Stranica 7 od 12 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 583

Tema: Urlanje na porodu

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    npr. sveti duh
    prvo si u predrađaonici
    tamo ne može pratnja s tobom jer nema di biti
    soba je prilično velika, unutra ima 5-6 kreveta, po potrebi uguraju još jedan u sredinu. 4 kreveta s jedne strane (jedan do drugog, između je samo ormarić s ctg-om), jedan pored vrata, jedan pored prozora, popreko (kako sam to dobro objasnila)
    prostorija ima 3 vrata
    1) wc - i wc školjka i umivaonik (jel i kada unutra, sigurno nije u funkciji ali možda je ima?!)
    2) vrata koja dijele predrađaonicu od prijemne sobe (gdje dođeš čim uđeš u rodilište, da te pregledaju). Kroz ta vrata čuješ sve. u oba smjera
    3) vrata od hodnika. ta su uvijek otvorena.

Intima? hahahahaha
    Ekipa uđe i krene od prve do zadnje, redom, ko na traci. Pa zdoktor prvoj kaže (ne baš njoj, više sestri/babici koja hoda uz njega) xy, pa drugoj, pa trećoj, pa četvrtoj, pa petoj, pa šestoj, pa sedmoj (nas je bilo 7). Onda smo išle sve u koloni na klistiranje. Ja sam prva došla do wc-a. Neke nisu ni došle nego su to obavile u krevetu/na podu (nekako je nemoguće klistirati 7 žena u roku od 10 minuta i očekivati da će sve stići do tog 1 jedinog wc-a)
    nakon toga ide masovno prokidanje vodenjaka. krene od prve pa dok dođe do tebe (ako nisi prva) bar znaš šta te čeka
    onda krene drip. ne svima u isto vrijeme, ali skoro. Ili gel. Ovisi.
    i onda krenu jadikovke, urlanja, stenjanja, psovanja, pričanja/vrištanja na telefon. Ja to kužim, situacija nije normalna pa se ne možeš ni ponašat ko da je. Nekim ženama možda u tom trenutku treba poznato lice, a sve što imaju je još nekoliko žena, u jednakim ili sličnim mukama, na krevetima oko sebe

i onda dolazi trenutak izgona. Pa te sele u rađaonicu, koja je 2 (ili 1?) sobu dalje. tamo odrađuješ izgon. U međuvremenu, ako muž hoće biti prisutan, pozovu ga iz čekaonice da ne zakasni na izgon. I onda konačno imaš nekog poznatog uz sebe, 5 minuta prije kraja, bolje išta nego ništa, ha?
    Rađaonica ima 3 (ako se dobro sjećam). Odijeljene su nekim zidovima ali imaju prolaze između, sve je zapravo otvoreno. I vrata i ti prolazi. Ko na kolodvoru, čuješ sve što se događa, čak i vidiš sobu gdje doktori gledaju tekmu, i čuješ tekmu, i uopće se ne veseliš golu za razliku od njih
    Onda jedna od žena u boxz krene u izgon, pa se svi usprde oko nje, pa se ona dere, doktori isto. A ti se trudiš koncentrirat na to što te čeka. I onda rodi pa plač, pa euforija, pa tišina
    Idemo na sljedeću.
    Kad odradiš porod, ostaješ u toj prostoriji, uz muža, još neko vrijeme (ovisno o gužvi) - ja sam bila 2h, i slušala još 2 poroda.
    Taj dan je bila gužva, kažu. Ja sam kriva što je jedna žena rodila u predrađaonici (pred 6 drugih žena, doslovno), jer je meni trebalo predugo da rodim, presporo sam se otvarala i provela sam previše sati u rađaonici pa...eto, kriva sam

eto, tako izgledaju porodi na svetom duhu. Normalno da čuješ svaki krik, i normalno da ti u tom trenutku smeta, jer uvjeti nisu normalni. Ali da bi osuđivala neku ženu koja viče? ne pada mi na pamet!
    svaka ti čast,jesi detaljno opisala,a ja proživjela svoje porode u tvom opisu,drugi pogotovo kad sam urlala ko majmun. Fuj,fuj,fuj,odvratan porod i doktori i babice i sve! Fuj! Svaki dan kad prođem po par puta pokraj sv.duh odvrti mi se taj film u glavi,dođe mi da odselim.
    Kad sam dosla na odjel babinjaca pitala.su me sestre jel sam se ja to derala,mene nisu samo čuli u boxu do,mene je doslovce čula cijela bolnica. I dan danas nakon 3.5 godine ih krivim za puno stvari,nehuman apristup i mnoge stvari zbog kojih patim i dan danas,sve zbog lošeg ophođenja kod poroda. Ko da smo krave na pokretnih traci,i prema stokimse bolje ponašaju.
    Sljedeći porod cu drugačije,3. Sreća...

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

koja nehumanost!! ajme, užas! hvala bogu na osječkim boksovima, iako čujem sve što se događa u boksu pored, ovo je horor. ja mislim da je tako u osijeku bilo 80tih, a danas kad treba biti nešto bolje, dobiješ horor. meni je muž bio najvažniji u tim satima trudova, kad krene izgon tako mi svejedno jel pored mene ili na sjevernom polu možda bi za njega bilo bolje da je stvarno bio na sjevernom polu jer kad je vidio mališana toliko je problijedio da je doktorica trčala da mu donese čašu vode

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Meni nije jasno kako bolnica sa statusom "prijatelj djece" u metropoli nema kadu,stolcic ili neku alternativnu metodu rađanja,dok riječko i osječko imaju... Zašto kada u petrovoj nije u funkciji već godinama,zašto doktori forsiraju nehumani porod u nehumanim uvjetima,a hipokratova zakletva im je ko wc papir... Jedina osoba vrijedna spomena,koja meni u 18 mjeseci mojih trudnoca na sv.duhu nije rekla ružnu riječ,kakav god da joj je dan bio,je sestra Jozefina i nju bi htjela na porodu ( takvu osobu )

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj SuncicaSun prvotno napisa Vidi poruku
    Ko da smo krave na pokretnih traci,i prema stokimse bolje ponašaju.
    ovo ja mislim o nekim doktorima, neki nisu ni za veterinara, stvarno fuj!
    kaj radim tu? rekla sam da necu vise citati ovu temu

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

prvi i drugi porod na drip. na prvom urlala i trudova kao u priči, na drugom tišina ali niti trudova i jedva na silu. Nagutala se sirotica plodne vode i dva dana povraćala, katastrofa...

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Prvi porod prošao bez imalo urlanja, drugi sam urlala ko glupača, naime kada su mi bušili vodenjak plodna voda nije sva izašla van ( mislili su da je ) i to je otežavalo porod koji mi je bio užasno bolan, kada je prsnuo ostatak vode, pošpricala sam sve ispred sebe i tada sam rodila, treći porod tek čekamo pa još ne znamo dali će biti vriske...

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

znam da ovo nije tema ali ne mogu pronaci nigdje na forumu,oprostite drage moje sto ovako ulijecem s pitanjem,po ovome sto citam nijedna nije imala problem koji ja imam...naime prije 6 god imala sam tesku prometnu nesrecu iz koje sam se jedva izvukla i oporavila i god poslije toga nocna mora dobila napade panike i to jako teske,sad sam u 27 tjednu i poceo me plasit porod jer su mi se nedavno opet vratili napadi a vjerujte jako su teski gusenje ubrzan rad srca,visok tlak preznojavanje drhtanje,nije ih bilo dugo vremena i prije jedno 3 tj su se poceli vracati,e sada ono cega se bojim sto ako me uhvate na porodu inace nisam neka mimozica i pretrpila sam puno toga,ali tih napada se stvarno bojim jer su uzasni kao da dozivljavam infarkt i sad se bojim da me uhvate na porodu kako cu se nosit s tim,jer za bebicu nije dobro da mi se povisi tlak i srce tako radi...ako je slucajno neka imala slican problem molim nek se javi jer sad se strasno bojim...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

hope, već su cure pisale o tome i da su imale problema sa paničnim napadom na porodu. Ako budeš u rodilištu, oni će znati što učiniti da i tebi i bebi bude dobro.

No, kaži to svom ginekologu na idućem pregledu i dobit ćeš savjete.

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

hvala ti draga,u srijedu idem na pregled pa cu je pitat sta da radim,ali htjela sam cuti nekoga tko je to dozivio,mozda se javi neka od cura jer bas me strah da me to bas na porodu uhvati..uzas

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

gadna iskustva sa Sv.Duhom ....znači da sam ja dobro prošla i što se tiče gužve i odnosa osoblja(bili su divni prema meni,da li zato što sam bebu gubila??)...jedna žena je rađala nisu me smetali njezini uzvici,bila sam previše zaokupljena svojom boli...kad joj se beba rodila čula sam plač(veselila sam se tom plaču jer sam znala da ja to neću čuti )
    samo mi je žao žene koja je u predrađaoni slušala moje jaukanje,bolje da me nije pitala koliko sam trudna....

pipi73 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Hope draga....mislim da je kod tebe u pitanju posttraumatski sindrom...obavezno pricaj sa ljekarima o tome...

Imam prijateljicu koja pati od toga...imala je 5-6 napadaja u zadnjih 10 godina...prvi i drugi put su i ljekari mislili da je u pitanju infarkt...Ali hvala Bogu nije imala nikakvih problema na porodjaju...i ako su je strahovi pratili skoro do porodjaja...

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj pipi73 prvotno napisa Vidi poruku
    Hope draga....mislim da je kod tebe u
    pitanju posttraumatski sindrom...obavezno pricaj sa ljekarima o tome...

Imam prijateljicu koja pati od toga...imala je 5-6 napadaja u zadnjih 10 godina...prvi i drugi put su i ljekari mislili da je u pitanju infarkt...Ali hvala Bogu nije imala nikakvih problema na porodjaju...i ako su je strahovi pratili skoro do porodjaja...
    Draga moja meni je bas dijagnosticirana anksioznost sa panicnim napadima ali dobro sam se drzala otkako je sve to poslije prometne bilo i samo odjednom paf i imala sam ja dosta tih napada nekad jacih nekad slabijih al ja se ne bojim poroda ja se samo bojim da me u tom trenu to ne uhvati jer to mi se obicno dogodi kad se nesto vazno dogadja,bila sam ja i kid psihologa davno i svasta al eto sama sam ih dosada kontrolirala koliko toliko...jedino me brine porod ako me tamo uhvati ne znam sto cu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, da, koja nije probala ne zna šta je propustila

i fakat, već sam zaboravila na ležanje na hodniku ispred rađaonice, krvava i jadna, dok netko ne dođe po tebe. I panični pogledi tuđih muževa koji ulaze na porod, trude se ne gledati te jer im je neugodno (pogotovo ako vide neke dijelove tijela koje ne bi htjeli, ili ako u tom trenutku npr. baš piškiš hehe)
    Možeš im s face pročitati: o moj Bože, šta je ovo meni trebalo
    a jesu li vama bili muški tehničari - "bratovi" - koji razvoze rodilje po sobama? koliko god u tom trenutku nemaš više srama, malo bude neugodno pred nepoznatim muškim biti u takvom stanju.. sjećam se da su pokušavali biti šaljivi, pa te onakvu svu nikakvu pokrivaju, prebacuju s onim krvavim krpetinama na drugi krevet na kotačima, torba ili kofer ti pod nogama, pa se žure jer moraju 6-7- žena spustiti iz hodnika rađaone na odjel... dok me je vozio po liftovima, puknuo s mojim krevetom od zid dva puta ... došlo mi je da kažem da stane i da pošalje drugog vozača

eh, ti trenutci izazivaju poriv za vrištanjem - ali onako finim, damskim, kontroliranim

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

npr. sveti duh
    prvo si u predrađaonici
    tamo ne može pratnja s tobom jer nema di biti
    soba je prilično velika, unutra ima 5-6 kreveta, po potrebi uguraju još jedan u sredinu. 4 kreveta s jedne strane (jedan do drugog, između je samo ormarić s ctg-om), jedan pored vrata, jedan pored prozora, popreko (kako sam to dobro objasnila)
    prostorija ima 3 vrata
    1) wc - i wc školjka i umivaonik (jel i kada unutra, sigurno nije u funkciji ali možda je ima?!)
    2) vrata koja dijele predrađaonicu od prijemne sobe (gdje dođeš čim uđeš u rodilište, da te pregledaju). Kroz ta vrata čuješ sve. u oba smjera
    3) vrata od hodnika. ta su uvijek otvorena.

Intima? hahahahaha
    Ekipa uđe i krene od prve do zadnje, redom, ko na traci. Pa doktor prvoj kaže (ne baš njoj, više sestri/babici koja hoda uz njega) xy, pa drugoj, pa trećoj, pa četvrtoj, pa petoj, pa šestoj, pa sedmoj (nas je bilo 7). Onda smo išle sve u koloni na klistiranje. Ja sam prva došla do wc-a. Neke nisu ni došle nego su to obavile u krevetu/na podu (nekako je nemoguće klistirati 7 žena u roku od 10 minuta i očekivati da će sve stići do tog 1 jedinog wc-a)
    nakon toga ide masovno prokidanje vodenjaka. krene od prve pa dok dođe do tebe (ako nisi prva) bar znaš šta te čeka
    onda krene drip. ne svima u isto vrijeme, ali skoro. Ili gel. Ovisi.
    i onda krenu jadikovke, urlanja, stenjanja, psovanja, pričanja/vrištanja na telefon. Ja to kužim, situacija nije normalna pa se ne možeš ni ponašat ko da je. Nekim ženama možda u tom trenutku treba poznato lice, a sve što imaju je još nekoliko žena, u jednakim ili sličnim mukama, na krevetima oko sebe

i onda dolazi trenutak izgona. Pa te sele u rađaonicu, koja je 2 (ili 1?) sobu dalje. tamo odrađuješ izgon. U međuvremenu, ako muž hoće biti prisutan, pozovu ga iz čekaonice da ne zakasni na izgon. I onda konačno imaš nekog poznatog uz sebe, 5 minuta prije kraja, bolje išta nego ništa, ha?
    Rađaonica ima 3 (ako se dobro sjećam). Odijeljene su nekim zidovima ali imaju prolaze između, sve je zapravo otvoreno. I vrata i ti prolazi. Ko na kolodvoru, čuješ sve što se događa, čak i vidiš sobu gdje doktori gledaju tekmu, i čuješ tekmu, i uopće se ne veseliš golu za razliku od njih
    Onda jedna od žena u boxz krene u izgon, pa se svi usprde oko nje, pa se ona dere, doktori isto. A ti se trudiš koncentrirat na to što te čeka. I onda rodi pa plač, pa euforija, pa tišina
    Idemo na sljedeću.
    Kad odradiš porod, ostaješ u toj prostoriji, uz muža, još neko vrijeme (ovisno o gužvi) - ja sam bila 2h, i slušala još 2 poroda.
    Taj dan je bila gužva, kažu. Ja sam kriva što je jedna žena rodila u predrađaonici (pred 6 drugih žena, doslovno), jer je meni trebalo predugo da rodim, presporo sam se otvarala i provela sam previše sati u rađaonici pa...eto, kriva sam

eto, tako izgledaju porodi na svetom duhu. Normalno da čuješ svaki krik, i normalno da ti u tom trenutku smeta, jer uvjeti nisu normalni. Ali da bi osuđivala neku ženu koja viče? ne pada mi na pamet!
    da nije tužno, smijala bih se!
    odličan opis, ali brzo mi to zaboravimo kad smo neke išle "po još"
    samo treći put nije bila tekma, jer je bilo 4 ujutro pa nisu imali niš pametno na programu

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

a ja sam mislila da je to slučajno tako bilo, kao baš taj dan nevejrovatna gužva.... a to je dakle standardna procedura )) jedino kaj se ne sjećam tekme i telke, nego nekog doktora koji je baš jeo sendvič i gledao "program" u mom boksu.
    i da, i ja sam isto kriva kaj je neka sirota rodila u predrađaoni
    ali da su i dr i sestre bili ok, jesu, ne mogu reći
    a vrištanje nisam uopće čula, ja sam bila u svom filmu, i mislim da nisam vikala, ali ne bih se kladila da nisam psovala u rađaoni kad su me nakon silnog natezanja ipak spojili na drip
    još par dana pa ćemo vidjeti jelm se što promijenilo

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Urlala ko slon na zadnjem porodu. Nisam mogla prodisat trudove, drip kapao tako da je svaka sljedeća kap stizala onu predhodnu i uz 2 spazmexa i 2 ili 3 normabela u injekciji ja sam urlala. Ovisi valjda i u kakvom je stanju tijelo i psiha. I drugi porod mi je bio induciran, ali mi je bio ulijepšem sjećanju od prvog koji je bio prirodan. Suprug je rekao da nije znal jel njega boli više to kaj ga rukama "žmičem" ili to kaj vidi da sama ne znam kak bi tu bol lakše pregurala...

4palacinke avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Rodila sam u splitskom rodilištu sva tri puta, prošla sam i staro i novo rodilište.
    Iako sam sva tri puta rodila prirodno, sva ki put su mi prokinuli vodenjak i dali drip. Zadnji porod je trajao doslovno 2 ipo sata od početka trudova, jedva sam stigla do boksa i oni su mene opet stavili na drip. Iako sam vikala sestri da ne želim drip, otimala ruku da mi ga ne može prikačiti, sestra je ipak jača od žene pred porod.
    Rodila sam 10 minuta nakon što su mi drip stavili. U čemu je stvar s tim dripom?
    Nakon toga smo ja i beba satima ležale u boksu dok čitav drip ne iskapa, potpuno bespotrebno. Doduše, mi smo se mazili, dojili, ljubili i grlili, ali bi mi bilo draže da mi je desna ruka bila slobodna...

Što se vikanja tiče, ni na jednom porodu nisam vikala tijekom trudova, čak ni uz drip, ali kada je krenuo porod nisam mogla izdržati i viknula sam par puta. Sva tri puta.
    Smješno mi je bilo kad sam ranije pročitala da su neke grizle spavaćicu jer sam i ja to radila, nekako nisam očekivala da je itko drugi to radio, blesavo znam.

Tijekom poroda uopće nisam doživljavala druge žene, ni vikanje ni stenjanje jer sam bila previše koncentrirana na svoj porod, ali ovih par sati dok sam kasnije ležala u rađaoni sam mogla slušati druge rodilje.
    Doduše, u rodilištu je u prostoru ispred boksova stol s kompjuterom te su doktori ili sestre tu puštali muziku. Puštali su Bijelo dugme, meni su potpuno pogodili izbor glazbe, a i muzika je prigušila većinu zvukova iz drugih bokseva.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj 4palacinke prvotno napisa Vidi poruku
    Nakon toga smo ja i beba satima ležale u boksu dok čitav drip ne iskapa, potpuno bespotrebno.
    Zašto nisi njih pitala, pa bi znala da nije bespotrebno?
    A ležala si vjerojatno dva sata, koliko se uvijek leži nakon poroda u boksu, jer se za to vrijeme promatra rodilja da se vidi ako je sve u redu, ta prva dva sata nakon izgona djeteta računaj kao dio poroda. I infuzija istekne u to vrijeme. Bila ti je prikopčana zato što si višerotka i kod nas se maternica slabije kontrahira i veća je mogućnost jačeg krvarenja. Zato, zlu ne trebalo, infuzija dripa, imamo modernu medicinu koja zna kako spriječiti postpartalno krvarenje.
    Ako si ležala dulje ili je bio razlog da je krvarenje prejako, ili sasvim prozaični nedostatak kreveta u sobi. Ali, što te briga, ti i beba skupa, žive i zdrave.

4palacinke avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Bili bi skupa i u sobi. Nije bilo jakog krvarenja, doduše za krevete ne znam. Ležali smo dulje nego nakon prva dva poroda.
    A za drip sam pitala, nitko mi nije odgovorio ovako kao ti, samo su govorili, ajde, ajde, brzo će to proći, kao da sam dijete koje ništa ne razumije.
    Doduše nije mi onda jasno zašto sam dobila drip i na prvom porodu koji je trajao sve skupa 5 sati?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Vidim da nisam dobro objasnila. Mislila sam na infuziju dripa nakon poroda. Tada pomaže maternici da se brže skupi. A to je važno za višerotke. Iako, mnogima se daje preventivno, a ne baš zato što treba, onako, za svaki slučaj, računaju: bolje spriječiti nego liječiti.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Beti3, a što je sa višerotkama koje nisu imale drip? Mislim da to objašnjenje nije točno.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

prvi put cujem za ovo, moram priznati.
    znam da se daje nesto za krvarenje, i to cesto po difoltu, al za drip, em da se daje nakon poroda, em da se daje viserotkinjama, to prvi put cujem i citam, a mislila sam da sam procitala sve

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma daj beti e. ja bi prije rekla da drip daju totalno bezveze, nekriticki, rutinski i bez razmisljanja . inace se za stezanje maternice daje injekcija oksitocina, koja u principu nije potrebna ako dijete odmah krene sisati (naravno uvjet za to je da ga nitko ne odnese ) u takozvanom zlatnom satu, tad je razina oksitocina (prirodnog) na najvisem nivou. i bez injekcije. nakon svakog poroda jednako, zenska tijela nisu falicna nego savrsena.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

I ja sam dobila dozu dripeka i to nakon carskog..bolilo me za popi.dit

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam btw najvise krvarila (i najlosije se osjecala) nakon prvog (od tri), bolnickog poroda, kad sam dobila i tu injekciju dripa pride.

nakon druga dva sam bila super ok bez icega.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj LolaMo prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam dobila dozu dripeka i to nakon carskog..bolilo me za popi.dit
    ozbiljno?
    ni na carskom. tad sam samo dobila jednu-dvije injekcije heparina i to je to.

4palacinke avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Ako je drip stvarno nužan, ne bih se bunila, ali u tom slučaju su mi to trebali objasniti.
    Ako nije nužan, voljela bih da su poštovali moju želju da ga ne primim preventivno.

Mene taj preventivni drip previše podsjeća na epi.
    Da ne govorim koliko su trudovi različiti na dripu i bez njega. Ženama koje su na dripu stvarno ne mogu zamjeriti kad viču u trudovima.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a ovim drugima mozes?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    ozbiljno?
    ni na carskom. tad sam samo dobila jednu-dvije injekcije heparina i to je to.
    Ozbiljno.
    Ne znam koji je tocno razlog (iako pretpostavljam), ali sam srela jos jednu curu koja je dobila. Samo nas dvije je zapala ta čast lol

Mo Cassino avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

počela sam vikati/zapomagati tek kad sam se počela tresti od iznemoglosti i onda su mi hvala bogu uvalili 2 inekcije epiduralne i u minuti sam im usred trudova zaspala na stolu!

baš čitam ovo o bolnicama....stvarno užasni uvjeti!ja mislila da je riječko rodilište koma al vidim da ima i puno gorih....strahota!.....samo ne shvaćam čemu ostavljaju otvorena vrata rađaona.meni su sva troja vrata bila otvorena....ona prema čekaoni (tako da me dragi mogao gledati),ona prema drugoj rađaoni i jedna prema nekom hodniku.baš mi se gledalo drugu curu kako rađa -.-
    također sestre su otišle pušiti i ostavile me samu bez ikakvih uputa i bez čaše vode pa sam i dehidrirala.nakon poroda su me zamotale u neku krpetinu po kojoj sam krvarila i sa tako krvavom me odvele u sobu i dio puta sam šetala a epiduralnu sam primila
    polegle su me sa tom krvavom krpetinom u krevet i beba je došla u roku od 20 minuta tako da se nisam još ni odjenula ni uspijela sklopiti oči na minut.dakako malena se počela meškoljiti i plakati i to je bio tren kad sam napokon dobila dopuštenje da odem staviti uložak.nisu mi objasnile kako smiriti bebu,kako ju držati,podignuti,nahraniti....ama baš ništa.sa cimericama sam nekako uspijela prokužiti sve to.meni je bilo još i najlakše jer nisam rezana na porodu tako da sam se mogla sjesti za podrignuti bebu dok su ostale dvije rezane i očito zašivene ko u mesnici jer nisu ni noge pomaknuti mogle.....
    ugl strašno,stvarno strašno...i odnos prema bebama,hrana,odnos prema nama....nemam riječi....radije bi da sam rodila na putu za bolnicu kad malo gledam :/

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Ja na prvom porodu nisam glasa pustila, sve odradila bez problema. I onda drugi put ostala trudna i bila uvjerena da će opet biti tako.
    ALI ovaj put trudovi su bili puno bolnij, ovaj put su mi nalijegali na stomak, tako da ne u samim trudovima, ali dok su mi nalijegali na stomak bome sam vrištila: "Nemojteee!" Poslije se ispričavala ženi što sam joj probila bubnjiće a ona meni da je to u redu i da svi na porodu vrište.
    Ne znam, nekako mi je bilo krivo što nisam mogla opet izdržati, ali šta da radim, stvarno je bilo neizdrživo.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A sta se uopce imas ispricavati?
    To skakanje na trbuh je nehumano! Znam, dozivjela sam.
    I ako mi to ovaj put netko proba, dobit ce laktom ili sakom, sto prvo uspijem
    I ako ti se vristi- pa brate mili, vristi! Radjas, nisi u kazalistu
    Ne znam zasto bi se netko zbog toga osjecao lose, posramljeno ili nesto slicno...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Mo Cassino, prvo ti čestitam na bebici. Ima super frizuru
    Drugo, da li ti je palo na pamet da je ta "krpa" koju si dobila između nogu, neposredno poslije poroda, sterilna? Zato se i stavi "krpa" kako ti zoveš.

Epiduralna se dobije u kičmu, zar si dobila dvije "injekcije" u slabinski dio kralježnice? Ako si dobila epiduralnu i nisi imala epiziotomiju, onda si velika sretnica.

Riječko rodilište je prijatelj djece i bebe su sa mamama 24 sata. Tako da je taj period od 20 minuta bez bebe, i dugačak.
    A bebe nam dolaze bez uputa za uporabu, srećom pa brzo skužimo, u genima nam je to vjerojatno.

Žao mi je da ti je sjećanje na rodilište strašno.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ja sam krenula s indukcijom i završila na hitnom caru, tako da do izgona nisam ni stigla. Ali oh, bila bih ja urlala, samo da sam imala snage (ovako sam samo bijedno stenjala).
    A što se tuđeg urlanja tiče, ma mogli su mi u uho štemati pločice, ne bih ni trepnula od svoje muke prevelike!

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Mo, čestitam na bebi, krasna curica, bitno da ste sada obje doma i da ste ok...
    I ja sam se, ne baš derala, ali jako glasno jamrala kad sam dobila dozu dripa s glukozom (da kao pojača moje nepravilne trudove i ubrza izgon) iako sam stigla skoro 6 cm otvorena i izbjegla predrađaonu, drip,klizmu, epiduralnu (rekli su mi da sam glavni dio odradila doma i ako sam to istrpila bez medikamenta, mogu i dalje bez epiduralne).
    Odlučila sam poslušati doktora i nije mi žao - ušla sam u box oko 6 i rodila za dva sata, super porod, osobito za prvorotku

Btw, zašto žene najviše viču na izgonu, meni je to bio najmanje bolan dio, skroz sam se skoncetrirala na disanje i tiskanje, slušala primalju i kad odvrtim film unazad, ništa me nije boljelo...A i one druge boli i tako zaboraviš čim rodiš, živa istina...

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Ginger, u pravu si. I sve je to meni u teoriji jasno, tako bi trebalo biti. Tvoja bol - tvoje pravo kako ćeš se s njom nositi. Ne znam ni sama zašto sam se ispričavala, ali eto...

Kismet, ja sam na prvom porodu prošla baš kao ti. Došla direktno u rađaonu i za 2 sata rodila. Bez vikanja i ičeg. Izgon me nije bolio, rezanje, šivanje, ma ništa osim trudova. I isto sam se pitala je li vrištanje stvarno potrebno. E, a onda sam došla na drugi porod i - urlala na izgonu. Ne bi izgon kao takav bio bolan, ali nalijeganje... E pa to nisam mogla prešutjeti.

Mo Cassino avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

beti3 hvala haha....nemogu joj tu kosicu normalno namjestit nikako....il ima irokezu il izgleda ko einstein xD.ma normalno da će mi čistu krpu stavit al hebemu bar su ju mogli promjenit kad su vidjeli da sam do leđa u krvi.....sad znam kakav je osjećaj bebi kad se uneredi
    ma neznam ni sama di su mi te inekcije šišali al kasnije su mi govorili šta sam dobila.znam da je prijatelj djece al bar su mogli doći i objasniti kako uhvatiti bebu u ruke i kako joj uvaliti sisu u usta a ne da onakve paničarimo same oko bebica po sobi

hvala kismet ...ja sam bila isto tako neš otvorena i umjesto u rađaonu sestre me poslale na neke preglede i kad je ginekolog shvatio šta su napravile se dobrano izderao na njih i poslao me također direkt u rađaonu.ja sam jedan dan čekala za bolnicu baš da me u predrađaonu ne tutnu na neko enormno vrijeme

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Evo neki dan provela pol dana i noc u predradjaoni zbog pracenja ctg-a
    Pa se malo prisjetila sto me ceka.....

Ja osobno nisam niti na prvom niti na drugom vikala....bila sam na disanje skoncentrirana i nisam vikala...
    u prvom sam imala i nalijeganje na trbuh..jedino sam reagrirala na bol od epiziotomije....al nikakav tarzanski....

Drugi porod ok....nije da me izgon bio pis of kejk....al nisam vikala....lakse mi je bilo biti skoncentrirana i disati.....prava streberica

mada mi je potpuno jasno da netko mora vikati jer mu je tako lakse....na taj nacin izbacuje iz sebe...lakse mu je tiskati...podnijeti bol.....ne znam sto vec.....bilo jtakvih neki dan...i to mi je sve ok
    To mi je sve ok....

Ono sto ne razumijem je urlikanje...umjesto da dises urlices...i to nitko ne moze reci da to odgovara....
    umaras se, ne dises....
    psovanje...ne slusanje babice na izgonu....
    vikanje boli me boli me.....pa znaju svi da boli.....

eto jedna neki dan je doslovno plakala i vristala i urlala da ne moze vise....a cujes babicu kao joj pokusava olaksati i govoriti sto da radi....
    ta si je izgon i muke sigurno produzila....

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ne bih rekla da su se racionalno odlučile ponašati tako, žene obuzme nemoć, strah, panika, sto filinga na koje nisu bile spremne pa se izgube...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ne bi uopce pisala na ovu temu da neki dan nisam morala jednu takvu slusati.....

Pa sam eto....
    kao sto sam rekla ..meni je vikati ok ako ti je tako lakse....ja osobno nisam vikala...al nemam nista protiv....samo naprijed

al kad ti netko zeli pomoci, a ti nista ne slusas....psujes i kaj ti ja znam.....neugodan si.....koje je opravdanje za to...
    sorry....uopce nemam opravdanja za takve, ma kolika panika i bol bili....
    ako si u strahu..onda je ok psovati muza i sve svece????

pa ides roditi ne ides na masazu....

Recenice tipa...al mene boli kaj ste vi glupi i tome slicno?????
    Sorry..to je stvar kucnog odgoja

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Opravdanje?!
    pa u porodu su zene u posebnom stanju svijesti. Nisu sve prisebne i svoje. To je potpuno normalno.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Kao sto sam napisala meni je ok da se vice, dere....ne zgrazavam se nad tim...svatko bol podnosi ma svoj nacin
    Ne znam da li sam dovoljno jasno napisala u svoja dva posta....

Al nije mi jasno ako te boli i pri kraju si..babica ti pomaze....a ti umjesto da tiskas vices da su svi oko tebe glupi,psujes....
    gubis snagu i ne slusas sto ti govore....i sam sebi otezavas muku....
    ne govorim u slucajevima gdje je osoblje neugodno prema tebi ili slicne situacije.....

Sorry....ocito je svaki oblik ponasanja prihvatljiv kad radjas....i to se na ovoj temi jedino prihvaca kao ok....

Meni psovanje zene koja mi zeli pomoci nije u mom obrascu ponasanja.....koliko sebe znam...i koliko imam iskustva sa dva poroda.....I to je moje misljenje

Ispadam valjda glavni negativac jer sam napisala da ne prihvacam psovanje ljudi koji ti pomazu....

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne ispadas negativac , nego kao netko tko uopce ne razumije stanje ( stanja) zene koja je u porodu.
    ocekivati razumno ponasanje , bez gubitka kontrole ( kod svih i u svakom trenutku) meni je nepoznavanje fiziologije poroda.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ne ispadas negativac , nego kao netko tko uopce ne razumije stanje ( stanja) zene koja je u porodu.
    ocekivati razumno ponasanje , bez gubitka kontrole ( kod svih i u svakom trenutku) meni je nepoznavanje fiziologije poroda.
    X

Uz napomenu da nisam vikala, ni psovala
    A nisam imala bas porod za pozeljeti, a ni osoblje

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo , nasla sam clanak o vikanju na porodu. http://www.roda.hr/article/read/vika...da-lakse-rodim

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jos jedan clanak koji opisuje upotrebu neprimjerenih rijeci u tocno odredenom trenutku poroda kao nesto potpuno normalno http://www.roda.hr/article/read/dr-m...st-primaljstva

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Odlična tema! Ja bih bila vikala na neotesanu anesteziologicu, da sam bar bila moćna kao ova koja psuje babicu . I na doktoricu koja mi nije najavila da će me razvalit' na pregledu. Ali, nisam, nisam imala snage, a brzo sam shvatila da dok dišem, izdržavam. Čim mi nešto zezne disanje, raspadam se. A vikanje zezne disanje. Za vrijeme trudova, i meni su mogli štemati pločice pored uha, ništa ne bih čula. Nakon poroda sam čula zapomaganje iz boxa do mog, cura je zapomagala da više ne može, da ih mooooli da joj dođu pomoć i to je ponavljala, činilo mi se unedogled, a meni se samo motalo po glavi: 'Ako uspjevaš toliko vikati upomoć i zapomagati, nije ti još strašno, svašta te još čeka.' Nisam čula babicu da joj govori da diše, možda su odustale jer su vidjele da nema pomoći .

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ja sam jednostavno iznijela svoje misljnje kao i puno njih prije mene...
    govorila sam ono sto sam cula.....
    Cisto sumnjam da vecina onih koji psuju su osvjestene kao ti sirius i poznaju fiziologiju poroda.....

ocito ju ni ja ne poznajem..morat cu proucit da rodim kak spada treci put malo se salim....
    sve 5, prihvacam tvoja objasnjenja.....

Ja nisam proucavala tako duboko....al mislim da sam slusajuci neki svoj instinkt (valjda ga imam) pokusavala imati ok porod....
    usredotocila sam se na disanje, bol sam ocekivala, nije me zateklo da porod boli......
    trajalo je uvijek krace nego sam mislila....
    Imala sam par gubitaka kontrole da tak velim...al sam skuzila da se u tim trenucima raspadam pa sam se vracala na disanje....muz puno pomogao

iz vlastitog iskustva na svoju nesrecu osjetila sam i gore bolove od porodjajnih....pa mi je vjerovatno cudno shvatiti toliki gubitak kontrole....
    mene kad nesto uzasno uzasno boli..ja nisam u stanju ikakvih mogucnosti......

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne moras biti osvjestena i poznavati fiziologiju da bi imala gubitak kontrole.
    to je stanje koje se dogodi , tako je priroda zamislila. Bez obzira na kucnu kulturu, stupanj obrazovanja ili imovinski status.

Stranica 7 od 12 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •