Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
Da me krivo ne shvatite, uopće nisam protiv toga da žena ne radi ako tako oboje žele, ali i obrnuto. Moje je pitanje zapravo samo za parove u istom statusu.
Jako rijetko baš imaš "isti status" - da imaju isto radno opterećenje (tipa mojcin muž, rad koji jede cijeli dan). Tu ide ona priča koliko je "moderno radno vrijeme" i koliko to života dopušta. Mislim da je moguće da završimo u američkoj priči da jedan od dvoje onda mora dati otkaz (ovo stila Kolinda), ako odgoj djeteta ne žele skroz delegirati (ne mogu oboje biti odsutni do 19 h, oboje svaki drugi tjedan putovati negdje preko granice itd.). Ja znam parova di je to bila žena, i di je to bio muž, ovisno o tome ko je više zarađivao (uglavnom su to slučajevi kad netko radi internacionalno).

Od nas dvoje, npr., nitko ne primjećuje potrebu čišćenja stvari kao "kvake i ispod frižidera" (ono... taj prostor ne postoji), ja sam prestala primjećivati potrebu peglanja (a moja polazišna točka bila je peglanje ručnika, posteljine, donje robe, čarapa - tako me naučila mati). Ali, život se mijenja.

Da izgubim posao, vjerojatno bi puno toga vratila nazad, mijesila tijesto itd.

Život je harmonikast - elastičan - koliko u nekoj fazi imaš, toliko rastežeš.