Stranica 32 od 111 PrviPrvi ... 2230313233344282 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,551 do 1,600 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ki ki prvotno napisa Vidi poruku
    koji vam wc osvjezivaci (oni sta idu u skoljku)se najsporije trose,meni svi odu nekako prebrzo
    ja onaj najobičniji koji izgleda kao sapu (ne tekući) . kupujem ga u Lidlu. Ali sam prije znala kupiti onaj neki naš , a njega ima samo po shopping centrima. Dugo ga nisam uspjela pronaći i sada kada mi je to konačno uspjelo, vidjela sam da je baš jako poskkupio.
    Oni tekući mi ne valjaju jer se uvijek razliju prije no što se potroše

Ozujak avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj ki ki prvotno napisa Vidi poruku
    koji vam wc osvjezivaci (oni sta idu u skoljku)se najsporije trose,meni svi odu nekako prebrzo
    prestali smo s ovim odavno. Promjenili kemiju za čišćenje wc-a u neku žešću i nema potrebe za ovim.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni to zasmrdi cijeli stan pa ne volim stavljati.

Ali ono što mene ubija skupoćom i glupoćom, a kao lijena i zmazana domaćica sam se na to navukla su raznorazne vlažne maramice - Denkt mit, pa istoimene za parkete, pa onda papirnati ubrusi bez kojih sam pola života sasvim lijepo živjela a sad se tresem ako ih nemam u kući itd.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ali ono što mene ubija skupoćom i glupoćom, a kao lijena i zmazana domaćica sam se na to navukla su raznorazne vlažne maramice
    daaaa vlažne maramice
    ja ih koristim samo za kupaonu, ali opet potroši se

centar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

x za vlazne maramice.
    kupujemo becutan i one dm-ove za plocice i posebne za parket/laminat. treba to sve srezati....
    wc osvjezivac ne kupujem cca. godinu dana i vise...

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

odustajem od wc mirisa. zadnjih mjeseci probavala redom, sve se brzinom munjom potrosi pa sam odlucila da na to vise ne bacam lovu
    maramice za ciscenje jednom uzela u lidla, dobre su ali nemogu na to trositi
    kupujem na akcijama, samo osnovno, ali lova ode za cas i nema se za luksuze

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ili recimo vražji sir ribanac. Ona vrećica košta skoro osam kuna! OSAM KUNA! Pa za ne vjerovati je da je i to postao luksuz.
    U mojoj kući tjestenina ili rižiti bez ribanca ne prolaze, Lea je neki dan doslovno izjavila da rižoto bez parmezana nije rižoto.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ili recimo vražji sir ribanac. Ona vrećica košta skoro osam kuna! OSAM KUNA! Pa za ne vjerovati je da je i to postao luksuz.
    U mojoj kući tjestenina ili rižiti bez ribanca ne prolaze, Lea je neki dan doslovno izjavila da rižoto bez parmezana nije rižoto.
    mi smo to davno prestali kupovati. kupim komad pa ribam sama. imaš sad na akciji u konzumu neki njihov K+ parmezan u komadu za 20 kn, 200 grama

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo to davno prestali kupovati. kupim komad pa ribam sama. imaš sad na akciji u konzumu neki njihov K+ parmezan u komadu za 20 kn, 200 grama
    I u lidlu su često na akciji (naribani i u komadu), a puuuuuno bolji od ribanca.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I meni je iz Lidla bolji, ali nije baš da je često na akciji. Kad je na akciji kupim, ali po normalnoj cijeni košta isto kao ribanac.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moji malo jamraju, ali ja ribam običan sir koji bude na akciji (goudu, podravec i sl.), nije baš kao parmezan (mislim baš pravi parmezan ni ne moš kupit po normalnoj cijeni, ovaj grana padano je sličan)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da da naravno, to mi zovemo parmezan tako da glumimo da smo bogati

Pa kad malo razmislim, mogli bi mi i goudu početi zvati parmezan

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

I meni je iz Lidla bolji, ali nije baš da je često na akciji. Kad je na akciji kupim, ali po normalnoj cijeni košta isto kao ribanac.
    A manje je isplativ jer je veća kesica pa se više sipa

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pa kad malo razmislim, mogli bi mi i goudu početi zvati parmezan

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    A manje je isplativ jer je veća kesica pa se više sipa
    X to me bilo sram reći, taj iz Lidla pojedemo MM i ja žlicom do slijedećeg parmezanskog ručka

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo, viš, te maramice ne koristim uopće. ha, nisam ni svjesna kolko sam štedljiva
    al zato bez ribanca ne mogu, ne možeš gaudu na paštu i rižu nikako. znam kupiti u italiji veliki komad grane, na akciji. al isto je skupo.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj VIPmama prvotno napisa Vidi poruku
    moji malo jamraju, ali ja ribam običan sir koji bude na akciji (goudu, podravec i sl.), nije baš kao parmezan (mislim baš pravi parmezan ni ne moš kupit po normalnoj cijeni, ovaj grana padano je sličan)
    ovih mojih dvoje bi me zaklali. ona ni ne jede sir osim parmezana i ABC-a.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    ovih mojih dvoje bi me zaklali. ona ni ne jede sir osim parmezana i ABC-a.
    Isss, šta su ti fini. Te parmezan, te basmati... Tko bi njih najeo

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo ponosno objavljujem da počinjem (opet) voditi sve troškove u exelici.
    Sad sam upisala 11. mjesec unutraške, tako da on neće biti 100% točan, ali dalje se nadam točnosti.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da kupim grana padano u komadu mislim da bi nestao iste večeri.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Isss, šta su ti fini. Te parmezan, te basmati... Tko bi njih najeo
    katastrofa .)

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

srećom, ne volim sir nego pršut

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

vlažne maramice kupim ali tako rijetko, i onda i zaboravim da ih imam. no onda se sjetim pa pottrosim u kuhinji za pod za cas, ali s obzirom da kupim 1-2 paketa godisnje i ne smatram to troskom, to bas u dubokoj depresiji kupim

Ribanac kupujem uglavnom onaj sirelin, mada vise volim grana padano, no zadnje vrijeme me cifra sprijeci da ga kupim.

neke stvari koje ovdje navodite da ste ih ukinuli ja nisam nikad ni kupovala, jer jednostavno nisam se navukla na njih. Papirnate ubruse kupujem, to mi je pod moram, jer kuhinjske krpe bi prala non stop da ne koristim te papirnate.
    toaletni papir kupujem DM-ov 4 slojni jer taj mi je super, 5 slojni mi je postao preskup.
    ne znam, kao sto sam u nekom gore postu napisala mislim da sama sebi stvaram privid da nisam siromasna, a da realno postajem. sad jos kad nam smanje placu
    ne znam. svaki put MM i ja se pitamo kud nam odlaze novci. mislim da se pitamo svi. ali vec sam rekla na nekom topicu ili ovdje, jos imamo mjesta za ustedu, ali bi nam to zivot jako jako poremetilo, pa se jos suzdrzavamo od tih mjera.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

e da interesantno mi je kako ja vidim sta bi mogla ukinuti kod nekoga cim procitam post, ono pa ja vidim di mozes ustediti, a onda procitam svoj post i vidim ovaj 4slojni papir. no meni se cini da zapravo manje potrosim s njim, nego s nekim tanjim, manje ga motam, ali imali smo temu i o tome

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ina niz:

a dobar ovaj antirecesijski topic, prsut, grana padano......... pravi bodrilacki protiv recesije

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    ina niz:

a dobar ovaj antirecesijski topic, prsut, grana padano......... pravi bodrilacki protiv recesije
    ma to je zapravo onaj trenutak povlačenja crte, ako sam kupila najjeftiniju paštu i rajčice, e onda ne dam parmezan (bar još neko vrijeme inače, ova grana je sad povoljnija od ribanca koje je oko 140 kn kilo, ovo ispadne 100)

(samo da pojasnim, nisam se osjetila prozvana )

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

evo nasla sam kako doma napraviti wc osvjezivac
    http://uspesnazena.com/korisni-savet...-pravimo-same/

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa Vidi poruku
    Nama je 100 kn na jedvite jade za hranu i to ako mm nije na ručku.
    Danas sam radila pileći file sa sirom i potrošila 52 kn samo za to , bez doručka , večere , kruha , voća...
    Ja kupim cijelo pile, rastranciram ga i imam za cca 2 rucka (bijelo meso i batke za zabatcima) i za 2-3 juhe... A pile kupim na akciji.
    Sama pileca ili pureca prsa su mi preskupa

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kad vas citam osjecam se posramljenom sto su za mene antirecesijske mjere u mojoj kuci
    I divim vam se kako se sve snalazite. Nama je financijski ok, ali sam u nekom filmu straha da cemo se i mi naci smanjenih prihoda (iako se to jos nje desilo) i onda se trudim stedjeti no s druge strane prihodi su nam u stvari porasli pa si znamo i priustiti (putovanja, dugo ljetovanje za klince, novu odjecu i obucu, skuplji poklon za vrticki rodjendan itd)

Moje recesijske mjere su da najcesce kupujemo u getrou kad je 10% popusta (a i inace imaju dobre cijene), prodala sam skoro svu baby opremu umjesto da je samo poklonim (tu se skupilo pristojnih novaca), mladji nosi skoro iskljucivo posudjeno dok starijoj kupujem samo dio toga rabljeno (skafander, zimsku jaknu, poneku haljinu/majcu), a ostatak na potezu Lidl-C&A-H&M (znaci relativno jeftino) Krenula sam i sebi odjecu kupovati rabljenu ali nekako ne nadjem puno zgodnog, lakse mi je otici u shoping centar i tamo kupiti novo.

i kupili smo nove kuhinjske aparate pa sad trosimo manje struje, i to pretezno onu jeftiniju

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Da dodam - kozmetiku i kemikalije kupujem stvarno minimalno, ali to zato sto ih ne volim koristiti. Nemam ni maramica ni osvjezivaca wc-a, sv rjesavam carobnim krpama i s malo nekog sredstva za ciscenje iz DM-a, sminku koristim samo puder neki alverde koji je dosao 30kn i malo kamenog za jos manje novaca, parfem mi drzi po godinu dana (dobijem kao poklon), jedino na samponu i regeneratoru ne sparam ali i to je odnosljivo, zajedno me dodje cca 100kn/3-mjesecno sto mi je isto ok. Kozmeticarku ne placam, nokti nelakirani, frizer 1x u dva mjseca.

ali zato trosak benzina.... Ajme

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ne mogu se suzdrzati, moram i na temu wc osvjezivaca
    Uglavnom, ja sam kupovala onaj gel sto se istisne iz tube i ostane zalijepljen za skoljku. Kod njega je stedljiva komponenta da kako pomalo nestaju znalo je proci i po tjedan-dva dok se ne bih sjetila da ga treba ponovno staviti A i klinci se nisu igrali s onim raznim nosacima za te mirise
    Na kraju sam uopce prestala koristiti, mislim da jos imam 2-3 doze koje stoje mjesecima u ormaru...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

meni se najgore pokazao osvježivač koji se istisne na školjku.
    naime, mi smo oni koji koriste wc četku i jednostavno se svaki puta zeznem i osvježivač poberem četkom.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    naime, mi smo oni koji koriste wc četku i jednostavno se svaki puta zeznem i osvježivač poberem četkom.
    Tako i kod nas - samo nije slučajno, nego sin ne može odoljeti da ga promulja onako prozirnog i želatinastog.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Na temu pilećih filea: filei i na placu i u dućanu se bezobrazno preskupi, a za 30-ak kuna na placu se kupi kilo neotkoštenih
    prsa, oštar nož i evo ti filea+juha. Ili kao što je ljubilica napisala, isplativije je i cijelo pile kupiti nego file, dođe jeftinije cijelo pile nego niti kilo
    filea u dućanu.
    Ja nisam baš neka trošilica, ne pušim, ne idem na kave, robu slabo kupujem, imam godinama istu težinu, pa je sve upotrebljivo. Porok
    su mi bademi, previše trošim na njih, i to mi je jedini luksuz. Po gradu sam s biciklom, klince peljam biciklom, ali trošak hrane me dotuče.
    Gledam da jedemo kvalitetno, i tu si baš ne uskraćujemo, pa ako mi se jede grana padano, kupit ću ga..Mala je poželjela škampe,
    pa ajde, kupila sam i škampe (doduše smrznute u lidlu na akciji za 80 kn), pa smo glumili bogataše za jedan ručak..ali općenito,
    hrana nas dotuče..Šminka nula bodova, ista se koristi o-ho-ho, kozmetičari ništa, frizeri slabo, nisam sijeda pa se "ne trebam" farbati..

I isto sam u nekom filmu straha od smanjenja prihoda, a najviše od gladi, uvijek mislim kako srećom imam neku zemljicu, pa ću i kopati, zlu ne trebalo...
    Posljednje uređivanje od Dijana : 15.11.2013. at 08:56

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    X

Odustala.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e tema ribanca - tu i nama odu novci. Djeca jedu samo Sirelin. ne vole niti pravi parmezan. Znala sam kupovati cijelu kilu u Metrou, a sada loviim one akcije 3+1 i tada kupim zalihu. Ali i to je preskupo. Njega jedu sammo djeca - mi volimo prave sireve, tako da ih uglavnom kupujem na placu i prefini su.

E da, i sve više kuham juhe od kosti, jer njih mi u mesnici poklone. Sada sam kupila posebne kalupe za led koje koristim samo za zamrzavanje juhe pa te kockice ubacujem u saftove, čušpajze i ostalo. i bude prefino. Juhu kuham po noći a to znači da u veliki lonac sve stavim, kada idem spavati smanjim jačinu na 2, i ujutro me doćčeka juha - šparet se sam iskopća nakon xy sati (motram pogledati točnio kada - ovisi o jačini na kojoj sam ostavila ringu uključenu)

MM je najveći potrošač čokolade - kupuueje razne vrste pakirane po 1 kg u Kanditu u Jurišićevoj ili na akciji čokolada u Lidlu.

Jogurte ne kupujemo - kupim domaće mlijeko i iskiselim ga u staklenkakma od džema. To oboje nosimo za gablec. MM uz to sendvič, a ja voće/ lješnjake, bademe , kikiriki i takve nekakve "gluposti". Sada je predovbar Lidlov kikiriki u ljusci na akciji, pa sam kupila zalihe.
    prošli tjedan su lješnjaci i bademi u Lidlu bili 60/65 kn po kili.

Oraha se već na placu može naći po 50 kn/kg.

Jaj su nam trošak jer kupujem domaća pa su 2 kn komad a mi ih stvarno dosta trošimo.
    Zimi , kada ne mogu dobiti tih domaćih, kupujem ona jeftinea u dućanu, ali mi nisu dobra

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

opet se provlači tema pile i tri ručka, već smo debatirale o tome. Ja ne kupujem piliće, mi imamo svoje domaće. Financijski mi je tu negdje kao da kupujemo najeftiniju piletinu u supermarketima. Zimi kupimo svinju, dio mesa u škrinju a većina ide u kobase, šunke i slanine. Uglavnom jedemo svoje domaće suho tako da ne kupujemo salame i koješta, ok nekad.
    Pravim kiselo mlijeko pa od njega lebneh. Nastojim peći kruh...
    Uglavnom sve to što ja kao štedim je zapravo više iz potrebe i želje da jedemo zdravije i domaće, da što manje kemije koristim u kući i tako.
    Uglavnom vezani smo za selo, doduše imamo i svoje dvorište i vrt pa imamo domaću hranu. Doduše drugi par rukava je što smo skroz u autu na putu za selo pa na Ini ostavljamo bogatstvo. Doduše moramo negdje trošiti, moramo i mi nekog jarca u DP ubaciti.
    Sillyme, samo da ti kažem da se štedi kada se ima.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Meni to zasmrdi cijeli stan pa ne volim stavljati.

Ali ono što mene ubija skupoćom i glupoćom, a kao lijena i zmazana domaćica sam se na to navukla su raznorazne vlažne maramice - Denkt mit, pa istoimene za parkete, pa onda papirnati ubrusi bez kojih sam pola života sasvim lijepo živjela a sad se tresem ako ih nemam u kući itd.
    Ja sam isto izgubljena bez vlažnih maramica. Ali sam doskočila i tome - ne kupujem više denk mit niti ikakve specijalizirane već kupim najjeftinije baby vlažne iz lidla za 8 kn i uvijek imam 4-5 komada u kući. S njma brišem sve - prašinu, pod pomuljam kad sam u žurbi, dječje blatne tenisice itd. Nisu prevlažne i ne ostavljaju nikakav trag (bar ja ne vidim). A spasila sam se s njima i kad smo krečili - tanke su pa su zgodne za brisanje rubova, lajsni itd.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Meni je jako dobra mjera - ne ići u dućan. Recimo, razmišljam što bi danas za večeru (ručak ne kuham jer djeca jedu u ustanovama, ja na poslu), i kao morala bih u dućan . A baš neću, imam sigurno doma nešto od čega mogu iskombinirati večeru i ručak sutra. Ali, ja imam tu sreću da imam svekrvu na selu pa ne kupujem jaja ni piceke.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ne stignem sada pisati, ali zadnjih dana pratim temu kad već nisam prije....

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je jako dobra mjera - ne ići u dućan. Recimo, razmišljam što bi danas za večeru (ručak ne kuham jer djeca jedu u ustanovama, ja na poslu), i kao morala bih u dućan . A baš neću, imam sigurno doma nešto od čega mogu iskombinirati večeru i ručak sutra. Ali, ja imam tu sreću da imam svekrvu na selu pa ne kupujem jaja ni piceke.
    To i ja radim, skombiniram od onog kaj imam doma. Ja imam starce i baku na selu, od hrane dobijemo nešto povrća po ljeti, kroz godinu jaja i jabuke, i vikendom smo kod bake na ručku.

Doma smo muž, ja i dvije curice, i ne potrošimo nikad više od 1500 kn na hranu, gledam da trošak ručka ne prelazi 50 kn (tj. trošak ručka rijetko dosegne 50 kn) Jedna cura je u vrtiću pa dođe doma nakon popodnevne užine, pa jede jako malo od ručka, druga ima 3 god.

Ali, mi ne jedemo parmezan, ni voćne jogurte, ni slatkiše, ne pijemo kavu. Nekad kad smo muž i ja imali dobre plaće i bili bez djece kupovali smo Barilla tjesteninu, sad nađem 400 g za 4 kn na akciju pa kupim veću količinu. Kupovali smo i neke soja umake, worchester sos, vegetu, mozzarellu i slične pizdarije, sad koristim uglavnom sol, papar i crvenu papriku, rižu kupimo najjeftiniju na akciji, palentu, krumpir je po 3 kn kila.

Neki dan smo kupili kilu papalina za 14 kn pa smo jeli još i za večeru, + malo krumpira i glavica salate. Meso kupujemo u vindiji - bijelo pileće, krilca, iznutrice, pureće mljeveno, pa to kombiniram na umake i ćušpajze s povrćem i raznim prilozima. Ponekad se zaletimo do uzgajivača pastrva gdje jedna kg košta cca 35 kn.

Jogurt kupujemo na litre + veći paket zobenih pahuljica, pa to miksam za doručak s raznim voćem. Sve kupujemo na veće količine, pogotovo kad nađemo jeftinije, npr. 5 kg brašna za 13 kn je bilo prije dva tjedna u Plodinama.
    Posljednje uređivanje od Sirius Black : 15.11.2013. at 14:52

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo u pravom štednom duhu kupili smo danas dio poklona koje trebamo za nadolazeće blagdane, rođendane u Metrou - 40% popusta na Lego asortiman i barbike od danas do 17.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

anemona
    lego i barbike i štedni duh zajedno

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    anemona
    lego i barbike i štedni duh zajedno
    Nemoj tako cvijeto, za mene je obustava kupovine igračaka zadnji level prema dubokom sranju.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Evo u pravom štednom duhu kupili smo danas dio poklona koje trebamo za nadolazeće blagdane, rođendane u Metrou - 40% popusta na Lego asortiman i barbike od danas do 17.
    Ja sam jedino barbike zaobišla.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sirius black, tijesto 400g za 4 kn je skupo . to je 10kn kila - a možeš naći i za 7-8 kilu. samo prati akcije .

evo sad u kauflandu ima dosta povoljnih stvari (neko otvorenje je bilo).
    ja uzmem sve letke, ispišem (po dućanima) što je povoljno od onog što inače kupujem - i onda odlučim što ću kupiti. takav popis mi je dobar - jer nekad u letku stoji "super" cijena u dućanu x - a nađem još povoljniju u dućanu y ...

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa Vidi poruku
    sirius black, tijesto 400g za 4 kn je skupo . to je 10kn kila - a možeš naći i za 7-8 kilu. samo prati akcije .

evo sad u kauflandu ima dosta povoljnih stvari (neko otvorenje je bilo).
    ja uzmem sve letke, ispišem (po dućanima) što je povoljno od onog što inače kupujem - i onda odlučim što ću kupiti. takav popis mi je dobar - jer nekad u letku stoji "super" cijena u dućanu x - a nađem još povoljniju u dućanu y ...
    Mislim da kod Sirius nema veliki izbor dućana.
    Meni je super zelena linija tijesta iz Lidla, pa kada je u xxl pakiranju napravim zalihe.
    Već dugo nisu imali xxl akciju wc papira, pa se sada držimo 20 rola Zewe na akciji.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Ideš! Moram dragome reći da mu nestaje kave za espresso koju u Metrou kupuje.

Sram me uopće čitati ovaj topic... ne razmišljam koliko što košta, ne zato jer imam puno novaca, nego zato jer nikad nemam vremena usporediti cijene u nekoliko dućana.
    A da nam cvatu ruže... ne cvatu... situacija je polako ali sigurno sve gora... i ja, kako su neki spomenuli, ponekad upadnem u paranoičnu fazu i mislim da će sve otići kvragu i da nećemo za kruh imati... i onda mantram "samo da vratimo kredite, samo da vratimo kredite"... a onda se sjetim da je bilo i gorih dana, život za vrijeme rata, pa samo isto preživjeli nekako. I tako sam na toj klackalici.

A kako štedim? Spasila sam se kad sam tu pročitala da su teta pelene super za čišćenje. Imam ih puno komada, taman za punu mašinu (nabavila na burzi), imaju svoju kantu za skupljanje prljavih... otkriće s ovog foruma mi je ocat, manje količine deterđenta, pa sam od enermnog potrošaća papirnatih ručnika došla na to da imam rolu ili dvije po pola godine... i na kraju ju potroši moja mama kad mi poha paprike (što ja nikad ne radim, a obožavam).

Mene ubija povrće... svaki vikend ostavim oko 200-250 kn na placu samo za povrće, meso malo jedemo, trudim se tad nabaviti domaće... preko gsr-a nabavim jeftnije, ali su i količine i vrste neadekvatne.

Opremu i robicu za Smjehuljicu sam više manje svu dobila.. pa trošim na igračke na burzi (to ste već svi primijetili ) kao, jeftine su i pametne... pa na račun toga što smo uštedjeli na robici platim Music together koji je besramno skup.

I rado bi opet došla u fazu da sjednemo u auto i odemo u Graz, Veneciju, Beč, Split na vikend... ma bilo kud kad nam se prohtije... ali više ne ide.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ni ja ne koristim papirnate rucnike, niti vlazne maramice.
    kupatilo cistim spuzvicom za sudje.
    novu supzvicu koristim za sudje nekoliko dana
    a posle za kupatilo,
    operem lavabo, bide, kadu, plocice, skoljku i bacim je.
    za prasinu stare majice, imam ih hrpu, tetra pelene isto.
    pocepane carape, e to mi je bilo otkrice na pinterestu:
    muz i stariji sin cepaju carape munjevitom brzinom.
    ranije sam ih samo bacala u smece,
    obicno vidim da su pocepane dok kacim ves iz masine,
    sad ih navucem na ruku, obrisem prasinu, prevrnem da ne ispadne prasina
    i tek onda bacim.
    ovo mi je naj naj za svetiljke i lustere.
    u kuhinji koristim krpe,
    ali najcesce da osusim radnu povrsinu i oko sudopere,
    pa ih ne perem posebno, nego sa belim vesom.
    svaki put ubacim par krpa
    i uvek imam ciste, a ne perem posebno.
    tako izbegavam papirnate rucnike.
    za obrisati teglonski tiganj ili plehove za pecenje
    ili nesto tako masno, sto bi ostavilo fleke na krpi
    koristim obicne papirnate salvete.
    od kucne hemije kupujem prasak za ves i sudje,
    najobicniji sapun sa kojim se svi kupamo
    i jedan sampon, koji koristim najvise ja,
    decaci su kratko osisani,a muz mi je celav.
    cesto menjamo cetkice za zube, obicno na mesec dana.
    za kupatilo koristim one guste bele kreme, kakav je npr cif.
    ne stavljam ga puno, pa traje dugo.
    .

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi ponovno koristimo papirnate ručnike (uz krpe koje perem redovno kad i bijeli veš) ali iz Lidla, onaj ogroman kolut za cca 30 kuna, traje nam više od mjesec dana.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •