Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku

Evo, za primjer, a tu bih vas baš upitala što mislite o tome jer ja zapravo ni ne znam što bih točno mislila, je to što dozvolim djeci i njihovim prijateljicama kad su u gostima, da mi poprilično rasture stan, druge mame negoduju.
Djeca prave šator na krevetu na kat, još im ja i pomognem da učvrtse jer oni to ne znaju najbolje, skinu sve jastuke s kauča i onda imaju skakaopnicu na glavu s trosjeda na pod i takve ludorije.
Bio je 11. rođendan moje kćeri,postavila sam im disco kuglu, i u žaru plesa, penjale su se i na kauč i plesale. Kad su kasnije došli roditelji po njih, jedna je mama rekla da su ona i druge mame "odlučno protiv tog penjanja na kauč, da im se to ne smije dozvoliti, da će one to prekopirati pa će se penjati i u javnom prostoru (pizzerija i sl., gdje slave rođendan)".
Ups, tada sam im odmah rekla da više ne skaču po kauču nego da se drže poda, jer, kao, mama gost je uvijek u pravu, a i neću da ispadnem zadnja ludača, a i malo sam se zamislila (ali nisam još ništa pametno smislila) jel moguće da se s kauča ide direkt skakati u narodnjački klub na šank, pa bolje spriječiti nego liječiti.
Ako netko ima kakvo mišljenje o tome, mislim na odgojne dugoročne konzekvence, ne sad ono što i sama znam, da nekima vrlo smeta uneređivanje stana, na to raeagiraju i to ne dozvoljavaju, to je ok, svatko ima ono što ga više smeta. Ja to pospremim kasnije ( i djeci naredim da sve vrate na mjesto) i na sasvim druge stvari reagiram strogo.
Ali, možda je to pogrešno jer su park i igralište za ludovanje,a ne stan, nisam sigurna posve?

No, kako god, i dalje sam mišljenja da ukalupljivanje sebe u strogo određeni tip roditeljstva i držanje ko pijan plota striktno određenih smjernica nije baš nešto, bar meni ne paše, a pretpostavljam da je i većina ljudi neki miks.
ne sekiraj se, ti si a la moja mama
i kod nas je bilo disko kugli, šatora i skakanja.
i nisam nikad to skakanje isprobala u bircu na cajkama, ok penjala sam se na biljar al to se ne računa
pa ne znam, ja sam sebi super ispala, nije da sam umišljena
a sad za stvarno, meni je ovo sve ok što si ti napisala, svi mi imamo neke svoje prioritete kod kojih znamo reć odlučno "ne", bar sam ja takva, iako tu pišem o nekom bullyingu i preispitivanju sebe kao roditelja.
ja sam itekako odlučna kod meni važnih stvari, ali također i gradim šator ispod stola na balkonu, trčim po prašini, valjam se po cesti(hmda) i mislim da u tome nema ništa krivo i da je me dijete neće ništa manje ozbiljno shvaćati, već da uživa što dijelim takve trenutke s njim.
imam osjećaj da ću se ja zauvijek moći uživjeti u kožu djeteta i zato sam takva, a drugi nek misle što hoće. meni je to važno za poticanje mašte djeteta, za učenje uživanju u jednostavnim i običnim pravim dječjim igrama.
i vidim veliku razliku između moje i obitelji mm-a što se toga tiče.
moji se fantastično snalaze s djecom i umiju stvoriti igru iz najjednostavnijih stvari, dok su ovi drugi baš mlaki i vidi se da im je falilo valjanja po zemlji.. i žao mi je to vidje
mislim da roditelji ni sami ne znaju zašto brane sve to što si nabrojala.
samo ti budi kakva jesi.