Stranica 20 od 581 PrviPrvi ... 1018192021223070120520 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 951 do 1,000 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Najgora mi je ta nestrpljivost, svako jutro se budim s mišlju da bi danas mogla i roditi,kao baš je dobar dan,nevrijeme i to pa se ni nema kaj drugo raditi. a kad ono-ništ

I nije me strah poroda uopće, što mi je čudno jer sam cijelu trudnoću provela na ovoj temi, a sad sve kao vjetrom zameteno
    Posljednje uređivanje od nanimira : 11.11.2013. at 19:58

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Hihi bar te nece uhvatiti nespremnu, oko depilacije i torbi... sad ce to... Kad citam tvoje postove sad a znam od prilike sta si prosla, ekstra osjecaj .

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj nanimira prvotno napisa Vidi poruku
    Najgora mi je ta nestrpljivost, svako jutro se budim s mišlju da bi danas mogla i roditi,kao baš je dobar dan,nevrijeme i to pa se ni nema kaj drugo raditi. a kad ono-ništ

I nije me strah poroda uopće, što mi je čudno jer sam cijelu trudnoću provela na ovoj temi, a sad sve kao vjetrom zameteno
    prestani ocekivati pa ce doci.
    na dan kad sam se pomirila da nis od toga, sve je pocelo.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj twister prvotno napisa Vidi poruku
    Hihi bar te nece uhvatiti nespremnu, oko depilacije i torbi... sad ce to... Kad citam tvoje postove sad a znam od prilike sta si prosla, ekstra osjecaj .
    uvijek sam si mislila da šta te babice imaju u rodilištu tolko posla sa brijanjem, pa nije valjda da toliko žena ne radi depilaciju.. A sad se nebi čudila da ja lijepo dođem neuređena, pošto do dolje više jednostavno ne mogu dragom sam dala noge da mi obrije i tresla mu se ruka od straha da me ne poreže, mislila sam mu dati i dolje ali sam tada odustala tako da ne znam šta ću, ja se nit mogu sagnut, nit s rukom preko trbuha, ma da se na glavu postavim ne ide

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

odi kozmeticarki

ja se onim britvama ne bi dala.
    imam traumu iz prve trudnoce kad sam u sred trudnoce zavrsila u hitnoj u radjaoni pa su me fino tako iskasapili, samo voda i prastara britva. jos se najezim kad je se sjetim.

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ja ne mogu izaci tj.lezim stalno pa sam savladala tehiniku "iz lezeceg".. Ne vidim isto nista, pa je frizura vjerovatno cisti rock and roll. A koga briga...a za britvu si u pravu, ako nista spakovati u beauty jednu novu pa im dati...

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

A bebek moj,ma samo nek ona bude unutra koliko treba nikud se nama ne žuri, imamo svo vrijeme svijeta Toliko strpljenja je trebalo da uopće dođemo do danas, ovih par dana je ništa. Jedino mi se jako neda svaka 2 dana u TA, koma mi je dok se sjetim da će tlak opet skakat, još sad i redovne ASC.
    (napomena-ja sam osinjak u slučaju navedenog smajlića)
    Posljednje uređivanje od nanimira : 12.11.2013. at 08:08

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Nani, jeste probali neku od tehnika za „dolazak trudova”: sex, šetnje, stimulacija bradavica?

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Jesmo malo, ali još puštam da vidim koliko dugo ide ovako Ima još vremena.

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

nanimira, izaberi si ti jedan lijepi datum i bebulja će tada stići.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Jesmo malo, ali još puštam da vidim koliko dugo ide ovako Ima još vremena.

A kažu da se prvorođenci često kasnije rađaju. Tako da je normalno da bude malo preko termina
    Budeš bebici cijelu garderobu naštrikala

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Pa da, i kao pravilo je da čim žena uđe u 38tt može a i ne mora roditi jer je to termin. Tako da eto, mogla sam prije 2 tjedna a mogu i za 2 tjedna.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A bebek moj,ma samo nek ona bude unutra koliko treba nikud se nama ne žuri, imamo svo vrijeme svijeta Toliko strpljenja je trebalo da uopće dođemo do danas, ovih par dana je ništa. Jedino mi se jako neda svaka 2 dana u TA, koma mi je dok se sjetim da će tlak opet skakat, još sad i redovne ASC.
    (napomena-ja sam osinjak u slučaju navedenog smajlića)
    Žao mi je nanimira, ali mislim da ovo nije osinjak, nego govno i muhe.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Žao mi je nanimira, ali mislim da ovo nije osinjak, nego govno i muhe.
    Evo išla sam provjeriti, čak se i smajlić zove drek, tako da teško da je osinjak.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Hej curke...evo mene da podnesem izvještaj na predivnoj nam temi...kopirat ću da ne tipkam ponovno s Mpo trudnoća...
    Bebač još malo više zaostaje u OA - danas na 33+6, on 31+2 (zadavit ću ga), i 2005 grama. Moja gin i nije nešto zabrinuta... "bit će manja beba i još će skupiti"...pa sad ne znam kaj da mislim pa pokušavam ostati flegma... u biti mi se ne sviđa samo to da je ta razlika sve veća. Cervix uloživ za članak (dakle tu smo stali od 28tt...nešto pozitivno), unutarnje ušće zatvoreno, skraćen na 25mm. Molim osobna iskustva/mišljenja po pitanju tog... Cijeli pregled je prošao u "sve je to u redu za 33+6" tonu ali s druge strane se stalno spominjalo "ako izdržim još 2-3 tjedna" Stoga, bris na bhsb ću raditi s 37tt AKO izdržim do tad (a kaj ako NE izdržim i porodim se ). I yes, mali je na zadak...i dalje fino sjedi unutra ko naslonjen u fotelji.
    Ajde, nisam baš van sebe od brige ali mislim da čekam da se prvo sve slegne pa da dođem do nekog zaključka ... nadam se zadržati mir u duši. I da, doktorica prigovorila za kile, da nisam baš nešto skupila (a sestra je još zapisala kilažu s čizmama i svom opremom)

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Vidiš da je lijepo njemu unutra i da se ne žuri van, čim se ti ne otvaraš a on si i dalje sjedi umjesto da dubi na glavi :D Tako da ćete izdržati do kraja, sigurno .. Jedino ovo za kile, možda bi i njemu što se napretka tiče pomoglo da probaš unijeti još malo više kalorija, sad se u zadnjih tjednima puno više može nakupiti pa možda nadoknadiš nešto ako fali..

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Muma, što je to OA?
    2005g meni izgleda dobro za 33tt. A kakav mu je rast od prošlog pregleda? Pravilno u porastu? Moj doc je rekao da je to važnije nego da li je beba baš u onih 50% „normalnih”. Dok god je u gaussovoj krivulji ( ni 5% najmanji, ni 5% najveći) je kao sve ok.

Znam kak ti je. Moj je isto malen. (Još gore što smo i ja i mm poveći visinom- ne znam jel to išta ima utjecaja na genetiku u fetalnoj dobi )
    Mi sl tjedan idemo vidjeti da li raste stabilno i kako se očekuje za tu dob.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    Hej curke...evo mene da podnesem izvještaj na predivnoj nam temi...kopirat ću da ne tipkam ponovno s Mpo trudnoća...
    Bebač još malo više zaostaje u OA - danas na 33+6, on 31+2 (zadavit ću ga), i 2005 grama. Moja gin i nije nešto zabrinuta... "bit će manja beba i još će skupiti"...pa sad ne znam kaj da mislim pa pokušavam ostati flegma... u biti mi se ne sviđa samo to da je ta razlika sve veća. Cervix uloživ za članak (dakle tu smo stali od 28tt...nešto pozitivno), unutarnje ušće zatvoreno, skraćen na 25mm. Molim osobna iskustva/mišljenja po pitanju tog... Cijeli pregled je prošao u "sve je to u redu za 33+6" tonu ali s druge strane se stalno spominjalo "ako izdržim još 2-3 tjedna" Stoga, bris na bhsb ću raditi s 37tt AKO izdržim do tad (a kaj ako NE izdržim i porodim se ). I yes, mali je na zadak...i dalje fino sjedi unutra ko naslonjen u fotelji.
    Ajde, nisam baš van sebe od brige ali mislim da čekam da se prvo sve slegne pa da dođem do nekog zaključka ... nadam se zadržati mir u duši. I da, doktorica prigovorila za kile, da nisam baš nešto skupila (a sestra je još zapisala kilažu s čizmama i svom opremom)
    Cerviks se nakon 28tt trudnoće skraćuje,tako da se duljina rijetko i spominje, bitno da si zatvorena unutra,a to jesi. Drugo, moja cura je za 32+6 imala 1737 grama (evo baš sam sad išla gledat) i sve OK, dok je u sljedećih 3 tjedna dobila punu kilu. Treće, bebe od 32tt dobivaju oko 200g tjedno, dakle sad tek kreće debljanje bebe a i tebe pa si računaj da bi znači za 3 tjedna ( tvoj 37) on mogao imati sasvim dovoljno za porod I ja sam uloživa za vršak od 32tt tak da ti je i to OK.

Da ona sumnja na prijevremeni porod mislim da bi te ranije slala na BHSB, s tim da sam ja išla u 35tt jer treba oko 2 tjedna da nalaz bude gotov ( barem kod nas u D. selu)

A to kaj se spominjalo objesimo mačku o rep i samo po starom dalje. Vidiš kak ste lijepo dogurali, baš sam sretna zbog vas!

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

lulu-mama to je opseg njegovog trbuščića... sve mjere su bile super do 28tt...a od onda kao zaostaje...tjedan dana, pa 10-12 dana, pa sad još više...ma da to najčešće znači samo da će biti manja beba...ali ja nemam mira...naročito sad dok je ona prokomentirala i te moje kile...pa si predbacujem...a opet, pa samo ležim i jedem, krvna slika bolja nego na početku trudnoće. Frendica se udebljala skoro 25 kila pa joj je svejedno malac isto zaostajao 2 tjedna u OA i naravno da je danas najnormalnije preslatko biće...ma ima milijun takvih slučajeva (i još većeg zaostajanja pa je bilo sve ok). Ali eto, vrag mi neda mira danas.
    http://www.ringeraja.hr/clanak/rast-...dnoce_374.html prema ovoj tablici, on jest u biti super...samo sam ja malo down...ko i poslije svakog pregleda...

Ali hvala na utjesi

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Mom je opseg stomka kasnio dva ipo - 3 tjedna u odnosu na trudnocu i mjere glave i bedrene kosti. Roden skroz normalan s 3150, dug mrsav i zilav. Takav je i dan danas, s 3,5 god ima struk jednogodisnjaka, jedva smo nasli donje gacice s dvije godine a da ne spadaju. I dan danas nalazenje hlaca je izazov jer je tako uzak u stomku. Sve mu oslo u pamet

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Curka je 32+2 imala 1800.

S prvim me dr plasio da dijete zaostaje, pa sam drugu trudnocu vodila u drugog. Druga beba je bila i manja a dr je govorio da je to sve dobro, ima kontinuiran rast. Ne mogu svi imat 4 kg. Malena rodena s 2,9

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Zeeeeen!
    Hvala cure!

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Muma, rado bi ti dala neki komentar, no do te razine i faze trudnoće još nisam došla...idem korak po korak
    Znam samo da sam puno čula o tom zaostajanju beba, koje su se zatim rodile sasvim normalne težine, veličine i ostalo, a onda opet primjerice mojoj šogorici su govorili kako nosi veliku bebu, iako se udebljala manje od 10 kg i bila malecka cijelu trudnoću kao i ti...i rodio se dečko od svega 2700.
    Mislim da je najbitnije da je sve drugo u redu, a ovo će se lakše nadoknadit nego neki drugi problem! Draga, vjeruj u uspjeh, kao što i ti nama govoriš, pričaj bebici da naraste, a pritom možda i ti jedi malo više makar ne išlo u usta...i bit će sve dobor, dočekat ćete ako ne Božić, onda Badnjak hi hi

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Drage moje, danas od 13.00 imam neke.bolove koji se pojacaju kad ustanem, locirano sa lijeve strane... Dok mi rekao jos prije da ako osjetim.neka boluckanja,slobodno uzmem 1 gr Paracetamola...zela ,popustilo me u lezecem, cim ustanem vrati se. i pojaca se kad su mi ispruzene noge . Razmisljam,ako je proslo na paracetamol,znaci nije nista strasno...a? I da, paracetamol me totalno "razvalio" svi, kao da nije paracetamol .

Patik_moj <3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Drage moje, obzirom da sam se ovdje vec jednom javila i kukala vam, mislim da je red da se ponovno javim i kazem sto je novog kod nas dvije
    Moja cura i ja smo jucer bile na pregledu i sve je "u redu". Ja sam vam prema toj rijeci dosta skepticna, jer je i sa prvom bebom bilo uvijek sve savrseno, pa na kraju...ali eto, vjerujmo da je tako, jer nam nista drugo ne preostaje...Ne moram nijednoj mami koja je pred kraj trudnoce pisati koliko mi je tesko gibati se, raditi normalne stvari i tako, a jos je gore jer sam psihicki slaba. Iako sam si sada za kraj tako organizirala, da moram i na fax i jos tonu drugih stvari obaviti, ja nista od tog ne mogu i ne radim. Da li i vi imate takvih problema sa koncentracijom? jer kad sam bila sa Patrickom trudna, par dana pred porod sam dala ispit i zavrsila semestar, a sada mi vec odlazak do faxa tesko pada. U bolnici na svako pitanje kako sam, cak i bez tog, ja briznem u plac, dosta me toga podsjeca na prvi porod i ni sama ne mogu iskristalizirati cega se bojim i sto me cini tuznom, kad bih barem znala...
    Moj ginic je odlucio, ako moja cura ne odluci sama doci do termina, da ce izazvati porod, jer im je u ovom slucaju vazno i moje psihicko stanje, koje valjda iz dana u dan biva gore. I to mi je bilo veliko olaksanje! Znam da se puno mama bori protiv takvih metoda, i sama sam uvijek bila za prirodno, ali sada imam osjecaj da ona u meni pati, jer sam ja takva...i mislim da je bolje tako. A u slucaju da na termin ipak pozelim jos koji dan sacekati, bit ce mi dana ta mogucnost!
    Pretpostavljam da je ovaj post mozda vise za pdf roditelji andjela, ali ipak se odnosi na tegobe i strepnje u trudnoci i ne zelim majkama koje su svjeze izgubile bebe da jos vise otezavam i da netko misli da sam nezahvalna za dar koji sam ponovno dobila! Jer ja zelim biti jedna obicna trudnica, koja smije kukati jer joj je termin za dva tjedna eto, ljubim vas puno i iako vam ne pisem cesto, to mi je jutarnji ritual vidjeti postove na ovom podforumu! zelim vam svima lijep i ne tako naporan jos jedan trudnicki dan!

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Draga Patik, nisam upucena u to što je bilo s prvom bebom ali mi je sasvim jasan tvoj strah.. Želim tebi i bebi sve najbolje, šaljem vam jedan veliki zagrljaj i potporu , uskoro ćeš zagrliti svoju ljubav a onda nam se vrati i javi nam da je sve u redu

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Patik ogroman zagrljaj ti šaljem,sve bu ok,tvoja curka kad dođe izbrisala bu sve strahove i tužne dane,samo pozitivno misli....što bi ja dala da imam još samo 2tj do kraja,a mene čeka još 22tj

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Cure,mene bu ova vrućina dotukla...

Patik_moj <3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Draga Apsu, hvala ti na rijecima podrske, nadam se da cu uskoro moci doci i tu javiti sretnu vijest!

Andjeo, joj vjeruj mi, ja bih radije jos jednom cijeeeelu trudnocu ispocetka, nego ovaj kraj, hahahah!! Sjetit ces se ti mene jos, haha! Salim se, izdrzat cemo nekako, samo da do tada skroz ne skrenem, al dobro...I da, i tebi jedan veeeliki zagrljaj! Nadam se da ce se i tih tvojih 22 brzo istopiti!

@nanimira, vidim da si presisala termin! Meni su jucer u bolnici rekli da ljuta hrana grije iznutra i potice trudove, pa da jedem chilli, curry, itd. a vele i da je cimet skuhan u vodi dobar za to A za vrucinu ti vjerujem, moj muzic mene svaku, ali bas svaku noc pokriva jorganom, jer sam mu "hladna*, a meni i pod ljetnom dekicom vruce za poludit! Pusa i brzo ce to!
    Posljednje uređivanje od Patik_moj <3 : 13.11.2013. at 10:15

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Evo da se i ja javim, moj cerviks već 3 tj stoji na "mekši, uloživ za vršak prsta, centriraniji". Unutra t oblik, duljina je super (sad sam vidjel 4,4 cm). I dalje se preporučuje ležanje, ali kao mogu se po kući malo dignuti.

Neću previše, jer me sad čeka odlazak na Vuk Vrhovac endokrinologu, pa za tjedan-dva vađenje krvi u Petrovoj, a jedan dan sam rekla da moram u dućan po neku odjeću jer stvarno više doma ne stanem ni u što. Valjda to neće biti previše, ako ostatak tjedna i vremena ležim...

Malac je već naglavačke, što me iznenadilo. Ali kaže doktor da oni još svako malo mijenjaju poze u tim tjednima.

Po njihovom sam dobila 6 kila, i baš gledam mjere - i mojem je jedino trbuščić manji. Prije 3tj je bio 2 dana manji ,sad 4 dana. Ali opet, znam da je to ništa, mijenja se. Zato mu je bedrena kost za tjedan i 3 dana veća. U prosjeku je taman kaže doktor. Ima preko 900 g, što je isto taman.
    Koliko sam malo čitala, cijelu hrpu mama prestraše da je beba u zaostajanju u razvoju, a samo je lažne uzbuna...

Inače ja imam bhsb, radio mi briseve čim je otkrio mekši cerviks. Neću sad dobiti antibiotike, jer se meni on ionako vraća. A kaže dr da bih njima mogla samo još više zeznuti floru dolje

Muma ne mogu vjerovati da te i za kile zezaju, pa jedeš normalno, nekima se jednostavno ne primi ni u trudnoći. Kao što kažeš, samo zen

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Patik ovo je mjesto za cviliti i iznijeti sve loše misli...nadam se da ti je pomoglo kao i meni jučer Imaš jedno loše iskustvo + hormoni rade svoje...sve je to za očekivati.
    Vrci cervix ti je odličan, kila nisi dobila puno, a to odstupanje u bebinom bušeku je ništa...2-4 dana...to su jako sitne razlike pa za sad nemaš brige! Lijepo vi to odrađujete...
    nanimira nemir radi?
    twister kako je danas?

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Patik naravno da ću te se sjetit izdržat ćemo mi to sve.....znači nije samo meni vruče za poludit,samo luftam,grijanje nisam ni upalila ove godine,a dekica mi je skroz tanka za po noći i baš mi tako paše.....
    Vrci bez sekiracije u mjeri bebe,svaka beba je za sebe.....kako me dr ljute...prije tj dana je rođena jedna mala premedena curica hitnim carskim jer je u 38tt težila samo 2300 po uzv....a stvarnost potpuno druga...curetak je rođen s 2800

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Cao, skoro dosla sa kontrolnog pregleda, nemam bolove danas ali mi se grlic skratio na 2,5 cm.... Zatvoren je ali....Dao mi progesteron depo,2x sedmicno da se opusti uterus. Ali ja sam bas lose...strah me rasturi.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Evo i nas sa pregleda, dobro smo, ne otvaramo se dalje, moj miš dubi na glavi i bas ga briga

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

twister i kaj kaže doktor? Mirovanje?
    Apsu se ne želi hvaliti s mjerama svoje momčine Super draga, uživaj!

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Gledam danas ekipa po ZGu u kapama,šalovima,a ja sam čak i potkošulju skinula, majicu s 3/4 rukava i samo neku evsticu nabacila,pa prekuhala sam se...

Twister koji si tjedan?

Mi smo danas bile na našoj prvoj amnioskopiji i nemogu reći da je bila ugodna ali to samo zato jer sam ja vidla onu METALNU TUBU i zgrčila se od straha pa naravno da nije bilo ugodno,al mislim da će drugi put biti bolje. Još mi je sestra rekla da moram guzu skroz nisko dolje i opustiti se, a mene je bilo strah da mu ne prdnem u facu hahaha. Uglavnom,mliječna je plodna voda što je OK, i još su svi rekli da je velika beba, dok.procijenio ovako odokalno na 3600g. Otvorena isto, za nekakav debeli prst, kao prst i pol.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

twister koliko si sad trudna? Više ne mogu ništa pamtiti :trudnički mozak:

Apsu pozdravljamo još jednog koji dubi na glavi, meni je tako smiješno misliti da mi bebač visi naopačke

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

29+5 tt. Doktor nije rekao mirovanje, vec kao relativno mirovanje, ali ja cu naravno da budem u krevetu cijelo vrijeme.. On se vise cima oko mene, da ne bi zbog svih ovim mjeseci lezanja navukla trombozu. Ne znam sta da radim, najgora mi samoca... Nigdje nikog svog.

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

twister samo miruj sve bu ok u lijepim tj trudnoće si

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Hvala ti puno na podrsci. Osjecam se bas "sebicno" ne uspijevam ni da pogledam druge postove,i teme da posavjetujem ili dam malo pozitivne energije, koliko.me iscrpilo ovo sve. Sve vas puno pozdravljam...

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

znam da je svakoj teško i da svaka misli samo na svoju bebicu to je normalno,ali mi je uvijek lijepo pročitati kako ste i vi ovdje,vrijeme mi prođe,nije mi dosadno i tješim se da nije samo meni teško i da ne prolazi samo meni hrpa gluposti kroz glavu

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Pozdrav svima!
    Nisam sigurna da li je ovo pravo mjesto u forumu za moj problem ali ako netko zna gdje bi bilo bolje da ga podjelim,neka mi slobodno sugerira.Dakle,prošle godine na sam badnjak su mi napravili pobačaj jer nisu čuli otkucaje srca mojoj bebi.Menstruacija je bila 24.10.2012. a BHCG izuzetno visok.Očistili me i rekli da se to ponekad događa(to da srce ne prokuca).Sad,ista priča.Menga je bila 29.9.2013.,odnosi su bili 10.10.,14.10. i 19.10.(zapisujem pa znam),test 2.11. pozitivan,danas prvi uzv i plod je tu ali otkucaja nema.Zanima me kad bi srce trebalo prokucati....jer ako sam začela 19.10. npr trudna sam tek svega 3 tj i da li bi se uopće otkucaji uoopće trebali vidjeti/čuti?Ako sam začela i 10. ili 14. opet sam trudna svega 4 tj?Pomozite mi i pojasnite....hvala unaprijed...

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj
    [B
    prvotno napisa
    Apsu[/B] se ne želi hvaliti s mjerama svoje momčine Super draga, uživaj!
    da, uopće mi ga nije mjerila danas, samo je pogledala srčeko i kako je smješten, za 2 tjedna sam naručena opet pa je rekla da će tada obaviti dugi pregled a danas se više fokusirala na moju infekciju koja još nije prošla, imam opet terapiju 2 tjedna pa ćemo vidjeti..

Patik_moj <3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Draga Antonijak, http://www.poliklinika-harni.hr/racunalo_poroda.asp, po ovom programu si ti 6+4 trudna. Koliko ja znam, srceko ne mora u tim tjednima jos kucati. Tu isto pise 4.11. ali mislim da je to sve individualno i da treba sacekati jos par dana da se potvrdi trudnoca. Tu zbilja nisam strucna i nemam puno znanja, nadam se da ces dobiti savjet od nekog tko se malo bolje razumije u to Zao mi je sto te nisam uspjela utjesiti, ali velim, ima jos nade, ne posustaj, mozda ovaj Badnjak bude ljepsi od sviju do sad <3

Mislim da ces o ovoj tematici naci dosta tema na Podforumu Roditelji Andjela. Potrazit cu, pa cu ti kopirati link!

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Antonijak evo Patik ti je sve pojasnila, sve je to individualno, ima još vremena...a ako se baš želiš "poigrati" ja ti preporučan da upišeš podatke koje si navela u iduću tablicu... http://www.babymed.com/pregnancy-cal...r-week-by-week Možd te malo umiri. Kad je idući pregled?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Antonijak prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima!
    Nisam sigurna da li je ovo pravo mjesto u forumu za moj problem ali ako netko zna gdje bi bilo bolje da ga podjelim,neka mi slobodno sugerira.Dakle,prošle godine na sam badnjak su mi napravili pobačaj jer nisu čuli otkucaje srca mojoj bebi.Menstruacija je bila 24.10.2012. a BHCG izuzetno visok.Očistili me i rekli da se to ponekad događa(to da srce ne prokuca).Sad,ista priča.Menga je bila 29.9.2013.,odnosi su bili 10.10.,14.10. i 19.10.(zapisujem pa znam),test 2.11. pozitivan,danas prvi uzv i plod je tu ali otkucaja nema.Zanima me kad bi srce trebalo prokucati....jer ako sam začela 19.10. npr trudna sam tek svega 3 tj i da li bi se uopće otkucaji uoopće trebali vidjeti/čuti?Ako sam začela i 10. ili 14. opet sam trudna svega 4 tj?Pomozite mi i pojasnite....hvala unaprijed...
    Danas si dakle 6+4 (6 tjedana i 4 dana) trudna. Otkucaji se sada mogu i ne moraju vidjeti. Meni je u prvoj trudnoći sa 6+2 bio vidljiv samo gestacijski mjehur, bez otkucaja. Idući UZV sa 8+2 je bio ok, sa urednim otkucaijima, dijete sad ima 7 godina.

Sad ne možeš ništa učiniti osim biti mirna koliko uspiješ, i ponovi UZV za desetak dana.

saf avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Antonijak tjedni se računaju od zadnje menge, ali začeće se moglo desiti bilo kad, tako da se ne moraju još čuti otkucaji, strpi se još malo do drugog UZV vjerujem da će bit sve ok

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Antonijak, ja sam u prvoj trudnoci isla sa 5-6 tj na pregled i nije se vidio plod, za 15 dana se vidio i sve bilo super (osim moje psihe u tih 15 dana)

U drugoj trudnoci sam cekala punih 8 tj pa da odem na pregled (nisam si htjela priustit taj stres da prerano odem pa da ne cujem srce).

Dakle, sve moze biti dobro na sljedecem pregledu, a mi ti sve drzimo fige da nam se opet javis sa sretnim postom!

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Antonijak ja sam vidjela plus na testu i nakon toga sam sa nekih 6 tjedana prokrvarila i otišla na hitnu gdje su mi rekli da je plod možda ovdje ali ne vide da srčeko kuca.. slomljena, zbunjena i jadna sam se vratila doma, za tjedan dana otišla svojoj doktorici i vidjela svoju točkicu kako kuca

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •