Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3113

Tema: Motorički razvoj djeteta u 1. godini života

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Naša cura obožava biti na trbuhu, jedna je od rijetkih kaže nam fizioterapeutica (mi smo vježbači) pa se već sa 3 mj i 20 dana prvi put okrenula sa leđa na trbuh. Sad ima 5 mjeseci, ali još se ne okreće sa trbuha na leđa- na leđima skoro uopće ne voli biti. Kad bi se oni zapravo trebali vrtiti i T-L i L-T? Do koje dobi?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Gabi25 prvotno napisa Vidi poruku
    Naša cura obožava biti na trbuhu, jedna je od rijetkih kaže nam fizioterapeutica (mi smo vježbači) pa se već sa 3 mj i 20 dana prvi put okrenula sa leđa na trbuh. Sad ima 5 mjeseci, ali još se ne okreće sa trbuha na leđa- na leđima skoro uopće ne voli biti. Kad bi se oni zapravo trebali vrtiti i T-L i L-T? Do koje dobi?
    I naša je bila takva, izrazito preferirala trbuh, šizila je u položaju ležanja na leđima, ili u položaju AS toliko da bi se znala katapultirati iz AS čim bi je odvezala. Nije to baš tako rijetko, među vježbačkom populacijom, ali niti neki veliki bed.

Pretpostavljam da se tad osjećala kao "buba" jer nije imala kontrolu (hipertonija leđa, hipotonija trbuha) - pretpostavljam da se niti tvoja ne okreće s trbuha na leđa jer ne želi - ne voli biti u tom položaju jer nema jake trbušne mišiće.

Čim dijete propuže, puno će ti se toga posložiti. Samo vježbajte, jačajte trbušne kako su vam pokazali, i ne brinite se, a točnih odgovora više se ne sjećam - kad ovo, kad ono (ali, mislim da to nije tako niti važno, čim ste u vježbama imate nekog tko za vas brine, puzanje je npr. jedan bitan milestone).

Sretno! Budu već trbušnjaci došli (moja ih ima sada ko Banfićka nekad).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 23.10.2013. at 10:53

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •