veca čestitke!!! trojkice i to prirodnim putemkako podnosiš trudnoću?
veca čestitke!!! trojkice i to prirodnim putemkako podnosiš trudnoću?
pa ne znam sta tacno da ti kazem, trudnocu podnosim kako kad :D kada sam ja ok, kada su mirni savrseno :D
al kada su nemirni bude svasta :D
jel ima neko ovde ko je imao trojkice ili ih ceka da me posavetuje?
pozdrav i***
TRUDNICE U 2013.g. (termini poroda)
marina64 - 10.07.2013. ? jel nam zna ko o curama kaj
jele2405 - 11.07.2013. ? da ih se upiše u listu rodilja
legal alien - 10.10.2013.
pilek - 27.10.2013.
Lela86 - 09.11.2013.
Branka - 10.11.2013.
Leva - 13.11.2013.
Pinar - 26.11.2013.
*mare* - 29.11.2013.
Angel_26 - 08.01. 2014.
leeloo77 - 19.01. 2014
đurđa76 - 18.02.2014.
sybylle - 02.03.2014.
boss - 03.03.2014.
RODILE U 2013.g.
amyx - 03.01. cura i dečko
adria13 - 07.01. 2 cure
Tikica78 - 14.01. cura i dečko
elizabeta - 17.01. cura i dečko
dada.star - 21.1. 2 dečka
danci3107 - 28.01. cura i dečko
TamoNeka - 02.02. 2 dečka
BigBlue - 10.03. cura i dečko
finger - 16.05. cura i dečko
mileraj - 28.05. cura i dečko
malena85 - 28.05. 2 dečka
mare41 - 28.06. 2 cure
Bab - 12.07. cura i dečko
frenkay - 12.07. cura i dečko
Heli - 20.07. 2 dečka
mery-0065 - 26.07. 2 cure
Tinich - 09.08. cura i dečko
petramali - 22.08. 2 cure
medonja - 28.08. cura i dečko
Petramali čestitke draga
Veca.na trojkicama i dobro nam došli ajde samo datum termina da te dopišem na listu
![]()
Znaci mi smo sljedece??? Javim se ako dodje do nekih promjena. Za sada samo najavljena hospitalizacija za sljedeci ponedjeljak. Povecava se razlika izmedju cura u velicini a doc kaze da mu to I nije bas drago pa s obzirom da cu u pon bit 36+4 da dodjem malo pod nadzor.
legal još malo pa tulum...
kod mojih je bila razlika skoro 700 gr u Viktorovu korist.
Legal jos malo,kak se osjecas?
mi smo na kontroli u utorak pa budemo vidli kak smomene jedino muci nespavanje,opce mi se ne spava...i da trbuh mi tezi
![]()
Evo da se i mi malo javimo. Jucer smo bili na uzv sa 22+5 i izgleda da su decko i cura. Za curu nije sto posto sigurno jer je na zadak al kaze dr da nista ne visi pa se cini da je cura. Teski su 670g i 510g. Cini mi se da je to ok za te tjedne. Inace imali smo i preventivnu serklazu pa moramo mirovat i bit sto vise u horizontali.
legal - još samo malo - sitno brojiš. Hoćemo li i za tebe otvorit kladionicu ?
Ne brini za razliku, i kod mene je bilo razlike 500 grama u Dobričinu korist
Ma super sam zapravo. Njih dvije vec imaju vise od 5300 zajedno pa sad ne mogu ocekivat da sam kao leptirica.
Uglavnom utorak sam malo pretjerala sa ruckom I napucala se janjetine sa bizima (graskom na hrv). Uh kad je to proradilo na patronaznom tecaju za njegu beba ja sam mislila da su to trudovi koliko je to bolilo. Naravno tamo bas nisam mogla prduckati pa mi je od toga bilo jos gore. Poslije kad sam si doma dala oduska sve ok.Jos uvijek imam bezbolne kontrakcije. Ali kako nisam otvorena ne zamaram se s tim. Sporije se krecem I teze spavam ali to je sve normalno. Nadam se jos kojem lijepom danu da se malo uvalim u more I budem u bestezinskom stanju.
Pilek pokusaj tu I tamo odspavat preko dana. Meni obicno jedna noc losije spavanje pa drugu noc nesto bolje. Naravno svaki okret se budim.
Javim vam se iz bolnice kada budem nesto vise znala.
cure drage, ide vrijeme, legal još malo-sretno!!!!!!
Drage moje mi bili na prvom sistematskom. Pedijatrica oduševljena dječicom, ne može vjerovati da su blizancidečko nam ima 4590 i dug je 60 a cura ima 4060 i duga je 55, sve ostalo savršeno. Ponosna na svoje srećice
Sretno slijedećim mama blizića![]()
Veca, čestitke na trojkama!!! Svi oko mene su fasciniriani s blizancima, mogu si misliti kako je kod tebe-3 bebice!!!
Drage trudnice, zanima me da li radite i ako više ne radite, do kada ste radile?
Ja sam prva tri mjeseca nakon IVF postupka bila kod kuće-taman su bili ljetni praznici (radim u srednjoj školi) i super mi je to odgovaralo jer sam morala mirovati zbog povećanih jajnika, cista, a i mučnine su bile tu itd. Sad sam od 9.mj. počela raditi jer sam se dobro osjećala i doktorica je pristala. Na poslu mi je ok, no ipak kad dođem kući cijeli donji dio trbuha me zateže (najviše to osjećam kad sjedam i ustajem, a dosta to na poslu radim) i baš moram ići leći i odmarati. Sad sam u dilemi- da li i dalje raditi i do kada...Za tjedan dana idem i na pregled pa ću vidjeti što će doktorica reći, ali zanimaju me vaša iskustva.
ja sam radila do 18. tjedna, osjećala sam se super, osim umora, al kasnije mi više nije pasalo i išla sam na bolovanje/ godišnji, najbolje da naparviš onako kako se osjećaš i kako ti paše najbolje
Radila do 10 tog tjedna. Iako posao fizički nezahtjevan, dolazak, odlazak i sjedenje mi je predstavljalo problem.
Ako te zateže znači da se mučiš.
A i predavati srednjoškolcima nikako nije mačji kašalj.....
Evo da se i mi malo javimo...jos citamo vase postove... Imamo sad skoro pa 4 mj.I super smo, veliki, jos dojimo okrecemo se s leda na trbuh I zasad napredak je super...
Inace ja sam radila do 28. tjedna s njima, sve je kak se osjecas... Zelim svima srecu koje trebaju rodit! Pusa od nas troje![]()
Evo i mene... Danas 32+2
Ne znam kako vi, ali meni je ova trudnoća KOMA! Ni s Rozom (18 mjeseci) mi nije bilo bajno i nisam kužila žene kojima je trudnoća super, ali sada mi je baš teško.
Da se razumijemo, kenjkam i trudnoća prolazi školski, ali hormoni rade svoje, ne mogu hodati, stajati, sjediti, ležati, disati, raspoloženje ide od euforije do depresije u par sekundi, a najviše od svega me boli rez od epiziotomije. velika sam, nespretna i osjećam se poput slonice u trgovini staklom. e, da, i hrčem ko slonica na umoru - ovaj moj spava u drugoj sobi. ma, veselje...
Bogu hvala, curke su bolje od mene, prva je na zadak i već ima kojih 2.200, a druga kojih 1.800 i s glavicom pokušava zgurati sestru, ali ne ide.
Počela sam pohoditi Sv. Duh, iduća kontrola za kojih 10 dana...
Ma, u biti sve 5! Samo jedva čekam da ugledaju svjetlo dana, žive i zdrave...
Puse svima!
Branka vjerujem da ti je teško ali sve bi dala da sam već u tvojim tjednima. Mi smo sad u 23 tt i u petak imam pregled. Radila sam do 21 tj i onda mi je postalo ful teško i stalno sam imala neki pritisak pa sam ostala doma na bolovanju. Generalno se dobro osjećam ali ne mogu duže hodati, sjediti ...skoro niš. Obavim što imam pa malo legnem..sve u svemu totalno laganini. Bebači me lagano lupkaju i to mi je super. Prikupljam lagano stvari,gledam kolica i tak...vrijeme sporo prolazi
. Pozz svima
Mi obavili pregled,sve ok s bebama,iimaju on 1770 ona 1720 grama ali su na zadak pa idemo mi malo na hospitaliaciju u ponedjeljak... To će biti onda 33 tjedan..
I ja ću vam se pridružiti...
Trudna 13+2, blizanci, dvojajčani..
Za sada sve OK, ja još uvijek radim, ali ne za dugo jer me muči umor i nesanica....
Posljednje uređivanje od AndrejaMa : 18.09.2013. at 15:00
dobro došla!
vidim po potpisu da će kod vas biti veselo!!!
sretno
Da, kod nas je već sada veselo, a kako li će tek biti!!!
dobrodošlica novim nam trudnicama u ovaj veliki pdf. ljepo bi molila ko ima termine poroda da mi da da vas dodam u listu![]()
javljam se iz bolnice. hospitalizirana zbog nadzora sa 36+2, tj 36+4 prema aspiraciji. jedva cekam carski jer nije bas ugodno lezati bez razloga I slusati svakakve crnjake od prica. carski bi mogao iduci tjedan ako nista ne krene ranije. cure su jos zadak, glava.
sretno legal, ignoriraj svakave priče, sve će biti u redu....ja sam imala carski na 37+3 jer je dečko bio glava a cura zadak i sve je prošlo savršeno, oporavak je dug i bolan al isplati se![]()
Mi ne pričamo crnjake...
bplnica je koma, odradila tri tjedna prije poroda.....
stavi sluške z uha i slušaj muziku, čitaj sa slušalicama.
odmakni se od teških priča.
i čekamo tvoju škvadru.....![]()
Hvala cure. Ma kanaliziram ja te crnjake ali isto ne mogu shvatit ljude koji imaju potrebu ispricat svaku horor pricu vezanu za porod, zdravlje djece I sl koju su ikad u zivotu culi.
Migulice tvoj savjet je istovjetan onom MMa. Pojacaj muziku
Javim vam kad budem znala kad ce carski.
legal znam da nije lako, i ja odradila 10 dana bolnice prije poroda i je ima stvarno svega... no, ja sam imala tu sreću da nas je bilo par cura koje smo bile ful pozitiva, sve u terminu i slatkom iščekivanju pa smo tjerale svoju dobru zezanciju i ignorirale crnjake....
ako si u Petrovoj, čula sam da su sad na odjelu sve neke horor priče i sigurno nije neka atmosfera... nema druge, pojačaj muziku, upali telku, čitaj nešto i ne izlazi iz sobe, da te "ne uhaltaju" na hodniku
inače, mi smo prekjučer napunili 3 tjedna, jeeeejiii!
dosta se borimo s grčevima, ponekad i cijelih 3 sata od cicanja do cicanja, ali tješim se da će i to proći uskoro... inače su super (ako nema grčeva) cicaju, spavaju, guguću...... i doslovno rastu na očigled
jedva čekam sistematski za tjedan dana, baš me zanima kako napredujemo
Posljednje uređivanje od medonija : 20.09.2013. at 09:41
Medonija-miceki pravi
proći će grčevi......![]()
Da se i ja uključim.
17i tj. dvojajčani/jednojajčani duplići s jednom posteljicom. Manji živahniji već sad gnjavi većeg i gura ga nogicama
. Termin 04.03.2014. Trudnoća za sad za poželjeti, bez mučnina ili bilo kakvih tegoba. Nadam se da će tako potrajati, jer se nadam raditi još bar do polovice prosinca.
Bok svima! Pratim vas već duže vrime, inače i sama sam majka dviju blizanki rođenih prirodno u 39 tjednu 14.6 ove godine i svima želim školsku trudnoću kakvu sam i sama imala! Šta se tiče grčića mene je spasio kimov čaj, doslovno se preporodili. Pozz
Alien, sretno i ne obaziri se na priče! Ne znam zašto, ali nekako ti uvijek, kad je u pitanju zdravlje, ljudi ispričaju prvo sve najgore priče. Ali onda se podružiš i s drugim ljudima i shvatiš da je puno više priča gdje je ipak sve dobro prošlo
Medonija, tvoja ekipica je preslatka!!!!!
Mi smo jučer obavili anomaly scan-sve je super, a očekujemo curicu i dečkaIspalo je da je beba koju smo zbog veličine do sad zvali Rambo, curica,a Kiflica je dečko
![]()
Ma sve pet. Zamolila sam cimericu da prestane sa prepricavanjem svih horor prici koje je ikad cula I sad nam je super. Inace u du bolnici sam. U zadnjih tjedan dana 3 helihoptera su letjela za split ili sa trudnicom ili sama beba nakon poroda pa su se cure malo uznemirile a zapravo je super sto imamo tu mogucnost ako nesto ne bude ok da te prebace u kratkom roku u bolnicu gdje je opremljeniji odjel. moje cure su lagano usporile rast jer je vec guzva pa cemo cekati punih 38 tjedana za carski. Jos uvijek isti polozaj zadak/glava.
sybylle, u kojem si tjednu radila anomaly scan? Iskreno ja bih rado napravila dobar 3D/4D UZV, da se vidi je li sve u redu, a i da moja dječica imaju lijepe sličke buduće braće/sestara....
U kojem ste tjednu saznali spol?
ja sam na 4 d uzv bila u 26 tj, već su tada bili veliki i da smo došli koji tj kasnije ništa se ne bi vidjelo, spol smo saznali u 22-23 a 4d je je to 100 posto potvrdio. Slikice su bile više manje ok, cura je bila na zadak a dečko na glavu tako su njegove noge njoj bile preko glave pa smo jedva vidjeli lice....sad kad ih uspoređujem sa slike točno se vidi sličnost kad su bili u trbuhu.
Mi smo sa 17 tjedana radili anomaly scan. Tako mi je preporučio mpo doktor i potvrdili su mi kod dr.K. da ga za blizance rade ranije.Na tom pregledu smo saznali i spol. Čekamo curicu i dečka![]()
da se i ja prijavim tu!
Trudna sam 8 tjedana, blizanci. Imam već dvogodišnjaka i još sam u stanju šoka.
1000 pitanja se roji u glavi... kako ću... mogu li... financije...
m2b-čestitam!!!A sad polako-imaš još puno vremena da sve osmisliš. Znam kako ti je- i ja stalno radim neke planove, pogotovo financijske, i razmišljam kako da sve to prođe najbolje što može.
m2b cestitam , nek puna kuca bude a sve ostalo ce samo po sebi doci , podigne se dvoje isto ko i jedno zato ne brini.
hvala cure!
postoji li negdi tema o tome što se prolazi u višeplodnim trudnoćama?
Jako me zanima što mogu očekivati? Kakve testove bi trebala napraviti? Radi li se amniocenteza?
Kao i to kad su vas ostavili u bolnici...
Imam 100 pitanja...
Sve odgovore možeš naći na ovoj temi. Svaka trudnoća je različita, ja sam bila skroz u redu do 33-34 tj kad sam počela oticati i kad su počelu bolovi u predjelu kukova i zdjelice pa sve do poroda. Cijelu trudnoću sam se kretala i bila u super stanju, nisam morala mirovati. Test prvi koji se radi je nuhalni nabor od 10-12 tj ja mislim, a amniocinteza mislim da ide na tvoj zahtjev, ja nisam radila ništa drugo osim nuhalnog nabora. U bolnici su me ostavili u 37 tj, jer je na 37+3 bio dogovoren carski. Sve će ići svojim tokom, ništa ne brini, jako ti je bitno da imaš dobrog doktora koji će pratiti tvoju trudnoću.
Ako si prvo tromjesece, automatski ce ti reci za nuhalni nabor pri ultrazvuku. Ja sam radila probir test (kojise mora obaviti do 12-13 tjedna , tako nekako), amniocentezu nisam radila.
Slusaj svoje tijelo, postuj cinjenicu da radis za troje (sebe i bebe). Ostatak svijeta maksimalno sebi prilagodi i naravno obrati se ginekologu koji ima dobru profesionalnu biografiju.
I pitaj sto te zanima....
Viseplodna trudnoca trazi samo vise opreza i mirovanja, mada se ja nisam previse drzala toga, u principu Jr svekao i sa jednim...tek oko 30.tjedna postane teze i jave se ddatni simptomi... Ja sam imala velikih problema sa venama i zbog toga samhospitalizirana u 34.tjdnu, a rodila 36+3 na carski... Sve je ispalo super na kraju... Bolje se pripremi ako rodis ranije na punoooo podlazaka s djecom kod doktora, cisto preventivno ... al eto blizanci su pa nek idu " to svi kazu... Ima posla oko njih to je sigurno... Uzivaj u trudnoci jer kad izadu postane veselo, ali i. Predivno <3
Posljednje uređivanje od finger : 29.09.2013. at 10:50
potpisujem, osim što sam zbog tlaka, a ne vena završila u 32. tjednu u bolnici i rodila s 37+0, a do tad je bilo čisto uživanje, sve savršeno, osim pojčanog opreza zbog dvostrukog lupkanja, spavaj sad jer kasnije nećeš
(iako mi sad s tri mjeseca neloše spavamo)
doktori-osim pedijatara, tu je fizijatar, ortoped, fizioterapeut, možda i neuropedijatar-zbog premale težine, al to sve ide
Posljednje uređivanje od mare41 : 29.09.2013. at 10:56
Najprije, dobrodosla!
Cure su vec sve rekle, al eto da ne mislis da je obavezna hospitalizacija i raniji porod, ja sam prenjela 9 dana
Da, jesam hospitalizirana na kraju ali tek na puni termin radi sigurnosti...
I ne moraju biti bebe mrvice, moji rodeni svaki s 3kg i kusur
Moja trudnoca je bila super: bez ikakvih poteskoca, super pokretna i cinilo mi se lakse nego mnogima s 1 bebom... Zapravo, zelim reci da je sve moguce kao i u bilokojoj trudnoci, zato se opusti i slusaj svoje tijelo
I da, i nas ceka pregled kod fiziatra i ortopeda, vise "za svaki slucaj" zbog velike guzve u malo prostora
Sretno i uzivaj!
divne ste! Za amnio pitam jer sam negdi čula da je to kod blizanaca teže izvedivo pa se ne prakticira toliko...
A ovo za hospitalizaciju, malo sam čitala po ovoj temi i primjetila da se često spominju hospitalizacije kao nešto normalno tj. očekivano.
Prvi put sam rodila prije 2,5 god., prirodnim putem, prenila 2 dana. Imam par poznanica s blizancima i uredno su imala neke komplikacije... Znam, svaka trudnoća je drugačija!
a što se tiče estetike tj. trbuha?Postoji li šansa da ne dobijem stije??? I da se trbuh vrati koliko-toliko u normalu?