Ovisi kakvo je dijete. Moje prvo se i s dvije godine davilo sa hranom koja nije miksana, a drugo je bilo prirodni talent za žvakanje![]()
Ovisi kakvo je dijete. Moje prvo se i s dvije godine davilo sa hranom koja nije miksana, a drugo je bilo prirodni talent za žvakanje![]()
Mi smo i gnječili i miksali i svašta, ovisi o hrani. Neka hrana i danas prolazi samo miksana. I MM je skužio da neku hranu može pojesti ako je zmiksana s nečim
Ne treba pretjerivati u ničemu, ni isključivo miksano, ni veliki komadi bebama od 7 mj. Čula sam nekoliko priča, i na forumima i u živo da su se bebe zagrcnule komadićem jabuke. S dvije godine svi više manje normalno žvaču, osim ako su baš bili isključivo na miksanom ali to su malo ekstremni slučajevi.
i to je ok, ponudiš mu opet pa dok ne prihvati. Obično u toj fazi nije bitno jel jede dohranu ili ne jer je do godine dana glavna prehrana mlijeko. A ako dobije u ponudi miksano (jer eto neće gnječeno "šta ćemo sada ajme bolje da išta pojede pa makar miksano bilo"), e onda naravno ima izbor i naravno da može odbijati gnječeno dok roditelj ne posustane i opet ne ponudi miksano (i eto začaranog kruga u sekundi).
To je kao kad roditelji kažu da dijete radije jede čokolino nego recimo kašu od zobenih ili prosenih pahuljica. Well helou, tko mu je dao čokolino? Taj isti roditelj nekom prilikom. Ok, onda nema čuđenja. Roditelj je taj koji je napravio izbor. Ali ako roditelj zna što djetetu treba i što može i ne može, onda je puno lakše, nego kad je roditelj nesiguran u svoje izbore jer onda (htjeli ne htjeli) ta odgovornost pada na dijete (a ono nije u stanju nositi se s tim).