-
Ja sam obožavala biti sama. Sećam se da sam imala 6 godina kada su mi rekli da sutra kada ustanem neće biti nikoga u kući, ali će doći baka da me povede kod sebe. Nisam htela biti sa njom, pa sam se svaki put pravila da spavam kada bih čula da dolazi. U jednom obilasku mi je donela griz, a posle je pričala mami kako me provalila jer sam svaki put bila u drugoj pozi. A ja sam gledala tv, izležavala se i ne radila ništa celo prepodne.
Isto tako smo ostale kod kuće same nas tri (ja 4, sestre 6 i 9) kada su mama i tata išli na neku obrtničku zabavu. Igrale smo Čoveče ne ljuti se i nismo legle dok se nisu vratili (što je bilo super zabavno, pošto smo uvek morale ići u 9 u krevet.)
Bilo je toga još, ali ova dva slučaja sam jasno zapamtila. Mama nije radila, tako da to nije bilo svaki dan. Uglavnom bi mi ostavila uputstvo kako da završim ručak koji je ona pristavila i šta sve da uradim dok dođe. Išla sam od prvog razreda sama u školu koja istina nije bila daleko, samo pređem preko groblja, a sestra je išla gradskim u muzičku sama i nismo oko toga pravili frku.
Sad živim u mnogo manjem mestu i uvek se čudim kada prolazim pored škole i vidim roditelje koji čekaju decu. Ovde je sve na 15 minuta i nema strašnih raskrsnica, ali ih ne puštaju same.
I priznajem, nemajka sam, znam ostaviti L. da se igra dok skoknem do prodavnice ili u podrum po nešto. Uglavnom kada mi se ne da obuvati je ili letos na 40ºC kada u 13 shvatim da nisam kupila hleb. Kažem joj da se nastavi igrati, a da ja idem do prodavnice i brzo ću doći. Prodavnica je 3 kuće od naše i zateknem je u istoj igri kada se vratim. Ali to valjda svako može proceniti za svoje dete. Isto tako je bez problema ostavim da se igra u drugoj sobi ili na terasi. Samo povremeno škicnem.
Mnogo veći problem mi je ne nadzirati je u gostima, pošto sve mora pregledati. Ipak je naša kuća prilagođena njoj i ne strahujem da će joj se nešto dogoditi. Sve što može je da se upiški, a da ja ne primetim. A gluposti pravi kada ima publiku. Čeka da je pogledam, nasmeši se i onda krene skakati sa kreveta na fotelju ili izvoditi slične vratolomije.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma