imam skeniranu i ne znam kaj dalje s njom. iako trenutno nisam na svom kompu pa ništa ni ne mogu. sad sam se sjetila da i sad imam pečnicu na kraju kuhinje i sudoper odmah do, doduše nema zida pored![]()
imam skeniranu i ne znam kaj dalje s njom. iako trenutno nisam na svom kompu pa ništa ni ne mogu. sad sam se sjetila da i sad imam pečnicu na kraju kuhinje i sudoper odmah do, doduše nema zida pored![]()
evo mojeg remek djela http://img542.imageshack.us/img542/6258/img009q.jpg
od zida do zida je 3,30 m. elemente sam zamislila bijele, sjajne, radnu plohu wenge, aparati tamni
ovo što visi s prvog gornjeg elementa je napa
ima viška ručkica i element iznad frižidera je istih dimenzija kao ostali
Posljednje uređivanje od rayna : 10.06.2013. at 21:25
ma ne, dobro sam zamislila, samo krivo nacrtala
Dobro, pitam samo, da ti kažem da ti je iznad perilice radna ploha, a sudoper pokraj
ovako
hladnjak
pa jedan ormarić
pa sudoper i ormarić ispod njega
pa perilica (gore je radna ploha)
pa štednjak
pa radna ploha
i eto
Kod mene je na jednom zidu ovako (krećem od lijeve strane prema desnoj):
hladnjak s ledenicom
uski izvlačivi ormarić za boce koji dijeli ledenicu od pećnice
štednjak (pećnica + grijaća ploča)
sudoper s jednim koritom i plitkim dijelom ispod kojeg ulazi suđerica
radna ploha ispod koje je dio suđerice i ormar s ladicama za suđe
ispod svih slobodnih ormara su dodatne plitke ladice
(radna ploha je naravno iz jednog komada)
u gornjem redu su ormarići (jedan se otvara horizontalno i ima poluprozirno staklo, ostali su klasični) osim iznad grijaće ploče - tamo je teleskopska napa i ima ispred mali plitki ormarić s policama za začine
sve je visoki sjaj, boja bijele kave
rayna, ne znam gdje ti je blagovaonički stol, ali gledaj da je hladnjak njemu bliži
pa shodno tome, možeš i zrcalno okrenuti
Peterlin, to su kod tebe sudoper i štedna ploča jedno pored drugoga?
valjda nije, možda je ipak plin s te strane
ovako kako je apri napisala, stim da imas jedan dio radne plohe koji je duzi od 45, cm, a to koliko sam izracunala imas.
i slusaj apri zena zna sta prica, za razliku od mene koja pamet prodajem, jer sve sto sam trebala napraviti znam tek kad krivo napravim![]()
Posljednje uređivanje od spajalica : 11.06.2013. at 08:38
apri, stol je lijevo i na tom zidu je prozor, a desno je puni zid pa bi eventualno mogao tu frižider, iako mi je ljepše da je sve u jednom redu. mene je strah premalo radne plohe pa sam zato pečnicu stisnula uza zid, mada sad kad razmislim fakat ima smisla to za laktove, a i špricalo bi po zidu od kuhanja da je pečnica do njega.
spajalice, i ja sam general nakon bitke, zato i pitam ovdje za svaku sitnicu. npr. do prije par mjeseci bila sam sigurna da hoću tamne pločice na zidu kuhinje, kaj misliš čija mi je kuhinja od tad u glavi?
peterlin, bi htjela staviti sliku od kuhinje? može i na mail ako nećeš ovdje
cure, vi koje imate manju radnu plohu gdje razvaljate veći komad tijesta, na stolu ili više puta po manje dijelove? meni je neko rekao da se stolovi brzo rasklimaju ako se na njima puno mijesi
Posljednje uređivanje od rayna : 11.06.2013. at 10:08
hehehe vidis kako je koristan ovaj topic.
ako jos mozes birati i moja kuhinja ti je u glavi, daj si pogledaj sljivu kao radnu plohu. predivna je, tamnija je, ali puno toplija od wnge.
ako imas komad od 60 cm moze se i na njemu valjati. ti si rekla da ti je kuhinja duljine 3m? frizider 60 cm, perilica 60 cm, sudoper 60 cm, pecnica 60 cm = 240 cm, pa da se spojiti jedan komad redne plohe od 90 ako sam ja dobro zbrajala.
meni nažalost nije šljiva baš nešto. a i imam wenge dijelova u dnevnom pa da povežem. ma u biti obožavam wenge, kaj mogu.
a da bi dobila 90 cm plohe u komadu morala bi sve aparate staviti jedan do drugog što mi se opet ne sviđa. da 3.30 je od zida do zida
Mogu li se bojati cementne fuge?
Imate kakvu ideju za kosaru za prljavo rublje ali koja iznad sebe ima jos i nesto za drzanje stvari (npr cistih rucnika). Ogranicena sam visinom jer je iznad horizontalni bojler, znaci trebam nesto maximalno visoko 185 cm, a siroko i duboko max 57 cm. Postoje li takve gotove stvari, ili cu morati uzeti obicnu kosaru za rublje pa iznad nesto drugo.
ovako nesto http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/10206246/ ?
aa savrsenosto mislis jel stane prljavi ves u samo jednu ovu kosaru, ili bas moram obe koristiti za prljavi ves (ako su male kosare). Inace mi je dosta jedna standardna korpa za ves, perem cesto, ne nakupi mi se previse
iskustvo mi je pokazalo da čisti i prljavi veš ne idu nikako jedno drugom baš blizu... miris od prljavog veša pređe na čisti![]()
Pa zar ova dva prostora nisu odvojena policom? Kad se vrata zatvore ne bi smjeli biti ''zajedno''?
selimo na kat kuće, 90m2, upravo stavljamo stiropor izolaciju na noviji, neizolirani dio a stari dio kuće ima zidove od 80 cm. isto tako, stavljamo pvc stolariju. u stanu je razvedeno centralno grijanje na struju. mi bi se prebacili na centralno na drva. moram napomenuti da je postojeće centralno diy projekt pokojnog svekra, znači nije izvedeno potpuno profesionalno, trebalo bi napraviti preinake. do majstora za centralno nikako doći pa me zanimaju iskustva. e da, u dnevnom je i kamin koji se u 30 godina ložio cca 5 puta (isto diy projekt) pa ne znamo da li grije dobro. imamo malu djecu i prostor mora biti zagrijan kako treba a ne da su sobe tople a u hodniku minus.
a sad pitanja: kupiti kotao za centralno ili etažnu peć za centralno? grijati kaminom dnevne prostorije a u spavaće norveške radijatore?
vrti mi se u glavi od svega što sam pročitala na netu, ne dolazim do nikakvog pametnog zaključka.
živimo u blagoj klimi, ispod učke, bez puno vjetra i snijega. i imamo pristup jeftinim a možda i besplatnim drvima.
Mi smo nekad davno imali centralno na kamin (onaj starinski kamin u koji su naknadno ugrađene cijevi). To je bilo predobro jer je kamin dugo zadržavao toplinu pa je soba s kaminom i ujutro bila topla. I dan-danas žalim za kaminom, ali nažalost nemamo ga gdje utrpati. Šogiji imaju kamin u hodniku s kojim griju cijeli kat kuće (trosobni stan) uz eventualno dogrijavanje radijatorima na plin. Ovisi kakav vam je raspored prostorija. Kakvo je ovo centralno na struju, kolika je potrošnja? Možda da vam to bude rezerva za dogrijavanje kad kamin ne radi, a cijelu etažu da grijete kaminom.
centralno na struju ostaje kao rezervna opcija ali odlučili smo se ipak za kotao za centralno na drva. nažalost, kamin će vjerojatno morati biti uklonjen, jer nije baš funkcionalan. enivej, konačno smo ulovili majstora pa ćemo predati posao u stručne ruke.
zna li netko radi li sutra 25.6. Kika? praznik je pa nisam sigurna.
nazovi i pitaj
5499 211
sviđa mi se onaj deko kamen na zidu, ima li neko pravilo kako to ukomponirati u prostor ili onako kak ispadne?
mi nismo htjeli na veliki zid, to je malo too much, nego na kraci, na koji ide tv
Kako čistiti taj deko kamen? Ja nekako imam osjećaj da se na njemu skupi prašina koju jednostavno ne možeš lijepo počistiti...
Mi isto imamo dekokamen..bijeli..nas maler ga je jos prefarbao nekakvom bojom jer nije bio čisto bijeli kad smo ga kupili..uglavnom to je neka periva boja ili kaj vec pa se prasina ne lijepi, nego ju samo ponekad usisam.
Ni meni se ne sviđa kad je na takvom zidu televizor ili police. Naš je iza kauča cijelom površinom zida i dvije velike slike su na njemu
jos nisam vidjela zid, osim na slikama, al bas sluzi za tv
ma svakome od nas se sviđa nešto drugo
i to je dobro, inače bi nam svima stanovi bili isti
dekorativni kamen/cigla... po meni su - dekorativni
i na njih ne bih stavila ništa
kao što ni na tapetu ne bih stavila ništa
ili na zidnu naljepnicu
svaki taj element je dekoracija za sebe i nema potrebe išta stavljati na njega
em što se miče fokus s nečega što je samo po sebi lijepo (i skupo plaćeno)
em što je dekor na dekor
ali, kažem, svatko će napraviti onako kako se on u tome najbolje osjeća
ja investitore argumentima pokušavam "preobratiti" u ovakvim stvarima![]()
ima slika koje te pobijaju
jednom cu stavit slike onog sto je dobro ispalo-vecina toga bez mene, a ima i jedna katastrofa po mojoj ideji, e zato ljudi studiraju![]()
pokaži
ovo mi je, recimo, lijepo
jer ima logike
kamin u kamenu
http://www.chibamboo.com/wp-content/...-Fireplace.jpg
ovo mi se ne sviđa, ali pretpostavljam da su napravili preveliki zid obložen kamenom, pa su ga razbijali detaljima
http://ozzum.com/wp-content/uploads/...stone-wall.jpg
a ovo mi je nepotrebno
http://archimags.com/wp-content/uplo...Wall-TV-13.jpg
taj deko kamen sam prvi put vidjela iu jednom stanu u hodniku koji zavija u tj. ima S oblik. bijeli je i na jednom zidu je. zbilja mi se tamo svidio.
potom sam ga vidjela u jednom stanu na zidu uz kuhinju, ali kako nije sve namjesteno nije mi sjeo.
potom sam razmisaljala o njemu di bi ga ja stavila i zakljucila eventualno na vikendicu, negdje u gorskom kotaru.
no vjerujem da se da lijepo ukomponirati u stan, ali kao totalni laik i osoba koja nema pojma o sredjivanju unutarnjeg prostora mislim da zbilja nema smisla njegov dekor kvariti dodatcima.
sad kad vec pametarim i glasno razmisaljm, zbilja di bi covjek stavio TV u nekoj brvnari. znam da pametni neamju TV, ali da jednog dana imam finsku kucu, mislim da bi imala problem staviti ga ne neki "zid"![]()
Posljednje uređivanje od spajalica : 26.06.2013. at 09:16
nego da samo ne pametarim, sljedeci moj projekt su zavjese.
najvjerojatnije cu staviti one koje sam imala u stanu, drage su mi i volim ih, ali jedne moram nostiti na skracivanje, jer na ove prozore ne idu duge do poda.
znam da je apri vec pisala koliko moraju biti visoke, ali ja nemam klupicu, imam ventilokonvektor ovakav . moj nije na nogicama vec je objesen na zid.
sad ljenost moja u ljentne dane moli koliko da ih skratim
inace ja nikad nisam normalno kupila zavjese, naime MM i ja smo se uvijek smatrali sposobnim premjeriti prozor, ali eto dva puta nas je to kostalo opako po dzepu. jer smo oba puta kupili visak zavjese, jednom od 50 cm (gotove), a drugi put 30 cm. valjda da sad mjerimo bi mozda i uboli, jer nam je novac posato nesto na sta treba ipak vise paziti nego tad kad nismo imali djecu i nije bilo krize.![]()
Posljednje uređivanje od spajalica : 26.06.2013. at 09:27
nakon tri godine zivota bez zavjesa fale mi, zbilja, nekako mi daju toplinu prostoru.
I ne samo to, lijepo raspršuju svjetlo.
Ja sam u potrazi za nekim antialergenim - ako uopće postoje.