Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3113

Tema: Motorički razvoj djeteta u 1. godini života

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Leonisa, nekome sa propustima dobro prođe jer je stupanj oštećenja i vrsta različita zato svi mi različito razmišljamo jer
    se vodimo od svojeg djeteta.
    Ti si kod svoje prve trebala valjda biti čvrsta i ustrajna i samim time dolaziti u konflikte sa okolinom za dobrobit svog djeteta.
    Okolina je tu jako bitan faktor, ja sam bila crna ovca i nije mi žao zbog toga, jer ne znam što bi bilo da je bilo drugačije,
    možda ne bi bilo ništa, a možda bi bilo, ko to zna.

ps. I kad se sjetim toga sjetim se što sam sve prolazila zbog okoline što mi je uvelike utjecalo na
    odnos sa djetetom, prema dijagnozi i strahovima. Da su mi olakšali puno bi toga bilo drugačije.
    Posljednje uređivanje od oka : 06.04.2013. at 12:51

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Leonisa, nekome sa propustima dobro prođe jer je stupanj oštećenja i vrsta različita zato svi mi različito razmišljamo jer
    Da, ovo je to razmišljanje na koje sam se referirala i koje će se, možda, promijeniti, as time goes by, barem kod mene je, nekako su mi sve te postavke bile kontekstualizirane (a vježbali smo vrlo ustrajno, ali evo... ono što sam ja naučila u tom iskustvu bilo je suprotno ovome), barem se meni čini da sam postala opuštenija oko tih nekih preporuka, iako... možda sam samo zamijenila jednu dijagnozu za drugu.

Mislim da se ne možemo skužit, ja slabo prenosim, a vi ste u modu s malim bebicama kada vam treba ta vrsta uputa. Pls probajte naći nešto za kaae na eng., ja se ubih, ne nalazim ništa - o tome da je pogubno posjedanje i vodanhje - nalazim samo forumske rasprave nekih nijemaca i neku ženu koju ne znam jel dr i njen blog.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.04.2013. at 12:55

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Da, ovo je to razmišljanje na koje sam se referirala i koje će se, možda, promijeniti, as time goes by, barem kod mene je, nekako su mi sve te postavke bile kontekstualizirane (a vježbali smo vrlo ustrajno, ali evo... ono što sam ja naučila u tom iskustvu bilo je suprotno ovome), barem se meni čini da sam postala opuštenija oko tih nekih preporuka, iako... možda sam samo zamijenila jednu dijagnozu za drugu.

Mislim da se ne možemo skužit, ja slabo prenosim, a vi ste u modu s malim bebicama kada vam treba ta vrsta uputa. Pls probajte naći nešto za kaae na eng., ja se ubih, ne nalazim ništa - o tome da je pogubno posjedanje i vodanhje - nalazim samo forumske rasprave nekih nijemaca i neku ženu koju ne znam jel dr i njen blog.
    jucer sam provela popodne trazeci, pa sam nasla srpske. ni ja ne nalazim nista na engleskom, cak i one kanadske stranice su offline.

apropo djece koja ce proci ok, ja vise vidim oko sebe one koji nisu prosli ok, dok ima onih kod kojih se tek bude pokazalo da li su prosli ok, ono kad udju u trecu dob .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    jucer sam provela popodne trazeci, pa sam nasla srpske. ni ja ne nalazim nista na engleskom, cak i one kanadske stranice su offline.

apropo djece koja ce proci ok, ja vise vidim oko sebe one koji nisu prosli ok, dok ima onih kod kojih se tek bude pokazalo da li su prosli ok, ono kad udju u trecu dob .
    I da, i te će zeznut lifestyle, ne nuđenje igračke u 4. mjesecu, a ne u 5.-me. Ali.... dok god je to Borba, treba se uvjeriti u Cause. I ja sam isto tako.... i vidim sad nekako, koliko je to široko bilo, i mpoja je istina, s mojom malom, barem kako je ja vidim, da bi ispalo OK ovako ili onako, a kad se sjetim koliko sam sveki tupila da je ne diže, nego zavrti preko ruke, iskreno, dođe mi žao i neka nježnost na "mladu sebe".

Ali, to su stvarno drugačije životne filozofije.

Dajte, pomozite, ako ste u kontantima višednevnim s našim cijenjenim stručnjacima - nađite neke službene stranice na eng., nemoguće pak da to znanje nije preško Baru, ali teško naći totalno.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.04.2013. at 13:03

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ti si kod svoje prve trebala valjda biti čvrsta i ustrajna i samim time dolaziti u konflikte sa okolinom za dobrobit svog djeteta.
    Okolina je tu jako bitan faktor, ja sam bila crna ovca i nije mi žao zbog toga, jer ne znam što bi bilo da je bilo drugačije,
    možda ne bi bilo ništa, a možda bi bilo, ko to zna.

ps. I kad se sjetim toga sjetim se što sam sve prolazila zbog okoline što mi je uvelike utjecalo na
    odnos sa djetetom, prema dijagnozi i strahovima. Da su mi olakšali puno bi toga bilo drugačije.
    ja znam da sam "kredite" dobila kasnija kada je ona postala motoricki naprednija od vrsnjaka, kada je, zbog pravilnih obrana, znala padati, onda kad je rijetko padala, jer je bila spretna jer je sve radila po PSu. da to nismo, znam da ne bi bila. ne trebam nagadjati.
    ista stvar je bila i s dojenjem. produzenim.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja znam da sam "kredite" dobila kasnija kada je ona postala motoricki naprednija od vrsnjaka, kada je, zbog pravilnih obrana, znala padati, onda kad je rijetko padala, jer je bila spretna jer je sve radila po PSu. da to nismo, znam da ne bi bila. ne trebam nagadjati.
    ista stvar je bila i s dojenjem. produzenim.
    To je naveća nagrada od svega, kad vidiš da se trud i borba isplatilo, to je neprocijenjiv osjećaj
    Ista stvar kod mene.

ps Toliko dobar osjećaj da potisne one sve borbe i strahove do prvog iskoraka
    Posljednje uređivanje od oka : 06.04.2013. at 13:00

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

To je naveća nagrada od svega, kad vidiš da se trud i borba isplatilo, to je neprocijenjiv osjećaj
    Ista stvar kod mene.

ps Toliko dobar osjećaj da potisne one sve borbe i strahove do prvog iskoraka
    ja sam plakala od srece kad je moja osvojila medalju na djecjoj olimpijadi. mislim, od djeteta koje je ucilo puzati, posjedati se, dizalo u iskorak, hodati, sve na goljaku, ovo mi je bila najveca moguca nagrada, vidjeti nju s onim ponosom u ocima nakon sto sam ju gledala tuznu i isfrustriranu kada su njeni vrsnjaci vec prohodavali, a ona se nije znala pomaknuti pa su joj sve igracke uzimali, kada bi trcali po parku, a ona bi kasnila jedan krug i nikad nije nikog uhvatila...ta medalja za nju, za nas, nije samo medalja za to natjecanje, bila je za sav trud.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam plakala od srece kad je moja osvojila medalju na djecjoj olimpijadi. mislim, od djeteta koje je ucilo puzati, posjedati se, dizalo u iskorak, hodati, sve na goljaku, ovo mi je bila najveca moguca nagrada, vidjeti nju s onim ponosom u ocima nakon sto sam ju gledala tuznu i isfrustriranu kada su njeni vrsnjaci vec prohodavali, a ona se nije znala pomaknuti pa su joj sve igracke uzimali, kada bi trcali po parku, a ona bi kasnila jedan krug i nikad nije nikog uhvatila...ta medalja za nju, za nas, nije samo medalja za to natjecanje, bila je za sav trud.
    Ma... evo... ne mogu ne komentirati - sumnjam da je dijete bilo tužno št su njeni prhodavali, vjerojatno to nije kužila - to su tvoji osjećaji, čini mi se.

I meni su rekli da mala ludilo radi analizu i sintezu, da je super sportašica... i taj osjećaj ponosa I did it je kod mene izostao.... ja sam uvjerena da bi ona bila OK, s tim i bez toga... i da sam šizila bezveze, pa mi je prevladao taj osjećaj - she's OK, sveki je bila u pravu.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.04.2013. at 13:07

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma... evo... ne mogu ne komentirati - sumnjam da je dijete bilo tužno št su njeni prhodavali, vjerojatno to nije kužila - to su tvoji osjećaji, čini mi se.

I meni su rekli da mala ludilo radi analizu i sintezu, da je super sportašica... i taj osjećaj ponosa I did it je kod mene izostao.... ja sam uvjerena da bi ona bila OK, s tim i bez toga... i da sam šizila bezveze, pa mi je prevladao taj osjećaj - she's OK, sveki je bila u pravu.
    oh, ne, nisu to bili moji osjecaji, na zalost. mislim, imala je godinu dana, dijete tada jasno zna pokazati emocije.
    ja znam da ona bez rada na njoj ne bi bila ovako ok jer znam sta smo sve kod nje ispravljali i znam zasto i koje su posljedice da to nismo ispravljali.
    mislim, sjedni se u w polozaj i tako se kreci, pa onda samo reflektiraj takve noge u vertikalu i sta dobijes? teski X, hodanje po unutarnjem rubu, prsti stopala okrenuti prema unutra. posljedica: zapinjanje, spoticanje, padanje. ako nema obrane, ne zna kako padati, razbijanje glave.
    ovo s poticanjem o vlastite noge smo prosli. zato znam.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Našla sam joj ovo:

http://www.janetlansbury.com/2012/04...-the-downside/

I ovaj neki forum:

http://www.physiobob.com/forum/paedi...ng-babies.html

Ali ništa drugo, tipa the Bobath centre tu i tu i neki association of nekih doktora kaže to i to - a da je na eng - nešto što ne bi bilo forum ili blog, nego malo "službenije" a bilo bi stila ovih rs stranica koje je leonisa našla na srpskom.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.04.2013. at 12:59

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A odnosi se na pasivno posjedanje i na vodanje za ručicu, koji su kod nas ono.... već maltene opće znanje, a kad roštaš po eng nalaziš samo how-to naučit dijete sjedit i hodat - barem ja jučer nisam ništa našla drugačije, a službeno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •