Pokazuje rezultate 1 do 50 od 154

Tema: Njemački u 4. razredu - da ili ne?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Peterlin, ako zatalasaš tekuće govno, onda umjesto da ti ostane samo na potplatu, uđe ti u cipelu.
    Lovru sam upozorila da nije taj njemački u školi nikakva sreća, ali je ipak odlučio ići.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin, ako zatalasaš tekuće govno, onda umjesto da ti ostane samo na potplatu, uđe ti u cipelu.
    marta

okej, ja na drugi strani jezik u školi gledam samo kao na benefit
    (tu se, eto, kao i u mnogim stvarima vezanima uz školu, slažem s Peterlin :stara_škola:

pa tako i moje dijete gleda na taj talijanski koji uči u školi kao na nešto što će joj u životu možda dobro doći i veseli se tome... osim toga, talijanski je prekrasan jezik i tu nemamo nikakvih dilema...

dileme nastaju samo stoga što je taj izborni predmet "uvaljen" u suprotni turnus, pa dite ranom zorom piči prvo na trening, a onda juri da stigne na talijanski. odnosno ćaća juri autom s jedne strane grada na drugu... i onda ako mrc zapnu u prometu, pa zakasni i 5 minuta profa ju obavezno zapiše
    toliko o ležernosti izbornih predmeta

osobno bih voljela da mi dijete dobije i (barem) osnovu iz latinskog jezika, jerbo to nalazim iznimno korisnim znanjem u svakom pogledu (ovo ja iz osobnog iskustva )... no, mislim da je latinski obvezan predmet u gimnazijama, pa onda nek' još malo pričeka... ne valja brzati...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku

dileme nastaju samo stoga što je taj izborni predmet "uvaljen" u suprotni turnus, pa dite ranom zorom piči prvo na trening, a onda juri da stigne na talijanski. odnosno ćaća juri autom s jedne strane grada na drugu... i onda ako mrc zapnu u prometu, pa zakasni i 5 minuta profa ju obavezno zapiše
    i...
    zato bi bilo dobro da je 2. jezik obavezan
    pa bi morao biti u rasporedu

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    zato bi bilo dobro da je 2. jezik obavezan
    pa bi morao biti u rasporedu

takoe!

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Imamo još vremena pa će i odluka pričekati, ali mislim da bi trebao pokušati. Naši zajednički razgovori na tu temu idu upravo u tom smjeru da uvijek treba pokušati, pružiti šansu, a ne bojati se nečeg novog i ako imaš izbora odmah na prvu reći ne, to je teško. Pogotovo što mislim da s njemačkim neće pogriješiti i da bi ga trebao učiti, tijekom ljeta će moći i prakticirati ga u komunikaciji s klincima od frendice (klinci govore samo njemački) koji svako ljeto provedu nekoliko dana kod nas. Tako sam i ja savladala osnove . Naravno da uvijek, ali uvijek, puno toga ovisi i o učitelju, ako je netko zanimljiv, dinamičan, ako se trudi i daje, voli ono što radi, klinci to upijaju kao spužve i ništa nije teško. I najteži se zadaci s lakoćom odrade. Ocjena nije prioritet, nego znanje.

Slažem se sa Forkom, to je i kod nas probelm od 5. razreda. Izborni predmet je u suprotnom turnusu i tu onda nastaju problemi.
    Posljednje uređivanje od VGmama : 28.05.2013. at 08:53

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja svoju nisam upisala. Ide u školu stranih jezika i tamo je četvrti stupanj, zadovoljna sam koliko je naučila (iako mislim da bi mogla više vježbati doma) i ako krenu neki problemi lakše platim par sati poduke da nadoknadi nego da čupam kosu oko ocjena. I manja je grupa. I još povrh svega u školi bi krenula ispočetka, znači dodatna 2h u suprotnom turnusu da uči osnove koje već zna. Mlađeg smo isto sad upisali u prvom u školu stranih jezika na njemački, engleski je ionako već 2 godine učio u vrtiću pa mu se ne miješa. Za sad sam i kod njega zadovoljna kako ide...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    marta

okej, ja na drugi strani jezik u školi gledam samo kao na benefit
    (tu se, eto, kao i u mnogim stvarima vezanima uz školu, slažem s Peterlin :stara_škola:

pa tako i moje dijete gleda na taj talijanski koji uči u školi kao na nešto što će joj u životu možda dobro doći i veseli se tome... osim toga, talijanski je prekrasan jezik i tu nemamo nikakvih dilema...

osobno bih voljela da mi dijete dobije i (barem) osnovu iz latinskog jezika, jerbo to nalazim iznimno korisnim znanjem u svakom pogledu (ovo ja iz osobnog iskustva )... no, mislim da je latinski obvezan predmet u gimnazijama, pa onda nek' još malo pričeka... ne valja brzati...
    Moj mlađi već sada gnjavi da ga upišemo na latinski. I namjeravam, čim se bude sam mogao servisirati (odlaziti na satove u prihvatljivoj blizini). Teoretski to bi mogao najkasnije u osmom razredu, jer tada će već završiti glazbenu, pa će taman imati vremena. Starijega latinski ne zanima, ali tko zna hoće li tako ostati... Ja se osobno osjećam prikraćenom jer mi šuvarovci nismo imali priliku učiti latinski (bilo nas je samo pet zainteresiranih u školi od 2000 učenika, pa je umjesto latinskog ispala izborna nacrtna geometrija). Teško je reći da li mi fali, ali to smatram ipak nekakvim temeljem opće kulture pa bih rado omogućila svojoj djeci barem osnove.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Lovru sam upozorila da nije taj njemački u školi nikakva sreća, ali je ipak odlučio ići.
    Da, ne mogu ja znati kako je kod tebe... Kod nas je problem drugi - prof. njemačkog je boležljiva i često izostaje, pa su djeca dosta gubila od nastave, ali rješenje je na vidiku za iduću škg. Nije da i mene nije špricnulo u cipelu (ne znam držat jezik za zubima) ali istina je da ima situacija koje zapravo ne možeš riješiti. S druge strane - ako je tvoje dijete odlučilo, nek ide. To je za svaku pohvalu, da razumije potrebu za drugim stranim jezikom. Nadam se da će imati bar minimalne koristi od toga.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Da, ne mogu ja znati kako je kod tebe... Kod nas je problem drugi - prof. njemačkog je boležljiva i često izostaje, pa su djeca dosta gubila od nastave, ali rješenje je na vidiku za iduću škg. Nije da i mene nije špricnulo u cipelu (ne znam držat jezik za zubima) ali istina je da ima situacija koje zapravo ne možeš riješiti. S druge strane - ako je tvoje dijete odlučilo, nek ide. To je za svaku pohvalu, da razumije potrebu za drugim stranim jezikom. Nadam se da će imati bar minimalne koristi od toga.
    Mozda se iz mojih postova stječe dojam da nisam reagirala. Jesam, al bio je to pucanj u prazno. No, tješim se da L ima prijateljicu koja je izvorni govornik njemačkog - možda to pomogne.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •