Caine prvotno napisa
ma jasno endži&tanči, banaliziriao sam stvar jer je kompliciranija, a ne da mi se pisati. što da sam pisao da smo bili na putu u keniji nas dvoje sami dva mjeseca i da je tamo zatrudnila? oko nas crnci sami pa ne treba plaćati analizu, nego onako, vizualno... onda bi likuša tipa marija tek vrištala hvaaaaaaaaaalite me usta moja, moralne pridike i blabla, post bi skrenuo sa onoga što sam htio doznati. a interesantno, uvijek skrene. trebalo je to logički: dvije premise i konkluzija. i onda bi se opet našle one koje očekuju roman. da, treba tatu svoje djece i to je to. ne da mi se menadžati tuđe nevolje! aj ti onda idi na more s djetetom, a da ne ideš sa njegovom mamom, a njegova mama sa djecom iz prijašnjih tuluma, mamom koja će pomagati svojem djetetu koje ima troje djece, mužem koji će pomagati baku i sl. ne treba mi "iskusan" odvjetnik, nego samo netko tko zna sljedeće: u kakvoj obvezi sam pravnoj ja prema njenoj djeci, da li nasljeđuje dijete moje po istoj formuli kao i njena djeca, ili je to samo moje dijete, jednako kao i u braku dobiveno, što ako se meni nešto dogodi, naslijedi me sin iz braka i ovo dijete, ovo dijete ima skrb od mame, može li ona podijeliti sve na svoju djecu i sl...