Berlinka,
refluks je postojao od rođenja, ali prva dva mjeseca nije značajnije odstupala na težini pa su mi doktori stalno govorili da je to sve normalno.
Da, moš mislit.
Sa 4 mjeseca nije dobila ni gram u odnosu na protekli mjesec. Samo je u dužinu narasla. Bila je tanka i dugačka poput gliste.
Onda smo krenuli na pretrage.
Da skratim jer bih mogla roman napisati, pretpostavka je bila da mala ima pregradu u želucu. RTG snimanjem je to odbačeno.
Zbog nehumanog pristupa u Vinogradskoj odustajem od daljnih pretraga i sama osluškujem svoje dijete i tako se ponašam.
Imala sam razvijen poseban sistem kupanja, presvlačenja, dizanja iz ležećeg položaja, prehrane...
Unatoč svemu povraćala je stalno, nekad u luku, nekad samo bljuckanje, ali je povraćala non stop.
Hranila sam ju pomalo i često i tješila se da će bar nešto ostati u njoj.
Prošla je 6 mj, pa godina dana, pa dvije i tri i povraćala je i dalje i stalno imala kronične bronhitise koji su nastajali od udisanja povraćenog sadržaja.
Na Srebrnjaku su joj to dijagnosticirali jer su našli kiselinu u krvi i slabiju zasićenost kisikom.
Preporuka je bila opet pretrage jer sad već ima 3 godine i tko zna zašto se to događa.
Išli smo u Klaićevu kod prof Kolaček. Ona očito ima isti pristup za svu djecu.
Ph metrija, gastroskopija, pregled okuliste...
Ne želim se ni prisjećati tog horora i spavanja na klupi ispred odjela.
Jedino sam sestrama zahvalana koje su me puštale maksimalno da budem s djetetom i to zato jer im je pasalo da ju ja nahranim, operem, presvučem i uspavam...
Na kraju je moja Rea prestala sama od sebe povraćati u dobi od 3,5 godine.
Pretpostavljam da se tada sfinker na ulasku u želudac konačno razvio do kraja jer su nam govorili da je nerazvijen i da treba operirati.
Ukratko to je to.
Za lijekove su mi rekli da oštećuju srce i da bolje ne davati.
Moje dijete je 2000. godište pa se možda u međuvremenu nešto i promijenilo po pitanju lijekova, a u bolnicama je i dalje, koliko vidim- isto.
I da, i meni su govorili da refluks prestaje sa 6 mj, pa s godinu dana pa pa pa pa....a nikako da kod nas prestane.