Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2278

Tema: Heparinke ili Fragminke, bivse i sadasnje..imam pitanje..

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    tvoja sjena avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pozdrav cure,
    ja sam relativno nova ''fragminka'', uzimam ga 10 dana. Fragmin si dajem u nogu i prije 2 dana sam slučajno ubola u venu u nozi, sad mi je jaaako poplavilo i ostalo mi je malo krvi u šprici kad sam ubrizgala. Sad me brine dali može to imati kakve posljedice ako se da u venu? Dali onda djeluje? Od onda sam sva paranoična da opet ne pogodim venu. Inače mi nakon svakog uboda ostane modrica bez obzira na to što stavljam led prije i nakon uboda.

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj tvoja sjena prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav cure,
    ja sam relativno nova ''fragminka'', uzimam ga 10 dana. Fragmin si dajem u nogu i prije 2 dana sam slučajno ubola u venu u nozi, sad mi je jaaako poplavilo i ostalo mi je malo krvi u šprici kad sam ubrizgala. Sad me brine dali može to imati kakve posljedice ako se da u venu? Dali onda djeluje? Od onda sam sva paranoična da opet ne pogodim venu. Inače mi nakon svakog uboda ostane modrica bez obzira na to što stavljam led prije i nakon uboda.
    Jel ostaviš zrak u šprici ili ga istiskuješ van? Zrak bi trebao ostati na dnu (znači da njega zadnjeg ubrizgaš) jer on pomaže da se heparin rasprši po potkožnom tkivu. I bitno je da se štipneš i onda taj uštipnuti dio kože držiš cijelo vrijeme dok ne izvućeš iglicu, pa tek onda pustiš. Ja se nisam nikada u nogu pikala, u trbuh mi je bilo puno lakše i imam više jastučića

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj tikki prvotno napisa Vidi poruku
    Jel ostaviš zrak u šprici ili ga istiskuješ van? Zrak bi trebao ostati na dnu (znači da njega zadnjeg ubrizgaš) jer on pomaže da se heparin rasprši po potkožnom tkivu.
    na ovu teoriju se moj doktor koji mi vodi trudnoću samo nasmijao i rekao da se ostavim foruma, sestre u poliklinici također uz rečenicu da se zrak istiskuje iz svake injekcije.
    ja sam ga istiskivala i nisam imala niti jednu modricu. pikala sam se od 7 do 14tt sa fragminom.
    e sad... svakom po volji

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Bluebella prvotno napisa Vidi poruku
    na ovu teoriju se moj doktor koji mi vodi trudnoću samo nasmijao i rekao da se ostavim foruma, sestre u poliklinici također uz rečenicu da se zrak istiskuje iz svake injekcije.
    ja sam ga istiskivala i nisam imala niti jednu modricu. pikala sam se od 7 do 14tt sa fragminom.
    e sad... svakom po volji
    Ali piše čak i na uputstvima da se zrak ne istiskuje, i čuli smo i od dr. kako se zrak ne istiskuje tako da nije to samo priča po forumima, ja ga ne istiskujem i isto nemam ni jednu modricu i pikam se cijelo vrijeme u trbuh. Neki dan sam pogodila žilicu ali nije bilo niš strašno malčice je samo poplavilo

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Ali piše čak i na uputstvima da se zrak ne istiskuje, i čuli smo i od dr. kako se zrak ne istiskuje tako da nije to samo priča po forumima, ja ga ne istiskujem i isto nemam ni jednu modricu i pikam se cijelo vrijeme u trbuh. Neki dan sam pogodila žilicu ali nije bilo niš strašno malčice je samo poplavilo
    imala sam ove upute u kutiji http://www.almp.hr/upl/lijekovi/PIL/...-05-02-893.pdf (nisam uzimala na recept fragmin nego sam kupovala, možda je u ljekarnama druga isporuka). tu nigdje ne piše..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •