Stranica 140 od 288 PrviPrvi ... 4090130138139140141142150190240 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 6,951 do 7,000 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Legal, ja sam u jednoplodnoj trudnoći bila na crinoneu (pa utrićima per os zadnji tjedan, zbog krvaruckanja i iritacije) do 16 tt, jad sam provjeravala s Pragom do kada ih nastaviti rekli su mi do 15-16 tt ( isto mi je placenta nisko sprijeda i preko ušća), a kod gemina po potrebi i do 32 tt , upravo zbog opasnosti od kontrakcija i prijevremenog otvaranja (malo sam guglala američke site-ove, isto tako pišu, ne može škoditi, a benefita očito, ima)

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Vidjet cu danas sa svojim MPO docom. Mene isto strah tek tako prestati s terapijom.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Legal,moj MPO dr.mi je rekao.da cu utrice koristiti skroz do 37 tt bas zbog tog krvarenja na pocetku..
    Malo mi je smanjio dozu samo i to je to..

A sto se tice tokolize,kad sam ja lezala u bolnici,bas sve trudnuce koje su imale indikaciju su bile prikopcane na tokolizu..
    Isto vrijedi i za serklazu..

Legal,meni je dr.rekao u tvojim tjednima da mi je posteljica niski,ali se podigla i sad je sve ok..
    Mislim da je prerano da se postavi takva dijagnoza,definitivno..

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

gabi i andd neka sve bude ok...ja u petak moram ići vaditi krv malo mi je povišen crp i leukociti pa da vidimo da li šta raste,a u utorak moram briseve napraviti....joj sto problema.....a bolje i provjeravati nego kasnije da ne bude kasno...

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

legal i moja je sprijeda nisko preko ušća....kaže da će se podignuti....sad sa 20+2

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

hvala cure. vidjet cu sto mpo doc kaze na tel. u medjuvremenu sam popila jedan utric just in case. i da moram prestat nije mi logicno napravi tako nagli cut.

jeli vi vodite trudnoce kod svojih ginekologa ili kod mpo doktora?
    moj soc gin je drag ali je old school i pred penziju. ne znam bas koliko je blizanackih trudnoca vodio, pogotovo ivf trudnoca sa ljekovima.

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Gabi25 prvotno napisa Vidi poruku
    A moja je jadna sva uspavana jer je u tokolizi uz partusisten i normabel. I ja stalno spavam a i ona je puno mirnija
    Primam i ja normabel zajedno s isoptinom i to 3x1 ali oralno. Mojoj bebi ocito ne smeta . Zivahna je,istina ne stalno ali ima razdoblja budnosti i lupetanja na sve strane.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja ne nosim twinse ali isto sam imala posteljicu preko ušća sad mi se počela dizati na zadnjem pregledu je dr. rekao da se pomakla u 16 tt, ali me upozorio da budem opreznija prije toga, dakle da ne vježbam, ne dižem teže itd. a mogu misliti kako je tek sa twinsima

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj legal alien prvotno napisa Vidi poruku
    hvala cure. vidjet cu sto mpo doc kaze na tel. u medjuvremenu sam popila jedan utric just in case. i da moram prestat nije mi logicno napravi tako nagli cut.

jeli vi vodite trudnoce kod svojih ginekologa ili kod mpo doktora?
    moj soc gin je drag ali je old school i pred penziju. ne znam bas koliko je blizanackih trudnoca vodio, pogotovo ivf trudnoca sa ljekovima.
    moja primarna ginekologica mi vodi trudnoću, zadovoljna sam, mlada je, otvorena, zainteresirana za mpo i nije joj ni palo na pamet da se miješa u preporuke/protokol koji sam dobila u svojoj klinici.
    Uvz u 12, 15 tt i idući u 20 tt obavljam u bolnici, kod liječnika kojem mpo trudnoće nisu nikakva novina, niti on se nije htio miješati u preporuke koje sam dobila, npr. glede progesterona i primjene poslije 12 tt.
    Ako ne možeš voditi trudnoću kod svog mpo-ovca, nađi nekoga tko ima iskustva s višeplodnim trudnoćama i ivf-om, a do tada se drži isključivo preporuka dobivenih od mpo-ovca, ako treba, traži i drugo i treće mišljenje...

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Gabi25, anddu, Legal, milasova, sanda1977~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ držite se cure, bit će to sve dobro, bitno samo da na vrijeme na sve reagirate i vi i dr.!!!!
    A ja sad tek počinjem luditi, bila sam prezadovoljna timom na SD, mislila da su sve poduzeli, ali sad me kopka tokoliza, serklaža....i bijesna sam, i ljuta...i ako ikada više budem trudna, ne znam kome ću uopće moći povjeriti svoju trudnoću

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj anddu prvotno napisa Vidi poruku
    Primam i ja normabel zajedno s isoptinom i to 3x1 ali oralno. Mojoj bebi ocito ne smeta . Zivahna je,istina ne stalno ali ima razdoblja budnosti i lupetanja na sve strane.
    piješ isoptin u trudnoći? a meni ukinuli isoptin u trudnoći.... jer sam ja to pila za tahikardiju i dobivala venozno kad je trebalo....da bi mi sada rekli da se isoptin nikako ne smije koristiti u trudnoći,opasan za plod...svašta....nisi jedina kod koje sam vidjela da pije isoptin u trudnoći,sad sam zbunjena...ili ovi u Osijeku ne znaju da se može piti isoptin ili me prave budalom....još sam se prepirala s njima da mi daju isoptin jer na druge likekove ne konventiram u sinusni ritam samo sa isoptinom...a oni meni jeste vi normalni,isoptin je opasan za plod....itd....
    ako ti nije problem pitaj dr baš za isoptin....jer mi stvarno nije jasno...

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Mury prvotno napisa Vidi poruku
    Gabi25, anddu, Legal, milasova, sanda1977~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ držite se cure, bit će to sve dobro, bitno samo da na vrijeme na sve reagirate i vi i dr.!!!!
    A ja sad tek počinjem luditi, bila sam prezadovoljna timom na SD, mislila da su sve poduzeli, ali sad me kopka tokoliza, serklaža....i bijesna sam, i ljuta...i ako ikada više budem trudna, ne znam kome ću uopće moći povjeriti svoju trudnoću
    mogu misliti kako ti je sada....i u osijeku rade serklaž i tokolizu....znam jer sam vidjela....možda ti je za serklaž bilo kasno,ali bi se možda spriječili trudovi s tokolizom...ne znam....

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

joj mury ti mi svaki dan padnes na pamet. sve to sto osjecas je skroz normalno.
    jesu ti mozda davali neki drugi lijek s kojim bi tokoliza bila kontraindicirana ili bez efekta? odi u nekog profia malo popricati i izbaciti sve sto osjecas iz sebe.
    i onda u potragu za nekim tko ce imati vremena i volje saslusati te, detaljno proci kroz tvoju povijest bolesti i pokusati naci razloge za sve sto se dogodilo do sada i naci rijesenje.
    mislim da nama svima treba neki dr house kojeg je kod nas tesko naci.

doktori u bolnicama u preoptereceni brojem pacijnata, i cesto nemaju vremena pogledati sve detaljno. ej pa ja svakom svom doktoru kad legnem na stol i oni se izbece od mog ogromnog oziljka od laparotomije prilokom vanmaternicne (kada sam skoro dobila sepsu i jedva mi spasili glavu) moram reci da sam imala vanmaternicnu i da nemam jajovode. a prije minutu su kao to isto procitali na povijesti bolesti. ma mos mislit.

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

e da, cula se sa svojim MPO docom (joj sto mi je zao sto ne zivim u zgb da mi on vodi trudnocu). kaze da obaveno nastavim sa utricima ali vaginalno, nikako ih piti. ako krvarim vise onda preci na duphaston. srecom imam doma zalihu i jednog i drugog.
    a svog cu ginica nazvati sutra i reci mu da moram nastaviti sa utrogestanima (duphastonima) jos bar tjedan nakon sto krvarenje prestane. necu se brinuti za njegov ego, moram slusati doktora kojem mogu zahvaliti trudnocu.

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

legal, pretpostavljam vaginalno radi bolje apsorpcije, mislila sam da kod krvarenja nastavljaju per os, ali vjerojatno zavisi od slučaja do slučaja.
    Zanemari socijalca i drži se mpo-vca
    Nadam se da će nam se svima posteljice lijepo podići i sve proći ok...

Poseban pozdrav ležalicama i čuvalicama

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

legal, ja jos pijem utrice, a primarnom idem samo po recepte, lijepo mi je vidjet kod njega mlade trudnice, al ja spadam u rizicne i ne idem k njemu
    mury, cekamo phd pa onda dalje, pliz nemoj se gristi
    pusa lezacicama
    di nam je moe?

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

hvala mare i kismet.

svim curama kiss
    a vi setacice uzivajte u lijepom danu (ako je to na vasim lokacijama slucaj)

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Samo da vas malo pozdravim, pošaljem puno ~~~~~~ za sve drage dame koje leže i za mrvice koje čuvate! Držim da čim prije sve bude ok pa da možda možete i kući do poroda!

Naravno, i svim ostalim trudnicama i mrvicama veliki pozdrav!

Ja sam se zatvorila u stanu, učim i uživam kad je moja curka budna pa skače u trbuhu

deniii avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

pozz curke ,,evo da se i ja javim ovog odvratnog kišnog dana

vidim kod nas MPO-ovki stalno nešto držim palčeve za sve ležaćice da dočekaju svoje ljepotane/ ljepotice

ja sam prekjučer bila na kontroli i hvala Bogu sve je OK beba raste kako treba,,cerviks i grlić sve ok, nema otvaranja. Pitam me dr dal osjećam dole bolove ja kažem ne al osjećam gore i oko pupka kaže ona to je vjerovatno od širenja maternice. E sad evo danas mene to baš hvata ono kado da me uhvati grč negdje oko pupka pa puste, nije strašno , nije ajme al tu je. I sad se mislim ako je prije dva dana sve bilo Ok onda je valjda i sad jel da ???????????? ma stalno nešto najbolje bi bilo da se preselim kod gina u ordinaciju!!!

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Jel me netko tražio?

Kod nas je sve po starom, veselimo se svakom novom danu, bio on sunčan ili oblačan, topao ili hladan. Važno da je naša dugonoga djevojčica dobro, a to mi potvrđuje svakodnevnim vježbicama razgibavanja! Ponekad me i pošteno zaboli pa ju lijepo zamolim da bude dobra jer to mamu boli Nekad posluša, a nekad nastavi po svom. Ima neki svoj ustaljeni ritam, javlja se u prosjeku svakih 3-4 sata. Malo ju je zbunila promjena na satu prošli vikend, pa ne zna kad je vrijeme za spavanje Obožava tatin glas i jedva čeka večer da u miru spavaće sobe tata prisloni glavu u njenu blizinu i ispriča joj neku priču!

Svakodnevno provjeravam svoj ticker i čudim se kako se brzo vrte ti preostali dani do susreta s Mini-Moe!

Želim vam svima savršene trudnoće! Mini-Moe i ja vam šaljemo poljupce!

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

moe bas nam trebaju ovako pozitivni postovi. da se malo ohrabrimo a i da ohrabrimo buduce trudnice.

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Pozdav. Redovito vas citam ali bas i ne pisem. U 14 sam tjednu,nakon hematoma na zadnjem pregledu sve ok.
    Jucer sam povracala i danas ujutro opet. Tolko me to dizanje zeluca iscrpilo da sam misla da ce beba ispast iz mene. Danas sam i dva puta jako kihnula i sad me trbuh boli. Bas dosta jako.
    Kaj je to normalno zbog naprezanja misica? Inace nisam prije povracala.

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Pozdav. Redovito vas citam ali bas i ne pisem. U 14 sam tjednu,nakon hematoma na zadnjem pregledu sve ok.
    Jucer sam povracala i danas ujutro opet. Tolko me to dizanje zeluca iscrpilo da sam misla da ce beba ispast iz mene. Danas sam i dva puta jako kihnula i sad me trbuh boli. Bas dosta jako.
    Kaj je to normalno zbog naprezanja misica? Inace nisam prije povracala.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

samo da pozdravim ekipu iz coska
    legal alien, kako ti je sada...jel se smirilo krvuckanje?

nemrem bilivit, 13+0..jedino sto znam jos imati mucnine..bas me ovih dana zafrkavaju. pa me onda ponekad peru paranoje kad se maternica pocne rastezati.
    busa uvelike svrbi i kruzim se..ajme, ajme

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Moe za malu dugonogu djevojcicu
    Mi usli u 35 tjedan. Sad mi je nekak lakse. To mi je bila psiholoska granica kojoj sam tezila. Sad polako dan za danom. Moja curica se razgibava, al uspavana je kao i ja. Ovaj proljetni umor me ubija. Spavam cijele dane osim kad kuham rucak. Pojma nemam kaj mi je.snage odnikud. Jos sam i bolesna. Vrijeme je da spremim torbu, nemam snage otic u kupovinu jos kaj mi treba. Izgleda da cu sve u zadnji tren. Valjda me smjehuljica nebude bas prebrzo iznenadila svojim dolaskom )

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

luc, vidim da te brine bol koja ti se pojavila nakon kihanja... ja ju sama nisam tako osjetila, no kuma je imala problema s tim kihanjem i svaki put u trudnoći kada je kihala ona se držala za trbuh da joj bude lakše... njen gin joj je rekao da to može biti dosta bolno baš kod kihanja i kašljanja i neka ju to ne brine...

Mini Moe, šaljem pusu... i moja curka očito maše (ali koliko jako osjetim, čini se da maše nogom )

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

moe, ko vas ne bi trazio, samo uzivajte
    luc, javi nam se cesce
    svima kiss!

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj spodoba prvotno napisa Vidi poruku
    samo da pozdravim ekipu iz coska
    legal alien, kako ti je sada...jel se smirilo krvuckanje?

nemrem bilivit, 13+0..jedino sto znam jos imati mucnine..bas me ovih dana zafrkavaju. pa me onda ponekad peru paranoje kad se maternica pocne rastezati.
    busa uvelike svrbi i kruzim se..ajme, ajme
    danas minimalno smedjarenje. ovo je ipak 14. dan od kad je startalo. ima bit da duphastone djeluje + mirovanje. kontrola za 10 dana. jedva ih cekam vidjet na uzv. odmah se smirim. nema tog normabela ni morfija koji tako djeluje na mene.

i meni je jos mukica ali to pripisujem lezanju. stalno mi je hrana do grla. bas se osjecam stuffed i uopce nisam gladna. a moji me samo shopaju jer je dr rekao da sam premrsava.
    ma neka se rasteze maternica, mora malac imat mjesta. kuzim tvoje paranoje jer i mene nakon krvarenja peru na momente neke nojice ali ish, ish negativnim mislima. sad bi mi svaki prdac analizirale. doduse nakon svega sto smo prosle sve na ovom pdf-u nije ni cudno. ma bitno je samo slusat svoj instinkt, jer znamo sve svoja tjela dobro da znamo kad nesto nije u redu i ako ti se upali crvena lampica odmah u doca.

haha, tako zovem ja jutros sestru svog ginica da je pitam kakav je nalaz krvi, moram li nastavit sa heferolom i kao usput je pitam jesam li vam ja najdosasnija pacijentica (zovem par puta tjedno e radi recepta, pa uputnica, pa nalaza, pa narucivanja, pa informacija sto je rekao koji doktor i tako, uglavnom udav sam pravi). malo se zbunila i rekla onako neuvjerljivo "ma niiiste"

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Cure, pusa svima!

Legal, poslije 13-14 tt preporučam baby watcher, meni ga je preporučila jedna draga forumašica (isto twinsi) i rekla da vrijedi svake lipe - bila je u potpunom pravu, bebicu još ne osjetim, paranoje stalno peru, a ovako bar čujem srčeko kako pravilno kucka pa sam odmah mirnija, u svakom slučaju, i MM i mama su odahnuli od kada ga imam

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Luc i meni je takav osjećaj nakon kihanja ko da mi se nešto unutra odvojilo i boli skoro minutu nakon toga, i sad se potpuno skvrčim prije kihanja pa je onda lakše...
    Mi jučer bili u kinu a prije sam "pročešljala" trgovine i naravno najviše sam gledala one minijaturne bodiće

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Evo nas 11 dan u bolnici, treci dan na partusisten tabletama. Sanda sad si me prepala ali ovdje svim trudnicama na tokoliticima daju isoptin. Bas cu pitati svog doca kad ga vidim. Mury nemoj se gristi, ja sam u ovih 11 dana shvatila da svaki doc pa i u istoj bolnici ima svoju filozofiju. Danas je meni i cimerici koja je s kontrakcijama primljena u 23 tjednu jeedan rekao da je ova terapija beskorisna. Ja se sokirala ali nije nas on primio nego drugi doc. Da je po njegovom on bi nas otpravio doma, i jos nam je rekao da nam je sve to od straha i hiperaktivne maternice a da se strah lijeci na Psihijatriji. ja njemu da sve i da je tako da se imampravo bojati nakon 8 iVF-ova na sto je samo odmahnuo Ivf ili ne trudnoca je trudnoca. Ne znam vise sto bih rekla.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Anddu super da reagiras na tablete, to znaci da bi te uskoro mogli pustiti doma na kućno mirovanje??
    Meni su najavili da bi me drugi tjedan pokušali skinuti s tokolize i tu pak ne daju partusisten tablete nego Cordipin, fakat ne kužim razliku u pristupu. Niti dobivamo isoptin nego po potrebi ormidol za nuspojave tokolize.
    Ne znam kaj bi rekla uopće. Samo nek mi sve ostanemo u komadu sto dulje a onda je sve drugo nebitno.

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Slazem se gabi. Ali ustvari se tek nadam da reagiram na tablete. Jucer mi se dva puta opet na par sekundi stvrdnuo trbuh pa je dezurni doktor rekao da je to nista ako se ne pogorsa. I nije se pogorsalo osim sto mi se danas nisko javio opet neki lagani pritisak i to povremeno ali danas je dezuran ova stari filozof pa nam drzi predavanja o strahu. Nadam se da cemo kroz koji dan doma. A sad mi panika zbog isoptina ali valjda znaju sto rade kad svima to davaju.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Evo nas 11 dan u bolnici, treci dan na partusisten tabletama. Sanda sad si me prepala ali ovdje svim trudnicama na tokoliticima daju isoptin. Bas cu pitati svog doca kad ga vidim. Mury nemoj se gristi, ja sam u ovih 11 dana shvatila da svaki doc pa i u istoj bolnici ima svoju filozofiju. Danas je meni i cimerici koja je s kontrakcijama primljena u 23 tjednu jeedan rekao da je ova terapija beskorisna. Ja se sokirala ali nije nas on primio nego drugi doc. Da je po njegovom on bi nas otpravio doma, i jos nam je rekao da nam je sve to od straha i hiperaktivne maternice a da se strah lijeci na Psihijatriji. ja njemu da sve i da je tako da se imampravo bojati nakon 8 iVF-ova na sto je samo odmahnuo Ivf ili ne trudnoca je trudnoca. Ne znam vise sto bih rekla.
    Ja bih na to rekla da nekome ni 6 godina studiranja i još godine specijalizacije i rada sa ljudima nisu ama baš ništa pomogle!

Ginekolog/porodničar koji nije u stanju shvatiti strah žene za njeno nerođeno dijete, a kamoli još žene koja je prošla sito i rešeto kako bi to dijete nosila ispod srca, trebao bi raditi miljama daleko od majki, djece, ljudi...

Majčice, držite se, na takve gluposti napraviti propuh u glavi i polako ali sigurno do najljepšeg susreta

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

anddu reci mi molim te koji je to doktor tako da slucajno ne dodjem gore kad je on dezuran. ja vec gore imam jednog kojeg nastojim izbjec ako mogu.
    slazem se da je trudnoca, trudnoca, samo smo mi do svoje tesko dosli a od medicinskog osoblja ocekujes neku empatiju, rijec utjehe... narocito ako je taj netko na ginekologiji. mozda on sebe treba ljeciti kod psihoterapeuta a ne se iskaljivati na pacijenticama. joj popizdila bi sad.

anddu mislim na tebe i bit ce to sve dobro. slusaj ti svog doktora i svoj instinkt. i opusti se unatoc tom okruzenju.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

anddu, nemoj se bojati zbog isoptina. nijedan lijek se ne preporuča u trudnoći, ali kad je potreban, kad o njemu može ovisiti zdravlje bilo majke, bilo djeteta, nema tu dileme. neće bebi ništa biti...
    a ovog ******* s pričom o kontrakcijama zbog straha samog treba poslati na psihijatriju! osjetiš li i dalje kontrakcije i pritisak, pričekaj nekog normalnog i traži da te vrate na intravenoznu tokolizu dok ne prođe kritični period. koliko sam upratila dok sam bila u bolnici, rijetko kojoj ženi koju su prebacili na partusisten oralno je to djelovalo. ne znači da neće ni tebi, ali uprati signale i reagiraj ako pomisliš da nešto ne štima... držite se, cure... ako vas išta tješi, mi smo živi dokaz da se i uz milijun komplikacija na kraju može doći i do termina...

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj kismet prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, pusa svima!

Legal, poslije 13-14 tt preporučam baby watcher, meni ga je preporučila jedna draga forumašica (isto twinsi) i rekla da vrijedi svake lipe - bila je u potpunom pravu, bebicu još ne osjetim, paranoje stalno peru, a ovako bar čujem srčeko kako pravilno kucka pa sam odmah mirnija, u svakom slučaju, i MM i mama su odahnuli od kada ga imam

thx kismet. odoh ja pitat "dr. googla" za baby watcher. iskreno nista ne znam o tome. mislila sam prije da je to ono sto stavis u sobu s djetetom a ti odneses prijamnik u dnevni ili vec gdje si da cujes sto se tamo dogadja

od danas ne krvarim. cak ni kad se brisem nema nista na papiru. koja je to radost. izgleda da je duphaston ucinio svoje. hvala mom MPO-vcu. ali svejedno ostajem u horizontali do pregleda za desetak dana. ma nije tako ni lose kad te svi dvore i kokolavaju oko tebe.

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Slažem se sa vama... Mislim da bi neki dr trebali raditi bez kontakta sa pacijentima jer očito nemaju niti malo empatije, a ako već i nama empatije pa zar nisu na faksu imali neke kolegije u kojima su trebali naučiti kako pristupiti i raditi sa ljudima... Pa nisu veterinari... Vjerovatno i neki veterinari imaju bolji pristup svojim životinjama nego neki dr nnama...

Cure moja mrva i ja često mislimo na vas, šaljemo vam zagrljaje i držimo da ostanete sa svojim mrvicama čim duže!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Anddu,taj dr.je zbilja tezi kreten,i kako se samo usuduje poredit tvoju trudnocu do koje si dosla krvavo i trudnoce zena koje su zatrudne bez ama bas ikakve muke.Saljem ti bezbroj ~~~~~~~~~~~~~~~~!!!
    Gabi,i tebi ~~~~~~~~~~~i svim curama ~~~~~~~~~~~ da do termina donesete svoje bebice!!!!

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

oprosti nisam te htjela prepasti,ajme stvarno mi to nije bila namjera...ja znam da se smije u trudnoći piti...ali ovi u osijeku kao da su s marsa pali,užas....ja sam tražila isoptin na kardiologiji jer samo od njega mi satne tahikardija,tj,samo na taj lijek reagiram. htjela sam reći da jako loše doktore imamo u Osijeku,imam osječaj kao da ih netko tjera da rade....
    požalila sam se i ginekologu i ona kaže da se isoptin smije primati uz nadzor....a sad pijem betalock i isto moram na uzv češće radi otkucaja bebinog srca....

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    anddu, nemoj se bojati zbog isoptina. nijedan lijek se ne preporuča u trudnoći, ali kad je potreban, kad o njemu može ovisiti zdravlje bilo majke, bilo djeteta, nema tu dileme. neće bebi ništa biti...
    a ovog ******* s pričom o kontrakcijama zbog straha samog treba poslati na psihijatriju! osjetiš li i dalje kontrakcije i pritisak, pričekaj nekog normalnog i traži da te vrate na intravenoznu tokolizu dok ne prođe kritični period. koliko sam upratila dok sam bila u bolnici, rijetko kojoj ženi koju su prebacili na partusisten oralno je to djelovalo. ne znači da neće ni tebi, ali uprati signale i reagiraj ako pomisliš da nešto ne štima... držite se, cure... ako vas išta tješi, mi smo živi dokaz da se i uz milijun komplikacija na kraju može doći i do termina...
    eo potpisujem sve...

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

znaju šta rade stvarno ne brini zbog isoptina,možda sam ja krivo malo napisala post....pa je zvučalo užas......moraju ti dati da ti smanje otkucaje jer taj partusisten povečava ritam srca...sve ja to znam ali očito ove b.... u osije ku nemaju pojma,eto nisu mi rekli da imam povečan CRP ni da su mi povečani Leukociti nego sam slučajno sama pogledala nalaz i zvala odmah dr i vadila krv,ali srečom pada crp i leukociti ali zato mi je urin katastrofa i u utorak moram ići vaditi urionokulturu i briseve raditi....eto to mi nisu rekli da obratim pažnju i da se javim svojoj dr...već sama moram očitavati nalaze...užas

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

meni je puno znacilo kad mi je specijalizant na hitnoj rekao da je normalno da me strah, pogotovo nakon svega, da dodjem kad god treba, da su oni za to tu, a ne ti stari bezobrazni doktori...
    meni je moj hematomcic curkao i dok sam lezala i dok sam hodala, dok nije iscurio
    puse i lezacicama i hodalicama

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja se jučer spotakla i pala na pod, malo je reći da sam se prepala, ali dobro je što sam pala na bok i stražnjicu ne na trbuh, kad sam došla doma nisam znala gdje mi je glava od straha još mi ni muža nije bilo doma do kasno navečer. Mislila sam dali da idem u Rijeku na ginekologiju da me netko odveze ali nije bilo nikakvih znakova krvarenja ni bolova pa sam odlučila prileći i popila normabel i skoro zaspala. Jel može što biti bebi, da ja ipak odem do bolnice?

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se jučer spotakla i pala na pod, malo je reći da sam se prepala, ali dobro je što sam pala na bok i stražnjicu ne na trbuh, kad sam došla doma nisam znala gdje mi je glava od straha još mi ni muža nije bilo doma do kasno navečer. Mislila sam dali da idem u Rijeku na ginekologiju da me netko odveze ali nije bilo nikakvih znakova krvarenja ni bolova pa sam odlučila prileći i popila normabel i skoro zaspala. Jel može što biti bebi, da ja ipak odem do bolnice?
    Mimi, moja ivf frendica je 2x padala trudna, al ono po škalinama odskakivala sa stražnjicom i sve ok, nije ni išla na hitnu, a radi na gini...
    Ako te ipak frka, otiđi, nitko te neće čudno gledati...

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

MM, ako te ništa ne boli (osim guzice ), ja se ne bih uzrujavala.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Mali Mimi
    ja sam u 35 tt se sptakla i opala svom silinom na pod, imala sam modrice na boku na kojeg sam pala. bilo me je strah tek taj čas kad se dogodilo, kasnije je bilo sve ok. nisam išla nigdje jer je malac veselo se ritao.

navjerojatnije ti nije ništa, ali ako si u strahz, odi doktoru..

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pozdravljam najprije curke u bolnicama,drzite se
    A onda i sve ostale..

Mala Mimi,ako te zabrinjava to odi da budes mirnija iako mislim da je beba sasvim ok..

A kako ste sa spavanjam? Ja nikako,vec trecu noc nisam.oka sklopila,doslovno..a ne mogu ni po danu..osjecam se ko zombi..
    Trne mi noga,pa se stalno okrecem,pa frajer hiperaktivno dijete po noci,samo se rasteze,udara,pa na wc..i jednostavno mnece san na oci..
    Imate neki savjet po tom pitanju?
    A po danu se dosta i krecem tako da se i umorim..

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

milasova, ja svakako spavam već dva mjeseca, po noći prohodam dva, tri sata, pa ujutro možda odspavam ili popodne...ja to i dalje zovem treniranjem za ubuduće, nemam savjet osim da si daš malo mira po danu pa možda ubiješ oko

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

I mene periodicno zna muciti nespavanje...

E sad:
    - ili je uzrokovano time sto mi se rano spava, pa zaspem na kaucu sat-dva i onda mi je noc kaos, san rascjepkan sa svakim sumom, ludim snovima i odlascima na wc. Tu pomaze da izdrzim bez tog drijemeza do pola 12, 12 i onda spavam ko beba. Ako ne uspijem, pa se probudim u gluho doba noci-serije, nekad pola sata, a nekad bome i sat-dva, pa zaspem.
    -ili me probudi trnjenje noge, bol u krizima, trnci u listovima (tu mi dodatno odmazu i moje venice). Za takve slucajeve imam na nocnom ormaricu magnezij direkt koji obicno ublazi sve to i zaspem.

Uglavnom, ne setam nocu, tako da je zasad ok!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •