Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 122 od 122

Tema: mlijeko naše , otrovno...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj zloćko prvotno napisa Vidi poruku
    To ti je po principu "zarati pa vladaj"
    I opet ponavljam - zasto je "naravno" da su Slavonski proizvodjaci odbili prodavati mlijeko za Zottovu tvornicu u BIH i sto je to strasno u ideji da bi prodavali svoje mlijeko Zottu a ne Laktalisu/Dukatu?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Radi cijene?

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    I opet ponavljam - zasto je "naravno" da su Slavonski proizvodjaci odbili prodavati mlijeko za Zottovu tvornicu u BIH i sto je to strasno u ideji da bi prodavali svoje mlijeko Zottu a ne Laktalisu/Dukatu?
    Ma ne ništa nije strašno u ideji, ovo je samo rat između mljekara koji se vodi preko proizvođača, što se mene osobno tiče ja bih sutra predavala mljeko i u Beograd i na Kosovo i u BiH ili bilo kuda ako će platiti više nego ovi "domaći" al ako bi platili manje zašto bih prelazila u neku drugu mljekaru, i ktome još je potrebna izvoznica jer bi se moje mlijeko izvozilo.

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Danas su krenuli kamioni ministarstva poljoprivede i odvoze "nedobro" mlijeko, samo ne znam kako misle razdvojiti ispravno mlijeko od neispravnog jer jedan kamion kupi sve mlijeko i od onih koji su dobili zabranu i od onih koji nisu i od onih koji su pristalli na fiksator i od onih koji su fiksatore odbili... jadno je to prejadno i žalosno i za nas proizvođače i za vas potrošače.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Super mi je ovaj tekst!

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

bome lijepo sroceno

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

toksini su nađeni u stočnoj hrani iz uvoza i to mješavini palminog ulja i mljevena ljuska kikirikija, a tu istu hranu su uvezle mljekare i prodavale stočarima pod moranje
    Moja prva reakcija na prvu vijest je bila "netko je 100% seljacima podvalio prihranu iz Afrike". Ovo je ključno, a baš nitko od medija taj dio ne spominje. Ni Dejanović ... naravno. Nikad nije dao cijelu informaciju, nego uvijek 9/10.

Inače su me gledali kao Gestapo što sam klincu branio sve na bazi kikirikija. Evo - baš zato sam mu branio.

(makedonski kikiritki je OK)

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Davore!
    I zašto su samo toksini nađeni u mlijeku u istočnoj Slavoniji tj brodskoj , osječkoj i vukovarskoj županiji, zar u varaždinskoj ili zagrebačkoj ili bjelovarskoj ili nekoj drugoj nije bila suša, zar te druge županije nemaju proizvodnju kukuruza i mlijeka...i di su tosini bili prije 2 dvije godine kad je bila poplavna godina kad je sjeno kislo po 5 dana i kukuruz plivao nije se moglo u njive ući. I baš me zanima na kojih je to farmama bila sva ta silna vojska inspektora i kome su to uzeli uzorke, kako ja i moji susjedi možemo znati da kod nas nema toksina jer nitko nije bio u kontroli al bitno je da smo pristali uzeti mikrofiksator i sve je ok.

Živi bili pa vidjeli koja nas sljedeća zaraza čeka, preživjeli smo kravlje ludilo pa ptičiju gripu pa svinjsku gripu, pa leukozu goveda, pa preživjet će mo i toksine.

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Ja se razmisljam da odem kod seljaka u baranju i napravim sira od toga mljeka pa u Americi je 10 puta veca dozvoljenost aflatoksin pa nikome nista nije...

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Zamislite jos sav taj sir staviti u pusnicu odimiti ga

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kad je bila navodna ptičja gripa inspektori su išli decimirati perad u pratnji specijalaca u punoj spremi i s mitraljezima. Eto, toliko ste opasni ostatku društva

Molim da me se ne shvati pogrešno kad kažem da su (neki) seljaci ipak povlašteni poduzetnici u ovoj zemlji. Ja si recimo ne mogu kupiti kombajn od 4,8 milijuna kuna, čak ni na neznamnisamkakav kredit u francima. Onaj tko može je definitivno poduzetnik. Ovo naravno ne vrijedi za obiteljska gospodarstva s dvije krave i jednom kozom.

Da se ja krenem baviti nekakvim poduzetništvom sasvim sigurno za takav luđački podvig ne bih dobio ni poticaj ni plavi dizel, nego hrpetinu nameta i poreza, a stvar bi uz ovakvu društvenu klimu najvjerojatnije završila u dugovima i suzama. Jedino što bi me eventualno održalo na površini je pamet i strateško razmišljanje.

Zašto seljaci u takvoj klimi ipak nekako opstaju je misterij nama svima ostalima. Može se reći da teško rade. OK, teško rade i svi ostali u propadajućim granama privrede pa od toga svejedno nemaju perspektivu.

Može se reći da su seljaci bedasti i daju se manipulirati, što je samo po sebi potpuno pogrešna generalizacija, ali zaključujem da sustav funkcionira upravo na foru zatupljivanja. Sklopiš kooperantski ugovor i netko drugi se brine o detaljima, a novac ipak dokapava.

Taleb je u "Crnom labudu" napravio krasnu prispodobu porasta povjerenja purice u dobrohotnost mesara koji ju tovi za Božić. Ne mora ništa raditi, a svaki dan dolaze obilati obroci - mesar je dakle sigurno strašno dobar ... prilično iznenađenje uslijedi za Badnjak.

Mislim da je ovo s mlijekom odličan primjer tova purice i njenog šoka za badnjak. Ekipi je sustavno otupljen poduzetnički duh sustavnim održavanjem prividno obostranog odnosa. Nije li suludo da za svaki "problem" već postoji spremno rješenje, pa makar i u vidu mikrofiksatora koji, gle čuda, spremno čeka u dovoljnoj količini i po prigodnoj 4x većoj cijeni?!

Očekivanje poticaja i plavog dizela, kao i podmirivanja štete u slučaju elementarne nepogode je odnos mesara i purice. Odakle novac za sve to? Naravno, postoji stanovita razlika između otkupne i tržišne cijene zbog koje su seljaci u vazalskom odnosu. Samostalan seljak nema što tražiti na tržištu jer su ostvarive cijene zadane otkupnima, a ove su ispod tržišnih. Bez brige, zarade seljaci svaku lipu poticaja, ali u ovakvom odnosu ih "mesar" može držati debele i spremne za nekakav predstojeći "Badnjak".

Prosvjedi? Blokade prometnica? Ne. Samo puno purica u nevjerici.

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Prije 2 dana sam na belgijskom radiju cula da je u Njemackim fabrikama za pravljanje stocne hrane koristena sirovina iz Srbije koja ima povisen nivo alfatoxina. Kao posljedicu, ta stocna hrana proizvedena u Njemackoj ima sad povisen nivo alfatoksina,tako da je i mlijeko od dva proizvodjaca u Holandiji takodje kontaminirano. Belgijanci su saopstili da inace ne nabavljaju stocnu hranu iz Njemacke tako da nema opasnosti za njihovo mlijeko.Tako da se evo ta prica siri i prema zapadnoj Evropi

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

U nedjelju sam na tržnici kupila domaće mlijeko. ROk trajanja: 06.03.2013. U ponedjeljak navečer ga otvorila, pokvareno. Pitam se jel bakteriološki neispravno, jel u zmazanim bocama ili što već...
    Posljednje uređivanje od Alkemicarka : 05.03.2013. at 13:13

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Alkemicarka prvotno napisa Vidi poruku
    U nedjelju sam na tržnici kupila domaće mlijeko. ROk trajanja: 06.03.2013. U ponedjeljak navečer ga otvorila, pokvareno. Pitam se jel bakteriološki neispravno, jel u zmazanim bocama ili što već...

mi uzimamo domaće mlijeko od susjeda, svaki dan oko 5 ujutro nam je ispred kuće u staklenim bocama. pokupimo ga oko 6, kuhamo i takvo može potegnuti tjedan dana, mada ga popijemo ili usirimo u roku od dva ili tri. ako hoćemo imati sir ili jogurt čuvamo tri do četiri dana i onda sve ide u veliki lonac. znači, mlijeko je stajalo neprokuhano u hladnjaku i po tri dana i ne bude mu ništa. staklene boce peremo u perilici na 75 stupnjeva, imaju velike otvore pa se lako operu i isperu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Možda je od bređe krave.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam koje je to domaće mlijeko s rokom trajanja. Ja kupujem od žena koje prodaju sir i vrhnje. Kupim ujutro, držim cijeli dan na poslu u frižideru i popodne zakuham (nastojim kupiti ono koje je pomuženo ujutro, ali mi se ne pokvari niti ono od večeri). Rijetko mi se ukiseli, ali ako mi se to i dogodi pri kuhanju, pojedemo to žlicom

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Da baš sam i ja ovo mislila koji to domaće pomuzeno mlijeko ima rok trajanja,pravo mlijeko se samo u bocama može pretvoriti u kiselo koje kasnije postane sir.

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj alma_itd prvotno napisa Vidi poruku
    Prije 2 dana sam na belgijskom radiju cula da je u Njemackim fabrikama za pravljanje stocne hrane koristena sirovina iz Srbije koja ima povisen nivo alfatoxina. Kao posljedicu, ta stocna hrana proizvedena u Njemackoj ima sad povisen nivo alfatoksina,tako da je i mlijeko od dva proizvodjaca u Holandiji takodje kontaminirano. Belgijanci su saopstili da inace ne nabavljaju stocnu hranu iz Njemacke tako da nema opasnosti za njihovo mlijeko.Tako da se evo ta prica siri i prema zapadnoj Evropi
    Oni sigurno nece od svojeg mljeka raditi struju he he

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj alma_itd prvotno napisa Vidi poruku

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj lidija123 prvotno napisa Vidi poruku

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Da baš sam i ja ovo mislila koji to domaće pomuzeno mlijeko ima rok trajanja,pravo mlijeko se samo u bocama može pretvoriti u kiselo koje kasnije postane sir.
    nisam sve čitala...nego...moram podijeliti svoje čuđenje sa vama...
    mislim, možda se vi čuditi nećete...al..ono...valjda sam ja bila turbo naivna.

naime...kupujemo nekad domaće...nekad u trgovini kakti svježe mlijeko. i to popratim da bude ono sa što kraćim rokom trajanja.
    kako nam je u 1.mj bio rođendan...pa sam uzela nešto više mlijeka...a to isto nije stalo u moj kućni frižider, radi ostalih namirnica...pa smo ga smjestili u garažni...
    mislim, da ne duljim
    zaboravila sam na to mlijeko...i jučer ga ugledala. rok trajanja 16.1.
    izgleda normalno...
    i ne da vrag mira...da ga probam...
    sasvim ok. od pokvarenooooog ni p .

fuj...bljak...svježe mlijeko...moš' mislit

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •