ina33 prvotno napisa
A mi idemo, svi, baš svi - sveki, svekar, muž, ja, dijete - tako od kad joj je utefterena dijagnoza, nikad problema ni sa čijim imunitetom, ali svake godine me frka zbog natpisa.
Kako misliš provjereno - vi ste imali problema nekih? Nama su skoro svi liječnici savjetovali cijepljenje (od 4 konzultirana Srebrenjačka pulmologa 3, dr. opće prakse, djetetova dva pedijatra - državni i privatni). I svake godine me ipak iznova strah, ali i svake godine se točno u 11.-me dogodi hitna astma epizoda, di na "ništa" (bez fibre, bez ičega, normalno aktivna, "zdrava", od ničega (ja si tumačim vjerojatno "magla") i na zaštitnoj profilaksi, koja se svake godine poebljava, još nismo imali sreće ulovit silazni trend s terapijama), nastane vrlo ružan zavijutak kašlja i bude scenarij s medrolom i sumamedom.
Pa se mislim ako na skoro pa ništa i na terapiji imamo tolikih problema menadžirat njen kašalj, kako bi tek bilo da je stvarno bolesna. I tako... tu epizodu odlučim gledati kao "eto meni pomoći da prelomim strah od cijepljenja" jer svake godine u 9.-me, prije dolaska u ZG, mislim a možda ćemo ove godine krenuti silaznim putem po profilaksi/nećemo je cijepiti/već je očvrsnula itd. I onda jok - figa.
Dijete redovno ide u vrtić, ne sjećam se, kuc-kuc, kad je fibru imala, ali ples s kašljem, koji se u par dana izvrne u tako "maligan", nas, zapravo, prati cijelu zimsku sezonu. Još joj nisu ful utefterili dg., ali nekako mi se čini da ide prema bronhijalnoj astmi (zasad piše astma, nespecificirana).