Čekaj, a zašto onda s hepom C MPO radi samo Petrova od državnih? Ili je to neka patka? Mislim, ako je to točno, što onda šteka s labovima/hodogramima svih drugih?
Čekaj, a zašto onda s hepom C MPO radi samo Petrova od državnih? Ili je to neka patka? Mislim, ako je to točno, što onda šteka s labovima/hodogramima svih drugih?
Posljednje uređivanje od ina33 : 02.10.2013. at 14:46
Mozda su doktoru pravnici poliklinike zabranili da ti se osobno obraca...
Sto se hep c tice, sigurno postoji posebna procedura, koji ocito provodi samo petrova.
ja sam trebala danas na konzultacije nažalost morala sam ih otkazati muž otišo na teren nema ga do božića,a možda budu imali besplatne postupke i iza nove godine u svakom slućaju javljajte novosti.
Ako je to točno, onda je na ovom primjeru vidljivo kako stvari nisu tako jednostavne kao što na prvi pogled izgledaju... i da je di god takneš, potreban "puzzle-work" da bi shvatio-tko što-zašto... Na žalost, jer to baš sve skupa ni za jednu uključenu stranu (i pacijente i liječnike) nije "loads of fun".
vjerojatno ima i drugih koji su išli u postupke u hr, zvoni mi u glavi da se moglo normalno radit, al bez zamrzavanja (sad već nagađamo)
Zao mi je zbog tvog slucaja i sva sreca da ste se snasli u toj situaciji.
Samo sam htjela jos dodat da sam pacjentica dr.Radoncica i da nikad nije pitao za nikakvog drugog mpo-ovca ili ista komentirao. Cak me u trudnoci uputio kod dr.doktora koji ce bit strucniji sa mojom dijagnozom u trudnoci.
Biribirino, žao mi je što ti se ovo dogodilo.
Ali očito je ovdje riječ o velikoj grešci u komunikaciji.
I mislim da je odgovornost na šefu, direktoru, ravnatelju klinike.
Da, njegova je u takvim situacijama zadnja.
Vjerujem da ti je doktor Radončić želio najbolje.
I ja sam njegova pacijentica i ozbiljno sumnjam da bi si takvo nešto namjerno dopustio.
Naravno, da imaš pravo tražiti kompenzaciju i ispriku.
Ali isto tako bi se složila s Bluebellom-blatiti nekog bez da ste prethodno s njim sjeli i popričali nije lijepo.
Pogotovo što je riječ o čovjeku koji, barem u mom prisustvu, nikad nije rekao ništa loše o svojim kolegama,
naročito ne u profesionalnom smislu.
Posljednje uređivanje od amazonka : 02.10.2013. at 16:47
Da provedemo forumsku anketu Radončić bi bio sigurno omiljeni reproduktivac, s razlogom. Ali nemojmo sad od njega raditi svetu kravu - svi naši doktori i griješe, i tračaju, i ponesu se kukavički, i svašta nešto svojstveno ljudskom rodu. Možda nije politički korektno od biribirino da ga proziva za tračeraj, ali -nakon ove ogromne greške- nije baš ni uviđavno od nje to tražiti.
Ajmo radije saznati kako sve naše klinike postupaju s ovom grupom pacijenata, je li istina da s njima radi samo Petrova u kolovozu i zbog čega je tome tako.
biribirino, nadam se da ćeš biti obeštećena. I sretno za dalje![]()
Nemogu da vjerujem kakva mi pitanja postavljaju pojedini, mi neidemo u Hrvatskoj u drzavne klinike jer nemamo hrvatsko zdravstveno osiguranje, sve svoje postupke sami placamo. Obavili smo kosultacije i imali su potpune informacije o meni od samog pocetka, pa valjda oni trebaju znati koje pacijente primaju a koje ne
Evo, samo da kazem nakon ovog svega da vise necu citati nikakve poruke i ucestvovati u diskusijama i strasno sam razocarana pojedinim clanicama, koliko mrznje izbija iz njih i kakva mi se samo pitanja postavljaju.
Ja sam mislila da ovdje trebamo stititi jedna drugu i bit si podrska u teskim situacijama, al naravno tko sam ja vama osim sto sam biribirino.
Glupo je sto sam uopce i pokusala ocekivati razumjevanje i povjerenje jer ja vam sigurno necu nikad trebati u zivotu za neke usluge pa i nemorate graditi prijateljske odnose samnom a niti me braniti, jer samo sam ja krivac u vasim ocima.
Zahvaljujem se onima koje su mi rekle i lijepe rijeci.
Napustam rodin forum
Najprije, žao mi je da se to dogodilo i nadam se da ćete sve riješiti mirnim putem. A sad vezano za ovo quotano -nije stvar u plaćanju ili neplaćanju postupaka, stvar je da ako samo JEDNA klinika u RH uzima pacijente sa hepC, trebalo se to na samom početku znati i izjasniti. Pretpostavljam da je ljube na to mislila... Ako se to znalo na samom početku, i svjesno se ušlo u postupak onda neznam šta bi rekla. Jedino ako dr.R nije mislio da je to nekakav problem i da će proći u Beti, a opet bar 2 dana ranije Beta je morala biti obavještena o postupku i smatram da to nije bilo 5 do podne. Nije na nama da raspravljamo o tome, postoje drugi ljudi koji se time bave.
Svejedno, traži svoje natrag, bar nešto da si povratiš od Praga. Sretno!
Update: nitko tebe nije proglasio krivcem, neznam iz kojeg posta si to zaključila. Žao mi je da ako si već tražila podršku da vidiš ne sve strane, ne samo jednu - onu koja ti odgovara. Svima je čudno to za dr.R. iz jednog jedinog razloga - dugogodišnje dobro iskustvo s njime. Ali i najboljima se desi...
Biribirino, šteta ti je to, jer se ipak preko foruma svašta dozna (pa nek je i poluinformacija), a ja se ne slažem s forumašicom koja ti je rekla da se sramiš - mislim da to s njene strane nije OK, ali nije niti OK s tvoje strane, pokušaj malo stat na loptu.
Ovo da nemaš RH zdravstveno.. a, iskreno, zašto si u postupku u RH, država s tako uskom spregom s katoličkom crkvom, doi je vjeronauk u školi mus, di se koplja lome oko mastrubacije, di školske i visokoškolske godine započinju misama i kojoj je naročito IVF trn u oku... ima, da kažemo tako, jako puno "izazova" u IVF smislu, bolje ti je onda nekamo di je uređenije i normalnije što se toga tiče.
I tu se baš dr. Radončić, u borbi protiv takvih zakona i zaštiti IVF-a po svjetskim standardima, puno dao, ne misleći puno o svojoj karijeri i ne taktizirajući, nego baš o pacijentima i budućnosti IVF-a, a većina drugih je raidla ono što radi većina ljudi i što je meni osobno isto ljudski za shvatiti - tiho radila čekajući da se rasplete.
Pretpostavljam da ti neka logistika uvjetuje Hrvatsku, ali... ne znam, malo je šteta. Doduše, svi su ti problemi vjerojatno poznati i još više pristutni u tvojoj zemlji, pa ti iz tvoje perspektive ovo izgleda kao uređeni raj, ali to ti je uvijek - suboptimalno.
Doduše, život je kompromis.
Sretno za dalje.
Posljednje uređivanje od ina33 : 02.10.2013. at 18:27
X
Posljednje uređivanje od Snekica : 02.10.2013. at 18:34
Biribirino,iskreno mislim da vam je učinjena grozna nepravda i diskriminacija.
Ja sam također zdravstveni radnik,radim u državnoj bolnici također invazivnu pretragu pacijentima i nikad nismo odbili pacijenta sa hepatitisom a šta se tiče sterilnosti ,naravno da nakon svakog pacijenta na isti način dezinficiramo i steriliziramo instrumente tj.ponašamo se kao da svi imaju hepatititis i HIV jer to je jedino ispravno,jer kad idemo u postupak nalazi markera vrijede 6 mjeseci a šta ako se netko zarazio u međuvremenu ali to ne znaju pa nikom ništa.Stvarno mi nije jasno kako si to mogu dozvoliti,sad se brinem kako se stvarno provodi ta sterilnost po našim klinikama?!
Hvala nina, napokon neko kome nemoram objasnjavati da nenosimo celicne rukavice na poslu i naocale skijaske u slucaju da te spricne krv u oko kosto je mene puno puta, i da je sterilizicija jedna jedina, nepostoji posebna za tu i tu bolest. Naravno ni mi nismo nikad odbili takve pacijenete.
Ma, i menji zvoni kao i mari da nije problem same aspiracije, nego lab-tretmana, ali zaboravila sam to, davno sam ja stavila svoje jajnike u reproduktivnu penziju, a onda te neke stvari izađu iz mozgovne "radne memorije".
biribirino, meni je stvarno zao sto ti se tako nesto dogodilo, jer se ne bi smjelo dogoditi nikome
Ispricala si sto ti se dogodilo i neka si, pricalo se i o drugima kada se nesto lose dogodilo
Al moras i ti malo stati na loptu
I ne, nije dr. Radoncic sveta krava, al kao sto si ti iznijela svoje iskustvo, tako smo i mi iznijele svoje i imamo pravo na to
Al ako si ocekivala da cemo sad poceti pljuvati po doktoru, zao mi je, jer i sama vidis da su iskustva s njim dobra
Ja sam u Betaplus isla iskljucivo zbog njega, njegovog nacina rada, strucnosti, pristupa i odnosa prema pacijentima
I kao njegov dugogodisnji pacijent, ja jednostavno ne mogu vjerovati da je u pitanju njegov nemar, jer svo moje iskustvo mi govori drugacije
Nadam se da ce ti Betaplus nadoknaditi bar troskove za Prag i da ce ti tamo uspjeti sto prije
Bibirino,iskreno sam se naježila od tvoje priče.
I sigurna sam da bi se 99% djevojaka osjećalo kao i ti da su isto prošle.
Čudna je priča i svašta je tu sumnjivo,krivica je po meni i na doktoru i na vodstvu klinike.
Jako neprofesionalno i opasno po tvoje zdravlje.
Nasreću ste se snašli....
Nsdam se da će vam klinika nadoknaditi sve što treba.
Imate moju potpunu podršku
Očito je zeznuo dr R koji je dogovorio punkciju bez da pita direktoricu Bete. Nije znao da Beta nema dozvolu Ministarstva da to radi kod pacijentica s hep C, očito je dakle da nemaju uvjete.
I nemojte pisati da je to jednako kao i za bilo koje liječenje kad je u pitanju hep C, jer nije. Trudnice s hep C se porađaju u rodilištima, mislim da ih nigdje ne odbijaju, itd (naravno uz uobičajene mjere). Ali pacijentice koje se podvrgavaju in vitro oplodnji mogu samo jednom godišnje raditi punkciju u Petrovoj. Što vam to govori?
Ne mislim ništa loše o dr R, ali čini mi se da je glavni problem u tome što je pacijentici obećao nešto za što nije pitao šeficu je li uopće izvedivo.
Naravno, trebaju ti vratiti novce i platiti Prag nakon svega.
čitam sve ovo i odmahujem glavom pa ajde par misli na sve skupa i staviti ću veli potpis prvo na post od Ginger.@biribirino, žao mi je kao prvo i sasvim je ok da si iznijela svoje loše iskustvo - razumijem i ljutnju i sve no sve skupa je otišlo predaleko i kroz tvoje upise a i upise ostalih na forumu. Ne napadam te uistinu i zbilja razumijem ljutnju ali situaciju nećeš riješiti na forumu rodinom ili bilo kojem drugom nego za stolom u razgovoru sa doktorom i ostalim sudionicima ove sage.*Samo oni ti mogu dati odgovor i umanjiti štetu novčano a i isprikom i od srca savjet je da se okreneš tom smjeru rješavanja situacije jer gorčina po forumu koliko god je i nije opravdana neće pomoći.*svima ostalima, raspravljanje što i kako i tko je kome rekao i nije rekao i sve ostalo na ovu temu je prešlo svaku mjeru i dobri ukus. Nitko od nas nije izravni sudionik ove priče osim biribirino a njena priča je samo jedna od priča koju znamo. I zato ajmo ne rastezati više doktora i kliniku i pustiti da se situacija razriješi unutar njihovih zidova.Iskustvo smo podijelili al svako trančiranje ove teme a da se nemaju sve i potpune informacije je nepotrebno.Dr. R to zasigurno nije zaslužio - mislim da bez obzira na moje dobro iskustvo s njim mogu biti objektivna.*o njegovoj stručnosti, ljudskosti, odnosu i radu uistinu neću jer bi puno dobroga imala za reći a ovo nije tema obranimo svog doktora nego rasprava koja ne vodi nigdje a ponajmanje rješenju situacije od forumašice biribirino.modovi imajte milosti pa pobogu zaključajte ovo više.
draga biribirino,
izrazito mi je zao ti se sve ovo dogodilo ;-((
Vjerojatno nisam ubrala informaciju, ali kako je prosao vas praski postupak? i ako ovaj kojim slucajem ne zavrsi pozitivnom betom i validnom trudnocom, sto dalje planirate, gdje se dalje mislite lijeciti?
kao drugo hocu reci da ovdje na forumu NIKADA NIJE BILO SVETIH KRAVA, bilo da se radilo o dr. Lucingeru, prof. Simunicu, prof. Vrcicu, dr. Dmitrovic ili dr. Radoncicu ili dr. Poljaku, itd. To je meni osobno izrazito draga stvar na ovom forumu, nadam se da ce to uvijek tako i ostati.
No i dalje mislim da bi rasprave ovdje na ovu temu trebali ostati na jednoj trezvenoj razini, cini mi se da se to ovdje malo izgubilo ........ a ti draga biribirino uistinu s razlogom u ovoj cijeloj prici tesko mozes ostati objektivna, ali te kuzim 100%.
A sad jos jednom, valjda sam propustila, zasto navodno samo Petrova odradjuje IVF postupke za pacijent(ic)e s hepatitisom B ili C i HIV-om? Koji navodno to zakon tako uredjuje, koja je ustanova njima i sukladno cemu dala "licencu" za takve postupke? Mozda Petrova radi postupke s pacijentima koji imaju hepatitis B ili C 1x godisnje zato sto su oni tako interno odlucili a ne zato sto je to tako potrebno? Hocete reci da pacijenti koji imaju hepatitis B ili C ne mogu u postupke na npr. Vuk Vrhovcu? Ja to uistinu ne vjerujem........
Posljednje uređivanje od Kadauna : 02.10.2013. at 23:18
Ne znam kako je na V.V, ovisi kako je opremljen.
Koliko ja shvaćam, ne radi se o uobičajenoj predostrožnosti koja služi da se zaštiti ljude koji rade s pacijentima i druge pacijente, tu je zaštita standardna. Nego o tome da se minimizira rizik za kontaminaciju tuđih uzoraka.
Prevelik je ulog, rekla bih.
Zato je bitno točno definirati protokol i sve, nije neizvedivo ali nije ni trivijalno. Ako ga neka institucija još uvijek nema, onda ona to ne nudi pacijentima.
Posljednje uređivanje od Danka_ : 02.10.2013. at 23:36
Meni negdje zvoni info da pacijentice s vuka koje imaju hep salju u petrovu. Ovo je tema koju treba istraziti i o kojoj se jako malo pise ( u skoro 2 godine vrlo aktivnog forumiranja ovo je moj prvi susret s ivf pacijeticom koja ima hep).
Vuk Vrhovec je nekad (za vrijeme Lucingera) najnormalnije odradjivao i takve postupke pa ne znam sto se dogodilo u medjuvremenu i zasto.
I biribirino, tek sam sad sve u miru procitala i otkrila da vam ovaj postupak nazalost nije rezultirao trudnocom. Gdje se dalje mislite lijeciti?
Biribirino,
u prvom postu, iznijela si argumentirano i na korektan način svoj slučaj i što ti se dogodilo. I vjerujem da stojiš iza toga, obzirom da, zbog specifičnosti situacije, ne iznosiš negativna iskustva anonimno - barem ne anonimno za kliniku i liječnike. Zbog toga njime nisi prekršila pravila foruma kako se pitaš u prvom postu.
Ja te osobno potpuno shvaćam. I sama bih se tako osjećala da sam na tvom mjestu. Nekako mislim i da te većina ovdje shvaća. Ne mislim da ti ne vjerujemo ili da si naišla na osudu. Ne! Možda su neka pitanja nespretno postavljena, ali ne mislim da ne razumijemo kako ti je. I osobno se ne slažem s forumašicama koje su napisale neke izjave u tome smjeru jer svaki tvoj revolt jest razumljiv. Greška...nekorektnost se dogodila, i dogodila se na tebi. I imaš pravo biti raročarana i ljuta. A o liječniku/klinici zaista čujemo samo pozitivna iskustva, ali to ne mijenja na stvari...tebi se dogodilo negativno. I uredu je da svi mi imamo i to saznanje.
O razlozima, krivcima i greškama koje su se dogodile u proceduri, mi možemo samo nagađati, ali nećemo ovdje doći do zaključka tko je i u kojem trenutku pogriješio prema tebi.
No molim vas sve koji su se na taj način krenuli uključivati, odgovarati i dalje razvijati raspravu, da se malo 'smanje strasti'. Zapravo za očekivati je bilo da svi uključe osjećaje čim se zauzimaju strane i gdje jedni imaju izrazito pozitivna iskustva, a netko drugi izrazito negativna. No molim da se ostane na nivou komunikacije koji je u skladu s pravilima foruma i ne nastavlja s nekakvim uvredama ili prozivanjima ili pak s druge strane, iznošenjem nečega što bi trebalo ostati u domeni privatne komunikacije.
Ono što nije u skladu s pravilima foruma je to da sva iskustva, pozitivna i negativna, kao i sve vezano za rad privatnih klinika – iznosimo na jednoj temi. Primjetit ćete da na forumu nema niti jedne aktivne teme (možda ćete naći neku staru i zaključanu jako davno) koja nosi ime klinike. Time nastojimo smanjiti 'vidljivost' pojedinačnih privatnih klinika, obzirom da, bilo reklamu, bilo antireklamu ne podržavamo i ne želimo da se preko ovog foruma ostvaruju ičiji privatni interesi, ali ipak vam želimo izaći u susret kako biste informacije dobili, razmijenili i ne biste bili zakinuti. Isto je i za negativna iskustva. I ona su se uvijek do sada (a bilo ih je, kako je Kadauna gore napisala i na druge dr.) iznosila na zajedničkoj temi. Zbog svega navedenog ovu ću temu spojiti s temom o privatnim klinikama, isto kao što ću to učiniti s temom o drugoj privatnoj klinici koja se jučer pojavila. Tamo možete nastaviti.
Ono što je novo proizišlo iz ove teme, a mislim da je jako važno je da nikada nismo raspravljali o postupcima za osobe koje su pozitivne bilo na Hepatitis C, Hepatitis B ili na HIV. Zbog toga ću neke od zadnjih postova odvojiti na novu temu gdje možemo nastaviti o tome.
Tebi, biribirino, želim da dobiješ ispriku i satisfakciju...moralnu i financijsku i da razrješiš situaciju s klinikom. I iznad svega ti želim da brzo uspiješ!
pozdrav svima
nova sam na ovom forumu i trebala sam ići na VV kod dr. Alebića na konzultacije ali su me odgodili do daljenjeg zbog štrajka jer sam nova.
nalaze imamo iz privatnih klinika (spermiogram) i hormone iz vinogradske, ali koliko sam skužila na VV ih neće priznati jer priznaju samo svoje.
mislila sam možda da probamo u nekoj privatnoj klinici dok se ne sredi stanje sa štrajkom i dok ne krenu primati nove pacijente. pročitala sam zadnjih desetak stranica ovog foruma i malo sam ostala u šoku moram priznati. nadala sam se nekim konkretnih informacijama, a sad ne znam kud bi.
ima li netko preporuku nekog doktora ili klinike koji nisu u svim ovim aferama?
na par stranica prije ove se isto spominje neko ružno iskustvo a ne piše ime doktora. o kojem doktoru je tu bilo riječi?
može li me netko malo uputiti?
hvala
Gizela... ne može te nitko tako user-friendly uputiti kako ti moliš jer je to nemoguće, em zbog smanjivanja vidljivosti privatnih dr-ova, em što su ti sve to dojmovi, i ono što je nekome afera, nekom drugom nije (ko što bi se sad moglo reći "afere sa štrajkom reproduktivaca u državnima/kako zatražiti naknadu i obeštećenje", a to se nitko ne pita... za državne nekako prihvaćamo to što je kao da je to besplatno (a, zapravo, nije).
Osuđena si na puzzle-work, kao i svaki pacijent, na svaku temu. Nema doktora o kojem netko nije napisao nešto loše, NEMA. A, s obzirom da je ovo vrlo intimni problem, i ljudi se, normalno, vežu za neke doktore, često se ove teme pretvore (ne samo u privatnima, nego i u držvanima, u ono što ja zovem "chick fight" i nezrelu komunikaciju i percipiram kao "moj doktor je bolji od tvog doktora i dočekat će tvog doktora nakon škole". Vjeruj meni, 10 godnia sam na ovoj temi. To je nemoguće - svakom se dogodi greška. Imaš generalno bolja iskustva i generalno lošija iskustva, ne znam jel' još uvijek živ "doktori.net" ili se i to pretvorilo u neku kvazi reklamu.
Dakle - kreni u slaganje svoje osobne puzzle i sretno! (Ja sam manje... jezično obdaren lik od bhany.
ina33 hvala ti na odgovoru. čitam što se sve pisalo i polako slažem puzzle (kak ti to nazivaš), morat ću malo pogledati tu cijelu sliku kad ih sve složim pa se odlučiti.
možda i odraditi par konzultacija pa vidjeti koji mi je doktor najbolje sjeo, možda kad to sve prođem i shvatim ove silne skračenice od imena doktora i koji gdje radi
frendica mi je isto u postupcima, nisam se dugo čula s njom pa bi se mogla malo i s njom konzultirati, ona se liječi privatno koliko se sječam.
I da... samo kao upravljanje tvojim očekivanjima... normalno je da te odgode zbog štrajka, normalno da ne priznaju hormone drugih nego vrte u cirkularu istih pretraga, ali šok... na slične eventove iz privatnog sustava (da te npr. neko privatan traži ponavljat hormone možda bi sumnjala da te navlači, ne samo ti - nego... govorim općenito). Ne želim te kritizirati, niti ikoga kritizirati, nego samo dignuti percepciju onoga što prihvaćamo kao normalno, a što kao aferu "samo" zato jer dolazi iz privatnog ili državnog izvora. U krajnjoj liniji, vrijeme jest novac, kao što se iz tvog primjera lijepo vidi.. Sretno, pls nemoj ovo shvatiti kao napad na sebe - nigdje nema apsolutne sigurnosti ni za što (evo, lijep primjer je miksa privatnog-državnog baš bio štrajk medicinara u Mariboru pa su odgađali i sve privatne koji plaćaju i čekaju godinu dana). Nemam ništa protiv dizanja plaća u zdravstvu, i svim srcem sam za to, BTW - jer mislim da će i nama korisnicima sustava biti bolje.
oprosti ali nije normalno to sve što ti nabrajaš pod normalno!
ja uplaćujem od svoje 18god za doprinose iz svoje plaće i tek sad po prvi put koristim neke usluge našeg zdravstvenog osiguranja i sad kad mi treba e ne može... i tebi je to normalno! da me vrte u krug! valjda nam zato onda zdravstveno sustav i je takav kakav je
ne shvaćam ovo kao napad na sebe, nisam psihički labilna, al čitajući ovaj forum, a prešla sam ga danas dosta pitam se kak je moguće da komunikacija uglavnom ide nekim ok putom (ono pitanje odgovor) a ja naletim na filozofije. al ok, no hard feelings!
Samo sam zatražila savjet za kliniku, no budem se snašla!
Gizela, od privatnika najviše cura ide u IVF Centar (dr. Lučinger), a sada nas je i dosta bilo u Betaplusu (dr. Dmitrović, dr. Radončić, a ne znam da li je tamo još i dr. Bauman).
Najbolje ti otići nekud na konzultacije, pa vidjeti da li će ti sve to tamo sjesti. Ja sam bila u obje ove klinike, nakon 3 neuspjeha u prvoj odlučila sam da je vrijeme za promjenu. I eto onda je uspjelo
Nikakva neugodna iskustva nigdje nisam imala
Također, ima cura i u IVF Poliklinici, Škvorc sad ima postupke preko hzzo-a, zapravo sve je tvoja odluka...
Posljednje uređivanje od Vrci : 03.10.2013. at 18:05
Gizela, daj stani malo na loptu. Pa savjet si dobila, i misljenje cure koja je dugo na ovim temama - to je njeno misljenje, ako ti se ne svidja, ne svidja, ali ne trebas se odmah dizati na straznje noge. Tako neces ostvariti kvalitetnu komunikaciju na forumu, bojim se. Na zalost zdravstveni sustav je kakav je i dobro je to znati prije ulaska u postupke da se znas postaviti i posumnjati da li te vrte i nepotrebno odgadjaju, jer toga ima, i zasto to ne bi rekli kad je tako? Treba li to mijenjati - treba, ako je nesto uobicajeno odnosno normalno kod nas ne znaci da je opravdano ni donrodoslo. Ali takvo je cinjenicno stanje.
Sto se tice tvog pitanja, po meni najbolje ti je otici na par mjesta na konzultacije pa stvoriti svoj dojam na temelju toga, i svega pisanog ovdje. Kome otici rekla bih da dosta ovisi i o tvojoj tj. vasoj dijagnozi i godinama. Npr. s low responderima je netko vise a netko manje iskusan i uspjesan (u prosjeku). Ovisi i o tvom poslu - koliko si fleksinilna za izlaske u radno vrijeme i sl, ako nisi biras privatnike ako mozes. Itd. Sto stvari...nema jednostavnog odgovora.
Gizela, da imas preko 10 postova kad ti se otvara mogucnost slanja privatne poruke, sigurna sam da bi ti inbox bio pun preporuka - svaka cura ovdje u principu ce ti preporuciti svog doktora. Javno nazalost moras citati izmedju redaka.
Gizela, da si duze ovdje shvatila bi nasu inu33!
Potpis
I nije rekla nista lose ili sto nije istina
I kao sto bubekica kaze, da imas mogucnost primati pp, imala bi vec hrpu preporuka
A i ova dva dr koja spominjes, ako si procitala jedno lose iskustvo, ne znaci da su losi
Iskustva ima svakakvih, sa svim doktorima, i to je normalno
Ipak, vecina iskustava je dobra...a kako ce tebi koji "sjesti" ovisi i o tebi i i tvojoj dijagnozi i onome sto trebas i trazis
nisam tu baš dugo kao što se i vidi, budem s vremenom valjda shvatila neke stvari
nadam se kad skupim 10 postova da mi pošaljete preporuke, iako koliko vidim, nema baš puno IVF centara u zg i manje više samo se o dva priča.
čula sam se sa svojom frendicom i ona kaže da je bila kod doktora Radončića u Viliju i tamo je ostvarila trudnoću.
Dali je to isti doktor Radončić kao i u Beta plus?
Prijavljujem betu 12 dnt 72,61
Bez boostera ali svejedno mi zvuči premala...borba još traje...
Mislim da ti je beta ok, ne mora biti loš znak. Vidiš u potpisu da ni moja nije bila baš bajna, a eto![]()
Jel u pitanju trodnevni?
Ako je, mislim da je sve iznad 50 ok
Vibram za dalje
(al ja cu se pokrit usima kad su niske bete u pitanju)
1977 - bravo!!!
držim fige
Gizela, da, to ti je taj isti dr o kojem si sa sokom citala par strana prije, on je ok dr. Na tvoja pitanja nema jednostavnih odgovora, sve ovisi sto ti pase sto ovisi o tvojoj dg i logistici. Kako je u ivf-i vise od sezdeset posto steca-sretno!!
bila sam na konzultacijama, doktor je onak ok, slusa, pita i tak.
Cak sam i mislila da idem kod njih na postupak ali mi se iskreno ne da.
Kad su me zvali da dodjem na pregled upitala sam ih da li trebam donijet uputnicu i rekli su da ne da nista ne brinem da nek samo dodje na razgovor kod doktora jer kakti imaju samo ugovor do kraja godine.
U startu sam mislila da ce mi to biti nategnuto posto barem do 12 mjeseca ne bi trebala ici u postupak ( vanmatericna - metatrexat).
Doktor je bio ok, slusao je, puno je pitaoi tak. Ali ja trebam donijet nove nalaze sve i ne vjerujem da cu sve stici pa si jos premisljam.
Jedino kaj mi je fakat diglo tlak je to kaj me nisu upozorili da se pregled i konzultacije plačaju i to sam saznala tek kad sam bila gotova sa konzultacijama.
Ali ih je spasilo to kaj su imali pos, jer ja nikad ne nosim gotovinu sa sobom, inace bi im svasta nesto rekla.
drek, beta danas 28, već sljedeći ciklus idem svome drugome izboru,
dečko hoće brata i gotovo...