Stranica 19 od 21 PrviPrvi ... 91718192021 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 901 do 950 od 1018

Tema: Rođendani na sve strane - kako izlazite na kraj?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ja na mojim nećakinjama koje su već velike cure vidim da se jako maštovito i lijepo oblače, ali ne nose po sebi nikakve markice i reklame.
    to i htjedoh reći

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Neznam kako vi, ali kad i kupim djetetu beneton majcu ja joj ne kažem to, jer kupim radi kvalitete i jer je udobna, a ne jer je beneton. Ne učim ju da pamti ili da su joj već sad marke bitne, njoj su i ovak i onak uvjek ljepše majce koje druge cure imaju, nema joj pomoći, ajooj!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se, i mi smo bili po Sloveniji, Austriji i uvjek sam radije gledala neke dobre koturaljke ili u Njemačkoj sam kupila divan bicikl, a odjeća (ca, hm) cipele, samo udobne , ali priznajem, nisu bile najjeftinije , jer upravo sam se sjetila jednih iz At koje su bile skuupe, ali posebne i najudobnije .
    To uglavnom ljudi shvate sami, neki prije - neki kasnije, nažalost neki nikada. To nije stvar samo odjeće, to je stvar stava o sebi i vlastitoj vrijednosti. Ako djetetu od malena usađuješ stav da više vrijedi ako ima neku markicu na sebi, tako će i misliti. Ali ako ga poučiš da je bitno kako se osjeća, da bira ono što mu je prikladno i udobno, neće se opterećivati. Marka ponekad može biti garancija kvalitete, ali ne uvijek i ne nužno.

Eh, sad, vjerojatno puno klinaca u pubertetu prolazi te faze samoprocjene, a odjeća (stvari općenito) je samo dio šire priče.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 11.10.2013. at 08:27

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Pa nisam niti ja znala da su mi majice iz benettona dok to u srednjoj školi nije postalo važno.
    .
    ajme, a ja u srednjoj nedaj bože markiranu robu staviti na sebe
    onda je postalo važno oblačiti neke stare prnje iz maminog ormara.
    a hit je bila zelena, JNA majica, u stvari potkošulja.
    statusni simbol maltene.
    al opet se svodilo na isto.
    isti majndset je to, da ne bude zabune.
    svi koji su nosili beneton bili su mi, al ono, po defaultu - glupi šminkeri.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

e, ali superga patike su bile poželjne

a tko zna što je tvoja mama tada o njima mislila
    mižda isto što i ti o ajfonu:; nepotrebno preseravanje

mah
    sva sreća pa nas ima svakakvih

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    statusni simbol maltene.

Apsolutno, isti majndset, uopće nema veze što je poželjno.
    Ovako kako opisuješ je bilo u mojoj osnovnoj školi, morao si biti "hašoman" i slušati Pink Floyd.
    Ja sam u nekom trenutku odlučila prestati biti hašomanka (pod utjecajem starije prijateljice ofkors) pa su me zezali i rugali mi se da su mi traperice široke, a fensi torbu koju sam si kupila u Trstu zvali "Dragica trans".
    (ali opet ne mogu reći da me netko izbacivao iz društva)

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam jel jos uvijek postoji ta razlika, ali mi iz provincije u srednjoj nismo ni znale da postoji benetton

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    statusni simbol maltene.
    Tako i mi
    Ja sam već u osnovnoj (još je bila Juga) imala cure koje su trenerke i ostalu robu imale markirano, ali to nikom drugom od nas nije bilo važno. Mislim, kužila sam ja da moji starci ne otkidaju na garderobu i da su neke druge curice jako lijepo odjevene i da imaju jako puno odjeće, ali mi to tad stvarno nije bilo toliko važno. Bila sam realizirana na drugim područjima, od ocjena do funkcija, hahaha.

U srednjoj smo također imali malo društvance šminkerica, ali one su u biti bile dosta bezlične (iako su neke od njih skoro svaki vikend hodale po Trstu). Glavno društvance bila je grupa cura koje su se natjecale koja će biti luđa, bezobraznija i sl., ali to je druga tema.

Odmah po dolasku u srednju upala sam u punk i hc društvo i šminkeri su nam bili bezveznjaci. No, na početku nisam odmah pohvatala pravila grupe pa sam starce zagnjavila da mi kupe visoke kožne tenisice (koje su dečki i cure, ako nisu imali gojzerice ili marte, nosili uz elastične trapke, lol) I moji starci meni kupe Nike visoke kožne, skupe... sretna njih obučem, prije škole odem na mjesto gdje smo uvijek visili i ..... ono, ekipa ne može vjerovat da sam si kupila šminkerske tene, Nike k tome, ono, zlo neviđeno, globalno.... Uglavnom, više nikad ih nisam obukla

No, tek na faksu sam doživjela pravu šminkerijadu među "alternativcima", družila sam se jedno vrijeme s jednom alter ekipom s juga, ti su više vremena provodili u razgovoru o odjeći, kosi i stilu, nego sve moje koke u srednjoj )

Ups, koja je ovo tema?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam jel jos uvijek postoji ta razlika, ali mi iz provincije u srednjoj nismo ni znale da postoji benetton
    Mi iz radničkih predgrađa nismo znali u osnovnoj, pa su nas u srednjoj iskvarili oni iz centra grada.

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Meni je to sasvim u redu kada dijete sa roditeljima odluči što mu je zaista potrebno ili si baš jako želi i onda se novci ciljano sakupljaju/poklanjaju baš za tu svrhu!
    Mi već godinama molimo uzvanike od starije da naprave čestitku i unutra stave 50kn, i uvijek navedemo za što skuplja! Tako smo jedne godine platili ulaznice za Gardaland, druge dio bicikle, pa ulaznice za Čatež, jedne godine smo samo isplatili Cinestar (tako smo i naveli, jer joj je bilo važnije druženje sa prijateljima nego pokloni)...
    A ostane joj i hrpa čestitki koje rado pregledava!

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

evo kao da pricam s MM, on iz veceg grada od mene, ja ne iz provincije vec iz ......... ; valjda je to moje mjesto bilo neki cudni otok.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nego razmisljam mene je zapravo pokvarila moja starija sestra, starija je od mene 6 godina. jedino u tome vidim rjesenje zasto sam ja znala za neke stvari jako rano

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo ja se sad pokusavam sjetiti
    mi jesmo, ne redovito, ali ponekad, isle u bari trajektom po sezonsku robu,
    ali sjecam se samo toga da bi usle u neku trgovinu i kupile sto nam se svidja

prema mojem sjecanju to moze biti benetton, tj vrlo vjerojatno jest bio, bili su veliki izlozi, bijeli prostori, ugodne garderobe, a sigurno nije bio missoni, trussardi ili neke tako skupe marke, to znam jer nismo bili bogati
    ali ja tad pojma nisam imala jel to neka marka ili nije
    jedino sam mislila kako cemo to sakriti na carini kad se vratimo u grad

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi iz radničkih predgrađa nismo znali u osnovnoj, pa su nas u srednjoj iskvarili oni iz centra grada.
    ja sam bila preljena za kupovinu pa me nisu uspjeli iskvariti
    mama bi mi dala novce da si nešto kupim od odjeće i ja sam te novce nosala mjesecima , na kraju su potrošeni kao džeparac.
    Posljednje uređivanje od larmama : 11.10.2013. at 10:07

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ma ja vjerujem da je u malim gradovima još žešći pritisak
    zato jer gro ljudi osjeća valjda neki kompleks zbog provincijske sredine
    vidim to i sada kad imam dijete u oš, a viđala sam i u svom djetinjstvu

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

nemam osobno ništa protiv markirane garderobe, iako za sebe gotovo nikad ne kupujem na takvim mjestima
    meni je uživancija kad s malo love uspijem izgledati onako kako ja mislim da je odlično
    to mi dođe kao neka igra (dijete u duši)

maloj kupujem na raznim mjestima, kriterij je je udobno, lijepo i prihvatljive cijene
    ali me užasno smeta kad s frendicama počne razglabati o tome otdkud je koji komad robe
    pa slijedi priča, objašnjavanje
    mislim, nisam ni ja bila puno drugačija - još se sjećam visokih conversica s kričavim pertlama, levisica, top tenki
    ma donekle je to sve normalno - jedino bih se zabrinula da u nekim zrelijim godinama ostane na tom nivou
    o

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    e, ali superga patike su bile poželjne
    e sada ja ne kužim - nas dvije smo generacija, a ja pojma nemam kakve su to superga tenisice. A išla sam i u Trst - ne svki vikend, ali možda dva puta godišnje

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nanoibeba, uopce nije stvar generacije nego mikrolokacije i drustva u kojem si se ti tada nalazila. Tu se razne stvari spominju i u vezi moje generacije za koje ja nikad cula. Jer su mi sasvim desete stvari bile vazne.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja isto ne znam koje su superga, kod nas su bile poželjne Nike i starke

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam za superga prvi put cula prije mjesec dana kad ih je moja kolegica dobila iz trsta od muza

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Nanoibeba, uopce nije stvar generacije nego mikrolokacije i drustva u kojem si se ti tada nalazila. Tu se razne stvari spominju i u vezi moje generacije za koje ja nikad cula. Jer su mi sasvim desete stvari bile vazne.
    Eh, sad mi je lakše, jer ja za većinu stvari o kojima pričate na zadnje 2 strane nikad nisam čula

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sada mi je palo na pamet - u to vrijeme sam se bavila sportom, i tada se točno znalo što je bilo dobro kupiti - još uvijek iamm svoje odbojkaške tenisice iz trsta koje mi je kupio brat. baš su mi moje cure rekla da ih i dalje čuvam jer su muzejski primjerak. Osim tenisica, morao si imati i Tiger torbu, a bome se dosta pažnje posvećivalo dezićima i šamponima za tuširanje - mi smo bili "snobovi" druge vrste. iščla sam guglati te Superga - možda su mi poznate a možda i ne.

E da, mislim da na tim mojim muzejskim tenisicama piše Made in Japan - za ne povjerovati, ali to moram i provjeriti

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    e sada ja ne kužim - nas dvije smo generacija, a ja pojma nemam kakve su to superga tenisice. A išla sam i u Trst - ne svki vikend, ali možda dva puta godišnje
    pa ja prepisala od cvijete

ne sjećam se ni ja
    al mi zvuči poznato
    jesu to bile platnene?
    one u kojima su noge smrdile odavde do hustona?
    Posljednje uređivanje od apricot : 11.10.2013. at 11:39

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

sam sad izguglala superga i nisu starkama ni do gležnja
    ni ja za pola toga nisam čula.
    zapravo, znam da su nekad zepe nešto bile popularne, ali valjda moraš biti "od toga" da bi nosio.
    nije mi padalo na pamet nositi zepe, te šlape koje je nosila moja baba.
    niti bojati gazu u kadi i šiti si od nje neke tunike.
    niti sam sjedila na stepenici ispred gradske ljekarne s "narkićima", kao moja sestra, puj puj.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ovo je nosio cijeli moj razred

http://img0.etsystatic.com/009/0/624...78688_jhb1.jpg

bez iznimke
    ne zato što je to bilo in ili šta ja znam, nego zato što i nije bilo drugačijih
    bile su šangajke, ali to nisi mogao po kiši

ove šuškave adidaske nisu bile must have, ali su bile - have
    Posljednje uređivanje od apricot : 11.10.2013. at 11:47

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa mi smo u osnovnoj školi svi imali takve adidaske sa prugama ali ne šuškave nego kožne.
    I to su sa plavim prugama bile fora a sa crnim ne !?! Svašta.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    sam sad izguglala superga i nisu starkama ni do gležnja
    ni ja za pola toga nisam čula.
    zapravo, znam da su nekad zepe nešto bile popularne, ali valjda moraš biti "od toga" da bi nosio.
    nije mi padalo na pamet nositi zepe, te šlape koje je nosila moja baba.
    niti bojati gazu u kadi i šiti si od nje neke tunike.
    niti sam sjedila na stepenici ispred gradske ljekarne s "narkićima", kao moja sestra, puj puj.
    Ufff, kud ode tema.... Zapravo, trebalo bi na Kutku za filozofski otvoriti topic "dobra stara vremena" ili tak neki sličan sladunjavi naslov...

Ovo je tema o rođendanima i darovima, a krenulo je s klincima u osnovnoj školi. Srećom, moje iskustvo iz prakse ide u tom smjeru da se prema kraju osnovne škole polako gasi praksa masovnih rođendana, pa se poziva 3-4 dobra prijatelja na pizzu, a budući da se ti klinci dobro poznaju, lakše je odabrati dar. Uostalom, daš štajaznam 50 kn ili 100 kn i nek si biraju. A za ove mlađe koji još masovno slave nekako mi je neprimjereno davati koverte s novcima u toj dobi ili naručivati iste...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 11.10.2013. at 11:55

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

o, tek na faksu sam doživjela pravu šminkerijadu među "alternativcima", družila sam se jedno vrijeme s jednom alter ekipom s juga, ti su više vremena provodili u razgovoru o odjeći, kosi i stilu, nego sve moje koke u srednjoj )

mada sam više naginjala alternativcima ovakve skupine su mi bile presmješene. Imala sam susjedu punkericu kojoj je jednog dana došla frendica iz razreda i rekla da joj se sviđa jedan njezin frend punker ali problem je što taj hoda samo sa punkericama pa kao ova bi za prvu ruku posudilanešto odjeće dok garderobu ne obnovi . Trebalo joj je jedno šest mjeseci da postane prava punkerica, odnosno valjda dok ne istrijebi svu ne punk robu iz ormara i "zavoli" punk scenu, tad su i prohodali jel.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

pa ove superga tenisice su buile must have i kod nas
    ali mi smo ih zvali "talijanke" - mali seljačići

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo supergica http://wall.hr/fashion/tenisice-sestara-olsen/
    pokušavam naći i šangajke , al mi ne ide od ruke

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da, da, to su te "smrdeče"

Datum pristupanja
    Jan 2004

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Joj, obožavala sam svoje tamno plave superge (da, imala sam ih , doduše, tek kad sam sama uštedila za njih), jedini je problem bio što bi se jako usmrdile, a kad bi se oprale, dobivale su nekakve žućkaste mrlje.

Sad nema šanse da bi ih obukla, počela sam cijeniti svoja stopala

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

hm, imala sam puno pari takvih tenisica u životu, ali tko zna jesu li bile superga.
    Ako su superga skupe onda sigurno ne jer nikad nisam baš ulagala u tenisice
    Kupila bih si onakve šuškave Lotto alo roze ili ljubičaste ili kričavo zelene a takve su koštale 20 tisuća lira.
    Samo sam jednom u životu kupila Starke i to isto za svoje, ušteđene novce.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

loto patike su došle na fakultetu
    najsuperije su bile bijele sa plavim znakom

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

apri i ja opet nismo generacija. kod nas su postojale samo univerzalke
    http://www.kupindo.com/Muske-patike/...verzalke-br-42

i kada si ih dobio, prvo si ih morao malo zgrebati i zmazati kako ne bi tako bbijelo blještale.

nekako mi se čini da ista bijelo crna kombinacija postojala s pumom, ali nisam baš sigurna.

SF je bilo dobiti najkice (Nike) negdje iz vana - čista egzotika

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

evo ja isto nisam znala da se te zovu tako, ja sam imala dunlop. na tim sam imala zuljeve od zadnjeg ruba, ove dunlop koje sam ja imala su imale jastucice :pepeljuga:

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

E takve su kod nas u osnovnoj školi svi imali, pa i ja, ali nisu takve bile na cijeni nego isto tako bijele sa plavim prugama.
    Imale su i one neko ime.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nano di nađe ovaj link s organizovanim transportom

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

frend vasa generacija je nedavno bio tuzan jer su mu se universal raspale

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam došla u srednju iz malog mjesta
    u rijeku, u "elitnu" srednju školu
    većina djece u razredu su bila djeca pomoraca i liječnika
    prvi put čula za starke, za superga tenisice, sjećam se da sam se malo jadno osjećala u mom yassa skafu, a svi u skafanderima iz trsta, s 2 lica kojima su se skidali rukavi, mislim dolomite ili kako se već zvala marka, bili su 280 000 lira, meni nedostižni

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma montice
    mislim, ima i dolomite

nego, NANO I BEBA
    prestani stalno govoriti da smo generacija; ti si starija od mene!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Imala sam susjedu punkericu kojoj je jednog dana došla frendica iz razreda i rekla da joj se sviđa jedan njezin frend punker ali problem je što taj hoda samo sa punkericama pa kao ova bi za prvu ruku posudilanešto odjeće dok garderobu ne obnovi . Trebalo joj je jedno šest mjeseci da postane prava punkerica, odnosno valjda dok ne istrijebi svu ne punk robu iz ormara i "zavoli" punk scenu, tad su i prohodali jel.

U tim sam potkošuljama provela sav svoj studentski vijek, jedna za spavanje, ostale za hodanje, tata bio u vojsci (tada već HV) pa bilo potkošulja ko u priči. Na skoro svakoj fotki ja u toj maslinasto zelenoj majičurini.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku

U tim sam potkošuljama provela sav svoj studentski vijek, jedna za spavanje, ostale za hodanje, tata bio u vojsci (tada već HV) pa bilo potkošulja ko u priči. Na skoro svakoj fotki ja u toj maslinasto zelenoj majičurini.
    nemoj tako "majičurina", baš sam je sinoć obukla. Sigurno na svakoj slici imaš preko nje drugačiju majicu kratkih rukava

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

u moje doba se ta potkošulja nosila PREKO majice kratkih ili dugih rukava

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Iz današnje perspektive i mode, uskići, sve nešto prati tijelo, i kod curica, i cura, i žena, nigdje više ne možeš naći takvo nešto vrećasto da pada, osim ako je nekomu pidžama. Meni su tada bile te potkošulje baš drage,
    a na mladu licu i tijelu sve ionako lijepo stoji, možeš si dozvoliti i isprano, i raščupano, i s milijun đinđa koje vise oko vrata i oko ruku. Da se danas tak "opremim", joj, bilo bi sigurno da imam neku dijagnozu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    . Da se danas tak "opremim", joj, bilo bi sigurno da imam neku dijagnozu.
    ne samo da ti se kći kreće među čudnim ljudima, nego je bome i tvoja okolina upitna

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam došla u srednju iz malog mjesta
    u rijeku, u "elitnu" srednju školu
    većina djece u razredu su bila djeca pomoraca i liječnika
    prvi put čula za starke, za superga tenisice, sjećam se da sam se malo jadno osjećala u mom yassa skafu, a svi u skafanderima iz trsta, s 2 lica kojima su se skidali rukavi, mislim dolomite ili kako se već zvala marka, bili su 280 000 lira, meni nedostižni
    Kod nas u srednjoj isto svi nosili te Dolomite i razne druge marke, s dva lica. Veći šminkeri i montonice.
    A Lotto, i Superga, i slične...to je bilo pod normalno.
    Ajme, potisnula sam sve to!

Joj, nadam se da kod vas barem dečki nisu nosili rajfove. Aaaa, kad se sjetim!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Joj, nadam se da kod vas barem dečki nisu nosili rajfove. Aaaa, kad se sjetim!
    jesu
    ali sto hoces, rajfovi su jako prakticni, nosio ih i moj sin dok se nije osisao lol

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne
    al su nosili bijele sportske čarape i koledžice
    beat that

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove