Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
a ako nije tajna kakvo je tvoje iskustvo sa autizmom? sa radom sa djecom u spektru? mene uvijek veseli dobiti nove informacije, sve mi moze pomoci i zahvallna sam na informacijama. (nisam sarkasticna, ne napadam). moje su iskustvo seminari, tona knjiga, privatna savjetovanja od ljudi koji od toga zive i 9,5 godina uz dijete sa autizmom.
Stray, opet ponavljam, žena je došla ovdje pitati za pomoć, a ne čitati naše rasprave čiji je tata jači i bolji. Sve što te zanima, možeš me pitati na temi o autizmu ili privatno. Ja i ti možemo imati ovakva ili onakva iskustva s autizmom, ali ne možeš npr. ABU predstaviti ženi kao "cirkusku dresuru koja eventualno pali kod osoba sa visokofunkcionalnim autizmom", jer to nije istina. To je možda tvoje subjektivno iskustvo s ABOM, ili si ti stekla takvo mišljenje čitajući o ABI, ali znanstvena je činjenica da je ABA jedna od metoda koja znanstveno dokazano poboljšava funkcioniranje osoba s autizmom (i to ne samo s visokofunkcionalnim autizmom ! ) i koja se uspješno primjenjuje u svijetu u radu s osobama s autizmom. Isto tako, ne možeš napisati da je uzrok autizma intolerancija na prehranu, jer to naprosto nije istina. Itd. Drago mi je da si voljna pomoći roditeljima koji čitaju ili pišu na ovom forumu, ali svoje informacije dijeli kao svoje vlastito mišljenje i iskustvo, a nemoj ih predstavljati kao činjenice.