Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
Imamo friško iskustvo, jer sam prije par tjedana primijetila da slabije čuje (a o učestalim uhoboljama koje se javljaju svakih dva-tri tjedna da i ne govorim). Doktorica nam je propisala hidrogen, kapala sam mu tri dana, i znatno se pročistilo. U njegovom slučaju, cerumena je bilo toliko da mu doktorica uopće nije mogla vidjeti bubnjić. Nakon kapanja se to ipak malo poboljšalo, a i sluh se malo popravio.
Hidrogen je riješio pitanje previše cerumena, ali ne i uhobolju, pa ćemo ipak i do otorinca po mišljenje... naime, mandule je operirao prije 4 godine, situacija s nosom je od tada neusporedivo bolja, ali uho ga često boli, a doktorica ne može vidjeti u čemu je stvar pa ga je poslala specijalistu.

Peterlin, kako je u vašem slučaju završila priča s jako uskim zvukovodima? Čini mi se da bi to i kod mojeg sina moglo biti u pitanju...
Mi smo na ORL išli na Merkur (jako su nam bili dobri, i danas povremeno odemo ako nešto treba). Ispirali su djetetu uši jako često, naročito lijevo koje je bilo potpuno blokirano. Osim toga radili su mu i propuhivanje Eustahijevih tuba (policeriranje) samo jedan jedini put negdje u dobi od 3 godine - neugodno i bez uspjeha. Stvari je dosta popravila operacija mandula, a s ušima smo se patili do djetetove desete godine kad je glava narasla toliko da su zvukovodi postali bolje prohodni. Kad mi je to otorinac govorio na prvom pregledu, nisam mu vjerovala, ali eto - baš tako se pokazalo. Zadnjih godinu i pol sve je super, možda čak i dvije.

Eh, da - možda je slučajno, a možda i ne - nema nikakvih simptoma upale i uši su prohodne otkad redovno ide u slanu sobu u zimskim mjesecima 1x tjedno. Ovdje sam doživjela kojekakve kritike radi toga, ali to je naše iskustvo - stariji se riješio ispiranja ušiju (vjerojatno je ta pojačana sekrecija bila izazvana latentnim upalama + suženi zvukovodi = nevolja). Mlađi sin astmatičar nije trebao ventolin ni aerius ni jednom u te dvije godine. Ne znam točno što je napokon pridonijelo rješavanju naših problema, ali sretna sam da je to velikim dijelom iza nas.