno bolje da si napravila betu da vidiš duplanje, inače dok beta ne pređe 1000 teško da će ti ginekolog išta vidjeti u maternici...
Last edited by Mali Mimi; 18.02.2013 at 09:59.
i ako nemas uputnicu vađenje beta hcga po običnim labaratorijima kosta 100 kuna
mislila sam k na labaratorije od domova zdravlja ili bolnica. ovisno di stanujes pa ne znam di vade.
bila sam u poliklinici stela(150 kn)rezultat dobila za sat i pol.......beta 502.2............nikad više necu raditi test hehe![]()
Bravo , odlična beta.
Kleopatra mislim da je ovo bio veliki stres i tebi i namma. Bile smo ful zabrinute ta tebe!
Jao kleopatra koji stres.....ali hvala Bogu sve je dobro zavrsilo![]()
Klropatra drago mi je... i nenoj vise raditi testove![]()
kleopatrasamo tako dalje-hrabro i nek se dupla, dupla....
![]()
joj kak su ti testići u biti nepouzdani.. sad se lijepo to vidi... nek se samo dupla![]()
kleopatra![]()
![]()
Last edited by bubekica; 18.02.2013 at 17:44.
dragi svi!
ja sam jučer pošteno procurila...na uzv.se ne vidi trudnoća tak da sam prestala s utrogestanima i estrofemom i sad se samo mogu nadati da bude se sve prirodno riješilo..
betu opet vadim za tjedan dana, ako bu u padu-ok, a ako ne-onda je najvjerojatnije vanmaternična.
kaj da vam velim...jadna sam, umorna i žalosna...trebam se rasplakati do kraja, malo se odmoriti pa duboko udahnuti i krenuti dalje...
fala vam kaj ste mislile na mene, fala na vibrama i podršci...
makar ne pišem često, pratim vas i svima šaljem ~~~~~~~~~~~~~~~ za hrabrost, sreću i strpljenje....
Elen, zao mi je.
elen
Ne brini, ne bi na VM pravo procurila a ima i drugih simptoma pored slabog/točkastog krvarenja, očito je bila biokemijska - znam da ti nije neka utjeha, ali eto, ipak se nešto zbilo, korak si bliže trudnoći koja će idući put, sigurno, proći u najboljem redu!
Pusa![]()
elenmislim da sve znamo kako se osjecas, i u svoje ime mogu reci da suosjecam s tobom.. al nema druge nego glavu gore, ako vec mora biti tako nek beta pada kako treba , nek se samo ocisti ako se ima sta ocistiti i da krenes u nove pobjede sa istim zarom i da ti novi postupak donese taj mali smotuljak...
cure...danas ultrazvuk prošao dobro...mislim dr.B je reko da je sve lijepo i da se beta lijepo dupla...za tjedan dana ponovno idem ....valjda če tad malo više informacija za mene biti... ja sam mislila da ču već danas neku slićku dobiti
a kaj sam ja znala moram , ja to sve još poloviti
![]()
Kleopatra, kako tako brzo na ultrazvuk? Kod nas se ide tek 15 dana posloje bete. Kod vas nije tako?
Stvarno neznam,doktor mi je tako rekao i opet idem za tjedan dana......ni meni nije jasno,zato što se sada još ništa nevidi,ali bitno je da je on rekao da je sve lijepo...
Svasta, bas cudno od njega. Znam da se na uzv vidi tek kad beta uveliko predje 1000.
kleopatra, i sama znas da je beta prekrasna i da je sve ok, ako sam dobro zbrajala jucer si bila 4+5 i to je stvarno prerano da se nesto vidi, cekamo s tobom drugi tjedan kad budu lijepe vijesti!
Inesz...nije 5tt...pitala sam dr.B...kako da sad to brojim on mi je rekao da od dana transfera a to bi onda bilo tek 2tt, na nalazu nije napisao baš ništa... samo mi je rekao da je to još rano ali je kao sve lijepo...al kaj??? ja sam bila zbilja zbunjena i niš nisam pitala ..meni je bilo dosta da je sve uredu
..... al sam pomislila da mi vi curke možete malo to pojasniti...znači vidjet čemo nešto tek za možda dva tjedna ha????? e da i ne kužim zašto mi je moj ginekolog rekao u prošli petak nakon prve bete da je 4tt i 4 dana ...on je sebi računao od zadnje M....pa šta će sad svatko od njih drukčije to gledati????
kleopatra trudnoca se racuna od prvog dana zadnje menstruacije. neki mpo doktori dodaju malo preciznosti na izracun pa datumu punkcije (koja odgovara ovulaciji) dodaju 14 dana (kao da je ovulacija bila 14-i dan ciklusa, iako je punkcija mozda bila na 12-i ili 16-i dan). racunanje trudnoce od transfera ne postoji, ne razumijem zasto ti je doktor to rekao.
za tvoj tjedan trudnoce je beta uredna i to je jedino sto ti je sad bitno.
Last edited by bubekica; 20.02.2013 at 10:20.
mare ja sad fakat više neznam koliko sam ja sad trudna....???? jel 2tt..jel 4tt ...nemam više pojma...mislim ne želim bit krpelj ..bitno mi je da je sve ok..i da imaš pravo vidim to i sama...al majke ti ....daj nek mi netko objasni od kad se računa..od zadnjeM (14.1 je bio prvi dan zadnjeM ) ili od dana transfera (5.2) ... znam da već smaram al![]()
Kleopatra vjerovatno je mislio da su ti jajnici ok nakon stimulacije, pretpostavljam da je to..
Trudnoca se racuna od dana punkcije minus 2 tjedna, mpo doktori uglavnom tako racunaju, a socijalni ginekolozi uglavnom od zadnje M. Ne kuzim zasto ti je rekao 2 tt...
bubimitka..neznam zašto....još sam ih pitala jasno koliko da ja sad brojim tjedana trudnoće...rekli su oboje ...pa od dana transfera,znaći 2tt...baš u utorak kad dođem ću ih pitati da mi pojasne to...nemam pojma zbilja..a ovo za socijalne sam si i mislila....u utorak ih obasipam pitanjima i ne izlazim dok ne saznam sve šta me zanima .. pa javljam vama odmah
![]()
Kleopatra, nije dobro trcati pred rudu, sto se kaze. Sve u svoje vrijeme! Ne brzaj, ne mozes vidjeti nista do onog perioda kad se bude moglo vidjeti.
To sto je rekao da je sve ok i kako treba, pretpostavljam da je gledao zadebljanje materice, jer u slucaju da ne daj boze nesto krivo krene, materica pocinje da se ljusti, a on bi to mogao da vidi na uzv. Kod tebe je lijepo zadebljana zbog trudnoce i to je sve sto je mogao da vidi.
Da li ces racunati da si trudna 2tt ili 4tt sve jedno je, jer je u sustini isto.. Neki doktori zanemaruju onaj period od 2tt preije ovulacije, neki broje i ta dva tjedna. Uglavnom, isto je.
To ti je moj savjet. Pusti nek sve ide svojim tokom. Ovako samo sebi skodis bez potrebe.
Umjesto da sad uzivas, jer si betom 2x potvrdila trudnocu, ti se mucis mislima u kojem si tjednu, a oba su jedno te isto samo neko voli da umanji ona 2tt.
Nemas razloga za brigu. Devet mjeseci je ispred tebe i sve ces vidjeti i saxnati onda kad za to bude vrijeme.![]()
Malo sam googlala, i naletim na ovo http://www.asteelmagnolia.com/2012/03/for-real.html?m=1
Eto objasnjenja zasto je Kleopatrin test bio negativan![]()
Razumijem engleski ali ne razumijem kako to objasnjava Kleopatrin neg test?
U tekstu se zena cudi kako joj je na 14 dpo pozitivan test na bhcg 500 mIU/ml, a ona ocekuje manju betu.
Kleopatrin je bio negativan vjerojatno zato sto je urin bio popodnevni i razrijeden od cestog pi-pi, a test slabije osjetljiv, pa nije detektirao.
Jeste, ali vidis na slikama ispod, kako je pri bhcg od 500 mIU/ml test mnogo bledji u odnosu na onaj kad je bhcg oko 100. Na to sam mislila. Kako beta raste, tj pocne da pralizi 500 na kucn testu druga crtica je sve bledja.
Cure mojeneznam šta mi se dogodilo sinoć...zato ću vam ovdje pokušati opisati jer mi nitko ne daje konkretan odgovor....dakle oko 2:30 ujutro su me ulovili KATASTROFALNO jaki bolovi u trbuhu...kao menstrualni ali 300xjače!!!!! trajalo je to sigurno oko pola sata ..možete si misliti kad nisam imala snage pozvat muža da dođe u kupaonu....komaa...bila sam bjela ko krpa i hladan me znoj oblio ..ma užas.....dakle naglašavam da ne pretjerujem u opisu tako je točno bilo....šta je to?????????? zvala sam gore na Sv.Duh ...sestra mi je rekla da je to"MOŽDA" normalno???? i sinoć kad sam uspjela dozvat muža on je zvao hitnu gin...al i tamo su rekli da nemaju oni pojma da budemo optimistićni i nadamo se da je sve u redu...jer je to još malo da bi se vidlo....al fala Bogu nije bilo krvi!!!!????? DAL DA ODEM PRIVATNIKU?????
Kleopatra, ne znam sto možeš napraviti osim mirovati, nastaviti utrice i čekati. Da je bilo krvarenje, to ne bi bilo dobro, ovako mozda i je normalno. Ne vjerujem da bi ti ijedan dr mogao reci ili napraviti bilo što drugo.
Nadam se da se neće ponoviti.
Idem ja na Sveti Duh..rekli su da ipak dodjem..pusa i pozdrav curke,javim vam se!
Kleopatra, nadam se da ce sve biti u redu....
Ja, i juce i danas pisnuh test i oba negativna :-\
Ozana:love2:,kleopatra idi sto prije i javi stanje kaj su ti rekli!
Kleopatra ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da bude sve ok..