Stranica 42 od 105 PrviPrvi ... 3240414243445292 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,051 do 2,100 od 5226

Tema: Što čitate 2.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Evo, cure, ako netko nije čuo, Alice Munro je ovogodišnja dobitnica Nobelove nagrade za književnost Još je nisam čitala, sigurno ću nešto njezino pazariti na ovogodišnjem Interliberu!

Trenutno u ruci imam "Posljednji templar" od Raymonda Khourya, je li netko čitao?

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kasniš

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    obožavateljice Alice Munro, jeste li vidjele da je dobila Nobela za književnost?

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Nisam čitala prethodnu stranicu..

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Nema frke, samo se ti nama javi

Doga avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Trenutno ponavljam Desnicu 'Proljeća Ivana Galeba'.. pred kraj sam, i mogu reći da i nije neka razlika u doživljaju naspram srednje škole..

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

procitala Franzenovu Slobodu
    odlicna!
    uzivala sam

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Odrasti digitalno - Don Tapscott

Čitam i gledam svoju djecu koji su pripadnici te generacije.

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

jučer dovršila Biosuprugu - zabavno i duhovito, čita se vrlo brzo.
    kupila sam u NTL-u barcaffe kavu i na dar dobila knjigu, eto, sve za 11 i nešto sitno kuna

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja citam Paula Austera, Levijatan.
    Svidja mi se, ne odudara od drugih njegovih romana koje sam citala. On je meni cist ok pisac, volim ga citati.

Neki dan je dijete nesto biralo u knjiznici s police gdje je Maja Gluscevic pa me zainteresirala njezina knjiga Odrastanje. Oa sam si posudila
    S djecjeg odjela :D
    Sinoc procitala prije spavanja, jako lijepo.
    Rijec je o pricama iz autoricina djetinjstva, jako lijepo pisano, njezno, zanimljivo.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hamleta.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

lektira, ani4?
    i mene to uskoro čeka.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Amos Oz - Pantera u podrumu

Vaki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Citiraj Doga prvotno napisa Vidi poruku
    Trenutno ponavljam Desnicu 'Proljeća Ivana Galeba'.. pred kraj sam, i mogu reći da i nije neka razlika u doživljaju naspram srednje škole..
    Ja sam isto uzela tu knjigu u ruke, u nadi da ću je drugačije doživjeti. No, ništa od toga! Jedino što mi se sviđa su opisi i to je to!

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Ja citam Paula Austera, Levijatan.
    Svidja mi se, ne odudara od drugih njegovih romana koje sam citala. On je meni cist ok pisac, volim ga citati.

Neki dan je dijete nesto biralo u knjiznici s police gdje je Maja Gluscevic pa me zainteresirala njezina knjiga Odrastanje. Oa sam si posudila
    S djecjeg odjela :D
    Sinoc procitala prije spavanja, jako lijepo.
    Rijec je o pricama iz autoricina djetinjstva, jako lijepo pisano, njezno, zanimljivo.
    Ovo ću sigurno i ja pročitati - padam na autobiografske proze.

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Pročitana Pedeset nijansi mračniji... još samo da uspijem u knjižnici uhvatiti zadnji dio!
    Pri kraju sam s Grijesi obitelji Borgia - dobra i zanimljiva, navukla sam se na te Borgije...

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Procitana Philippa Gregory, The White Princess.
    Ako ju citate po redu, ide iza The Kingmaker's Daughter, a prije The Constant Princess.
    Nije losa - dobro je obradjen dio o princevima u Toweru i teoriji o tome da je je mladji prezivio i vraca se ugroziti Tudorima prijestolje - iz zenskog kuta (njegove majke, sestre, zene). Ali neke druge njene su mi bolje.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

čitam Otmjenost ježa, odlična je, skroz sam se našla u njoj

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

I ja sam je pročitala nakon Francuske suite, ali neću o njoj dok ne završiš.
    Ti i ja baš slične knjige čitamo

Imala si pravo za Francusku suitu, bilo mi je malo. Osjeća se da je postojala veća zamisao i da nije ostvarena do kraja. Čitala sam lako i brzo, dobra preporuka.

Kloto avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    čitam Otmjenost ježa, odlična je, skroz sam se našla u njoj
    Da!! Ovo mi je bilo otkriće godine

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam prije dva dana posudila Francusku suitu
    Zavrsavam Levijatana pa onda krecem.

A Otmjenost jeza sam citala ljetos, meni je bila divna. Cula sam neke komentare da je pretenciozna, no meni nije, bas mi je draga i topla. Super

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Za one koje zanimaju i domaći autori - nije loša najnovija zbirka Jurice Pavičića "Brod u dvorištu". 9 priča na različite teme, dobro i zanimljivo napisane, lako se čitaju, iako nose i neku gorčinu sa sobom.
    Osobito obratite pažnju na priču "Sestra", posvećenu Alice Munro (!), i "Betlehem", posvećenu Heinrichu Boellu (a kad već njega spominjem, onda preporučujem, ako već nisam, i njegovu zbirku satira "Ne samo za Božić", izvrsna je knjiga!).

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mislim da sam ja već ovdje padala u trans nad tom zbirkom, meni je puno više od "nije loša", ali, za razliku od tanje, meni je ne samo ostavila malo gorčine, neke su me priče baš dotukle, tako da sam morala ostavljati za idući dan.

Dapače, Pavičić mi je sad nova strast, pročitah danas Crvenkapicu (krimić iz 2006.), jako dobro. Nakon puno mračne Atwoodice, taman.
    Posudila sam i Bečke priče Sanje Lovrenčić i Bilježnicu Robija K.

Nakon puno mračne Atwoodice,

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ok, shvatili ste, Atwood je mračna, a puno sam je čitala

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A što si njeno čitala?

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Gazelu i Kosca i Alias Grace.
    Nisam ih pročitala, nisam mogla.
    Modrobrada i Penelopeja nisu me bile baš toliko udeprimirale.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Također mi je fina bila Otmjenost ježa.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jucer sam procitala Pavicicevu zbirku prica Brod u dvoristu
    i zaista je dobar, jako ga volim citati, a vec godinama sam fan njegovih kolumni u jutarnjem, i ostalog sto objavljuje u tisku

price su posebna svaka na svoj nacin
    kako bih koju dovrsila, mislila sam: evo, ova mi je najbolja do sada!
    i tako do kraja
    svaka mi je bila najbolja

i ovo sto Svimbalo pise, ima tu neku gorcinu, svakodnevice, tesku i zivotnu. a najvise ljudsku.
    to mi se svidja

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ljetos sam svasta toga procitalazgotovila sam P.D. James (sve sto ima u nasoj knjiznici, a nema samo prve objavljene - Crna kula, to mi je jos preostalo naci negdje)Prekrijte joj lice, Varke i ceznje, Sklonost prema smrti, Smrt na bogosloviji , Soba ubojstava - jedna bolja od druge!uzivala sam u svakoj recenici. carica je.Dom gospodjice Peregrine za cudonovatu djecu - bio mi je dobar, malo pomaknuto, ne mogu se odluciti jel teen literatura ili za odrasle. dobar u svakom slucajuNesboov Snjegovic je opravdao sva ocekivanja (Harry Hole u glavnoj ulozi, nemere omanuti), za razliku od Connellyjevog Preokreta. Koje razocaranje!jedva sam docekala da objave nesto novo (tako malo ga prevode kod nas, a covjek pise ko navijen), pa su mi ocekivanja bila visoka, u skladu sa prethodnim romanima. Jel do bezveznog prijevoda (nasla i par tipfelera, fali slovo na kraju rijeci isl), ne znam. vise me podsjetio na Grishama (ne u komplimentirajucem smislu), nego na sebe.Scarpettin faktor - ne znam sto bih rekla. Nije to vise to. nategnuta je. sve je vec napisano. a ona se pretvorila u super bice koje svi oko nje toliko postuju da joj se ne usudjuju nista reci. high tech igracke i gadgete vise ne mogu ni pratiti.Nick Hornby: Juliet, golaodlicno! volim jako Hornbyja

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

forum mi je sve zgusnuo u jednu kasu, pa ponovo s proredima kako treba

ljetos sam svasta toga procitala

zgotovila sam P.D. James (sve sto ima u nasoj knjiznici, a nema samo prve objavljene - Crna kula, to mi je jos preostalo naci negdje)
    Prekrijte joj lice, Varke i ceznje, Sklonost prema smrti, Smrt na bogosloviji , Soba ubojstava - jedna bolja od druge!
    uzivala sam u svakoj recenici. carica je.

Dom gospodjice Peregrine za cudonovatu djecu - bio mi je dobar, malo pomaknuto, ne mogu se odluciti jel teen literatura ili za odrasle. dobar u svakom slucaju

Nesboov Snjegovic je opravdao sva ocekivanja (Harry Hole u glavnoj ulozi, nemere omanuti), za razliku od Connellyjevog Preokreta. Koje razocaranje! jedva sam docekala da objave nesto novo (tako malo ga prevode kod nas, a covjek pise ko navijen), pa su mi ocekivanja bila visoka, u skladu sa prethodnim romanima. Jel do bezveznog prijevoda (nasla i par tipfelera, fali slovo na kraju rijeci isl), ne znam. vise me podsjetio na Grishama (ne u komplimentirajucem smislu), nego na sebe.

Scarpettin faktor - ne znam sto bih rekla. Nije to vise to. nategnuta je. sve je vec napisano. a ona se pretvorila u super bice koje svi oko nje toliko postuju da joj se ne usudjuju nista reci. high tech igracke i gadgete vise ne mogu ni pratiti.

Nick Hornby: Juliet, gola
    odlicno! volim jako Hornbyja

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gordana Kuić: Miris kise na Balkanu
    ovo sam progutala u 2 dana na godisnjem (500 strana dzepnog izdanja), ne da ti da ispustis knjigu iz ruku
    bilo mi je zanimljivo, povijest jedne zidovske obitelji u Sarajevu
    pocinje sa danom atentata na Franju Ferdinanda, a zavrsava sa oslobodjenjem Beograda

vidim da je napisala cijeli ciklus, jesu povezane, jel netko citao i ostale?
    http://www.superknjizara.hr/?page=autor&idautor=16454

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nelle Neuhaus: Duboke rane
    malo njemackog krimi miljea
    iako me atmosfera i glavni likovi vise podsjecaju na Kliniku Schwarzwald (valjda sam dobro napisala)
    nelose. vidim da joj je izaslo jos par knjiga, s istim likovima.
    nisam se (jos) odlucila posuditi i dalje

Ivan Kusan: Domaca zadaca, Zagonetni djecak
    podsjetila sam se malo zasto mi je Kusan omiljeni djecji autor
    nista od njegovih romana nije ostarjelo, niti se promijenio dozivljaj (posebno se odnosi na zagonetnog djecaka, domaca zadaca mi je vise u rangu Lazes, Melita, za mladje osnovnoskolce)
    Klasik, lektira itd. Nema greske

Louise Penny: Pokopajte svoje mrtve
    odlicna, odlicna, odlicna
    ako niste citali prvu (Ubojita rijec - isto super) svakako ju procitati prije ove, jer se dosta osvrce na taj slucaj, cak se i radnja ispreplice.
    moja preporuka u svakom slucaju. zena pise jako lijepo, zanimljivo, viseslojno, ima povijesti unutra.... 'di ces vise
    za ljubitelje krimica ofkors (ako netko do sada nije primijetio moju sklonost tom fenomenalnom zanru)

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Procitala sam 1/3 Valerio Evangelisti - Misterij inkvizitora Eymericha - medjutim toliko mi je pretenciozna i nezanimljiva, da sam odustala od citanja. Moj palac dolje.
    Posljednje uređivanje od Elly : 03.11.2013. at 09:49

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    Gordana Kuić: Miris kise na Balkanu
    ovo sam progutala u 2 dana na godisnjem (500 strana dzepnog izdanja), ne da ti da ispustis knjigu iz ruku
    bilo mi je zanimljivo, povijest jedne zidovske obitelji u Sarajevu
    pocinje sa danom atentata na Franju Ferdinanda, a zavrsava sa oslobodjenjem Beograda

vidim da je napisala cijeli ciklus, jesu povezane, jel netko citao i ostale?
    http://www.superknjizara.hr/?page=autor&idautor=16454
    Bila je serija na tv proljetos po toj knjizi, nije bila loša.
    Što se tiče ostalih knjiga, u ciklus su još povezane "Cvat lipe na Balkanu" i "Smiraj dana na Balkanu", nisam ih čitala, ali sam čula komentare da su druga i treća knjiga znatno slabije od prve - u književnom smislu (tj. da autorica više ne zna kako fabulirati).

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

serija je meni bila ok
    nastavak nisam gledala, koliko se sjećam, promijenili su se glumci i nisam mogla gledati

što se tiče čitanja, dovršila sam paula austera, levijatana. ok je, da mi je prva njegova, vjerojatno bi mi bila super. ovako me sve previše podsjećalo na mjesečevu palaču i nevidljivo. on dobro piše, ali nekako ova mi nije za više od 3

onda nisam znala što ću čitati. posudila francusku suitu, ali mi je preteška za tramvaj pa sam uzela čitati nešto s ereadera. ne samo zato jer je lagan

dakle, sad čitam toni morrison, paradise. ne znam jel netko čitao nešto njezino... no, ona je meni odlična. ima tako dobre rečenice, malo je mračnjak, a običnim rečenicama (bez kićenja) pogađa. super je.
    dosad sam čitala solomonovu pjesmu, beloved i ljubav.

atwoodicu sam čitala, ali samo handsmaid's tale. nisam imala blage veze o čemu je knjiga tako da me u početku pogodilo to o čemu piše. dalje se kroz cijelu knjigu provlači ta neka teška atmosfera, no pred kraj sam već jedva čekala da dođem do kraja
    htjela bih još nešto njezino pročitati, ali ne mogu se odlučiti :D
    Posljednje uređivanje od Anci : 04.11.2013. at 22:51

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

onda uzmi modrobradu, meni je ta najbolja.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Kad sam čitala o akciji poticanja čitanja u Seattleu gdje su svi stanovnici grada u isto vrijeme trebali pročitati knjigu Ubiti pricu rugalicu, poželjela sam tu knjigu pročitati. Onda je ispalo da akcija stvarno postoji, ali da se u Seattleu čitalo nešto drugo, ali ja sam se već bila nakanila na Harper Lee.
    I sad je došla na red.
    Uživala sam u prvom dijelu knjige - doživljaji djetinjstva, a drugi dio knjige - koji opisuje sudski proces mi nije bio tako dojmljiv (ti se Amerikanci nikako dovoljno nadiviti svom pravosuđu )
    Čitajući kritike koji roman opisuju kao dragulj, perfect novel, ne mogu se baš složiti. Meni fali još toga.
    Doduše, meni u zadnje vrijeme u svakom romanu nešto fali i čini mi se da je to posljedica čitanja Priče o ljubavi i tmine. Nakon njega, u svakom mi romanu fali mirisa, boja, okusa, introspekcije

Čitala sam ljetos Lolitu u Teheranu i nekoliko me elemenata u tom romanu podsjeća na Ozov, ali - opet - fali mi.
    Njen opis ratnih dana - sažetiji od Ozovog.
    Njen Teheran - oskudniji od njegovog Jeruzalema.
    Njen unutarnji svijet - tajnovitiji od njegovog.

Vjerojatno sam nepravedna, ali, brate mili, ovo je subjektivno

Skoro za svaki roman pomislim: alo, autorice, samo si zagrebala po površini

Još je najprije da sam ja izgubila kapacitet za oduševljavanje.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Jo Nesbo - Lovci na glave

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Još je najprije da sam ja izgubila kapacitet za oduševljavanje.
    Pa, s vremenom se i to desi, ali onda te tim više može oduševiti stvarno dobra knjiga. Takve (a u jednoj godini ih nema puno) si posebno zapišem.
    Jedna od njih je Brodeckov izvještaj, kojeg sam čitala još proljetos, ali ostavio mi je vrlo intenzivan dojam.

Prije par dana pročitala sam roman Anouk Markovits "Zabranjena sam" (izdavač je isto Edicije Božičević). Interesantno, s obzirom na tematiku (odrastanje u užasno zatvorenoj i vjerski ekstremnoj zajednici hasidskih Židova), ali kad odgrnem taj prvi sloj znatiželje, fabula i knjiga sama po sebi dosta su manjkave. Književno, dakle, nije neko remek-djelo, ali koga zanima tematika, preporučujem, lako se i brzo čita, a ujedno ukazuje i na posljedice vjerskog ekstremizma, bez obzira o kojoj se vjeri radilo.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Vjerojatno neću posuditi Brodeckov izvještaj iz 2 razloga:
    1. tematika previše podsjeća na aktualni hrvatski trenutak, a njega mi je i previše - sad sam u fazi eskapizma
    2. šta ću ako mi se i ona ne svidi?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    2. šta ću ako mi se i ona ne svidi?
    Pa isto što i s drugim knjigama koje ti se ne svide

Inače, slučajno sam počela ponovo pratiti emisiju Pola ure kulture (iako mi voditeljica sve više ide na živce), i to samo zbog Nuhanovićevih komentara na književnu top-listu ("sedmicu"). Njegovi komentari na "najčitanije" (zapravo najprodavanije) knjige su tako profinjeno zlobni da upravo uživam slušati. I svaki put dade preporuku za neku drugu knjigu, koja nije na listi.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

@ tanja_b

Pisala sam već da sam neke knjige koje su me potrencijalno mogle osvojiti, čitala u pogrešnom trenutku, i tako izgubila mogućnost da se oduševim. Moram čuvati asove u rukavu.
    To je kao da u trudničkim mučninama, kad mi sve smrdi, idem kušati neku delikatesu, npr. nešto rijetko ili skupo - čista šteta potencijala

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

http://www.najboljeknjige.com/conten...spx?NewsID=741

već sam našla dvije koje bih voljela imati, morat ću se dobro kontrolirati
    novi Amos Oz me jako zanima, kao i Delphine de Vigan, Ništa se ne opire noći

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Angie, hvala na linku!

Tvoj izbor zvuci jako dobro:
    http://www.mvinfo.hr/najnovije-knjig....php?ppar=9399

I novi Oz? Nisam znala da je prevedena jos jedna, jupii!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ova s prvog linka (Kako vojnik popravlja gramofon) je odlična, čitala sam je nedavno.
    Sestru Sigmunda Freuda još vrebam po knjižnicama, ali i meni se po opisu čini interesantnom.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Predlažem neke knjige starog kova kao što su "Magareće godine" , "Vlak u snijegu" i "Crnac Nobi" za malo veću malu raju koja vole čitati.
    "Blizanke" pročitate, a nakon toga pogledate filma pa uporedite što je bolje .

http://kutakzadjecu.com/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Prije par dana pročitala sam roman Anouk Markovits "Zabranjena sam" (izdavač je isto Edicije Božičević). Interesantno, s obzirom na tematiku (odrastanje u užasno zatvorenoj i vjerski ekstremnoj zajednici hasidskih Židova), ali kad odgrnem taj prvi sloj znatiželje, fabula i knjiga sama po sebi dosta su manjkave. Književno, dakle, nije neko remek-djelo, ali koga zanima tematika, preporučujem, lako se i brzo čita, a ujedno ukazuje i na posljedice vjerskog ekstremizma, bez obzira o kojoj se vjeri radilo.

ovu knjigu sam vec ranije snimila kao interesantnu
    ovo me podsjetilo, stavila ju na popis za knjiznicu i danas posudila

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zapisujem si sve vase preporuke i vec se pitam kad cu to sve konacno procitati. Jos uvijek polako prezivam Valove od Virginie Woolf, ali sam pri kraju i sa nestrpljenjem cekam moj rodjendanski poklon, e-reader na kojem kanim citati sve te divne preporucene knjige. I pitam se hoce li to biti isto kao i citanje s papira???

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Mrs Happy prvotno napisa Vidi poruku
    Zapisujem si sve vase preporuke i vec se pitam kad cu to sve konacno procitati. Jos uvijek polako prezivam Valove od Virginie Woolf, ali sam pri kraju i sa nestrpljenjem cekam moj rodjendanski poklon, e-reader na kojem kanim citati sve te divne preporucene knjige. I pitam se hoce li to biti isto kao i citanje s papira???
    ja ga imam nekih dva mjeseca i meni je odličan! ne zamara oči niti malo, lagan je za torbu što nije zanemarivo.
    volim i dalje čitati u papiru, osim toga, volim čitati i na hrvatskom pa i dalje posećujem knjižnice. naime, dostupnost knjiga na hrvatskom i engleskom jeziku je neusporediva.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    ja ga imam nekih dva mjeseca i meni je odličan! ne zamara oči niti malo, lagan je za torbu što nije zanemarivo.
    volim i dalje čitati u papiru, osim toga, volim čitati i na hrvatskom pa i dalje posećujem knjižnice. naime, dostupnost knjiga na hrvatskom i engleskom jeziku je neusporediva.
    Znaci ipak ima i nesto e-knjiga i na Hrvatskom?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •