Pokazuje rezultate 1 do 47 od 47

Tema: crvenilo- sunce ili hrana?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

''sad sam mu rukice prije spavanja namazala sudocremom.. neznam što bi više...ako se nekome bude dalo pročitati cijeli ovaj dugački post, molim svajet[/QUOTE]''

Nemoj mu to mazati Sudocremom, nije on za to namijenjen. Ne kažem da nije dobar, ali nije mu to namjena. Nema smisla izbjegavati mazati dijete kremom za zaštitu od sunca, a mazati ga Sudocremom. On sadrži lanolin, koji ima zaštitnu ulogu, tj. radi barijeru između kože i vanjskih utjecaja, urina npr. Zatim ima cink-oksid, koji je jedan od mineralnih filtara (znači, izbjegavaš ga u kremama za zaštitu od sunca, a stavljaš ga kad se opeklina već pojavi). Zatim ima lokalni anestetik, a ima i dezinfekcijski učinak. Ništa od toga ti trenutno ne treba.
    Predlažem da ne stavljaš nikakve teške kreme ili masti, eventualno se u ljekarni raspitaj za neki lagani losion iz neke od dermokozmetičkih linija, ali ono što nikako neće naštetiti je obilno sprejanje Avene termalnom vodom.
    Posljednje uređivanje od sss : 20.06.2013. at 21:52

amsterdam avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj sss prvotno napisa Vidi poruku
    ''sad sam mu rukice prije spavanja namazala sudocremom.. neznam što bi više...ako se nekome bude dalo pročitati cijeli ovaj dugački post, molim svajet
    ''

Nemoj mu to mazati Sudocremom, nije on za to namijenjen. Ne kažem da nije dobar, ali nije mu to namjena. Nema smisla izbjegavati mazati dijete kremom za zaštitu od sunca, a mazati ga Sudocremom. On sadrži lanolin, koji ima zaštitnu ulogu, tj. radi barijeru između kože i vanjskih utjecaja, urina npr. Zatim ima cink-oksid, koji je jedan od mineralnih filtara (znači, izbjegavaš ga u kremama za zaštitu od sunca, a stavljaš ga kad se opeklina već pojavi). Zatim ima lokalni anestetik, a ima i dezinfekcijski učinak. Ništa od toga ti trenutno ne treba.
    Predlažem da ne stavljaš nikakve teške kreme ili masti, eventualno se u ljekarni raspitaj za neki lagani losion iz neke od dermokozmetičkih linija, ali ono što nikako neće naštetiti je obilno sprejanje Avene termalnom vodom.[/QUOTE]

namazala sam sudocremom jer na njemu piše da je za opekline od sunca... al kužim da koža mora disati i da je to preteška krema...mislim da se ipak crvenilo povlači..dobila sam od šogorice mustelinu kremu za sunce pa ću i nju isprobati..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •