Stranica 29 od 36 PrviPrvi ... 192728293031 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,401 do 1,450 od 1783

Tema: LCHF recepti + što danas jedemo

  1. #1401
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,680

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    a ne bih ja jela voće koje je očišćeno prenoćilo u šejku

    evo, ja sad umirem od gladi, budna sam od 4
    i organizam mi traži, i mogao bi podnijeti, samo voće
    a gladna sam toliko da mi se povraća
    Pa onda jedi , zeno. Ne tipkaj po forumu.

  2. #1402
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ma jesam
    do tad nisam imala vremena, morala sam nešto završiti

  3. #1403
    nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    split
    Postovi
    903

    Početno

    bilježim se na temu
    kavafob čitam tvoju priču i ko da sebe vidim

  4. #1404
    zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Lokacija
    na jugu
    Postovi
    3,403

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    a ne bih ja jela voće koje je očišćeno prenoćilo u šejku
    a neocisceno?
    sto ce se strašnoga dogodit šejku u fižideru preko noci? a dobro,moze onda navecer samo oprat i pripremit voce pa ujutro ubacit u shake,bzzzzz i popit,moze tako?
    jel' ti ono ne bi ni opranu robu drzala u masini par sati?
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 07.09.2013. at 14:39

  5. #1405

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    hvala nahla

    ja isto ne volim kako se promijeni okus šejku kad odstoji, posebno ako je njemu banana, uopće ga ne mogu piti

    ali priprema šejka stvarno traje 3 min, meni je to idealan doručak. ako bolje zamastim drži me do ručka bez problema.

  6. #1406
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    a neocisceno?
    sto ce se strašnoga dogodit šejku u fižideru preko noci? a dobro,moze onda navecer samo oprat i pripremit voce pa ujutro ubacit u shake,bzzzzz i popit,moze tako?
    jel' ti ono ne bi ni opranu robu drzala u masini par sati?
    naravno da ne bih

    ne znam što će se dogoditi, ali meni je to bljak
    radije jabuku u ruku i jesti, nego je preko noći držati u jogurtu

  7. #1407
    tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    934

    Početno

    danas:

    doručak: kava s onim jajčanim umjesto mlijeka (ne smijem mliječno, kupovno bademovo koje sam do sad koristila je krcato šećerom iako ga kao nema, nemam badema da napravim domaće- pa rekoh ajmo ovo). nije loše okusom, ali čini se da mi i jaja smetaju, još ispitujem.
    salata od junećeg kuhanog mesa iz juhe, kuhanih jaja, mladog luka, limuna, maslinovog. svježe paprike uz to.
    ručko-večera (tek sad sam bila gladna, ali ja i inače ne jedem često ni puno jer sam već dugo na nekom režimu prehrane): 'bolognese' na trakama od mrkve. moj umak za bolognese ima uvijek u sebi hrpu povrća, kojeg nađem u frižideru- danas rajčica, paprika, patliđan. sve na kokosovom ulju.

    psilium za kog sam mislila da je ok su napale leptirice, stoga ništa od jutarnjih palačinki ili waffla sutra

  8. #1408

    Datum pristupanja
    Mar 2010
    Postovi
    248

    Početno

    koliko se mogu cuvati u frizideru one zobene lepinjice? NApravila sam ih u subotu, jel to jos valja danas?
    Kak su te lepinjice fine .
    Da li ih smiju jesti djeca?
    Jucer sam napravila super rucak koji me stvarno cijeli dan drzao sitom;; salatu od svjezeg kelja sa kockicama speka, kuhanim jajima i domacom majonezom. Jako fina salata.
    Danas juha od domace kokosi i salata od kuhanog mesa i pecene paprike.

  9. #1409
    evey avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    190

    Početno

    I ja ih držim u frižideru od kad su mi se jednom zapljesnjivile. Ali tada su bile na toplom, a i ne znam kako su uspjele izdržati toliko dugo da ih ne pojedem. Inače odu u 2, najviše tri dana.

    Moji klinci ih obožavaju. Mislim da ću početi raditi duplu mjeru jer mi brzo nestanu

  10. #1410
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Citiraj sophie girafe prvotno napisa Vidi poruku
    koliko se mogu cuvati u frizideru one zobene lepinjice? NApravila sam ih u subotu, jel to jos valja danas?
    Kak su te lepinjice fine .
    Da li ih smiju jesti djeca?
    Mogu biti u frižideru poprilično dugo. Ja ne radim sa zobenim nego s lanenim (ili već kojegod sjemenke imam doma), i po 7 dana ih klopam.

    Naravno da ih mogu i djeca - dapače

  11. #1411

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    Ja ih nisam radila 100 godina... nisu mi baš ne znam kak fine.

    Ali kad bude domaćih čvaraka napravit ću jednu turu s kozjim sirom i lanenim za probu, anchie tnx na ideji, otpisala sam ih otkad ne koristim zobene.

  12. #1412
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Ja već dugo radim ove sa lanenim brašnom, i presuper su mi. Ništa sir, samo jogurt/kefir + maslac.

  13. #1413

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja već dugo radim ove sa lanenim brašnom, i presuper su mi. Ništa sir, samo jogurt/kefir + maslac.
    Te nisam nikad radila.

    Taman kad je Anita stavila taj recept završila je moja era isprobavanja paleo kruhova i peciva. Zaključila sam da su mi svi bzvz i da furam dalje bez kruha i krušastog

    Dam ovima priliku kad čvarci dođu

  14. #1414
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    ovi su fakat ok, probaj

  15. #1415
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja već dugo radim ove sa lanenim brašnom, i presuper su mi. Ništa sir, samo jogurt/kefir + maslac.
    Umjesto sira ubacis cijeli jogurt?
    Laneno brasno je umjesto orascica?

  16. #1416
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Na dnu recepta ti je opis za tu verziju s lanenim. Ide 1,5 dl jogurta i malo maslaca.

  17. #1417
    Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,700

    Početno

    sama meljes lanene sjemenke, ili?

  18. #1418
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    da, mlinac za kavu. Tako sve sjemenke/orašasto meljem u brašno.

  19. #1419
    tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    934

    Početno

    imam dojam dok god ima patliđana da ću se utapati u njima.. obožavam ih.
    danas opet ona jajčana kava i ostatak one salate s mesom i jajima za doručak. kako je toga bilo relativno malo, uz paprike i rajčice koje sam pojela jeeeedva sam izdržala do 14:30 kad sam ručala (tj nisam izdržala, jela sam između borovnice i suncokretove sjemenke)
    ručak svinjska šnicla pečena u pećnici zalivena sa malo vina, maslacem i poklopljena sirom, to mi je fino jer ne bude suho, a zapečeni sir pojede sin ili nitko. prilog svježe mini rajčice, paprike i tikvice na štapiće.
    pekla sinu (bolestan) kremšnite, i kako njih uopće ne volim nemam želju probati, ali usred kuhanja mi je sinulo kako bi se komotno mogla napraviti lchf verzija te kreme samo dok smislim što bi mogao biti zgušnjivač- psilium u prahu?

    i kako ja stvarno dugo pazim što jedem (gastritis je fakat ružna boljka) ovo je skroz lako...

  20. #1420
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,700

    Početno

    tropical, piješ ti kefir? kaže mi kolegica da joj je on olakšao želučane tegobe

  21. #1421

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,340

    Početno

    Citiraj evey prvotno napisa Vidi poruku
    I ja ih držim u frižideru od kad su mi se jednom zapljesnjivile. Ali tada su bile na toplom, a i ne znam kako su uspjele izdržati toliko dugo da ih ne pojedem. Inače odu u 2, najviše tri dana.

    Moji klinci ih obožavaju. Mislim da ću početi raditi duplu mjeru jer mi brzo nestanu
    na bio&bio piše da se psyllium ljuskice ne preporučaju davati djeci. Za prah ništa ne piše, no ja bi to ipak provjerila.

  22. #1422
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Vjerojatno zato što se te ljuskice koriste često u kurama mršavljenja, ono nabubre u stomaku pa ne moraš jesti.

  23. #1423

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,340

    Početno

    i ja sam pretpostavljala da je to razlog no reko ipak treba još malo provjeriti

  24. #1424
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Mislim stvarno ne znam, to nagađam jer ne kužim što bi tako bilo strašno s njima.

    Citiraj tropical prvotno napisa Vidi poruku
    pekla sinu (bolestan) kremšnite, i kako njih uopće ne volim nemam želju probati, ali usred kuhanja mi je sinulo kako bi se komotno mogla napraviti lchf verzija te kreme samo dok smislim što bi mogao biti zgušnjivač- psilium u prahu?
    Ne bi bio dobar psyllium, previše je sluzast. Moglo bi tapioca brašno (škrob), možda nešto kokosovog + tapioca

  25. #1425

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    Službeno priznajem da mi se kokosovo brašno ne sviđa ni mrvicu. Uništilo mi je omiljeni banana-čoko-badem kolač, dio badema zamijenila kokosovim i jako požalila.

    Kremšnite s bademovim? Mislim da bi funkcioniralo. Neki dan sam jela u Ivici i Marici nj kremšnite s integralnim brašnom (anchie, uživala sam, nisam se grizla ) i bile su jako fine, možda malo preslatke, ali fine i palo mi na pamet da isprobam s bademovim jedan dan.

    Z psyllium se slažem, njega nipošto u kremšnite.

  26. #1426
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    Kremšnite s bademovim? Mislim da bi funkcioniralo. Neki dan sam jela u Ivici i Marici nj kremšnite s integralnim brašnom (anchie, uživala sam, nisam se grizla ) i bile su jako fine, možda malo preslatke, ali fine i palo mi na pamet da isprobam s bademovim jedan dan.
    Nope, neće funkcionirati jer badem nema glutena. On se ne pretvori u kremu kad ga kuhaš on je takav kakav je. Tapioca / aru prah jedino. A od žitarica bez glutena bi vjerojatno bio dobar proso (al on ima svoj malo specifičan okus)

  27. #1427
    evey avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    190

    Početno

    Ja zapravo ove uvijek radim http://istineilaziohrani.blogspot.co...lepinjice.html. To mi je najjednostavnije.

    Tu ne ide psyllium, samo sir, jaja i mekinje, a radila sam ih i sa lanom i suncokretovim sjemenkama.

    Iako, mislim da nije problem da djeca pojedu nešto u čemu ima psylliuma nego im se ne smije dati da piju čisti kao u uputama. Mislim da sam samo 2-3 puta radila nešto s njim, po kavenu žličicu pa sam im dala da probaju.

  28. #1428
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Ma to su mizerne količine psylliuma koje idu u recepte, apsolutno zanemarivo.

  29. #1429

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Nope, neće funkcionirati jer badem nema glutena. On se ne pretvori u kremu kad ga kuhaš on je takav kakav je. Tapioca / aru prah jedino. A od žitarica bez glutena bi vjerojatno bio dobar proso (al on ima svoj malo specifičan okus)
    To uvijek smetnem s uma, razmišljam samo kako je badem fiiin.

  30. #1430
    tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    934

    Početno

    ne znam zašto uopće mislim o tome kad baš tu kremu u kremšnitama ne volim možda čisto da se nađe neki zdraviji desert doma djetetu...
    ne pijem kefir niti jedem išta mliječno osim maslaca i masla. i ovaj sir gore na mesu služi kao poklopac da meso ostane sočno, ja to skidam prije jela.
    moja boljka je želudac, ne kilogrami, čak sam u fazi kad mi ne bi smetalo da dobijem npr jednu dvije (onda bih govorila da trebam smršaviti, ali bar bih znala da je moguće)

  31. #1431
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Obzirom na tvoje probleme, svakako u prehranu ubaci domaći kefir. On bi ti mogao poprilično pomoći + svakako juhe od kostiju.

  32. #1432
    tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    934

    Početno

    mliječno mi smeta. u potpunosti. tako da to nije opcija. juhe od kostiju već jesu i jedemo ih (ali povremeno, morala bih to češće)

  33. #1433
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Citiraj tropical prvotno napisa Vidi poruku
    mliječno mi smeta
    Ne znači da će ti kefir (od sirovog domaćeg mlijeka) smetati

  34. #1434
    tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    934

    Početno

    pitat ću inesicu gljivu za kefir prvom prilikom kad ju vidim. pa ću isprobati. iako do sada- sve mliječno mi zaista smeta. i od sirovog domaćeg. pokušat ću pa javim.

    inače poboljšao mi se apetit. to je u mom slučaju pozitivan pomak. nemam manjak kg, ali u fazi jačih gastritisa imam potpun nedostatak apetita i to zna trajati. nikad ne padnem ispod najniže vrijednosti normalnog BMI, ali sam na granici tada. sad imam dojam kao da se debljam malo, možda osjećaj sitosti time zamjenjujem, ali apetit mi se vraća, sad sam bila u jednoj lošijoj fazi zadnjih mjesec dana.

    tako da- veselim se onima koji mršave, ja sam prešla i prelazim u lchf iz zdravstvenog razloga. i nije mi teško jer stvarno već duugo ionako ne patim za slatkim a ugljikohidrate osim u voću nisam jela prečesto. oduvijek sam bila tip osobe meso i salata.

    tipkamo se

  35. #1435
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Probaj pa vidi, zaista nemaš ništa za izgubiti a možda ti bude odgovaralo

  36. #1436
    tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    934

    Početno

    i onda zaserem kupovnim, a taaako mi je sva ta priča o mliječnom dala gušta...

    kako god..
    danas:
    paprika sa domaćom jetrenom paštetom (pileća jetrica, luk, češnjak, paprika, malo oraha, maslac) i ona kava s jajima ujutro
    ručak vratina pečena sa tikvicama i paprikom. opet sam si dokazala da tikvice volim samo sirove


    jučer:
    jajčana kava, 'sendvič' : šunka i pečeni patliđani
    ručak varivo od poriluka sa mesom, nije zgusnuto, boja od svježe paprike zblendane u to (klincu odvojila dio i skuhala neke knedlice unutra)
    večera isto što i ručak.
    međuobrok par borovnica koje se još nisu do tad pojele
    a da. i taj prokleti sporni kefir zbog kojeg možda ne bi trebalo računati da sam večeru i borovnice jela
    Posljednje uređivanje od tropical : 11.09.2013. at 18:01

  37. #1437
    Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012
    Postovi
    1,287

    Početno

    Evo vam jedne bozicno-novogodisnje (a jesam aktualna ha ha ha, no dobro, moze se jesti bilo kad)

    Slastica datula i mascarponea. Jako jednostavno. Datuli se izvadi kostica i na njeno mjesto ubaci mascarpone u koji se prethodno umjesalo malo kave (bas prah kave, ne kuhana tekucina). Zatvoriti po porezanom dijelu (mascarpone ce dobro to drzati), te datulu potom uvaljati u gorki kakao prah da se kakao zalijepi izvana. Gotovo.
    Njam!

  38. #1438
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Citiraj Tiziana prvotno napisa Vidi poruku
    Slastica datula i mascarponea. Jako jednostavno. Datuli se izvadi kostica i na njeno mjesto ubaci mascarpone u koji se prethodno umjesalo malo kave (bas prah kave, ne kuhana tekucina). Zatvoriti po porezanom dijelu (mascarpone ce dobro to drzati), te datulu potom uvaljati u gorki kakao prah da se kakao zalijepi izvana. Gotovo.
    Njam!
    OMG ovo zvuči predobro!

  39. #1439
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    nisam LCHFovac, ni približno, ali dajem ideju ako se tko nije sjetio - miješana salata s punomasnim kiselim vrhnjem ili mileramom
    paradajz, paprika, krastavci, luk, sol, papar i vrhnje
    a može i feta sir i/ili kockice špeka u to

  40. #1440
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,969

    Početno

    danas juhica od hokaido bundeve, pohane tikvice (jaja, sezam, lan i malo parmezana) i pomfrit od hokaido bundeve, salata od paradajza

  41. #1441
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,700

    Početno

    Napravila sam odličan kolač.
    za tijesto sam samljela indijske i datule, dodala jaje, malo mlijeka i maslac.
    stavi se u pleh a na to se na gusto stave polovice šljiva. Peče sa 15 minuta i zalije smjesom žutanjaka, stevije ( dodala sam rum i limunovu koricu, da ublaži okus stevije), kiselog vrhnja i snijega od bjelanjaka. I speče do kraja.
    Pola pleha smo pojeli za doručak

  42. #1442

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    zvuči mljac

  43. #1443
    Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012
    Postovi
    1,287

    Početno

    Zvuci mljac da, ima previse radnji :ljencina: tragam za necim sto moze glumiti rodjendansku tortu ili kolac ekstremne jednostavnosti umjesto dosadasnjeg narucivanja u slasticarni vec gotove wauuuuuu torte

  44. #1444

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    Tiziana, ekstremno jednostavan ti je banana-čoko-badem kao podloga i mascarpone mousse krema... između staviš nekog voća i voila

  45. #1445
    Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012
    Postovi
    1,287

    Početno

    Zvuci fino Kavofob! Jel ima negdje neka uputa ili da listam po topiku?

  46. #1446
    Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012
    Postovi
    1,287

    Početno

    Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    Tiziana, ekstremno jednostavan ti je banana-čoko-badem kao podloga i mascarpone mousse krema... između staviš nekog voća i voila
    Ubih se od traganja za ovim po bespućima kilometarskog topika! Jel može neko pojašnjenje ili link - pliz - hvala-sorry!

  47. #1447

  48. #1448
    Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012
    Postovi
    1,287

    Početno

    Hvala Anchi! Ovo ce biti ludo- imam blender zapremine 300 ml - biti ce veselo, al probati cu napraviti u dijelovima pa spojiti stapnim mikserom!

  49. #1449
    La-la squo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    59

    Početno

    u kojoj kombinaciji spremate lignje? imam ih hrpu a bez ideje sam...

  50. #1450
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,680

    Početno

    Citiraj La-la squo prvotno napisa Vidi poruku
    u kojoj kombinaciji spremate lignje? imam ih hrpu a bez ideje sam...
    Na grilu ( punjene ili ne) , ili na brodet.
    imas domace ? : zavidna:

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •