čitam razna iskustva pa moram napisati i svoje koje je suprotno pročitanom.
radim u privatnoj informatičkoj firmi (dakle muško okruženje) i od počeka sam rekla da idem u mpo vode. to sam mogla iz razloga što su dvije kolegice iz mog odjela imale bebu iz mpo, jedna od te dvije mi je bila voditeljica, direktorica ima djecu iz mpo, direktor ima razumijevanja za trudnice i želju za dijecom. za prvi postupak u sloveniji sam dobivala slobodne dane, par dana prije punkcije sam se razbolila pa sam ionako otišla na bolovanje, vratila se u firmu 5dnt. za drugi postupak u Pragu sam uzela godišnji, vratila se na posao 4dnt i doslovno su me htjeli potjerati doma da odmaram i čekam betu. prvi fet sam provela doma čekajući betu i nije uspjelo.. nikad mi nitko nije prigovorio što me nije bilo u firmi tih dva tjedna, uzeli su studenticu koja me mijenjala. za dobitni postupak su znali da idem opet, uzela sam godišnji i vratila se na posao 4dnt. nakon što sam imala pozitivnu betu svi koji su znali veselili su se skupa sa mnom i bili jako velika podrška. otišla sam na komplikacije u 7tt zbog krvarenja, kada sam se malo oporavila i svratila da ih sve vidim rečeno mi je da se za svoje radno mijesto ne moram brinuti, da me čeka i da samo uživam u trudnoći.
niti jedna cura u firmi koja je otišla na porodiljni nije dobila otkaz nakon povratka na posao, za božić se dobiva dodatna božićnica za dijete, za rođenje dijeteta novčana naknada.
znam da je ovo rijetkost, ali ima i takvih radnih okruženja!