Pokazuje rezultate 1 do 50 od 101

Tema: Nisam razveden (ali smo rastavljeni), a cura s kojom sam bio čeka dijete

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Caine prvotno napisa Vidi poruku
    ma jasno endži&tanči, banaliziriao sam stvar jer je kompliciranija, a ne da mi se pisati. što da sam pisao da smo bili na putu u keniji nas dvoje sami dva mjeseca i da je tamo zatrudnila? oko nas crnci sami pa ne treba plaćati analizu, nego onako, vizualno... onda bi likuša tipa marija tek vrištala hvaaaaaaaaaalite me usta moja, moralne pridike i blabla, post bi skrenuo sa onoga što sam htio doznati. a interesantno, uvijek skrene. trebalo je to logički: dvije premise i konkluzija. i onda bi se opet našle one koje očekuju roman. da, treba tatu svoje djece i to je to. ne da mi se menadžati tuđe nevolje! aj ti onda idi na more s djetetom, a da ne ideš sa njegovom mamom, a njegova mama sa djecom iz prijašnjih tuluma, mamom koja će pomagati svojem djetetu koje ima troje djece, mužem koji će pomagati baku i sl. ne treba mi "iskusan" odvjetnik, nego samo netko tko zna sljedeće: u kakvoj obvezi sam pravnoj ja prema njenoj djeci, da li nasljeđuje dijete moje po istoj formuli kao i njena djeca, ili je to samo moje dijete, jednako kao i u braku dobiveno, što ako se meni nešto dogodi, naslijedi me sin iz braka i ovo dijete, ovo dijete ima skrb od mame, može li ona podijeliti sve na svoju djecu i sl...
    Ne da mi se sve čitati.

Tvoja priznata djeca + žena od koje se nisi rastao sve nasljeđuju.
    Ostala djeca žena koje su rađale i tvoju djecu, nemaju nikakva prava pri podjeli tvoje imovine.

Majke tvoje djece po zakonu ne bi smjele dijeliti nasljedstvo tvoje djece sa ostalom njihovom djecom, ali vjerovatno hoće. Zakon se lako izigra. Mogu svaki mjesec, na ime uzdržavanja, uzimati određenu količinu love i potrošiti bez da ikome polažu račune.

Savjet pravnika je nešto pozitivno, nije negativno. Ti si dužan zaštititi svoju djecu i njihove interese. Obzirom da sam ne znaš kako, savjetuj se.

Vidim da si iz BiH. Ovdje manje-više pišu žene koje žive u RH, a zakoni nisu nužno isti.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    Majke tvoje djece po zakonu ne bi smjele dijeliti nasljedstvo tvoje djece sa ostalom njihovom djecom, ali vjerovatno hoće. Zakon se lako izigra. Mogu svaki mjesec, na ime uzdržavanja, uzimati određenu količinu love i potrošiti bez da ikome polažu račune.
    Riječ je o alimentaciji, ne o nasljedstvu. Meni je malo bezveze ovo kalkuliranje oko love. Ako žena o kojoj je riječ ima još djece, a nema neka primanja, za pretpostavit je da će se novcem koji dobije kupiti hrana za svu djecu, plaćati režije za svih zajedno. Recimo da joj ponestane love i kad dobije alimentaciju, hoće li kupiti hranu samo za jedno dijete? Ne vidim čemu cjepidlačenje. Ako Caine kaže da je spreman plaćati alimentaciju i da novac nije problem, nakon što se pošteno utvrdi iznos jedino što bi ga trebalo zanimati je da se majka o djetetu dobro skrbi, a ne koje točno račune plaća tim novcem. Uostalom, kako je rečeno, alimentacijom se plaćaju manje opipljivi troškovi za dijete, kao što je stanovanje i režije.
    Mene bi brinulo to što piše blackberry, ukoliko majka bude onemogućavala viđanje oca s djetetom, pa dođe do odnosa gdje je tata samo izvor novaca (neovisno o ovoj priči s fakultetom). Tako da smatram da se ne bi trebalo toliko raspravljati o novcima (bar u ovom slučaju) nego o tome koliko će Caine imati prava kao otac.

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Riječ je o alimentaciji, ne o nasljedstvu. Meni je malo bezveze ovo kalkuliranje oko love. Ako žena o kojoj je riječ ima još djece, a nema neka primanja, za pretpostavit je da će se novcem koji dobije kupiti hrana za svu djecu, plaćati režije za svih zajedno. Recimo da joj ponestane love i kad dobije alimentaciju, hoće li kupiti hranu samo za jedno dijete? Ne vidim čemu cjepidlačenje. Ako Caine kaže da je spreman plaćati alimentaciju i da novac nije problem, nakon što se pošteno utvrdi iznos jedino što bi ga trebalo zanimati je da se majka o djetetu dobro skrbi, a ne koje točno račune plaća tim novcem. Uostalom, kako je rečeno, alimentacijom se plaćaju manje opipljivi troškovi za dijete, kao što je stanovanje i režije.
    Mene bi brinulo to što piše blackberry, ukoliko majka bude onemogućavala viđanje oca s djetetom, pa dođe do odnosa gdje je tata samo izvor novaca (neovisno o ovoj priči s fakultetom). Tako da smatram da se ne bi trebalo toliko raspravljati o novcima (bar u ovom slučaju) nego o tome koliko će Caine imati prava kao otac.
    Mislim, zakonski se to fino da urediti. Praksa je nešto sasvim drugo.
    Jako sam malo, a ima ih podosta, srela zdravo rastavljenih partnera. Sve to ode u kupus tik tak, i sve se prelomi preko djece.
    Djecu nije teško izmanipulirati.

Za mene, recimo, otac nije nikad platio kunu alimentacije a imali smo odnos. Dok s druge strane, moj očuh je bio skroz uredan u plaćanju svega, bez ikakvog odnosa. Ironija.
    Sve se svodi, po meni, na ljudskost...a toga je sve manje danas...nekako mi se čini. Zajednički nazivnik svemu je upravo kalkulacija.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •