Meni dođe da počnem prijavljivati, sve od reda, djecu koja markiraju sa časova a roditelji im donose opravdanja, i lažu umjesto njih, trudnica na "kobajagi" čuvanju trudnoće, lažnih penzionera, neprijavljene robe u trgovinama(kod nas toga ima), poslodavaca koji drže radnike na crno, uzurpiranja javne površine parkinzima i koječime, mita doktorima, zapošljavanje iz vedra neba, neprofesionalnog ponašanja svij javnih i vladinih službenika, korumpciju u općinskim službama......
E ovo je tragedija, kraj svega, ko u Neronovo doba, zaostali tipovi nam se pare na tv ekranima, i komentiraju čije usne i grudi su bolje ispale nakon operacije, a "pametni" objavljuju citate književnika, čije knjige nikad u ruke nisu uzeli, i uz to slušaju turbo folk, i nemaju pojma kako jedno društvo zavisi samo od jedne stvari: Čvrste, stabilne i moralne jedinice-porodice.U svakom društvu, u svakoj zemlji ima lopova, korumpiranih i kriminalaca.. Samo, razlika je što kod nas oni nisu obilježeni kao šljam i dno društva..nego baš naprotiv! Pojavljuju se na društvenim događajima, slika ih se kao celebrityje, imaju ugled i sva prava kao i mi obicni pošteni ljudi. To je ono što me jako smeta i preko čega ne mogu prijeći..kako smo došli do toga?