Pokazuje rezultate 1 do 50 od 277

Tema: Grižnja savjest, loše upravljanje vremenom i fizičkim resursom (čitaj samom sobom)?!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pa dobro sad, aj recimo da svi kuzimo da je problem u njm-u, ali sta s tom informacijom? ne mozes covjeka koji se ne zeli promijeniti natjerati da se promijeni. to je uzaludno trosenje energije. sto je neko napisao, it takes two to tango.

on bi mogao ovo i ono ali nece ili ga ona ne moze dobiti da to napravi. ja bi polaznu tocku rjesenja problema premjestila drugdje. na sebe npr.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    pa dobro sad, aj recimo da svi kuzimo da je problem u njm-u, ali sta s tom informacijom? ne mozes covjeka koji se ne zeli promijeniti natjerati da se promijeni. to je uzaludno trosenje energije. sto je neko napisao, it takes two to tango.

on bi mogao ovo i ono ali nece ili ga ona ne moze dobiti da to napravi. ja bi polaznu tocku rjesenja problema premjestila drugdje. na sebe npr.
    Ah, čuj... teško je to. Već su žene rekle svašta pametno.

A i razumijem Neli - kad mi nešto u životu ne štima, onda čistim bjesomučno po doma pokušavajući na taj način "očistiti život" i to mi daje osjećaj nadzora nad stvarima, ali u biti ne rješava problem.

Ja bih svog muža pitala "u čemu je problem, što tebe muči?" iako je to teško, jer većina muških nisu rođeni komunikatori i teško im je uobličiti nevolju u riječi. Iz dosta toga što je rečeno ja iščitavam da se ne radi samo o braku, nego i o poslu - očito čovjeku nešto nije kak treba ili nije po volji. Treba mu jasno ukazati da se problemi ne rješavaju ležanjem na kauču, nego da tako samo postaju veći i teže rješivi. Eh, sad, hoće li on to smatrati napadom - ne znam. Uostalom, da je to moj život i moja obitelj, ne bih se previše brinula hoće li se tko uvrijediti. Učinila bih sve što treba da nađem uzrok (ili potaknem muža da nađe uzrok) i da se konačno stvar krene raspetljavati. Zdravstveni problemi se rješavaju kod liječnika, bračni problemi doma ili kod bračnog savjetnika, poslovni problemi na poslu ili traženjem novog posla. Samo treba krenuti. Dijete je u ovom slučaju dobar motivator (ili bi trebalo biti). Ja znam što se meni umalo dogodilo u situaciji koju ne bih rado ponovila - imala sam odgovoran posao, dobro plaćen, zahtjevan... mm se snalazio s dva jasličara kako je znao a ja nikad nisam bila zadovoljna. Sve dok jednom nismo došli do dna i krenuli raspetljavati malo pomalo. Pa je ispalo da sam ja uredno izgurala mm-a iz svog života, da mi je posao postao najvažniji, pa tek onda djeca, pa duuugo ništa, pa mm. Nisam toga bila svjesna dok se događalo - morali smo popričati. Bilo je svakakvih riječi koje ne bih rado više čula, a ni on. Jedva smo to počistili, ali kako - JA sam si našla manje zahtjevan posao bliže kući, postavila svoje prioritete na pametniji način i nakon štajaznam nekoliko mjeseci koje bih radije zaboravila stvari su se vratile u normalu. Ne kažem da Neli treba napraviti to isto - svatko si treba naći svoju mjeru i svoje rješenje. ALi bez komunikacije nema ništa. Bez razgovora (otvorenih, bez obzira na to kako se osjećaš i kako se osjeća druga strana) nema ništa. Sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •