Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: kada reagirati?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa Vidi poruku
    ma vrišti i K., jer nije dobila čokoladu, jer je dobila čokoladu, a ne bonbon, jer je vrabac na grani...

nije to takvo vrištanje!
    Ok, ti bolje znaš, tamo si, čuješ i vidiš iz prve ruke. Meni iz prvog posta nije izlgedalo toliko opasno da bih pomislila na smrt dotičnog djeteta, pošto i mi u susjedstvu imamo svega i po parkovima se nagledaš svega, pa ljudi pričaju i tako naslušaš se i nasusrećeš svega. Ali da bi bilo govora o tako ekstremnim slučajevima kao što je slučaj Slavonski Brod, to ne. Događa se, ali ne u toj mjeri često, i iza svakgo čoška i ugla.

Ali bitan je još jedan detalj. Ja gledam iz svog ugla, u Hr službe ne rade svoj posao, ovdje gdje mi živimo su i prerevne pa ostaneš bez djeteta gotovo ako ga krivo pogledaš, a susjedu se to ne svidi pa te prijavi.... Otuda i moj oprezan stav sa prijavama.
    Posljednje uređivanje od šafran : 04.06.2013. at 09:32

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Ali bitan je još jedan detalj. Ja gledam iz svog ugla, u Hr službe ne rade svoj posao, ovdje gdje mi živimo su i prerevne pa ostaneš bez djeteta gotovo ako ga krivo pogledaš, a susjedu se to ne svidi pa te prijavi.... Otuda i moj oprezan stav sa prijavama.
    upravo zbog ovog tražim i vaše mišljenje.
    velim, ja ne mogu sa sigurnošću tvrditi da je dijete zlostavljano, da je ona loša majka...

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    90% susjeda će prijaviti glasnu muziku u susjedstvu, ali 99% neće nasilje u obitelji
    istina, teže su posljedice prijavljivanja nasilja, nitko (pa ni ja) ne želi na duši imati razorenu obitelj zbog "sumnje" ma kako jasna bila

dakle, mene samo zanima kakva je procedura nakon prijave i kolika je ta "prijava" anonimna?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

velim, ja ne mogu sa sigurnošću tvrditi da je dijete zlostavljano, da je ona loša majka...

istina, teže su posljedice prijavljivanja nasilja, nitko (pa ni ja) ne želi na duši imati razorenu obitelj zbog "sumnje" ma kako jasna bila

dakle, mene samo zanima kakva je procedura nakon prijave i kolika je ta "prijava" anonimna?
    Evo ovako, ne znam koliko je mama loša, ali je bezveze, po meni, takve psovke, takvo javno ponašanje pobuđuje sumnju da ni ono "tajno" nije bolje.

No, nadam se da će netko znati odgovoriti kako ide procedura kod anonimne prijave Centru za soc. skrb jer nam je to svima bitno.

A za "razaranje" obitelji takvom prijavom sigurno se ne treba brinuti, kod nas kvalitetno ne nadziru ni dokazane alkoholičare i protuhe, puštaju ih godinama da zlostavljaju djecu, žene same ostaju u takvom braku (ili zbog straha ili i njih ima svakakvih), djeca se ni privremeno ne oduzimaji iz obitelji samo tako, a kamoli za trajno.

Pa i za one koji djecu sami ostave u domu i ne javljaju se komplicirano je oduzimanje rod. prava, a di bi sad na prvu provjeru se netko time bavio. Maltretiranje je razaranje, a ne prijava i nadzor (ako treba, naravno).
    Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 04.06.2013. at 11:39

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Kužim, ali konkretnog savjeta u tom smislu nemam, ono što tebe točno zanima. Kako to točno ide kod nas ne znam. Mislim znam ono što znaš sigurno i ti, iz medija, ali to nije pouzdano. Iz mogo osobnog iskustva ili nekog meni bliskog, stvarno ne znam. Znam samo da imam zadršku od bilo kakvog prijavljivanja i pačanja u tuđe živote, ne držim se za moralnu vertikalu, i naravno i opet sa druge strane u ekstremnim slučajevima bih reagirala bih kad život djeteta ili žene stvarno ugrožen ili da imam uvjerenje da se radi o teškom obliku psihičkog maltretiranja nesagledivih posljedica. E sad, da li i u ovom slučaju je to tako, ja ne znam.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

http://www.sigurnomjesto.hr/informacije/tko-sto-radi/

prijava je anonimna.

amsterdam avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

ksena, na gornjem linku imaš informacije.ja ne radim u czss-u i neznam točnu proceduru, ali soc.radnik mora otići provjeriti situaciju na svaku prijavu. a i oni će ti tamo najbolje objasniti cijeli postupak. mislim da se nemaš čega bojati

amsterdam avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

stvar i je u tome da netko mora nešto prijaviti da bi czss za to saznao i reagirao..često se kod nas svi boje a onda kada se nešto dogodi svi pitaju a gdje je bila socijalna služba...neznaju oni šta se u čijoj kući događa....nije to ugodno i to razumijem, ali moramo se svi trgnuti malo...ja se sjećam kako sam se ustručavala prijaviti jednog susjeda za zlostavljanje psa, nije za usporedbu naravno, ali ipak sam se odvažila i sad reagiram kad vidim nešto slično bez ustručavanja...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •