Pokazuje rezultate 1 do 50 od 93

Tema: **** smoki 10-mjesečnoj bebi?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj MoMo prvotno napisa Vidi poruku
    L je jednom probla malo prije 4 rodjenda kasljala je danima.
    a za 10 godina ćete tvrditi djeci da ako popuše joint postanu odmah ovisnici i narkomani

ako je alergija u pitanju, povlačim rečeno.

ot, kupujem samo kad imamo doma rođendan, ne branim jesti vani smoki od godine dana.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja ne kupujem grickalice (jer se meni ne svidjaju), al, ako mu ih vani neko ponudi, ne branim mu da jede... neki dan je pojeo nekom klincu skoro cijelu vrecicu stapica, a i smoki mu je drag.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    a za 10 godina ćete tvrditi djeci da ako popuše joint postanu odmah ovisnici i narkomani

ot, kupujem samo kad imamo doma rođendan, ne branim jesti vani smoki od godine dana.
    ??? stvarno ne kontam....da moje dijete je alergicno i na kukuruz i na kikiriki...a ja sam freak koj mononatrijev gluminat zaobilazi u velikom luku i u svojoj a kamoli ne u djetetovj hrani. i necu tvrditi nist u naoj kuci nema somkija, cipsa ...jer mi to ne jedemo a ljestvicu smo digli nakon sto su L utvrdjene alergije.
    No hard feelings ali mi je zaista zasemtao tvoj prenpuhan i nadmen komentar....

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj MoMo prvotno napisa Vidi poruku
    ??? stvarno ne kontam....da moje dijete je alergicno i na kukuruz i na kikiriki...a ja sam freak koj mononatrijev gluminat zaobilazi u velikom luku i u svojoj a kamoli ne u djetetovj hrani. i necu tvrditi nist u naoj kuci nema somkija, cipsa ...jer mi to ne jedemo a ljestvicu smo digli nakon sto su L utvrdjene alergije.
    No hard feelings ali mi je zaista zasemtao tvoj prenpuhan i nadmen komentar....
    U flipsu od kikirikija (bez obzira na proizvođača) nema E621 (mononatrijev glutaminat), tako da ne moraš brinuti. Čak nemaju niti jedan E.

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    U flipsu od kikirikija (bez obzira na proizvođača) nema E621 (mononatrijev glutaminat), tako da ne moraš brinuti. Čak nemaju niti jedan E.
    meni E-ovi nisu problem, problem je ako će jedenje junka utjecati na količinu zdrave hrane koju će pojesti.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku

Isto je i kod nas. Doma to ne kupujemo, ali vani ne branimo. Ako dijete doma ima stečene dobre prehrambene navike, ta ga hrana ne zanima. Provjereno! Mi smo povremeno dobivali takve stvari kad su nam došli gosti koji rijetko svraćaju i ne znaju običaje u našoj kući - nije se pojelo. Jednostavno im nije fino. Moj mlađi je smoki zvao "prevara" - staviš u usta, zagrizeš i on se pretvori u ništa!

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Isto je i kod nas. Doma to ne kupujemo, ali vani ne branimo. Ako dijete doma ima stečene dobre prehrambene navike, ta ga hrana ne zanima. Provjereno!
    Ajme, ne da se ne slažem, nego provjereno ne mora biti tako. Tako je vjerojatno kad se spoje navike od doma i sklonosti djece.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme, ne da se ne slažem, nego provjereno ne mora biti tako. Tako je vjerojatno kad se spoje navike od doma i sklonosti djece.
    U pravu si. Ne mora biti da to vrijedi za svako dijete. Mi smo sa smokićima imali sreće. Od stvari koje ne odobravam vole lisnato tijesto iz pekare (povremeno im omiljena susjeda kupi, ne radim od toga problem).

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Isto je i kod nas. Doma to ne kupujemo, ali vani ne branimo. Ako dijete doma ima stečene dobre prehrambene navike, ta ga hrana ne zanima.
    Na svakom rođendanu bude hrpa djece koja samo stoje kod stolova sa hranom i trpaju sve što stignu u usta...jedva čekaju da ih roditelji ostave u igraonici i da navale na grickalice...meni je to nekako, ne znam tužno...da su djeca toliko željna grickalica i slatkiša...
    Moji jedu doma koliko hoće, pa na kraju ustvari jedu jako malo...znaju da mogu, pa ih to i ne privlači previše.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Na svakom rođendanu bude hrpa djece koja samo stoje kod stolova sa hranom i trpaju sve što stignu u usta...jedva čekaju da ih roditelji ostave u igraonici i da navale na grickalice...meni je to nekako, ne znam tužno...da su djeca toliko željna grickalica i slatkiša...
    Moji jedu doma koliko hoće, pa na kraju ustvari jedu jako malo...znaju da mogu, pa ih to i ne privlači previše.
    Joj, moji jedu i doma, pa je sin uvijek svejedno željan kao da ih nikad ne jede. Ovisi jako i o djetetu.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Moja starija je kao beba nonstop nesto grickala. I to sam davala one rizine krekere. Nakon godine dana je na rockasima i u gostima otkrila kekse, smoki i ine grickalice - pa rizini krekeri vise nisu imali neku prodju. I da, bila je od onih koj se ne micu od stola, dapace imale smo cesto rasprave da ne moze uzeti zdjelu sa stola, otici u neki kut i navaliti a da da drugima ne da ali, s obzirom da je i drugu hranu jela u ogromnim kolicinama zakljucila sam da se zbog povremenih grickalica ili keksa necu nervirati jer ona jednostavno voli jesti sve. S navrsene tri je sve krenulo u normalu, sad jede razumne kolicine hrane, razumije da nije zdravo jesti previse gluposti (iako ih naravno i dalje voli) a doma ionako toga ima jako rijetko (grickalica, keksa vec ima cesce jer ih i ja volim). Ako dam grozdjice ili brusnice u zdjelicu - isto navale, a po meni ni to nije neka luda sreca od zdrave hrane (isto je puno secera, pogotovo brusnice koje su sve redom kandirane inace bi bile kisele)

mladji pak nikad nije htio grickati kao beba, cak ni kekse, sve te grickalice (kojima je zbog starije bio puno vise izlozen vec kao beba) bi probao dvije-tri i dosta. Sjecam se kad smo bili u nekoj posjeti rodbini s djecom, izvade oni cuveni smoki, mali je uzeo jedan komad, probao, i dalje isao nesto slagati s njim, uopce ga nije dozivio kao nesto fino... Sad s dvije godine napokon pokazuje dobar apetit i ljubav prema hrani, vise me je brinula ta njegova relativna nezainteresiranost ngo starijino obozavanje hrane.

A smoki ko smoki, malo kukuruza, malo kikirikija, previse soli - i to je sve, moji nisu ni na sto alergicni pa su mi glavna zamjerka sol i ljepljivi zubi koje je tesko oprati. Kupujem samo za rodjendane jer je uvijek trazen, a inace ne, no nakon godine dana ne bi radila sad neku velku dramu da uzmu, pa ne mora se cijeli zivot zdravo jesti, zdravo zivjeti i ostale "ispravne" stvari, treba malo zivjeti i nezdravo i gustat, pa i s godinu dana.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •