znači ti si ih gazila i prljala u dućanu pa si ipak kupila te koje se jako prljaju? ili se u stvari sve prljaju i na svima se sve vidi?
ma u biti mislim da bi ih i ja kupila da znam da se jako prljaju samo da sad nađem tu žutu koju sam zamislila
Ne... to sam s onima za hodnik.. koje sam zadnje kupila... kad sam prolupala od čišćenja.
E da sam se ranije sjetila!![]()
Posljednje uređivanje od Mojca : 11.07.2013. at 12:49
Ja sam u Feroterm usla u savršenom trenutku kad su njihovi majstori postavljali 2 izložbene kupaonice... Čitava trgovina je bila strasno prljava a ja sam gledala u pod da vidim na kojim pločicama se ne vidi da su prljaveI našla sam zelene koje su idealne no, moj muž ne voli zelenu boju pa su otpale iz izbora
![]()
Ja sam na kraju za hodnik uzela one koje u Ferotermu u Buzinu imaju na podu odmah na ulazu kod onih stolova.![]()
našla sam ih! žute pločice, to su te, ljubav na prvi pogled
postoje tri dimenzije: podne mislim 30x30, zidne 30x20 i onako uske 5x30. dimenzije možda nisu točne, otprilike sam napisala.
sad muka- kombinirala bih bijele i žute, jedan zid bi komplet bijeli, na njemu je vodokotlić i on bi bio s tim tankim žutim pločicama, zid na kojem je kada bio bi potpuno bijeli, ostala dva zida žuta ( jedan je ulazni zid, a na drugom dolazi bijeli ormarić), pod žuti. si može ko zamisliti ovu kombinaciju u glavi? ili ima netko da je slično kombinirao pa nešto nije ispalo kak treba, nije se uklopilo? te bijele koje spominjem su iz iste ekipe kao žute, znači isti model, dimenzije, samo druga boja. čak sam pomislila i na sivi pod, ali odustala. kako da kadu obučem? u bijelu, žutu, uske, široke?
Moja mama ima najsavršenije pločice što se prljanja tiče-ništa se ne vidu na njima.
Kombinacija mat-sjajne, blago reljefne, srednji intenzitet zelene boje (ko mlada blitva otprilike) šprucane svijetlijom bojom. Može ih komotno ne prati mjesec dana.
Apri je ovih dana prezauzeta , al kad se vrati čut ćete što ona misli o pločicama na kojima se ( ne ) vidi prljavština![]()
što,da se pod treba čistit,kakva kamuflaza?
aha,to i MM kaze samo on u 2g otkad smo uselili nije 5x pobrisao pod u kupaonici a ja to radim i vise puta dnevno jer sizim sa baby blue bojom koju je on odabrao....
i svaki put kazem,ma boli me briga,neka dlaka i fleka,necu gledat...i onda kad sjednem na wc i vidim stanje na podu siznem i eto me na koljenima sa trulexom i udri....
e,zato sam kuhinjske ja birala,kako je netko rekao: ma mjesec dana ih ne moras prat....
(da se razumijemo,i njih svejedno usisavam 1x dnevno i perem 1x tjedno ali ne sizim svaki put kad mi pogled padne na tlo ko s onim u banji)
Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 12.07.2013. at 22:54
Takve ja imam u kuhinji... kao mozaik, sjane, sive a šarene, samo kad kuham šalšu se vidi.Najbolje pločice ikada.
U drugoj kuhinji sam ih morala svaki dan čoistiti, sad ih jednom tjedno.. Marazzi![]()
joj, koliko ste toga napisale, a ja nemam vremena disati (sad je sezona adaptacija)
rayna, žuto i bijelo je predivna, radila sam prošlo ljeto jedna stan tako (imam fotku, ali mislim da se neće vidjeti sa fejsa)
s tim da ja uvijek imam jako jako ograničen budžet i morala sam staviti ove po 80 kuna
evo, nakratko stavim da album bude javni, pa mi napiši kad vidiš fotku, da opet zatvorim
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
Posljednje uređivanje od apricot : 14.07.2013. at 09:30
trenutno isto radim stan gdje su investitori kupili u bricostoru prekrasne velike žute podne, i ja sada trebam naći nešto za zid
mislim da ću staviti bijele, sjajne, pa od ovih podnih rezati komade i samo nekoliko žutih linija povući (ili obući tuš - kabinu), budući da ih imam jako malo na raspolaganju
zato, nemojte kupovati ništa dok ne osmislite konačan izgled
uvijek se desi da je novac bačen ili da se namučite ko budale dok sa onim čime raspolažete nešto smislite
ja u ulaznom hodniku imam žuto - žute vogue pločice, mat, 2. klasa (koštale 56 kuna, ali mislim da ih naši više ne uvoze)
nikad ništa se nije lakšše održavalo
samo mokra krpa i čisto je nakon jednog laganog brisanja
za razčiku od tamnoplavih gloss, nad kojima dušu i živce prosipamo
tko treba narančaste podne, u ferotermu trenutno ima marazzijevih vertical... predivne su
baš narančasto narančasta boja, 33,3 x 33,3, 118 kn/m2
ima i dobra plava, azurna, nije baby
i zelena je jako dobra
onda, pogledajte i undefasine, arlequin, predobre i super cijena
a ima žestoka crvena, naprimjer, prelijepa (koštaju manje od 90 kuna)
kerabenove su uvijek oko 80 kuna, te atenea sunny, ima ih na lageru, one su u pastelnijim nijansama, ali se daju jako lijepo kombinirati
tko voli ljubičastu, sada su marazzijeve fresh na akciji i da se jako lijepo složiti
apri, ja čak mislim da su na tvojoj slici gore to te pločice koje sam ja izabrala, sad samo kombinacija što i kako. siva je definitivno otpala. pod je žut, dva zida bijela, dva žuta i te žute uske kao dekor išle bi na kotlić i još negdje- ne znam gdje.
mislili smo ih odmah sutra ići kupiti, ali možda bolje da se ne zaletavamo. smijem te tražit za frenda na fb?
Naravno da je jednako prljavo, samo ne šizneš gledajući ih onako muzgave.
A da moram birat, rađe bi imala prljave zube bijele boje nego žute, oni i kad su čisti izgledaju prljavo
U maminu obranu: ne smatram pod prljavim ako mi padne par kapljica vode nakon pranja ruku, a draže mi je da se kapljice ne vide.
ja također ne patim za tim da se na pločicama ništa ne vidi kad ionako znam da barem svaki drugi dan trebam usisati. ma da se ubijam čisteći samo da mi je lijepo![]()
ok, šaljem zahtjev
ma nemoj sad kad sam ih konačno našla, jedne jedine koje mi se sviđaju, već danima, tražimo, muž lud, djeca pitaju zašto mi samo hodamo i gledamo, a nikad ništa ne kupimo, glava mi je ko balon.
u koji F. ideš ti da nejdem onda u taj? ja bila u oba i imaju ih kaže čovjek
svejedno u koji, skladište je zajedničko, u stupniku, i onda oni samo prebacuju kome koliko treba
ali, ja sam sada potegla veze da mi se čuva onoliko koliko mi treba
sori, ali ja sam stalna naručiteljica
ne znam koliko je tebi hitno, ali te atenea sunny dođu za 2 tjedna kad se naruče
tako da nije frka
meni JeST frka jer mi u četvrtak keramičari ulaze u jedan od stanova koje radim
jesu tvoji inicijali N.S.?
i skidaj moj cover, ja sam ga naručila i platila samo za sebe, to je autorsko djelo i mogli bismo ti sjesti za vrat
mislim, na tom coveru sam ja, žena je mene crtala...
Posljednje uređivanje od apricot : 14.07.2013. at 11:09
onda ajd, pokupi sve, meni nije TAK hitno, bar ne dok mi ne predložiš gdje da još uske ubacim osim na kotlić
a za cover, pa imam ga već mjesecim, još me nitko me nije zadavio, al mogla bih nabacit i neki novi
pa nije te zadavio jer ga ja nisam vidjela
meni je tu sliku napravila žena iz pule, grafičkadizajnerica, prema mojoj narudžbi
to je autorsko djelo i nije za raspačavanje
pogledaj sada slike
imaš iste takve pločice, samo zelene na nedavnim, pa ti dođe neka ideja
kakve fuge na žute podne pločice? po zidu bi bijele, za pod se bojim da neće dugo ostati bijele, a tamne mi se ne sviđaju
manhattan
X
naravno,ne znaci da neces odrzavat ako se ne vidi,ne znam zasto to svi misle....da su takve plocice za sporkacune....
imala sam svojedobno goste koji su prespavali u nas i ujutro nakon tusiranja lik mi je rekao (a crn je i dosta dlakav) da mu je neugodno sto mi je od kupaonice napravio....![]()
Ja znam
:šporkulja:
Apri, glede mog estriha ipak smo odustali, imali smo prostora samo 1.5-3 cm.
Pa smo pločice stavili direktno na betonsku ploču.
Što mogu očekivat da će se dogoditi?
Oće otpast? Oće se razbiti? Oću propasti u susjeda?
Jesi li uope imala priliku vidjeti posljedice takve improvizacije?![]()
najvjerojatnije se neće dogoditi ništa
ali, vrijeme će pokazati![]()
baš ste me nasmijale sa ovim raspravama o šporkuljama![]()
no, nikako se ne mogu složiti sa tim da imam pločice na kojima se vidi jer sad baš biram pločice za čitavu kuću i najbitnije mi je da se ne vidi... Ja volim kada mi je sve čisto, no trenutno u stanu i u kupaoni i u kuhinji imam pločice na kojima se vidi apsolutno SVE... Kada počistim kupaonicu pa moj muž nakon mene uđe i opere ruke pa s njih kapne voda ja mogu ponovno brisati pod... Normalno mi je da svaka dva dana operem sve no ne mogu svaki dan 10 puta čistiti pločice... to je za poludit!!!!!!!!!!
pa onda stavljaj rustik
nanjima se ne vidi ništa, a mogu se tako lijepo ukomponirati u interijere
a rustik mi se ne sviđaju...
za podove u blagavaoni i boravku sam izabrala Marazzi Tverk home - Rovere i ne znam kako će se održavati ali su mi prelijepe... Za malu kupaonicu sam si izabrala od Undefase bijele pločice sa kombinacijom Dekor Daisy Negro/ bianco/ Monocroma Mosaico, a za pod u kupaonici ću staviti Keraben - Kursal Gris koje sam uspjela skužiti da su mi ok za održavanje...
I sad, ostaje mi velika kupaona za koju nemam ideju no samo znam da ne mogu biti zelene... a ne želim niti nešto sa cvijećem jer već u jednoj kupaonici imam cvijeće...
Uh, što sam zakomplicirala...
veliš, ne voliš rustik i onda staviš pločice koje imitiraju staro drvo (btw, zovu se treverkhome rovere)
održavat će se... pa... neće se na njima puno vidjeti, ali će se zbog neravne strukture/teksture možda nešto teže čistiti
kerabenov gris mi je prekrasan, iako mi ne ide uz onu dekoraciju s cvjetovima
ali je važno da se tebi sviđa
i, razmisli još jednom želiš li u zagrebu pločice u boravku
Očito se naša definicija rustikalnog razlikuje, no nema veze...
Zašto u Zg ne bih imala pločice u boravku?
jedam maler mi je rekao da boju za ploču mogu dobiti, ako zid obojam bojom za beton, je li to ok?
zato što su pločice u boravku nekako prikladnije za toplija područja
kao što u dalmaciji ne bismo stavili tepih od zida do zida
ali, vidim da si odlučila, neću ti se petljati
nema potrebe da skačeš, ja ti kažem ono što bih rekla i svojim investitorima, ali i prijateljima
pa ti kako hoćeš
A sorry, nisam mislila ništa loše tim pitanjem... Čisto sam htjela čuti nekakav argument zašto ne... Ja isto nisam baš na prvu bila za pločice, no imat ćemo podno grijanje pa me taj dio oko hladnoće ne brine... A baš iz razloga što ja volim izgled parketa, tj. Drveta na podu sam izabrala ove pločice obzirom da su mi one dobra "kopija" drveta, što zbog dimezija, što zbog te njihove pomalo naborane površine...
jesi li se ikada probala valjati po keramici (bez obzira na podno grijanje)
sjediti na podu
zavaliti se i gledati TV
ako voliš drvo, ja bih stavila drvo
a ne nešto što samo izgleda kao drvo
Još jedan glas protiv pločica u dnevnome (ne znam jesi li već kupila ili si odabrala), bez obzira i koji dio Hrvatske, ako je to stan u kojem se živi, ne tipa vikendica. Ako te strah održavanja, neki parket neutralan tipa hrastov nije toliko da se na njemu vidi svaki vrag (ovi tamniji mislim da su tome skloniji). Eventualno ako te strah da se ne uništi struganjem, hodanjem, to da, ali, opet, možeš stavit tepih, možeš na namještaj onaj neki ko filc.
Iako, na moru, a dolazimo i zimi, zna bit dosta zima, imamo pločice i dojam pločica se ublažio tepihom, grijemo se na kamin i brzo ugrije, tako da mala sjedi na takvom podu i usred zime (a zna bit pričilno hladno vani).
Doduše, nemam pjoma je li uopće spojiv parket i podno grijanje, ako je podno razlog koji diktra pločice.
Posljednje uređivanje od ina33 : 17.07.2013. at 14:46
mi imali ranije pločice u dnevnoj sobi + podno.... Koma, uvijek ostavlja dojam hladnog taman da je i grijanje upaljeno... Najveći problem pločica su prijelazna razdoblja, kad se još netreba grijati prostor a pločice su već hladne...
Sad smo preselili u kuću i pločice su samo u kupaonici..... Ostalo sve parket...
Prijatelji stavili parket i podno, pa su na izbor imali bambus parket i još neki (neznam koji točno ide još uz podno)
Jos jedan glas protiv plocica u boravku...imali smo ih u jednom stanu i unatoc podnom grijanju - to nije to. Drzali smo 4m2 tatamija nasred boravka da nam se beba ne igra na plocicama.
Imamo ih i na moru, i ljeti je to super, i definitivno najbolje rjesenje kad se stalno ulazi i izlazi, ali u proljece je isto hladno...u svakom slucaju nakon naseg iskustva nikako ih ne bih imala u Zagrebu u stanu.
Još jedan glas protiv pločica u boravku. Ja ih nemam ni u kuhinji.Što isto nije najmudrije... ali je toplo.