Patlidžan je možda još bolji jer je tvrđi od tikvica
http://thedomesticman.com/2012/07/03/eggplant-pizza/
Nisam još probala, na to do listi mi je![]()
Patlidžan je možda još bolji jer je tvrđi od tikvica
http://thedomesticman.com/2012/07/03/eggplant-pizza/
Nisam još probala, na to do listi mi je![]()
A ovu pizzu sam radila, i moram priznati da mi je bila dobra
http://yourlighterside.com/2012/02/easy-pizza-crust/
Probala sam i onu s tijestom od cvjetače, ali ova od piletine mi je bolja i fakat je easy![]()
sutra bih probala kombinaciju banana - slanina, ali mi nece otvoriti stranicu, pa vas molim upute...pece se na ulju, masalacu ili necem trecem?
početnik sam
pečem na maslacu ili maslinovom ulju, u potrazi sam za kanticom domaće masti.
samo dajte savjete, sve upijam
probala sam banane-slanina kombinešjn, i uf...meni nije bilo fino. držat ću se pršuta i dinje kad se zaželim tako nečega.
jučer sam gricnula malo kiki rikija - je li uopće dozvoljen?
cilj mi je mršavljenje, grozno kako sam se u zadnje 2 godine "uredila". s ovom prehranom se osjećam super, poletno i vedro
izgubila sam 8 kg i jako sam si važna![]()
Hej, dobro nam došla
Peci najbolje na masti ili maslu. Maslinovo ulje, neki kažu da nije strašno loše zagrijavati ga, drugi viču da je. Ja se držim toga da ga konzumiram hladnog. Maslac sam i ja koristila donedavno, dok nisam napravila maslo i sad sam totalni zaljubljenik - puno bolje podnosi visoke temperature, ne gori a prejednostavno je za napraviti. Evo tu imaš upute http://centarspinal.wordpress.com/20...u-masla-molim/
Bit će da sam ja predugo na ovoj prehrani. Prije bi mi bile nezamislive ove kombinacije, sada mi to sve ok. Kad sam preživjela odlazak s kruha, sve drugo mi je okprobala sam banane-slanina kombinešjn, i uf...meni nije bilo fino. držat ću se pršuta i dinje kad se zaželim tako nečega.
Kikiriki - ne. Kikiriki nije orašasti plod nego spada u grahorice/mahunarke. Ima previše UH i nema dobar omjer omega3 i omega 6 - previše ima omega 6 zato ga je bolje zaobilaziti.jučer sam gricnula malo kiki rikija - je li uopće dozvoljen?
Od orašastih su najbolji macadamia (skup ko vrag) i badem. Lješnjak je isto ok kao i orah. Al to sve maks jedna šaka dnevno, nikako više.
Bravo to je fakat uspjeh!s ovom prehranom se osjećam super, poletno i vedro
izgubila sam 8 kg i jako sam si važna![]()
![]()
Bravo mislava, samo tako nastavi
Anči, to s okusima si skroz u pravu. Ja mogu bez problema ljutu slavonsku kobasu sa tamnom čoksom jesti, prije mi je tako nešto bilo skroz nezamislivo.
A i nezamislivo mi je bilo da ću uživati u običnoj hrani, kao danas u domaćoj blitvi sa češnjakom i maslinovim - davila sam se![]()
hvala curke
ja sad uživam u hrani kao nikada. jučer mi susjeda dala salatu iz svog vrta, ajme sreće
danas jedem piletinu s roštilja od jučer, plus susjedina salata
sutra ću si zdinstati lignje na češnjaku.
Ja nikad nisam toliko uživala u hrani kao na ovoj prehrani. Još da je mogu saditi i jesti svoju, ajmeeeeee.. Tu zavidim Kavofob![]()
ja danas
doručak: pogačice od badema + maslac i kava
ručak: pileća juha, komadići piletine pečeni na naglo sa komadićima slanine, miješana salata
Jel pravite juhe od kostiju? Ja probala prije koji tjedan i totalno se oduševila![]()
ja kuham juhe od kostiju, često. čitala sam da je super za probavni trakt.
hvala na linku za pravljenje masla, probat ću još danas.
anchie, koji maslac si koristila?
Ja kupujem kod Veronike, 1 kg. Taj prvi put sam sasvim slučajno napravila maslo, ono planirala sto godina, al nikako, uvijek sve pojedemoI jedan put MM kupio, al se činilo da ima neki čudan miris, da se počeo kvariti, i on to htio baciti, ma reko nemoj baciti stignem ja još baciti ako mi maslo ne uspije. I probala, i wow - spasila 1 kg maslaca i preporodila se s kuhanjem na maslu
![]()
Posljednje uređivanje od anchie76 : 08.07.2013. at 16:16
Palacinke na maslu su savrsene, opcenito meni je to najdraza masnoca za kuhanje.
Drugo veliko otkriće mi je pasta od datulja. Nema mi finijeg za zasladiti nešto (banane i med kao sladila mi već na uši izlaze sa svojim okusima), a još sam neki dan saznala da datulje izrazito lužnato djeluju na tijelo - di ćeš bolje![]()
I ja obožavam datulje, ali i med i banane su mi velika ljubav. Radila sam one kakao-badem-suho voće kuglice u brojnim kombinacijama (različito orašasto, različito suho voće), ali badem/datulje su bez premca.
Anchie, ove godine nisam ništa sadila, nisam nikako stigla pa za sad pljačkam svojima vrt, ali oni nemaju puno. Ovu jesen krećem s pripremama pa se nadam svojim plodovima u proljeće
Od kozjeg mlijeka radim stalno sir, tu i tamo prošvercam nešto u šejku, ali moji ne žele piti samo mlijeko. Probat ću napraviti maslac od kozjeg i jogurt možda, imam ga puno pa idem isprobati.
ne radim, zasitila sam se kefira u neko doba, ali bih sad opet mogla probati, samo da nabavim zrnca![]()
da, kužim te, moja zrnca su u frizeru. Nemam sirovog mlijeka, a nije mi fin od ovog običnog...![]()
ja obožavam datule.
Na faksu sam imala frenda čiji je tata radio u Alžiru - koji je to praznik bio kada bi mu poslao datule.
a čsto ih kujpujem i pakirane. Morati ću probati napraviti pastu
U riječkom Kauflandu također postavljen mlijekomat!! Ajme sreće!
Nego, imam ja jedno pitanjce, ako je koja upućena da mi malo objasni - u čemu je problem sa grahoricama, zbog čega su no-no? Trenutno mi ne fale (graničim sa sirovojelstvom sa silnim salatama), ali iskreno, mislim da ih se neću odreći nekad, po zimi. Kupus i grah, sa špekom, taj đirA i slanutak volim.....Je li škrob u njima negativac?
I prijavljujem gubitak od 9 kila, ne mojih, nego MMovih, koji je na opuštenom LCHFu, ali već je počeo ljudima pričati kako je to super. On je kile izgubio, onako usput, fino papajuć....
Ja i dalje stojim, mislim da ću se morati javiti na Vježbačima, pogotovo od kako pratim Fit Mama blog...a i bila sam nedavno na službenom putovanju u Dansku, mislim da onih par pivi nije pomogloIako je ta prehrana po meni dosta slična LCHFu, iliti Paleu...
Iz knjige Primal Blueprint
Legumes
Alfalfa, beans, peanuts, peas, lentils, and soybeans. These foods, often incorrectly classified by many consumers as vegetables, are heavily domesticated and were “recently” introduced into the human food supply, much the same as grains. While legumes offer a good source of protein, fiber, potassium, and antioxidants, they also provide significant levels of carbohydrate and increase the overall insulin load of your diet. Furthermore, legumes contain those pesky antinutrients lectins. As Paleo Diet author Dr. Loren Cordain explains, “Most legumes in their mature state are non-digestible and/or toxic to most mammals, when eaten in even moderate quantities.”
The fact that legumes need to be altered for human consumption through cooking, soaking, or fermenting should be our best clue to avoid or strictly minimize their consumption (all truly safe fruits and vegetables can be eaten either raw or cooked). To tiptoe into a sensitive subject, the beans that are consumed liberally by many world cultures (kidney, pinto, black beans, lentils) come with the annoying by-product of flatulence, caused by the fermentation of indigestible carbohydrates.
While soy has achieved great popularity as a “healthy” alternative to meat, unfermented soy products contain compounds that may interfere with thyroid hormone production and have demonstrated an estrogenic (feminizing) effect in certain tissue. That said, soy products do have decent nutritional value and certain fermented products may be less objectionable (tempeh, natto, etc.).
I understand that many people have a strong affinity for legumes and that legumes enjoy a reputation as a healthful food category, particularly among vegetarians, who otherwise have limited protein options. It will not be a disaster if you occasionally dip your vegetables in hummus at a dinner party, fry some tempeh with vegetables for a main course, or enjoy side dishes of peas, lentils or steamed beans. However, emphasizing legumes in your diet is an inferior strategy to having vegetables, fruits, nuts and seeds, and animal foods as your primary meal and snack choices.
Imam i ja prijavak, -30 md-ovih kila
Jučer se konačno odlučio predati skroz u moje ruke pa da izgubi zadnjih 10-ak. Sad mu spremam gablec za posao, tu je stalno varao
Ja moram priznati da sam skoro zaboravila da grahorice postoje. U početku sam se znala zaletit na kikiriki, ali već mjesecima nisam.
MalaRiba, bravo za tm-ove kilice. Pridruži nam se na vježbačima, baš nam je postalo veselo u zadnje vrijeme![]()
Mi smo prava "fromfat2fit" obitelj![]()
Kavofob, dok još nismo u fazi bez voća
upravo naletilahttp://cookeatpaleo.com/easy-dark-ch...pots-de-creme/
Ovo sto vi zovete maslom sam ja mozda kupila u ducanu - pise 98% masti. Dobiva se lagananim grijanjem i odvajanjem u duploj posudi s vodom. Isto ko pravi putar samo ne pjeni i ne radi fleke. Bi moglo to biti to?
Ja sam zasada na skromnih - 2 kg i svima vam se tu divim kako baratate tim oooogromnim minusima.
jučer, sve izvrsno.. za večeru neviđeno dobar roštilj + puno povrća, tako fino nikad nisam probala, mrak, ono najela se fest. I sve je bilo dobro da me kuhar na kraju nije nagovorio da umočim kruh u maslinovo ulje s češnjakom i začinima... ajd kao probat ću samo - i swooosh, ubila seToliko sam se najela da sam valjda i sad sita
Ergo, taman mi prirodno došlo da danas odradim post - upravo pijem neki čaj i popodne/navečer bistra pileća juha i to je to za danas.
Posljednje uređivanje od anchie76 : 10.07.2013. at 10:42
danas maline iz maminog vrta za predoručak
za doručak šejk s kozjim i borovnicama
predručak će biti kozji sir i masno, najmasnije kravlje vrhnje (otkrila sam da susjed ima kravu nedavno) i prefini suhi kare koji sam našla u Sparu, nema nikakvih aditiva osim soli
za ručak će biti kajgana sa špekom i salata krastavci-paprika-rajčica-luk
predvečera dinja, kruškice iz voćnjaka, nektarine i marelice
večeru ću danas preskočiti
(možda šaka badema i eventualno red tamne čokse ako ostanem budna dugo u noć)
Ovo je LC, pa mogu tu napisati: zucchini parmigiana: svjeze tikvice, pa umak od rajcice koji zacinite po zelji, pa posuti parmezanom - i tako sloziti do vrha. I onda u pecnicu (na 180 C) dok se parmezan ne otopi i ne zarumeni.
Meni uz to odlicno pase tekuci jogurt.![]()
P:S. Moguce su i "zasitnije" varijante na temu: na tikvice sloziti red sunke, pa red sira za topljenje, pa onda rajcicu i parmezan, pa nastaviti slagati... itd.
Ova 'vege' verzija mi se jaaaaako sviđa, hvala na receptu!
Kod mene danas: banana i kava (predoručak); domaća kobasica i krastavac za marendu na poslu, kava.
Doma za ručak pileća jetrica i opet neko povrće, sezonsko - sirovo na salatu,
navečer neko voće.
Elly, odličan recept, tnx
Ajme Elly ovo je meni jucer palo na pamet da bi se moglo raditi dok sam odvajala najsire tikvice za raditi pizzu na njima! Ja sam to radila s patlidzanima i u ovo tvoje dodavala mozarellu. A na sam vrh sam prelila jaje u koje sam razmutila ribani parmezan i pecorino romano (ovcji tvrdi sir). Auuuu u pecnici se tako fina korica stvori!
Tiziana, i ja klasicnu parmigianu radim tako, sa patlidzanima i mozarellom - jedino se nisam sjetila u preljev za vrh ubaciti i jaje (dobra ideja!). Jedino kad biram pecorino, vise volim pecorino sardo.
Ali da, bude tako slasno i brzo gotovo .... Pravi ljetni recept.
Sa tikvicama bude brze gotovo jer su mekse, cini mi se. U ponedjeljak su mi u ducanu dosle pod ruku, pa rekoh, ajde.
Bilo sa patlidzanima, bilo sa tikvicama, moze se raditi milijun varijanti na temu (pogotovo kad se cisti frizider).
Konacno sam veceras napravila pizzu na tikvici! Udavila sam se u tome, njam! Usput me pustila manijakalna zelja za pizzom!
Salsa mozarella bosiljak sunka i kolutici cherry rajcice. Sve to na blago popecenu tikvicu pa u pecnicu. Raditi cu opet, ovo mi je super otkrice!
mora li se prije popeci tikvica? mene strah da ce onda u pecnici skroz nestati...
ja se za dorucak ubila s borovnicama i svježim sirom!
Nece ti nestati ako peces cca 20-25 minuta - ali ce pustiti puno vode.
Meni najbolje uspije kad npr. MM radi rostilj, pa mu ja uvalim tikvice da ih prepece na rostilju, i onda ih preuzmem za slaganje u pecnicu (npr. za drugi dan).
Ja za dorucak jogurt s jagodama; za rucak (rucam sama danas) ostatak zucchini parmigiana i tekuci jogurt, a za ranu veceru puretina u umaku od sir i karfiol na pari.
Posljednje uređivanje od Elly : 11.07.2013. at 10:25
doručak - preeeslasni šejk s malinama i borovnicama (navukla sam i sina na šejkove, sad se svako jutro nacrta kraj blendera kad miksam i ukrade mi jednu šalicu za preddoručak)
ručak - pečena jaretina, svježi paradajz i krastavci
Ja sam jednu vecu siru tikvicu prerezala po pola po duzini, a onda na obje polovice skinula malo koze s ledja da to pretvorim u stabilnu snitu i popekla na tavi oko minut svaku stranu. Na taj nacin bude dosta debela podloga. Pa to na papir za pecenje i u tepsiju, tikvice jednu uz drugu da se diraju i po tome salsu (smiksala rajcicu i kuhala dok ne posusi), pa bosiljak pa komade mozarelle, sunke i na vrh komadice rajcice. I malo soli. Meni je bilo oko 10 min na 200 ventilirano, u biti vodila sam se izgledom i otopljenoscu sira
Još jedan recept za pizzu, probavam za vkdhttp://www.myprimaladventures.com/20...ust-pizza.html
to mi je bila druga LCHF pizzanapravila sam si jednu malu onako kao mala pizza iz pizzerije i jedva sam pojela pola prvi dan koliko su bademi zasitni.
a bome drugi dan sam bila gladna tek nekih 3 sata nego što bi inače bila, držalo me cijeli dan skoro
Na krivom mjestu sam pisala recept pa evo i ovdje c-p;
Danas sam pravila i genijalnu slasticu od mljevenih badema 2 šake, 2 zrele smrznute banane, žlica kakaa, šaka borovnica i žlica meda. Sve sam smiksala u blenderu. Gotovo za 5 min, okus predobar
(količina za 3 osobe)