Stranica 16 od 21 PrviPrvi ... 61415161718 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 751 do 800 od 1012

Tema: Dubrovačko rodilište (III dio)

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Nabavila!

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mala škola dojenja

U petak, 3. svibnja 2013., u 16.30 sati u prostorijama Razvojne agencija Grada Dubrovnika - DURA,
    Branitelja Dubrovnika 15 (na Pilama, preko puta hotela Hilton) u Dubrovniku, održat će se radionica o dojenju.
    Radionicu vode Rodine savjetnice za dojenje, a pozvane su sve trudnice i njihovi partneri. Početak radionice je u 16.30 sati,
    a predviđeno trajanje dva sata.
    Zbog ograničenoga broja sudionika/ca molimo vas da svoj dolazak najavite na broj telefona 099 31 77 086.
    Radionica je besplatna! Veselimo se vašem dolasku!
    Za više informacija posjetite nas na www.roda.hr ili na našim Facebook stranicama RODA DUBROVNIK
    Posljednje uređivanje od Indi : 30.04.2013. at 19:06

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Stroganov, nadam se da će s bebicom na kraju sve biti u redu i vibram u to ime ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Smajlić, držim fige i za vas ~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj Smajlich prvotno napisa Vidi poruku
    Molim vas, tko je friško bio, broj kontakt telefona za trudnički tečaj. Hvala!!
    431-834. to je ovaj u bolnici

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

jos jedna propustena radionica bas mi je zao da nisam mogla doc ...
    jucer smo taman dosle doma iz rodilista
    dojenje nam je krenulo bolje nego sto mi je islo sa velikim no ipak uz muke jer malecka isto tesko prihvaca bradavicu u usta tako da mi je napravila ragade, no sa svakim podpjem je bolje i lakse,idem sad bas proucavati linkove sto sam nasla o ispravnom prihvatu

napisat cu cijelu pricu s poroda kad uhvatim koju minutu vise,
    porod nije isao kako sam zeljela i planirala no mogu vam reci da je zbilja drasticna razliika od prije 4.5 god...iznenadila sam se ugodno! zene vise ne hodaju po rodilistu ko bolesnice ni ko zombiji

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

cestitke penny,drago mi je sto si vidila pomake na bolje!

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj penny prvotno napisa Vidi poruku
    jos jedna propustena radionica bas mi je zao da nisam mogla doc ...
    jucer smo taman dosle doma iz rodilista
    dojenje nam je krenulo bolje nego sto mi je islo sa velikim no ipak uz muke jer malecka isto tesko prihvaca bradavicu u usta tako da mi je napravila ragade, no sa svakim podpjem je bolje i lakse,idem sad bas proucavati linkove sto sam nasla o ispravnom prihvatu

napisat cu cijelu pricu s poroda kad uhvatim koju minutu vise,
    porod nije isao kako sam zeljela i planirala no mogu vam reci da je zbilja drasticna razliika od prije 4.5 god...iznenadila sam se ugodno! zene vise ne hodaju po rodilistu ko bolesnice ni ko zombiji
    Super Penny
    Nadam se da su problemi lagano iza vas i da sad svi zajedno uzivate!

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Molim Vas, ako ima tko iskustvo vaginalnog poroda bebe na zadak u ovom rodilištu, neka napiše par riječi. Hvala!
    Posljednje uređivanje od Smajlich : 11.05.2013. at 13:50

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Indi prvotno napisa Vidi poruku
    Srecice

I jedan apel za Dubrovkinje.
    Naime, u rodilištu im kronično fali robice malih brojeva 50/56 (odjelca u jednom) tako da su nam bebice bile u duplo većim brojevima.

Ako imate viška, taman 1 ili 2 komada, pošaljite ih u rodilište.

Možete spakirati i u one žute koverte, adresirati na Rodilište Dubrovnik i poslati.

Nešto su skupili prije ljeta, ali to je nedovoljno i već im se dio raspao.

Ponavljam ovaj apel jer mi je prijateljica rekla da su im na tečaju rekli da donesu svoju robicu na porod, toliko je loša situacija.

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pa nisu baš tako rekli, ne bi ni spomenuli da nisam pitala. Namjerno sam pitala kakva je situacija, a sestra Valerija mi je rekla da je situacija loša jedino ako je baš velika gužva, ali inače imaju koliko-toliko. Međutim, ukoliko želimo, možemo donijeti i svoju robicu ( što sam ja i planirala)... Naravno, svakako je dobro tko može/želi pokloniti da to učini

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa nisu baš tako rekli, ne bi ni spomenuli da nisam pitala. Namjerno sam pitala kakva je situacija, a sestra Valerija mi je rekla da je situacija loša jedino ako je baš velika gužva, ali inače imaju koliko-toliko. Međutim, ukoliko želimo, možemo donijeti i svoju robicu ( što sam ja i planirala)... Naravno, svakako je dobro tko može/želi pokloniti da to učini
    Smajlich ispada da si mi ti rekla prema načinu na koji si odgovorila Njoj nije rekla V., već druga i rekla je da doista katkad nemaju u što obući djecu, da treba dugo dok se robica vrati iz praonice, a da je moguće da im zagube i njihovu robicu , tj. da je ne dobiju nazad. Uglavnom 2011. je bilo koma i bebice su nosila preveliku odjeću jer nije bilo robice, a katkad ih ne bi ni presvukli.
    To su brojevi koji se brzo prerastu, i ako tko nema gdje s njima, nije loše da pošalje u rodilište. Znači trebaju odjelca malih brojeva. Sad ide ljeto pa mogu i ljetna, valjda.

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Smajlich ispada da si mi ti rekla prema načinu na koji si odgovorila
    Sorry, nisam baš razumna "ovih dana"...
    Posljednje uređivanje od Smajlich : 03.06.2013. at 11:02

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Sorry, nisam baš razumna "ovih dana"...

Smajlich, je li ti beba još na zadak?
    Jučer mi je baš cura koja se bavi akupunkturom rekla da pritiskanje maloga prsta (oba) potiče bebu na okretanje i da je to kao provjereno.
    Našla sam video u kojem se vidi što treba raditi. Ona kaže samo maloga prsta, ne i ostale točke koje su prikazane na ovom videu jer pritiskanje ostalih točaka može potaknuti trudove. Pogledaj, to ti je na 1,30 min.

http://www.youtube.com/watch?v=TVumFYZsnYQ

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Bebica se okrenula!!! Radila sam sve i svašta, dubila na glavi, ma glavno da se okrenula...Samo me zanima, muževi ne mogu u predrađaonu, jel da?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

U pravilu ne, ali znam neke koji su bili. Ako je rodilja sama npr, da nema i drugih zena koje su u predradaoni.

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Kakvo je stanje s robicom, treba li je donijeti sa sobom ili ne? Nisam stigla ići na tečaj pa ne znam a termin mi je za 5 dana

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ma možeš, ali nisu ništa rekli posebno. Ono kao možeš i ne moraš.

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj anddu prvotno napisa Vidi poruku
    Kakvo je stanje s robicom, treba li je donijeti sa sobom ili ne? Nisam stigla ići na tečaj pa ne znam a termin mi je za 5 dana
    Kakva je situacija? Mi još "u komadu"........
    Posljednje uređivanje od Smajlich : 27.06.2013. at 15:09

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Kakva je situacija? Mi još "u komadu"........
    Evo i mi! Jučer bili na amnioskopiji i sve ok, sutra opet (ako ne krene do tad).

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja danas bila na pregledu, primio me dr. Krajancic. Otvorena prst, beba oko 3200g ( kaže odgovara 38tt :? što me malo pripalo), ali kaže da je sve u redu. Ctg isto normalan, malo mi je niži tlak i to je to. U nedjelju me naručio na amnioskopiju...nadam se da me neće htjeti ostaviti bez posebnog razloga.
    Posljednje uređivanje od Smajlich : 28.06.2013. at 17:04

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Sretno zene!!
    Planira li ikoja od vas radjat na stocicu?

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Planiram ja, ukoliko bude moguće...evo već 4 sata nepravilni, ali bolni trudovi...i nisu lažni. Daj Bože pa ga do doručka iskoristim (stolčić - Iako mi nije do smijeha, ne dopuštam si bilo kakve misli osim optimističnih...javim s muževog moba bude li i kad bude novosti.

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

smajlich drži seeee i javi novosti

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Evo ne znam jemo li se u međuvremenu srele u rodilištu, ali ja sam taj dan, na svoj imendan, nakon tri sata u rađaoni rodila svoju curicu: 3050g/49cm...ipak nisam sjela na stolčić, ali sam sjedeći rodila (skroz su mi digli krevet), a beba je izašala u doslovno jednom trudu...opet me dočekala babica s prvog poroda(Slavica) uz babicu Ivanu i dr. Miovića, a bili su mi preljubazni ... Muž je bio sa mnom, a za stolčić jednostavno nije bilo vremena...Popucala minimalno, tri površinska šava, koje je opet sašila ista babica ( samo prepravila stare, kako ona kaže Bez dripa ovaj put sam bila svega svjesnija i puno odmornija... Opet svi na odjelu pristojni, puni razumijevanja. Jedan dan smo imali kraće predavanje o dojenju( sestra Ana) i o baby handlingu (neka fizioterapeutkinja). Jedino im je bila gužva, pa nisu imali dovoljno čiste posteljine i robice preko vikenda. Došli smo evo kući, dojimo i borimo se malko sa ljubomorom starijeg brata... Nakon prva dva dana užasnih bolova i kontrakcija maternice (od dojenja), krvarenje mi je minimalno, normalno sjedim i šetam. Sve u svemu, opet pozitivno iskustvo s DU rodilištem, kako vlastito, tako i rodilja koje su bile sa mnom u sobi...
    Posljednje uređivanje od Smajlich : 04.07.2013. at 19:37

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Smajlich bravo i cestitam!

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Smajlich, cestitke na lijepom porodu i na bebici malenoj! Uzivajte i mazite se. Super da je bilo ok u bolnici... Znaci treba ponijeti malo robice za bbu sa sobom i sve super. Ja cu ponijeti i svoj lancunic i tetri, nek se nadje.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

cestitam Smajlich,bas mi je drago da je sve tako dobro proslo!Kada ste imali ta predavanja o dojenju i BH,u rodilistu?

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala Da, u rodilištu smo imali ta predavanja...

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Čestitam Smajlich.....vidila sam neki dan muža i malca samih u parkiću...i odmah sam znala da si rodila....
    uživaj....

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvalaaa

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Smjalich, od srca čestitam i drago mi je da si zadovoljna svojim porodom i osobljem koje je bilo uz tebe.

Možeš li mi objasniti taj položaj u kojem si rodila.
    Doslovno si potpuno sjedala ili si bila malo nagnuta unazad?
    Koliko znam u našem rodilištu nema porođajne postelje koja ima nastavka tako da se sjeti na rubu i rađa kao sjedeći. Je li to nešto novo?

Mene i dalje smeta trostrukost mjerila u našem rodilištu i da ovisiš o tome na koju smjenu naletiš, na koliko susretljivu, stručnu i otvorenu. Takva razlika u razinama usluge ne bi smjela biti.

Neki dan mi je rodilja prijateljica, ono što je ona proživjela, ne bih nikome poželjela. Nadam se da će se ona javiti s detaljima.
    Sve je dobro završilo, ali se napatila potpuno nepotrebno.
    Strašno mi je čuti kako su se ophodile s njome pojedine primalje i što joj je naknadno dolazio u sobu komentirati jedan od ginekologa poznat po svom ekscesnom i nepredvidljivom ponašanju.
    Muž je bio s njome i rekao je da nije mogao vjerovati što joj govore, kako joj se uvredljivo obraćaju i da im je sam rekao da prestanu jer da i njega uznemiruju.
    Netko tko tamo radi dugi niz godina, valjda bi trebao znati u određenom trenutku prepoznati određene situacije tijekom poroda, a ne se iživljavati na rodilji kriveći nju da nije sposobna roditi vl.dijete time je kao želeći potaknuti da rodi. Doista mi nije jasna logika kako misle uznemiravanjem, vrijeđanjem potaknuti ženu da rodi kada upravo takvo ponašanje može rezultirati zastojem poroda.
    Stvarno mi se muka javljati ovdje više s ovakvim pričama, ali stvari se tako sporo mijenjaju.
    I grozno mi je čuti od žena da su htjela roditi na stolčić i da im nisu dali jer "nema vremena", jer dr. " nije dao", jer je primalja rekla da "ona to ne radi i da tko vam je to napunio glavu tih glupostima", itd.
    I grozno mi je čuti da ginekolog na odjelu govori ženama da ne postoje statistički podaci koji bi upućivali na prednost poroda na stolčiću pred ležečim porodom, kao da je jedina mjerodavna statistika pred ostalim stručnim stavovima koji govore u prilog porodu na stolčiću.

Doista nije stvar u porodu na stolčiću već u pravu na izbor, ako već taj stolčić tamo stoji. Ako žena želi probati, a nema med.razloga da ne proba, ne razumijem zašto ju se odgovara ovakvim nebulozama?
    Žena ima pravo roditi u kojem god položaju želi, ako ne postoji opravdan med.razlog za suprotno. Kada će pojedino osoblje shvatiti da su oni tu radi rodilje, a ne rodilja radi njih? Kada će se pojedine osobe toga odjela početi odnositi prema ženi humano i s poštovanjem, a ne kao s osobom nižeg ranga i inteligencije?
    Vjerojatno nikada, i to je ono što me doista uznemiruje. Ili bar dok žene koje su imale takav pristup tijekom poroda o tome ne počnu pisati nadređenima.

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Nije bilo vremena za stočić jer čim sam osjetila tiskanje, što nisam mislila ni ja , a ni babice da će doći tako brzo, stigla sam se jedino s boka okrenuti naprijed...stavili su mi nekekvu strunjaču pod stražnjicu, a ja sam ih pitala mogu li mi dignut naslon kreveta, jer drukčije ne mogu držat noge i učinile su to! Kad sam tiskala skroz sam sjela i bilo mi je punooo lakše nego prvi put.

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

I žao mi je zbog takvog nesretnog iskustva kakvo Indi opisuješ...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Strašno mi je čuti kako su se ophodile s njome pojedine primalje i što joj je naknadno dolazio u sobu komentirati jedan od ginekologa poznat po svom ekscesnom i nepredvidljivom ponašanju.
    Muž je bio s njome i rekao je da nije mogao vjerovati što joj govore, kako joj se uvredljivo obraćaju i da im je sam rekao da prestanu jer da i njega uznemiruju..
    Mene ovo iznenadjuje,dosada su sve zene koje poznam primjetile razliku u ponasanju osoblja kada su bile same vs. pratnja, malo bi se tko usudio biti bahat i bezobrazan ako bi netko bio sa rodiljom....

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nije bilo vremena za stočić jer čim sam osjetila tiskanje, što nisam mislila ni ja , a ni babice da će doći tako brzo, stigla sam se jedino s boka okrenuti naprijed...stavili su mi nekekvu strunjaču pod stražnjicu, a ja sam ih pitala mogu li mi dignut naslon kreveta, jer drukčije ne mogu držat noge i učinile su to! Kad sam tiskala skroz sam sjela i bilo mi je punooo lakše nego prvi put.
    Smajlich, hvala za info, i baš mi je drago radi tebe.

ZSkulirana, doista ne mislim da je itko od tih ljudi tamo loš ili išta sl., ali mislim da dio njih doista ne zna raditi svoj posao i da robuju sistemu i ponašanju koje bi trebalo biti davna prošlost. Ne sumnjam u njihove namjere i to da su joj htjeli pomoći, ali to ne opravdava pogrešnost takvog načina pomoći i ponašanja, posebno ne ton i način obraćanja, a posebno ne rečenica koja joj je ponavljana nekoliko puta uz nepropoznavanje posebnosti situacije ili ako su je prepoznali ( na što ništa ne upućuje iz odnosa prema njoj) da satima, ali satima, nije ništa poduzeto! I na kraju da joj jedinke dođu u sobu nabijati na nos i provocirati je što kao nije slušala "majčicu prirodu", a zapravo ju je jedina slušala. I sad će njen porod biti još jedan u nizu onih kojima će se plašiti prvorotkinje, a pri tome će se naravno prešutiti da su oni pogriješili, a ne rodilja.
    Šteta takve reputacije radi svih onih primalja tamo koje dobro rade i koje su humane, tople i prava potpora, a neke od njih sam na svoju sreću i upoznala.

Ne znam, nadam se da će se stvari mijenjati na bolje i dalje jer se mijenjaju, samo sporo, naravno, drugačije valjda i ne može. Samo me ubije u pojam kad čujem neke stvari i kako žene izađu traumatizirane iz poroda, a to tako ne mora biti, samo da je malo dobre volje i humanijeg pristupa, ništa drugo. I da se žene pusti na miru da rađaju.

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

smjlich čestitam, mislim da smo bile skupa tamo barem dan. Drago mi je da imaš super iskustvo s poroda. Imam ga i ja što se tiče osoblja, dvije pimalje stvarno su bile super. Jedino mi je smetao položaj ali nisam se od bolova snašla i pokušala tražiti neki drugi. Čudni ležeći položaj mi stvarno u trenutku truda nije odgovarao, za drugi put bih znala drukčije. Mene je zasmetao odnos na odjelu prema meni. Prvi dan mi nitko nije niti prišao po pitanju dojenja da bi mi drugi dan došla jedna od sestara i rekla - ja vam ništa nisam govorila o dojenju jer sa mislila da vam je to drugo dijete . Ne znam po čemu je to mislila, izrazu mog lica ili????? Tako da je moje dojenje neslavno završilo a nikad nećemo saznati ima li tu djeličak i njihove krivice...

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Anddu, čestitam ti!! Nama je sestra Ana fino sve objasnila, iako sam ja to sve već znala...ali totalno bezveze tako se nonšalantno ponijeti uz takav komentar (drugo dijete!?)...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Tako da je moje dojenje neslavno završilo a nikad nećemo saznati ima li tu djeličak i njihove krivice...
    kako to mislis?tek je proslo 16dn od poroda,nista se jos nije zavrsilo! da li si zvala SOS telefon za pomoc?

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pa završila sam na antibiotiku i bromergonu, mala od 6. dana ne doji. Zar nakon terapije mogu opet dojiti?
    Posljednje uređivanje od anddu : 18.07.2013. at 16:46

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ovisi koji antibiotik. Sto su ti doktori rekli? Ja sam nakon poroda bila intravenozno 10 dana na antibioticima, infuzijama i transfuziji krvi, i mogla sam uz sve to dojiti, iako nisu imali pojma sto mi je i sto se sa mnom dogadja. Ali ako su ti vec dali injekcije za zaustavljanje mlijeka, valjda su imali valjan razlog za to. Svakako se raspitaj kod doktora je li moguca relaktacija, jer mislim da je stvarno malo proslo od poroda i da bi hormoni mogli opet proraditi. Ovo govorim laicki, jer sigurno najvise ovisi o ljekovima koje si primila. Nadam se da je sad sve u redu i da si ozdravila od poteskoca, to je sada najbitnije

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Jel istina da za stočić treba biti potpuno prirodan porođaj? Npr. da se ne smije biti ni da dripu ni na bilo kojem lijeku

Ja sam npr. bila na dripu i voda mi je pomalo curila tako da mi nisu dali ni da se na noge ustanem. Stočić nisam ni pitala

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Evo ne znam jemo li se u međuvremenu srele u rodilištu, ali ja sam taj dan, na svoj imendan, nakon tri sata u rađaoni rodila svoju curicu: 3050g/49cm...ipak nisam sjela na stolčić, ali sam sjedeći rodila (skroz su mi digli krevet), a beba je izašala u doslovno jednom trudu...opet me dočekala babica s prvog poroda(Slavica) uz babicu Ivanu i dr. Miovića, a bili su mi preljubazni ... Muž je bio sa mnom, a za stolčić jednostavno nije bilo vremena...Popucala minimalno, tri površinska šava, koje je opet sašila ista babica ( samo prepravila stare, kako ona kaže Bez dripa ovaj put sam bila svega svjesnija i puno odmornija... Opet svi na odjelu pristojni, puni razumijevanja. Jedan dan smo imali kraće predavanje o dojenju( sestra Ana) i o baby handlingu (neka fizioterapeutkinja). Jedino im je bila gužva, pa nisu imali dovoljno čiste posteljine i robice preko vikenda. Došli smo evo kući, dojimo i borimo se malko sa ljubomorom starijeg brata... Nakon prva dva dana užasnih bolova i kontrakcija maternice (od dojenja), krvarenje mi je minimalno, normalno sjedim i šetam. Sve u svemu, opet pozitivno iskustvo s DU rodilištem, kako vlastito, tako i rodilja koje su bile sa mnom u sobi...
    Vidiš mi o dojenju nismo nikakvo predavanje imali,a bilo bi mi koristilo. Ta fizioterapeutkinja nam je bila,ali nije me zadivila. Ženi se na faci vidi da odrađuje i da joj nije ni do čega, da jedva čeka da završi pa ni nemaš volje sudjelovati. Čestitke na bebi

Asila avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Pa završila sam na antibiotiku i bromergonu, mala od 6. dana ne doji. Zar nakon terapije mogu opet dojiti?
    Anddu, jel imas jos uvijek mlijeka ili ti je skroz stalo? Relaktacija bi bila jedna od opcija, ali bi se zaista trebalo sada vidjeti cijelokupno trenutacno stanje.... ako ti je zaista stalo da ponovno uspostavite dojenje (s tim da odmah moras biti svijesna da nece biti jednostavno, odnosno, trebat ce uloziti puno strpljenja, truda i vremena), i ono najbitnije, ako bromergon nije u potpunosti zaustavio laktaciju, savjetovala bi ti da sto prije nazoves sos i posavjetujes se sa savjetnicama...
    mozes i tu na forumu, ali ce ti biti brze na telefonu
    meni je samo jako jako jako drago da se ti grlis i mazis sa svojim bebolincem i da uzivate

Asila avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Inka_1 prvotno napisa Vidi poruku
    Jel istina da za stočić treba biti potpuno prirodan porođaj? Npr. da se ne smije biti ni da dripu ni na bilo kojem lijeku

Ja sam npr. bila na dripu i voda mi je pomalo curila tako da mi nisu dali ni da se na noge ustanem. Stočić nisam ni pitala
    Nije istina.
    Istina je da, na zalost, puno toga ovisi o informiranosti i ustrajnosti rodilje, a jos vise, o doktoru u smjeni...

Ja sam svoje drugo djete rodila prijevremeno i rodila sam ga na stolcicu.... rodio se prijevremeno jer mi je pukla voda.... i to dosta je iscurilo, a ne samo malo (kao sto ti spominjes za svoj slucaj).
    Ja sam dosla sa informacijom (od svjetske zdravstvene organizacije) koju sam tamo stalno ponavljala kao mantru 'ako ne trebam ici na carski, zelim roditi na stolcicu', 'jedina kontraindikacija za stolcic je carski rez'....
    babica bi rekla da dijete dolazi prijevremeno i da je opasno, ja bi je pitala pa zar nije cinjenica da je za dijete najlakse izaci kroz porodajni kanal u tom polozaju? zar se bas izricito ne savjetuje stolcic u slucaju laksih komplikacija pri porodu (a da se ne treba ici na carski)? zakolutala bi ocima i izasla.... nakon pola sata slicna prica, pa opet, pa opet... na kraju sam rekla da cu potpisati papir da to radim na vlastitu odgovornost, ali da, ukolikone trebamona carski, da se ja ne penjem na krevet, jedna trauma u zivotu mi je dovoljna....
    nakon nekog vremena su odustali.....
    kasnije sam cula da su brze-bolje poceli govoriti na tecaju da, ukoliko se dijete rada prijevremeno da se ne moze na stolcic, da ukoliko je rodilja na dripu da ne moze na stolcica, da ukoliko....bla bla bla, ne moze na stolcic.... jos malo pa ce biti 'ukolika zena nije te i te boje kose, do te visine i tezine i do tih godina, ne moze na stolcic'....
    ok, malo karikiram sada, ali sam zaista ljuta i frustrirana kada cujem razne nebuloze koje su zenama date kao argument da ne mogu na stolcic....
    osim sto je on prirodnija opcija, osim sto rodiljama olaksava porod stolcic i smanjuje troskove...
    osim toga sto babica mora kleknuti u jednom trenutku i primiti dijete, osim sto eto, rodilja nije u vidnom polju sa rasirenim nogama pred ocima doktora i sto (vjerujem) im je tlaka pocistiti pod (a s kreveta valjda samo skinu posteljinu) ja ne znam koji im je pravi, objektivni razlog za ovoliku odbojnost prema stolcicu...

pitam se po cemu sam ja bolje ili podobnija rodilja od jedne druge koja je odmah poslije mene rodila i trazila stolcic, a na to joj je babica odgovorila 'dosta, jedna je vec danas rodila na stolcicu, nema vise'.....
    ko da se radi o pojedenom kolacu.... mislim, ne razumijem!

ispricavam se na emotivnom postu...mogla bi se pocet izvlaciti na hormone i trudnocu, ali zapravo.... ova tema mi je jako emotivna i kad cujem slicne tuzne price u kojima se uglavnom radilo o nedostatku onog jednostavnog ljudskog faktora, sve skupa i postane samo emotivno nabijeno

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj Asila prvotno napisa Vidi poruku
    Nije istina.
    Istina je da, na zalost, puno toga ovisi o informiranosti i ustrajnosti rodilje, a jos vise, o doktoru u smjeni...

Ja sam svoje drugo djete rodila prijevremeno i rodila sam ga na stolcicu.... rodio se prijevremeno jer mi je pukla voda.... i to dosta je iscurilo, a ne samo malo (kao sto ti spominjes za svoj slucaj).
    Ja sam dosla sa informacijom (od svjetske zdravstvene organizacije) koju sam tamo stalno ponavljala kao mantru 'ako ne trebam ici na carski, zelim roditi na stolcicu', 'jedina kontraindikacija za stolcic je carski rez'....
    babica bi rekla da dijete dolazi prijevremeno i da je opasno, ja bi je pitala pa zar nije cinjenica da je za dijete najlakse izaci kroz porodajni kanal u tom polozaju? zar se bas izricito ne savjetuje stolcic u slucaju laksih komplikacija pri porodu (a da se ne treba ici na carski)? zakolutala bi ocima i izasla.... nakon pola sata slicna prica, pa opet, pa opet... na kraju sam rekla da cu potpisati papir da to radim na vlastitu odgovornost, ali da, ukolikone trebamona carski, da se ja ne penjem na krevet, jedna trauma u zivotu mi je dovoljna....
    nakon nekog vremena su odustali.....
    kasnije sam cula da su brze-bolje poceli govoriti na tecaju da, ukoliko se dijete rada prijevremeno da se ne moze na stolcic, da ukoliko je rodilja na dripu da ne moze na stolcica, da ukoliko....bla bla bla, ne moze na stolcic.... jos malo pa ce biti 'ukolika zena nije te i te boje kose, do te visine i tezine i do tih godina, ne moze na stolcic'....
    ok, malo karikiram sada, ali sam zaista ljuta i frustrirana kada cujem razne nebuloze koje su zenama date kao argument da ne mogu na stolcic....
    osim sto je on prirodnija opcija, osim sto rodiljama olaksava porod stolcic i smanjuje troskove...
    osim toga sto babica mora kleknuti u jednom trenutku i primiti dijete, osim sto eto, rodilja nije u vidnom polju sa rasirenim nogama pred ocima doktora i sto (vjerujem) im je tlaka pocistiti pod (a s kreveta valjda samo skinu posteljinu) ja ne znam koji im je pravi, objektivni razlog za ovoliku odbojnost prema stolcicu...

pitam se po cemu sam ja bolje ili podobnija rodilja od jedne druge koja je odmah poslije mene rodila i trazila stolcic, a na to joj je babica odgovorila 'dosta, jedna je vec danas rodila na stolcicu, nema vise'.....
    ko da se radi o pojedenom kolacu.... mislim, ne razumijem!

ispricavam se na emotivnom postu...mogla bi se pocet izvlaciti na hormone i trudnocu, ali zapravo.... ova tema mi je jako emotivna i kad cujem slicne tuzne price u kojima se uglavnom radilo o nedostatku onog jednostavnog ljudskog faktora, sve skupa i postane samo emotivno nabijeno
    Prvo hvala na odgovoru. Drugo,lagala bi kad bi rekla da su me odbili za stočić, nisam ni pitala. Tu je svakako prodonijelo i to što sam rađala već treći dan (jednu noć sam provela u bolovima doma, drugu u predrađaoni i tek rodila treći dan popodne). Bila sam već van sebe, luda, bijesna, iscrpljena, samo sam molila da me odvedu na carski rez (nisu htjeli i sad sam im zahvalna na tome). Ljuti me što sam u startu imala krive informacije. Nama je na tečaju točno tako rečeno: porod mora biti potpuno prirodan i bez ikakvih komplikacija da bi se moglo na stočić. Ponovit ću da sam kad su trudovi stvarno postali grozni htjela ustat na noge jer mi se nekako činilo da bi tako bilo lakše. Rečeno mi je da voda curi i da bi s vodom mogla izaći i pupčana vrpca ako se ustanem te da bi to bilo opasno za bebu?! očito to nije istina jer ako je jedina kontraindikacija za stočić carski, a ja nisam bila za carski,znači da sam mogla na stočić,a da bi došla do njega očito bi morala ustat što je meni bilo zabranjeno

Asila avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

stolcic se koristi iskljucivo za izgon... rodilja moze biti na krevetu do zadnjeg trena i onda se spustiti na stolcic na izgon, a moze i ne leci uopce.... trebala bi se moci slobodno kretati ukoliko osjeca potrebu za tim...
    razumijem da je tebi bila specificna situacija.... ja sam bila toliko 'nadripirana' tijekom prvog poroda da imam gubitke u pamcenju.... na kraju se ispostavilo da je bilo neopravdano....
    svaki slucaj je drugaciji... ne smijemo nikako generalizirati...

ono sto je zalosno je to da dio rodilja slijepo i bez pitanja slusa doktora sa strahopostovanjem, bez da se usudi i pitati 'zasto', a dio rodilja je toliko razocarano sa ponasanjem osoblja da cak i kada zaista treba uciniti nesto iz medicinski opravdanih razloga, to odbijaju jer im vise ne vjeruju....

precesto se dogadaju razne intervencije.....

pa koliki je postotak zena koje dodu u rodiliste s trudovima, otvorene se, zdrave su, pa opet zavrse na dripu....
    od kad su to zene postale toliko hendikepirane za radati? kakva je to evolucija koja danasnje zene (vecinom) u zapadu pretvara u nesposobne ili teze sposobne za roditi?

mislim da se moram skinut s foruma za veceras

Inka, dosta ovoga sam napisala i opcenito, ne referirajuci se toliko na tvoj porod.... nadam se da te nisam nicim povrijedila

Asila avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

E da, ovo vezano za ustajanje dok ti voda curi...nikad cula... trebala bi zaista provjeriti sa nekom strucnom osobom....
    meni je voda curila...nisam se u nijednom trenutku htjela leci...cupkala sam na pilates lopti...znam da se na njoj i brze otvaras, i vise i curi voda, ali kad je vec bilo sve krenulo, htjela sam da se i brze porodim, da mi se i trudovi pojacaju i da se sto prije otvorim i da krenemo sa svime...
    u ovome mi je najbitnije bilo da se sto vise 'iskljucim iz okoline' jer bi mi se tek tada pojacali trudovi.... cim bi krenula preprika sa babicom, trudovi bi se smanjili ili skroz stali.... kad bi ona izasla, nakon sto bi se skoncentrirala i nastavila cupkati i opustati se, trudovi bi se pojacali.....
    adrenalin blokira oksitocin.... osoblje=adrenalin, mirnoca, opustanje=oksitocin....

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

U pravu si za sjećanje, i meni je sve u magli,a nije prošlo ni 6 mjeseci. Općeg sam, međutim dojma da se rodilje pokušava zadržati na krevetu i u ležećem položaju.
    Voljela bi da su me pustili da šetam po rađaoni, čini mi se da bi mi bilo lakše,ali što se samog izgona tiče to mi je nakon 3 dana mukotrpnog otvaranja milimetar po milimetar bio najlakši dio. Također bi voljela da su me odma stavili na drip, ionako sam na kraju tako završila, a imala bi puno više snage i živaca. Poštujem prirodan porođaj bez lijekova i mislim da je to najbolje,ali meni jednostavno tako nije išlo

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Inka_1 prvotno napisa Vidi poruku
    U pravu si za sjećanje, i meni je sve u magli,a nije prošlo ni 6 mjeseci. Općeg sam, međutim dojma da se rodilje pokušava zadržati na krevetu i u ležećem položaju.
    Voljela bi da su me pustili da šetam po rađaoni, čini mi se da bi mi bilo lakše,ali što se samog izgona tiče to mi je nakon 3 dana mukotrpnog otvaranja milimetar po milimetar bio najlakši dio. Također bi voljela da su me odma stavili na drip, ionako sam na kraju tako završila, a imala bi puno više snage i živaca. Poštujem prirodan porođaj bez lijekova i mislim da je to najbolje,ali meni jednostavno tako nije išlo

Inka, drip ti ne garantira i brže rađanje, samo jače trudove i često bez pauza što nikako nije dobro za bebu i njen mozak budući može doći do hipoksije mozga, a to potom može izazvati moždano krvarenje. U smjernicama Svjetske zdravstvene organizacije gdje se govori o porodu izričito je navedeno kako ga se nikako ne smije olako davati, a nedavno je izašlo istraživanje o njegovim lošim učincima po zdravlje djeteta.. Drip bi se morao vrlo strogo davati, ali nije garancija bržeg, a posebno ne sigurnijeg poroda.
    Vjerujem da ti je bilo teško i da si bila iscrpljena, no možda bi od dripa bilo i gore.
    Ciijeli sustav rađanja je pogrešno okrenut i ne prati fiziologiju poroda, da se ona prati, stvari bi bile drugačije i za ženu sigurno lakše.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citat s ove teme: http://forum.roda.hr/threads/12495-D...sljedice/page2 :

Moguce komplikacije za mamu:

hiperstimulacija maternice koja vodi produljenim kontrakcijama koje mogu uzrokovati:
    -prijevremeno odvajanje posteljice (abruptio placenta)
    -rupturu uterusa koja rezultira hitnim carskim ili smrcu
    -nedostatak kisika za bebu
    -prebrzi porod i izgon koji rezultira puknucima medjice ili cerviksa
    -hematomima
    -trauma za novorodjence
    intoksikacija vodom jer je oxytocin anti-diuretik sto vodi do poremecaja u otkucajima srca, hipotenziji, mucnicama i povracanju, oticanju i teskocama u dojenju

Komplikacije za bebu:

-prejake kontrakcije uzrokoju nedostatak kisika za fetus koji vodi usporavnju otkucaja srca
    -novorodjenacka zutica
    -smanjena sposobnost zgrusnjavanja krvi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •