Stranica 63 od 101 PrviPrvi ... 1353616263646573 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,101 do 3,150 od 5043

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 2. dio

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja već pol sata urlam od smijeha na avatar od Aleksandre70vanje.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Osim ako sam skroz prolupala i sve pozaboravljala, Sabor donosi konacnu odluku za sva pitanja koja referendumom dodju do njega.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

dobra si :D
    odredba o potpisima unesena je nakon sto sam polozila ustavno :D

Članak 28.U članku 87. iza stavka 2. dodaje se novi stavak 3. koji glasi:
    »O pitanjima iz stavka 1. i 2. ovoga članka Zastupnički dom će raspisati referendum u skladu sa zakonom ako to zatraži deset posto od ukupnog broja birača u Republici Hrvatskoj.«
    Dosadašnji stavci 3., 4. i 5. postaju stavci 4., 5. i 6.
    http://cadial.hidra.hr/searchdoc.php...J3u8MA3A%3D%3D

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ne znam jel bio ovaj link http://vimeo.com/66820728

U ime svake obitelji via Televizija StudentPogledajte prilog studenata sa televizije student, obratite pozornost na elokventnost jednog studenta prava i odvjetnika koji je formulirao pitanje za referendum
    sve je jasno.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Sad ću ja citirati thompsona.
    E, moj narode.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Osim ako sam skroz prolupala i sve pozaboravljala, Sabor donosi konacnu odluku za sva pitanja koja referendumom dodju do njega.
    tocno. danas mi je to potvrdjeno od strucnjaka. ima nade za nas mlade.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    tocno. danas mi je to potvrdjeno od strucnjaka. ima nade za nas mlade.
    Meni kolega prije rekao da je konzultirao dva stručnjaka od kojih obojica tumače da kod ovakve promjene Ustava, odluka građana se izravno upisuje u Ustav, tj. zastupnici nemaju što odlučivati, ne primjenjuje se procedura za promjenu Ustava od strane zastupnika, a koja je propisana Ustavom.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Meni kolega prije rekao da je konzultirao dva stručnjaka od kojih obojica tumače da kod ovakve promjene Ustava, odluka građana se izravno upisuje u Ustav, tj. zastupnici nemaju što odlučivati, ne primjenjuje se procedura za promjenu Ustava od strane zastupnika, a koja je propisana Ustavom.
    s promjenom ustava da se ne trazi vecina biraca da izadje na referendum, ovo bi bilo katastrofalno! to bi znacilo da ustav moze promijeniti i 1000 ljudi. uzas!

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Baš me zanima kako će teći stručna rasprava i argumentacija.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

kako god okrenes paradoks- raspisuje se referendum, trosi se novac da bi na kraju sabor odlucivao umjesto da se preskoci referendum i odlucuje sabor na temelju inicijative gradjana.
    s druge strane ako je odluka na referendumu obvezujuca u smislu da mijenja ustav, onda, po sadasnjem ustavu, dovoljno je i da 5 osoba izadje na refferendum, 3 glasa za promjenu i eto, ustav se mijenja.
    u glavi vristim 24/7.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Fakat zivimo u absurdistanu

bitno je ciniti dobro - znaci ne moras biti katolik link

dodjite na povorku ponosa i ucinite nesto dobro

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Baš mu hvala (papi Franji) što nas prima u taj elitni krug.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    Fakat zivimo u absurdistanu

bitno je ciniti dobro - znaci ne moras biti katolik link
    Pa ja sam to već kao mala slušala na vjeronauku, izgleda da je naš vjeroučitelj bio ispred svog vremena MC doći ćeš k nama htjela - ne htjela

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Meni nema smisla što se (ako se) referendumom dozvoljavaju pitanja koja ograničavaju slobode građanima. Tako bi se mogao raspisati i referendum za vraćanje smrtne kazne i na istom principu izađe 3 glasača, 2 glasaju "ZA" i onda je to - to?!?

Ne da nema smisla, nego graniči s glupošću.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

naravno.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Ja već pol sata urlam od smijeha na avatar od Aleksandre70vanje.
    Sad sam ga i ja vidjela, odličan

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Na fejsu postoji grupa za ukidanje kurikuluma vjeronauka, traže se ulomci iz udžbenika kao dokaz diskriminacije. Znam da je o tome bilo govora prije, tko ima pri ruci neki link ili sken, a zainteresirana je strana, molim da sudjeluje

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Crkveni-kralj-drustvenih-mreza-pokrenuo-boj-protiv-vlade

Nadam se da ste pročitali njegovu biografiju koju sam bila linkala

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Daj link na grupu

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

PAMTIMO

nešto razmišljam, kako bi se trebalo i u hrvatskoj početi obilježavati dani sjećanja na (one neoportune) žrtve rata - recimo za dan dom. zahvalnosti. ili ubojstva u gospiću, pakračka poljana, paviljon 22. otići na sljeme i položiti cvijeće?!

je li zna netko je li se to radilo kod nas? vidim da su žene iz centra za ženske studije bile u jasenovcu. ali ovako?

zamislite nas nekoliko na trgu republike bana j. jelačića? je li bi ostale žive ili bi nam netko glavu razbio?

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

večeras nasred konzuma neki lik sa stolićem prikuplja one debilne potpise. taman je neka cura potpisivala kad sam ušla i nisam se mogla suzdržati od komentara. obavila sam kupovinu i krenem prema izlazu, a ovaj kad me je vidio skupio svoj stolić i put pod noge. za dlaku je izbjegao još jednu sarkastičnu opasku . nažalost, nisam u mogućnosti u potpunosti bojkotirati spomenuti trgovački lanac, ali sam svoje posjete svela na minimum, a u budućnosti se nadam da ću moći potpuno ga izbjeći.

jučer sam bila u Zg i vidjela sam te sakupljače ispred AM, ali ovakav bezobrazluk nisam očekivala...drito ispred blagajni da se vrbuje ljude

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Frka im je, upregnuli se svuda, samo što je upitno jesu li sve te lokacije prijavljene za skupljanje potpisa.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Imaju još dva dana, ja se sve nadam da neće uspjeti, da su svi koji su mislili potpisati već i potpisali, nije da je bilo šanse da ne naiđu na štand.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

U političkim razmišljanjima “tiranija većine” odnedavno je postalo zlo kojih se društvo svakako treba čuvati… Zaštita od tiranije državnika nije dovoljna; potrebna je i zaštita protiv tiranije prevladavajućeg mnijenja ili raspoloženja, protiv tendencije društva da drugim sredstvima nametne praksu i pravila ponašanja onima koji se ne slažu s njim; da sputa razvoj, da po mogućnosti spriječi formiranje svake individualnosti koja nije u skladu s njegovim načinima ponašanja i da prisili sve osobe da se oblikuju prema njegovom modelu. Postoji granica za legitimno miješanje kolektivnog mišljenja u oblast pojedinačne neovisnosti, a pronaći tu granicu i održavati je protiv povrede tuđeg integriteta isto je tako nužno za dobre uvjete ljudskih poslova kao i zaštita od političkog despotizma…

Pisano polovinom 19. stoljeća (John Stuart Mill). A neki još uvijek ne shvaćaju...

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Sanja Barić izvrsna u Novom listu: Inicijativa-U-ime-obitelji-dezinformira-i-manipulira

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Jasna omejec je danas u jutarnjem rekla da je pitanje u skladu s ustavom, i da nije potrebna dvotrecinska saborska vecina, vec da je odluka referenduma izravno obvezna.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

I referendumska odluka je valjana bez obzira na broj izašlih birača.

Da li se krivo nadam da će prevladati razum? Da li će svi ovi ljudi koji imaju pravo glasa, ali ga nikad ne koriste, a pri tom imaju i razum koji će ih voditi da sačuvaju ravnopravnost svih, ipak izaći na eventualni referendum i pokazati da smo za ravnopravnost, a protiv nazadnjačke odluke?

Moj je stav oduvijek da je zakonit brak potreban, da je to ono što treba između dvoje ljudi. Ali, ova histerija u stavljanju u Ustav drugačije definicije braka me je pokolebala u stavu. Jednostavno ne shvaćam što je koga briga kako će dvoje ljudi urediti svoj život. I kako će to pravno riješiti.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 26.05.2013. at 07:37

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

jučer sam prvi put vidjela skupljače potpisa. filip i ja smo kupovali nogometni dres na trešnjevačkom placu kad nas je počeo nagovarati mladić da potpišem, spopao me neopisiv bijes, ali bila sam s djetetom i samo sam odgovorila da sam lezbijka. da je nastvio pričati možda bi mu i razbila nos - to bi bilo jedno skroz novo iskustvo meni, a vjerojatno i njemu.
    ne mogu se odlijepiti od svog svakodnevnog života u kojme ne čitam novine, ne gledam tv i ne idem po gradu, tako sam prividno sigurna.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Tomić gab 2012 an, dass 70% der kroatischen Studenten und 41% der Studentinnen Homosexualität als "nicht natürlich" etikettierten.[25] Langzeitstudien des Zagreber Soziologen Aleksandar Štulhofer kommen zu einem ähnlichen Ergebnis. Negative Einstellungen gegenüber Homosexuellen haben sich im Zeitraum von 1998 bis 2008 bei Erstsemestern der Uni Zagreb von 48,5% auf 63% erhöht. Bei Studentinnen ist dieser Wert relativ stabil geblieben und von 33,8 auf 32,6% gesunken.[26] Diese Zahlen verweisen zum einen darauf, dass Homosexualität tendenziell geltende hegemoniale Männlichkeitsnormen infrage stellt, da die kroatischen Studentinnen normabweichender Sexualität nicht so eindeutig ablehnend gegenüberstehen wie ihre männlichen Kommilitonen.

Izvor: http://www.bpb.de/apuz/158174/homoph...kroatien?p=all
    Zanimljiva analiza pokazuje da su pretezno muskarci ti koji su homofobi.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Jasna omejec je danas u jutarnjem rekla da je pitanje u skladu s ustavom, i da nije potrebna dvotrecinska saborska vecina, vec da je odluka referenduma izravno obvezna.
    ovo je van svake pameti i razuma! zar to nitko od nadleznih ne vidi?
    Posljednje uređivanje od leonisa : 26.05.2013. at 10:12

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mogla bi kontra mozda na medjunarodni sud za ljudska prava?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jennifer, di si to nasla? procesljala sam jutarnji i jedino sam nasla od jucer http://www.jutarnji.hr/-za-jasnu-ome...-suda/1104808/ i http://www.jutarnji.hr/jasna-omejec-...dluke/1104623/

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Je l se moze biti sudac Ustavnog suda i raditi na Sveucilistu istovremeno?
    Moram priznat da je Omejec impresivno napredovala, paralelno na obje institucije. Uopce joj ni ne pisu u zivotopisu godine izbora, nego samo asistent, docent, izv.prof., redovni prof. Ne znam je l se to smije komentirati.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

koliko znam, nje vise nema na faksu. vec neko vrijeme.

pise na wiki. 1999 prvi put. a pise i tu http://www.usud.hr/default.aspx?Show...ang=hr#sastav2

Sutkinja je Ustavnog suda Republike Hrvatske od 1999. godine, a ponovno je izabrana 2007. godine. Dopredsjednica Ustavnog suda bila je u razdoblju od 2001. godine do 9. prosinca 2003., a dužnost zamjenice predsjednika Ustavnog suda obnašala je u razdoblju od 9. prosinca 2003. do 6. prosinca 2007. godine. Od 12. lipnja 2008. obnaša dužnost predsjednice Ustavnog suda.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 26.05.2013. at 12:21

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Joj, sori sori, ispravak netocnog navoda.
    Toliko toga sam citala da mi se vec pomijesalo ko je sta rekao.
    Nije rekla da je odluka ustavna, vec da je to osjetljivo pitanje bla bla i da ne smije dalje komentirati.
    Ovaj dio o automatskom stupanju na snagu nakon referenduma cu poslije pretipkati, da ne kazem opet nesto krivo.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo ga:

Što ako u Saboru nema potrebne dvotrećinske većine za promjenu Ustava? Može li itko natjerati zastupnike da glasaju za promjenu Ustava? Koliko znam, oni imaju pravo odlučivati po savjesti.

Mislim da se nismo razumjeli. Odluka na referendumu o promjeni Ustava bila bi po naravi stvari ustavna odluka. Naime, ako je riječ o promjeni Ustava koja je valjano donesena na referendumu, onda ta promjena Ustava u dijelu i izričaju koji je izglasan na referendumu stupa na snagu nakon objave potvrde da je referendum održan pod pretpostavkama koje propisuje Ustav i u skladu s Ustavom. Naravno, drugačije je kad su u pitanju prijedlozi zakona ili drugih pitanja iz djelokruga Sabora koji nakon provedenog referenduma zahtijevaju razradu.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Evo ga:

Što ako u Saboru nema potrebne dvotrećinske većine za promjenu Ustava? Može li itko natjerati zastupnike da glasaju za promjenu Ustava? Koliko znam, oni imaju pravo odlučivati po savjesti.

Mislim da se nismo razumjeli. Odluka na referendumu o promjeni Ustava bila bi po naravi stvari ustavna odluka. Naime, ako je riječ o promjeni Ustava koja je valjano donesena na referendumu, onda ta promjena Ustava u dijelu i izričaju koji je izglasan na referendumu stupa na snagu nakon objave potvrde da je referendum održan pod pretpostavkama koje propisuje Ustav i u skladu s Ustavom. Naravno, drugačije je kad su u pitanju prijedlozi zakona ili drugih pitanja iz djelokruga Sabora koji nakon provedenog referenduma zahtijevaju razradu.
    To je ono što sam rekla prije dva dana, s tim da ona nije jedina s USUDa koja to tako tumači, očito su imali internu raspravu. A takvo tumačenje čuh i od stručnjaka s pravnog faxa.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ministrica Pusić izjavila je danas da činjenica da je prikupljeno dovoljno potpisa za referendum ne znači automatski da će uistinu doći do promjena u Ustavu te napominje kako će zadnju riječ ipak imati saborski zastupnici.

"Sve što se takvog tipa izglasa je informativno, savjetodavno, ali nema te osobe koja može doći saborskom zastupniku i reći mu kako da djeluje", rekla je Pusić.

ne znam vise dal da se smijem ili placem.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sad ne kuzim je l oni ne znaju, ili svi muljaju. Stvarno ne vidim ovdje potrebu da sudska vlast i sabor dolaze u neki konflikt. Toliko je suludo da to ide na referendum.
    Ono sto meni cudno za Omejec je da ona nije mogla biti birana za nastavno zvanje, ako nije radila na faksu, nego samo znanstveno.
    Veli:
    "a od 1990. asistent, docent, izvanredni profesor te redoviti profesor na Katedri za upravno pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu."

A 94. je doktorirala. Do 99. nije mogla po zakonu napredovati do redovnog profesora, jer se nakon 4 godine pokrece procedura napredovanja ako imas uvjete, a nakon 3 ako dekan misli da si poseban. Ako je doktorirala 94., tesko da je prije 96. dobila docentsko, tako da je 99. dekan mogao pokrenuti njezino napredovanje, al to traje par mjeseci, a ona je 99. presla
    na sud i nije nikada moglo viti pokrenuto da ide za redovnog. Jedino ako je ona tak sposobna da radi na dvije institucije.
    Mozda cjepidlacim, al cudno mi jako.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

meni je suludo da smo dosli do toga da se ustav moze mijenjati bez obzira koliko ljudi izaslo na referendum. strah me koje je sljedece pitanje koje se moze pojaviti i na isti nacin zavrsiti u ustavu.
    ovo nije demokracija vec sprdanje s demokracijom. zlostavljanje demokracije.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

referendum mi nema smisla ako odluka donesena referendumom nije obvezujuća. nekako mi se čini da grbin tu nije u pavu, nažalost.
    trebalo bi mijenjati zakon o referendumu i referendum raspisati za npr. 25.7.
    sumnjam da bi većina birača izašla na referendum u vrijeme godišnjih.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mene više ništa ne čudi. živcira me beskrajno, ali ne čudi. neki sam dan čitala presjek sudaca US-a. kad to pročitate, postane vam apsolutno jasno zašto su donijeli ovakvu odluku oko ZO i zašto govore što govore o referendumu, kao i zašto smo prije odluke o ustavnosti Zakona o potpomognutoj oplodnji dočekali novi zakon. gadi mi se sve pomalo...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Posljednje uređivanje od Mojca : 26.05.2013. at 22:23

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •