Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: Promjene u ritmu spavanja

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno Promjene u ritmu spavanja

Sin mi ima 3 i pol mjeseca i isključivo je dojena beba.
    Već mjesec dana spava mi po 6 sati u komadu noću,nakon čega ga nahranim i on nastavi spavat još sat-dva.
    I po danu je spavao po pol sata-sat, nekoliko puta.Ali to mi je više sličilo na neki polusan, trzao se na najmanji zvuk.

Ali unazad nekih tjedan dana spava previše preko dana, i to čim ga spustim na krevetić zaspe za minutu i to odmah onaj tvrdi san, na ništa ne reagira od zvukova koji su ga prije budili. I tako utone u san nekoliko puta u danu, između je budan pol sata, možda sat, dok ga presvučem i nahranim.

Vjerovatno bi radi ovog trebala bit sretna ali nisam. Brine me od kud sad takvo spavanje, a kažu da što su starije bebe sve manje spavaju,a kod nas je obrnuto.

Počela sam piti multivitamine, i paralelno s tim dobio je skroz vodenu stolicu, mislim žute je boje ali pretežno vodena, tu i tamo pokoja grudica.

Ne znam dal takvo spavanje ima veze sa svim ovim, i dal ga što boli ili je to normalno?

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Ja kada se sjetim svoje sa 3 mj isto je bila pospana beba,to joj je bila faza,nije to dugo trajalo.
    Isto bi prespavala cijelu noc sto je meni bilo koma radi punih sisa,ali i opet bi po danu puno spavala,
    malo bi se poigrala i posisala i nazad na spavanje.
    A vec sa 4mj kada je krenuo skok u razvoju,e tu nije bilo previse spavanja,samo dojenje po par sati.
    Tako da se ja nebi previse brinula jer ce se vjerojatno to sve brzo promjeniti.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Da ga nešto boli vjerujem da bi dao do znanja, bebe znaju biti vrlo glasne.
    Ja se ne bi brinula radi spavanjaa (ako su ok druge stvari)

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Djeca svako malo mijenjaju ritmove, taman se navikneš a oni nešto promijene. To kako bi bebe "trebale" po knjigama spavati, i kako je u stvarnosti, često nema veze jedno s drugim. Svako dijete je knjiga za sebe. Pretpostavljam (i po tvojim prijašnjim postovima) da ti je to prvo dijete, kasnije se nećeš brinuti oko takvih stvari.

Da ga nešto boli, jasno bi ti dao do znanja, ne brini.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Moja beba od 4mj spava noć od kad je napunila 2mj (10-11 sati u komadu), samo ju dojim, međutim dnevno spavanje unatrag 7dana nam je palo sa 3h samo na 45min/1h i to se budi plačem što nikada prije nije. Počela se trzati na svaki zvuk dok spava (čitaj muževo hrkanje što ju je par puta probudilo) io naravno nervozna je ko pas predvečer kako nije odspavala svoj popodnevni san. Možda je faza a možda su zubi (najvjerojatnije) svi su znakovi tu

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mali dečko je počeo spavati cijelu noć pred tri tjedna (punih pet mjeseci) i već par dana se OPET budimo u 2.40, 4.30, 6.00 ko da ima alarm u guzi. Kako imamo skoro šest mjeseci, počela sam razmišjati o dohrani, hoće li ga to pred spavanje zasititi pa neće pitati cickiti.... prije sam ga znala zavarati dudicom ali više je neće, nije da se žalim što ju je odbio.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Optimisticna prvotno napisa Vidi poruku
    Mali dečko je počeo spavati cijelu noć pred tri tjedna (punih pet mjeseci) i već par dana se OPET budimo u 2.40, 4.30, 6.00 ko da ima alarm u guzi. Kako imamo skoro šest mjeseci, počela sam razmišjati o dohrani, hoće li ga to pred spavanje zasititi pa neće pitati cickiti.... prije sam ga znala zavarati dudicom ali više je neće, nije da se žalim što ju je odbio.
    Nema to veze s hranom. U toj dobi obično i kreću "prava" buđenja. Muče ih zubi, počinju se okretati, poslije će početi puzati, ustajati.... Sve se to odražava na spavanje i češće buđenja.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Promjene u ritmu spavanja se kod moje djece događaju svaka 3-4 mjeseca i slome me totalno.
    Sad smo valjda u fazi ukidanja 2 dnevna spavanja. Ludam sam i umorna kao pas.
    Proći će. Strpljen - spašen

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

optimisticna - nema ti to veze s dohranom ili ne dodadvanjem dohrane. to su samo babske priče. mislim, probaj pa vidi. spavat će kad - tad

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Imali smo jedan period opet mirnog spavanja i sad opet divljamo i sad sam na sto muka... po noći osim ustajanja jer on stenje, priča sam sa sbom, vrišti jer mu je to sad fora, strah me da ne završi glavom pod dekama. Naime putuje po krevetiću. Vreća u kojoj spava ga u tome ometa pa se onda ustenje i radi nje, ali više manje ga ne sprečava da poslje muke i patnje odgmizi i nabije si glavu kut krevetića pod nekim čudnim uglom, ili da ode prema dolje i zaroni pod poplun. Inaće ima uhodanu rutinu odlaska na počinak (glupiranje, kupanje, dojenje, uspavan ide u krevet). Večeras će probati bez vreće...

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Moj je promijenio ritam spavanja sa 5 mj. tako da sa 7 mj. ide spavati ko penzić - u 18, a nekada u 17!!! sati. Do 5 ujutro. Naravno uz milijardu buđenja da posrče mlijeko. I da, još plus tri ili dva spvanja po danu. Zvuči idealno, ali ima svoju tamnu stranu - uspavljivanje nam je postalo hororčić.

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Moj ide spavat tek u 22!!!!
    Uzas!!!
    Jucer navecer kad sam isla u ducan doslo mi je da sjednem na neku klupu i zaspem tamo do jutra!!!
    Sa nekih 6 mj je poceo spavati dva puta dnevno i jos uvijek to drzi, ali svi mi kazu da sad s 9 mj vecina pocne spavati 1 dnevno!
    Da li vi odredjujete ritam spavanja djeci ili gledate znakove umora?
    Mi smo ono totalno bez rasporeda, sve ovisi kad se probudio, koliko je danju spavao! Izmedju dnevnih spavanja mora proci barem 4 sata!

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ponekad ide spavat i u 22:30!
    Stavim ja njega ranije, ali uspavljivanje traje i traje i traje....

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Pratim znakove umora. Jako je aktivan i već nakon dva sata mora spavati. Sam ima neki svoj ritam, u svemu je ko švicarski sat, a rado bih da ide spavati oko 20h i mrvicu kasnije ustane. No, to su moje puste želje. E to uspavljivanje sada nije kratko nunanje kao prije (bake/dede/tate/mame) nego agonija koju moram ja odrađivati. Ne znam je li gore kad malo spavaju ili često pa se mora u danu odraditi 150 takvih uspavljivanja - testiranja živaca.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Meni se cini da cijeli forum ima problema sa spavanjem kod svakog djeteta, jedino ja nikad nisam imala ni pol problema ni s prvim ni s drugim djetetom. Sto vas vise citam vise se pitam jesu li moja djeca normala??? Mozda da se pocnem brinuti.... niti ja to ljulja niti uspavljujem, po noci ih nema, bracni krevet ostao bracni, evo vec smo izlizali madrac kinderbeta - ulegnuo je na mjestu gdje dodje glavica

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

kod nas je spavanje iza 8, do pola 9
    ustajanje oko 6, iako se zna i ranije probuditi
    ali ja ranije ne mogu iz kreveta
    sad sa 11.5 mj. spava gore nego kad je bila novorođenče

ali bar ovaj odlazak u 8 nekako spasi stvar, malo predaha
    iako sam tad umorna toliko da imam snage samo za skljokati se

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Evo moja beba ima 5 i pol mjeseci i unatrag dva tjedna nova promjena, a napokon se naviknuli...
    Sad spava 10 sati svaku noć, uz jedno buđenje za hranjenje nakon čega opet nastavi spavati. Buđenje je obično oko 9 ujutro. Onda je budan oko sat i pol pa opet spavanje, i nakon toga ,točno kao sat bude budan dva sata pa spava sat vremena, i tako do navečer.
    Jedno što ga više ne moram uspavljivati. Prije bi kad bi vidjela da je umoran stavila ga na ciku pa se on vrpoljio ,migoljio i potrajalo je dok zaspe, a unazad dva tjedna čim takne cicu zaspi kao klada, svaki put!
    I nekako mi se čini da je i u ovo budno vrijeme nekako mirniji ,pasivniji...i sad umjesto da sam zadovoljna,meni muka...da mu nije što..

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    kod nas je spavanje iza 8, do pola 9
    ustajanje oko 6, iako se zna i ranije probuditi
    ali ja ranije ne mogu iz kreveta
    sad sa 11.5 mj. spava gore nego kad je bila novorođenče

ali bar ovaj odlazak u 8 nekako spasi stvar, malo predaha
    iako sam tad umorna toliko da imam snage samo za skljokati se
    potpis!
    preksinoc sam se probudila izgrizenih noktiju.
    i ovo pomicanje sata me ubija jer to vise nije pola 9 vec pola 10.
    da bar ujutro odvali duze sat vremena, al neeeee.
    sinoc je zaspala u pola 10, u pola 12 me zvala prvi put.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Tiziana prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se cini da cijeli forum ima problema sa spavanjem kod svakog djeteta, jedino ja nikad nisam imala ni pol problema ni s prvim ni s drugim djetetom. Sto vas vise citam vise se pitam jesu li moja djeca normala??? Mozda da se pocnem brinuti.... niti ja to ljulja niti uspavljujem, po noci ih nema, bracni krevet ostao bracni, evo vec smo izlizali madrac kinderbeta - ulegnuo je na mjestu gdje dodje glavica
    al si zaboravila da imamo mi svoju temu di se hvalimo....http://forum.roda.hr/threads/74060-b...aju+cijelu+noc

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    al si zaboravila da imamo mi svoju temu di se hvalimo....http://forum.roda.hr/threads/74060-b...aju+cijelu+noc
    Ja zivim u nadi da ce moje drugo dijete spavati cijelu nic pa da cu se i ja hvaliti tamo na toj temi!!!

Za sada sam tu! Veceras je zaspao oko deset i vec se jednom budio! Ceka me luda noc!

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Pa i na toj temi se to promjeni u baladu ovih nenaspavanih mama nocnih tulumarica Skulirana, i sve me strah da to moram negdje dobrano platiti - mozda pubertetom.
    Giussepe (svaki put se pizam zasto nisi GiuSePPe) "Luda noc - ja sam momak na losem glasuu ovom gradu - a tko si ti ......" naj se uvrijediti al odmah mi je odsviralo Bijelo dugme u glavi kad sam te procitala

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Pa i na toj temi se to promjeni u baladu ovih nenaspavanih mama nocnih tulumarica Skulirana, i sve me strah da to moram negdje dobrano platiti - mozda pubertetom.
    Giussepe (svaki put se pizam zasto nisi GiuSePPe) "Luda noc - ja sam momak na losem glasuu ovom gradu - a tko si ti ......" naj se uvrijediti al odmah mi je odsviralo Bijelo dugme u glavi kad sam te procitala
    Ahahahaha ma zasto bi se naljutila!!

Moja himna je i "ne spavaj mala moja muzika dok svira, ovaj ludi ritam nikom ne da mira..." ))

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Tiziana a kako ti zaspu, samo ih stavis u krevetice?

Nama se promjena desila sa 4 mjeseca, taman kad se pocela okretati trbuh - ledja i nazad, a usporedo je pocela i sliniti i stavljati sve u usta. Do tad je spavala od 21-02, pocicala, spavala do 5, pocicala i spavanac do 8. Ma nisam mogla vjerovat koje sam srece!

Zato je s 4 mjeseca pocelo s budjenjima svako malo, i tako nam je i danas s 8 mjeseci (upravo je izasao i prvi zub). Jedino sto mi je super da i dalje zaspi oko 20, 20:30, samo malo ostanem lezati kraj nje poslije dojenja i vec spava. Dobra noc e ona kad se budi 4 puta i pocica u snu, pa spava do 7. Lose noci su nebrojeno budjenja, a horor mi je kad se nocu razbudi - srecom to je rijetko.

Sad imamo zub, cekam novu bolju fazu!

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Manja od kad se rodila zaspe dok doji na lezecki na bracnom krevetu. I kad zaspi samo je podignem i prekrcam u krevetic pored mog kreveta. Dok se prvih mjeseci budila nocu za papanje ako ne bi zaspala s cicom onako budnu bi je stavila u krevetic, ona bi dignula rukce u zrak, ususkavala glavu i zaspala sama. Uvijet za to je bio da je stavim da vrhom glave osjeti krevet - tada kolijevku. Sada oko jastuka ( onaj tankimna rupe) ima zmijoliki reduktor i mislim da bez tog ne bi zaspala ili bi se budila nocu. Stariji zaspiva sam od min.druge godine mozda i duze. Procitam mu pricu koju on izabere, na jeziku koji izabere (ja citam hrv, tata mu cita talijanski), pozdravi svih, donesemo mu seku koju on izgrli i sam uasi svijetlo kad svih pozdravi. Dojila sam do tri god., al zadnju godinu nije zaspivao na cici negou krevetu a s godinom i pol je vec imao 15 kg tako da je ljuljanje bilo nemoguce. Njega sam nekad ljuljala prvu godinu, manju ne nikad

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Najnovije nam je dva dnevna spavanja po dva sata i uspava se uz bocu mog mlijeka. Pojede, okrene se na bok i ajd bok! I ne ide više u 17h nego u 20, 21h spavati pa malo duže i ujutro spavamo. Ne više do 4 ili 5 ujutro. Možda potraje.

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj palčica prvotno napisa Vidi poruku
    Najnovije nam je dva dnevna spavanja po dva sata i uspava se uz bocu mog mlijeka. Pojede, okrene se na bok i ajd bok! I ne ide više u 17h nego u 20, 21h spavati pa malo duže i ujutro spavamo. Ne više do 4 ili 5 ujutro. Možda potraje.
    Joj super! Nadam se da ce ti tako i ostati a moglo bi! Pa on je sad vec veliki decko

Mi smo jos uvijek na dva dnevna spavanja! Al ajde poceo se ranije ujutro buditi pa sukladno tome i malo ranije ide spavat tako da smo oko pola deset zadnja dva tri dana u dubokom snu

amsterdam avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

da se malo izjadam! mi evo spavamo već prvo dnevno spavanje, a pošto je tek pol 8 možete misliti kad smo ustali...on se od rođenja često budi ali uvijek je bila dovoljna cica i on bi zaspao mirno dalje..ali zadnjih nešto manje od mj dana ni to ga više ne uspava..on neprestano traži cicu ja mu dam i on onda primi pa pusti, primi pa pusti i tako nervozno se bacaka..istovremeno mora sa rukicama nešto stalno gnječiti, a to sam ja tj.moje lice što me zna dovesti do ludila..ja mu mičem ruke on ih vraća..tako i kod uspavljivanja, moram ga nosati dok ne zaspi a on cijelo to vrijeme onako žmirečki naslonjen na moje rame lupa rukom po mojoj glavi i prepipava mi lice..da ne govorim da mi je marama non stop na glavi jer bi mi počupao svu kosu. ide spavati u 19 i dok ja ne dođem u krevet budi se svakih sat vremena i to uz ljuti plač, onako sav se napne ko da će eksplodirati!! dođe mi da ga ostavim i pobjegnem mužu u krevet u dnevni, sklupčam se pod deku i zaspim bar dva sata u komadu, ali ne, idemo dalje, ni na nana, malo pile od tri kile tra la la la la........

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Malo pile od tri kile? Aaaaa
    Pazi idu vjeverice!!!! (Ako ti je metar upitnika nad glavom onda nisi bila na nespavajucem topiku o ruzicastim vjevericama)

amsterdam avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

ta ga pjesmica jedino uspava! a vjeverice samo čekam, zasad mi se samo priviđa da stalno čujem one njegove melodijice iz igračaka

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Malo pile od tri kile? Aaaaa
    Pazi idu vjeverice!!!! (Ako ti je metar upitnika nad glavom onda nisi bila na nespavajucem topiku o ruzicastim vjevericama)
    Malo pile od tri kile su i moji dečki voljeli dok su bili bebe... Tek puno kasnije, kad su krenuli u glazbenu školu, otkrili su da je to klasična pjesmica za uvježbavanje dinamike (i dosjetili se odakle njihova mama to zna, he hehe....)

Dalje riječi idu "Imali smo koku, malu koku, jednu malu koku zlatooku"... Moja djeca znaju i dalje (nisam sigurna da su se sami sjetili, ali nema veze) - "imali smo slona od pet tona..."

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nakon puno mjeseci gunđanja kako moja djeca idu kasno spavati, skužila sam da imam dva izbora - ili ih stavit spavat rano, pa se budit u vrijeme kad i pijetlovi spavaju (prije 6 mislim) ili nastavit ovako - kasno spavanje (oko 10 navečer) i buđenje drugi dan u 9, 9 i 30, čak i 10.
    MMu i meni više pašu si ujutro malo duže odspavati.
    Za sad su noći lijepe i mirne, Dobrica je čak 8 dana zaredom odspavao cijelu noć. Pa je 9. noć skužio da se može prebacit iz kindača k meni, pa sad se ponekad probudi, ili dobije malo maženja (ako sam budna) ili se sam prebaci k meni (i malom bratu koji uvijek užica doć k meni) i spava na meni.
    Amsterdam - i moj Palčić obožava kopat po mom licu prije nego zaspi. Sve mi je OK dok me ne počne štipati po kapcima, onda podemonim. Vole oni to prčkanje po mami

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ima li togh pileta i koke na jubito?
    Zaintrigirale ste me!

Inače mi smo na pjevanju one-two buckle my shoe ili twinkle twinkle little star (obožavam te engleske pjesmuljiće)
    A od rođenja do prije par mjeseci smo bili na Ne zna Tone, ne zna Tone ča Tonina ima ninenaj ili Ča je more (lokalpatriotizam se širi na nove generacije )

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Auuu pa ovo je odlicno! Kazete to je prava pjesmica? Nikada je nisam cula! Bila mi je smjesna rima sama za sebe.
    Inace Amsterdam meni vec danima pjeva u glavi - jedan zeko duga uha, brzih nogu dobrog sluha, zelen kupus jako jako voli pa ga jede i bez soli -. Poludit cu od tog pjesmuljka to je neki krestavi cd player za bebe fisher price, imaju glasice i pjesmuljke za izluditi a najgore je to sto mi ih djeca obozavaju

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Tiziana - e taj zec se meni krvi napio.
    Sad pi pije krv mali mali pauk se penjao na strop

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    Ima li togh pileta i koke na jubito?
    Zaintrigirale ste me!

Inače mi smo na pjevanju one-two buckle my shoe ili twinkle twinkle little star (obožavam te engleske pjesmuljiće)
    A od rođenja do prije par mjeseci smo bili na Ne zna Tone, ne zna Tone ča Tonina ima ninenaj ili Ča je more (lokalpatriotizam se širi na nove generacije )
    Ima na Lukinom portalu :

http://www.pjesmicezadjecu.com/svako...t-i-video.html

Pogledaj i druge sadržaje, isplati se...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Hvala Peterlin - portal mi super izgleda!

amsterdam avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Malo pile od tri kile su i moji dečki voljeli dok su bili bebe... Tek puno kasnije, kad su krenuli u glazbenu školu, otkrili su da je to klasična pjesmica za uvježbavanje dinamike (i dosjetili se odakle njihova mama to zna, he hehe....)

Dalje riječi idu "Imali smo koku, malu koku, jednu malu koku zlatooku"... Moja djeca znaju i dalje (nisam sigurna da su se sami sjetili, ali nema veze) - "imali smo slona od pet tona..."
    ajme, nisam znala da ima i nastavak, jupiiii, već mi ovo pile popilo mozak,dosad sam sama izmišljala nastavke, imali smo kokoš, kokoš okoš bokoš.....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •