Mi imamo popodne roditeljski, o vjeronauku cu odluciti na licu mjesta.
Mi imamo popodne roditeljski, o vjeronauku cu odluciti na licu mjesta.
sad u prvom razredu mi je bitno da je tako, a vjerujem da će i biti jer se naši u školi drže nekih pravila (a i učiteljica koju smo dobili je dosljedna u svemu)...
a za poslije, vidjet ćemo...
što se tiče hrv2, ostaje doma do drugog polugodišta
naši su jučer imali pune ruke posla:
-radili su matematiku (veći i manji)
-izrezivali su slova i slagali svoje ime
-učili su pjesmicu iz glazbenog
u boravku su crtali svoju obitelj, kućnog ljubimca i ruku
je i mi.
kao i glinamol.
al probusiti tempere, radit ce s njima za 2 tjedna i donjeti u skolu sljedeci tjedan tjelesni i likovni.
i wc papir i papirnate rucnike i sapune i case. jeij. dobro da ne treba i rucak.
Baš.
Nastavlja se priča iz vrtića s nošenjem tekućeg sapuna, papirnatih ručnika, plastičnih čaša...
Te muke po omotima su mi malo smješne, omote smo dobili sa naručenim knjigama , umatanje je bilo gotovo u 10 minuta a omoti savršeno pašu svakoj knjizi!
Mi na vjerunauk idemo, u školi imaju opciju i islamskog vjerunauka, vjerunauk je stavljen zadnji sat tako da nema praznog hoda, dijeca koja neće na vjerunauk idu u produženi koji počinje u 10:40.
Od dodatnih aktivnosti planiram ju upisati na informatiku ,imali bi ju svaki drugi tjedan po dva sata, mjesećno če nas to izaći 35 kn.
Imaju još brdo drugih aktivnosti ali to ćemo vidjeti s vremenom što če joj se svidjeti.
Omote sam i ja jedne godine dobila s narucenim knjigama. Ove godine ih nisam narucivala i nisam ocekivala da je to takav problem.
Smijesno mi nije jer gubim vrijeme.
Prirodu i dalje ne mogu umotati. Osim ako se ohrabrim i odem u podrum po stari omot od starije kceri.
pa da, i mi uvijek imali maramice sa sobom
meni je to ok, pa to bi tone i tone papira trebale
case ne nosimo nego svako ima svoju bocicu koju si napuni
E to s pijenjem vode, bocama, čašama i sl. Kako to kod vas funkcionira? Ja bih Jani dala bocu pa nek si natoči i ima ju na stolu. Ali onda će svako malo pijuckati i zbog toga morati češće piškiti. I kad bi svako dijete tako, pa to se onda nastava pretvori u šetnju. Što ja da sam učiteljica ne bih dozvolila, pretpostavljam da tako i drugi gledaju. Onda možda bolje da nema bocu, ne znam. Učiteljica veli da može, ali opet to pijuckanje... Kaže Jana da za pijenje imaju plastične čaše i kad popiju bace. Što je opet bezveze da se toliko plastike baca.
jelka, ja bih najradije da pije iz ruke:šta_nam_fali:
kod većine učiteljica vjerujem da nema šetanja pod nastavom i non stop hodanja do wc-a
naravno, ako vidi da je nekome sila, neće ga pustiti da se popiški
no, pravilo je da odmor služi da se ode na wc i popije voda
neke dozvole bocu na stolu, neke ne. ja ne bih (da sam ja učiteljica)
kod nas je princip da si nose svoje boce
mada, ja ne volim to korištenje istih boca. razmišljam kupiti one fensi boce za vodu![]()
Ona ima SIGG bocu. Da, to bi bila najbolja opcija, da im boca služi zapravo kao čaša, pod odmorom natočiti, popiti i to je to do idućeg odmora.
pa nadam se da ne daju da se pije pod satom, barem je nasa uciteljica jako prakticna i sigurno im ne da
ja odmah vidim kak se ta voda prolijeva po stolu i natapa sve one knjige (lijepo umotane) i biljeznice za kojima hodocastim vec danima po knjizarama, dm-ovim i inim mjestima
nikad mi neće biti jasni ti zahtjevi teta i učiteljica da djeca moraju imati bocu vode sa sobom. stalno. kao da su usred pustinje, a oaze nigdje na vidiku. ako ništa ne popiju dva sata - svi će završiti na infuziji radi dehidracije.
đizs.
Ja prirodu nisam umotala i neću se zamarati s time, već napisah da od sljedeće godine idu novi udžbenici tako da nemam za koga čuvati isti.
Što se tiće vode Laura nosi boćicu , tako nas je i učiteljica savjetovala.
Inače one bočice sa vodom /sokom su za jednokratnu upotrebu , mi imamo bocu za vodu
Posljednje uređivanje od Anci : 05.09.2013. at 17:17
1. Jana- Cubana
2. Emanuel - trampolina
3. Luka - Anitak
4. Nelly - Danci_K
5. Grga - Canaj
6. Franka - ivano2
7. Ela - Boxica
8. Dorian - meda
9. Iva - Boa
10. Andrej - Majeczka
11. J. - Felix
12. Andrija - martinaP
13. I. - bimba iaia
14. Dominik- tua
15. Terr - Teica
16. Zvrndalo - tomita
17. Petra - hady
18.twins mama - B&J
19. pomikakica![]()
1. Jana- Cubana
2. Emanuel - trampolina
3. Luka - Anitak
4. Nelly - Danci_K
5. Grga - Canaj
6. Franka - ivano2
7. Ela - Boxica
8. Dorian - meda
9. Iva - Boa
10. Andrej - Majeczka
11. J. - Felix
12. Andrija - martinaP
13. I. - bimba iaia
14. Dominik- tua
15. Terr - Teica
16. Zvrndalo - tomita
17. Petra - hady
18.twins mama - B&J
19. pomikakica
20. mama_jos_malo - Ljepotuška
1. Jana- Cubana
2. Emanuel - trampolina
3. Luka - Anitak
4. Nelly - Danci_K
5. Grga - Canaj
6. Franka - ivano2
7. Ela - Boxica
8. Dorian - meda
9. Iva - Boa
10. Andrej - Majeczka
11. J. - Felix
12. Andrija - martinaP
13. I. - bimba iaia
14. Dominik- tua
15. Terr - Teica
16. Zvrndalo - tomita
17. Petra - hady
18.twins mama - B&J
19. pomikakica
20. mama_jos_malo - Ljepotuška
21. val- S&B
Moji prvašići veselo krenuli no muški dio se žali da mu je dosadno. Toga sam se i bojala, ali nadam se da će kratko trajat.
Vjeronauk imaju tj. nemaju sutra, trebala bi ih pričuvat njihova učiteljica.
Torbe nose doma jer učitelji žele da roditelji imaju uvid-tako nam je objašnjeno.
Imaju i svoje ormariće gdje drže šlapice i dresove za tjelesni.
Ništa od higijenskog pribora ne trebamo nosit.
Rečeno je da im ne trebaju ni bočice za vodu, ali meni su one ok s obzirom da je upitna higijena ruku-tj uspješnost kvalitetnog pranja.
Ponuđeno je nekoliko sportskih aktivnosti, a uključit će se na dvije. Tu je i vannastavna aktivnost i mogućnost dodatne.
Vidjet ćemo kako će sve ovo izgledat kroz par mjeseci, jer ovako, na prvu, čini se presavršeno.
Cek, kakav je ovo popis na 15. Stranici?![]()
Mislim val se vec na 2 str. Upisala prije godinu dana, a na 3. Str nas ima preko 40, pa pitam kaj je sad pak ovo?
pa nemam pojma, i meni se činilo da smo već radili popis
nastavite niz![]()
To je pomi uvela pomutnju :D :p
Sad sam znatizeljna od kud je izvukla ovaj popis :D
He, he, je, je, već smo se upisivali...
Ovo je neka nepotpuna lista.
A. danas ostaje u boravku do ručka, od ponedjeljka je u pravom boravku, do 15.45. Jučer smo imali roditeljski (2,5 sata), učiteljica mi se jako dopada na prvu, i njemu se sviđa. Sad moram u grad u nabavku za likovni.
Jesmo li ovdje pisali o Targetovim bilježnicama? Jučer naletila na njih u Konzumu (Avenue mall), snižene 50%. Sad su 3kn.
Toga bi se onda valjalo nakupovati za rezervu i odmah se opskrbiti za sljedeću godinu, i ako je moja mala pored ovih Targetovih za školu izabrala one na Gitu sa tankim koricama.
A super su i kao rođendanski poklon! Jedino se nadam da se to sniženje odnosi i na riječke Konzume
Ja sam kupila 3 kom. Matematike 1,2, 3 kom. pisanke A, dvije pisanke B, jednu crtančicu, i geometriju mislim. Što mislite da bi se moglo još uzeti? Pisanki ima do D, matematike mislim do 4. Zna li itko jel to fakat univerzalno i da ne mogu pogriješiti ako kupim sve do D ili 4?
to treba pitati ove koji imaju stariju djecu :D
geometriju ja nisam nasla, a ona mi treba za vise predmeta.
dalje, moja stanca strip knjige samo tako i jedan od izdataka su mi biljeznice i papiri pa mo ovo dobro dodje i za doma.
znaci danas do konzuma.
Geometrija je bila na polici jedna jedina targetova.
Kasnije ce koristiti pisanke b, u trecem razredu samo pisanke c i matematika 3,4. Moja ima u trecem razredu i velike biljeznice (priroda- crtaju svasta i rade mentalne mape i lektira).
Prvi razred je crtancica pa pisanka A.crtancica im je dosta jedna po predmetu ali smo pisanki dosta potrosili.cca 4,5 za hrv i mislim dvije za prirodu.eng i vjeronauk nam je bila jedna dosta.
Matematika 1,2 je za prvi i drugi razred i tog isto treba dosta.cca 5 kom po godini.
Pisanka B je drugi,C treci a D cetvrti razred.
Matematika 3 je od treceg razreda.s tim da nasa uciteljica nije bila stroga sto se toga tice pa smo uvijek mogli potrositi zalihe .pogotovo za prirodu,vjeronauk i eng
Za prvi razred mislim da treba jedna geometrija, za drugi isto tako a onda su poceli imati veliku jer u trecem rade sa sestarom pa im je lakse
I zaboravila sam u prvom razredu jedna pisanka A za lektiru.u drugom dvije
Mislim da je to to
Poslano sa mog GT-I8190N koristeći Tapatalk 4
Joj mona hvala ti!
Mislim da sam ja onda tu negdje sa zalihama.
e super za ovo, ja bas mislila pitati jel treba vise tih biljeznica ili je dosta ova 1 za svaki predmet, jer sam taman nasla sve sta trebam i mislila da sam se rijesila za ovu godinu, a onda mi je sinulo da mozda ipak nisam, da sigurno ima neka caka... nigdje nema sve, ili tona crtancica i matematike, a pisanki a ni za lijek, ili su neke bas za cure roze s winxicama... e to mi je fakat jos jedna glupost, da nisu univerzalne **//&$$%/)=?*
ako jos jednom vidimo biljeznicu winx ne znam ko ce glasnije vristati, L. ili ja :D
Dobili smo na roditeljskom popis potrepština za likovni.
Nevjerojatno mi je da tjedan dana unaprijed ne znaju što im treba, to donesemo i tako svaki put. Što tome fali? Zašto moram sve u paketu?
moji će baš tako-nosit svaki tjedan. kaže učiteljica da je tako bolje jer se uče obavezama.
mape naručujemo preko škole pa će nas doći jeftinije.
Mi ostavljamo likovni u skoli u kutiji potpisanoj + mapa.
Tako učiteljice prakticiraju
Posljednje uređivanje od oka : 07.09.2013. at 08:51
Nama je uciteljica izricito rekla da ne moramo donijeti sve u paketu, jer je to financijski solidna cifra. Ona ce slati po djeci sto nam treba za tjedan unaprijed (zena je zbilja razumna i normalna, jer susjedni razred isto nosi sve u paketu). Sve ostaje u kutiji u razredu, ne nosimo svaki put doma.
Ne moramo kupovati ni slovaricu ni geometrijska tijela (ona koja se lijepe), kaze da ona ima svoja u razredu, i da je to steta kupovati.
Dogovorili smo se da kupujemo testove iz matematike i prirode, zbrka zadataka iz matematike je greskom bila na popisu ali ju skoro svi imaju pa cemo ju zadrzati. Ipak sam ga upisala na vjeronauk, a dogodine neka sam odluci.
tako i ja razmišljam, neka vidi što je to, ipak je vjera dio povjesti i dobro je naučiti a kasnije neka sama idlučiIpak sam ga upisala na vjeronauk, a dogodine neka sam odluci
Posljednje uređivanje od oka : 07.09.2013. at 09:04