Pokazuje rezultate 1 do 50 od 792

Tema: Znate li kako izgleda fiziološki porođaj?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj IvanaR prvotno napisa Vidi poruku
    Čini mi se da samim činom dolaska porodillje u porodilište doktori, možda i podsvesno, preuzimaju jedan (veći) deo odgovornosti za ishod porođaja, a trudnica se oslobađa dela odgovornosti. I u tom transferu doktor se oseća obaveznim da učini nešto, pa makar to nešto i ne bilo potrebno. E sad možda će se neko uvrediti, ali ja mislim da većini žena sasvim odgovara da se oslobode jednog dela odgovornosti, i zbog toga pristaju na sve intervencije.
    Na ovo sam i ja mislila kada sam rekla da žene ne žele da znaju o fiziološkom porođaju, nikako nisam mislila da su žene lenje-ali ne mislim ni da je do saznanja o fiziološkom porođaju baš tako teško dopreti. Mnogo ga je teže prihvatiti, a skoro nemoguće primeniti.

Ja ne smatram današnje žene manje hrabrim od nekadašnjih, naprotiv, ali se pojam hrabrosti na porođaju sada potpuno promenio. Žene sada na porođaju kao normalne stvari istrpe takva mučenja za koja bi orden trebalo da dobiju, ali im je potpuno društveno neprihvatljiva pomisao da prihvate drugu vrstu hrabrosti-odgovornost za tok svog porođaja. Sa sociološke tačke gledišta zapravo je fascinantno koliko bola smo spremne da podnesemo da bismo bile društveno prihvaćene.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Na ovo sam i ja mislila kada sam rekla da žene ne žele da znaju o fiziološkom porođaju, nikako nisam mislila da su žene lenje-ali ne mislim ni da je do saznanja o fiziološkom porođaju baš tako teško dopreti. Mnogo ga je teže prihvatiti, a skoro nemoguće primeniti.

Ja ne smatram današnje žene manje hrabrim od nekadašnjih, naprotiv, ali se pojam hrabrosti na porođaju sada potpuno promenio. Žene sada na porođaju kao normalne stvari istrpe takva mučenja za koja bi orden trebalo da dobiju, ali im je potpuno društveno neprihvatljiva pomisao da prihvate drugu vrstu hrabrosti-odgovornost za tok svog porođaja. Sa sociološke tačke gledišta zapravo je fascinantno koliko bola smo spremne da podnesemo da bismo bile društveno prihvaćene.
    Wow, ovo si predobro sročila.

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

nešto sam se htjela osvrnuti na informiranost...
    recimo...u najmanju ruku, danas ti treba olala vremena i truda da uđeš u bit neometanog poroda.

e sad...ja sam informacije primala...onako...čisto da potvrdim onaj osjećaj u meni koji i govori da je to tako.
    nisam pamtila autore...godine...citate...
    ono...nisam se spremala za ispit, već za porod.
    izgledalo mi je nepotrebno.

i onda se nađeš na porodu...u trudovima...i sve znaš...
    a opet...ne u onoj mjeri da budeš jelte kvalitetan protivnik.
    jer, u trenutku kad ti dotični dr izgovori...pa eto vidiš da ne znaš, ne možeš...glupostima ugrožavaš život djeteta...ti si sigurno neka Roda...prirodan porod NE POSTOJI!
    trebala si ostat kući ako si željela prirodan porod!
    ja u tom trenu nisam kužila što bi s njim??? pa s kim se borim?? nikakve šanse nemam. što bi ja njemu objasnila?
    recimo, ja sam se pripremila na prirodan porod, ali ne i na ovakvu borbu. na žalost.

nego....mene izuzetno...baš izuzetno iritira ta reklama na tečaju...gdje i dođeš do info o mogućnostima poroda...
    pa ti kažu....može prirodno...može stočić...a ne kažu da ovisiš o spodobi na koju ćeš naletiti kad ti bude vrijeme.
    mene to izbacilo iz takta skroz. lažljivci lažljivi! baš bi ih tužila sad. prijatelji djece...pih!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Trebalo bi ici na te tecajeve onako partizanski pa malo "bombe" bacat...

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Trebalo bi ici na te tecajeve onako partizanski pa malo "bombe" bacat...
    ja sam to imala u planu skroz...al sam se suzdržala....ne znam ni sama zašto.
    baš bi trebalo

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku

tako i ja mislilm...i boli da većina nije svijesna toga.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •