pa da! imaju ga mršavice zato što bez obzira što su oku mršave imaju jako puno masnog tkiva. a celulit nije ništa drugo nego masno tkivo. ali je fomirano u grudice. ali nije nikakva egzotika ili strano tijelo ili nakupina smeća. odnosno je, jer se za masnoću veže i smeće (ko u masnoj ribi svašta nešto).
meni se isto smanjio celulit kad sam prešla na drugu prehranu i to vidno u mjesec-dva, a nisam tolko nagazila vježbanjem u tom periodu. ali je stvar bila i tome da je tijelo počelo trošiti masne rezerve i nestajao je. jer on nije ništa drugo nego spremište energije.
sve što pomaže u rješavanju masnog tkiva pomoći će i u rješavanju masnih grudica zvanih celulit.
ako pijenje puno vode pomaže, pomoći će.
ako nekim čajem možemo otopiti masnoću, super. onda možemo i celulit.
(ja zapravo mislim da ovo dvoje nema direktne veze sa celulitom)
ako znamo da je za rješavanje debljine, masnog tkiva, prehrana čimbenik 80% onda je logično da će pozitivna promjena u prehrani dovesti do pozitivnog pomaka u rezultatu. i neki put ne treba biti veliiiiki pomak da bi bio vidljiv. ono, imamo neke pragove.
ako je kod tebe slučaj da je sve manje vidljiv, uživaj u tome! jednostavno ti tijelo na taj način sprema rezerve. kod nekog postotka krene ravnomjernije. ili krene više u gornji dio tijela koji nije tolko podložan estrogenima. još ako ti je koža lijepe kvalitete onda je još manje vidljiv.
i nama je prirodno da na nekim mjestima imamo rezervu masnog tkiva. ali kad mi poludimo pa tijelu damo previše resursa ono ga mora spremiti u neke rezerve. dugoročne rezerve su jedino masne stanice (da sad zanemarimo one brze u mišićima i jetri) koje se onda počnu raspoređivati redoslijedom gdje smo genetski predodređeni. one koje se spremaju niže od struka, kod žena, su podložne estrogenima i formiranju u grudice. netko mora biti baš pretio da mu se rezerve spremaju na gležnjeve, ali dolazi i do toga na kraju kad nigjd drugdje nema mjesta. kako se počnu trošiti rezerve, na tim mjestima koja nisu baš prioritet za rezerve, tamo će i prvo otići. zadnje će otići sa 'strateških mjesta' za pojedinu osobu. ali do neke mjere masnih stanica će biti. i u formaciji grudica. ali ne znači da će biti vidljive ako su ravnomjerno raspoređene i/ili ako je koža u ok stanju.
i tijelo, zapravo jedva čeka trošit rezerve, jer nije napravljeno da bi ih imalo baš tolko koliko ih ljudi danas imaju. i zato kad se ima jako puno kila viška zapravo se i puno gubi u nekoj jedinici vremena. jednom kad dođemo na zdravu kilažu, onda treba krv pišat ako se hoće maknut neki 'višak'. tijelo zapravo celulit ne vidi kao problem, ono ga vidi kao rezervu.
kažem, ja sam takve građe i 100% sam sigurna da mogu imati pločice na trbuhu i celulit na pozadini.
meni ide na živac što je imenovan. jer mu ne treba posebno ime. to je masna stanica i bok. rješiš se njih i celulita nema ziher. samo što ženska tijela ne funkcioniraju na taj način.
inače, muška tijela koja jesu pod većim utjecaja estrogena nego bi trebala biti (bilo genetski, bilo bolešću, bilo jer im je tijelo sklono hrpu umjetnih tvari oko sebe tumačiti kao estrogen) imaju dio masnih stanica formiranih u grudice, odnosno celulit. i isto. kad se rješe masnog tkiva, rješit će se i njega. i to definitivno sa boljim rezultatom nego mi žene.
hm, negdje jesam našla omjere.
al na prvu ruku je jednostavno ako si zamiliš da ideš kupiti badić ili kostimić pa psuješ jer ti trebaju različiti brojevi gor/dole, a oni bi da si ti jedan broj.
al ako osim prehrane, dodamo fizičku aktivnost i tijelo ima za informaciju ne stvarat energetske rezerve nego mišiće onda će sve skupa izgledat puno, puno bolje. pa i noge na kojima se nazire celulit. svakako bolje izgleda kombinacija kost/mišić/rezerva/koža nego kost/rezerva/koža. još ako je koža nikakva onda sve skupa stvarno bude mlohavo i visi. pa su to mršavice koje su zapravo debele.