Moram priznati da je i meni za oko zapelo transplatacijsko, i suze su mi krenulea ne mogu se smijati zbog ljudi oko sebe
Tayla![]()
Moram priznati da je i meni za oko zapelo transplatacijsko, i suze su mi krenulea ne mogu se smijati zbog ljudi oko sebe
Tayla![]()
Srećo,eee onda izgleda da su ti se ciklusi sa produženih posložili na idealne,i to je dobro..nemoj se buniti
Možda zato i nije do sad dolazilo do oplodnje,negdje je štekalo...bitno da ste pokrili.A preeeetpostavljam da jeste i da bute nastavili pokrivati,za svaki slučaj
HK,kad nosiš nalaze giniću? A kaj se propuhivaja tiče..gle,to nemreš znati nikako.Možeš ti biti ubjeđena da je sve u redu a ne mora bit da je tako
Mislim da bi HSG trebala napraviti svaka žena koja ne može zatrudnijeti unutar 6 mj.,i ako je mužev s-gram uredan.
Zuzy, bila sam kod dr. Idem privatno, pa je tu odmah doktor i labaratorija.
Kaze da su idealni hormoni, ali da cemo sacekati jos progesteron. Ako bude ok, iduci ciklus definitivno radim HSG.
CUre,
što je HSG?! Da sad ne istražujem na netu, ipak se sprema akcija... Nikad ne znaš koji kad će samo jedan uporan dečkić biti dovoljan za jedno malo čudo! E. spava pa bi bio red praviti joj bracu ili seku.
Sluz je eto sticky, majku joj! Premda je prije nekih 6 sati bila malo rastezljiva.
Žužy, bilo bi onda to jako dobro objašnjenje da je do sada u mojim ciklusima nešto štekalo... Kamo sreće!
Prije dva mj. prodavačica u pekari mi kaže: napravite još jedno dijete dok je vrijeme, da bude mala razlika u godinama! E nije ni dijete lako napraviti!!!![]()
Sreco, HSG ti je dijagnosticki postupak ispitivanja prohodnosti jajovoda. Ubrizgava se kontrast u maternicu koji treba da prodje kroz jajovode ako su prohodni. Sve se to prati na UZV ili se radi RTG snimak. Kazu da je neugodan, ali da kratko traje.
Sad racunam ako ga budem radila iduci mjesec datum bi bio 27.12., a ovulacija 31.12.Tako da mozda ulazak u 2014 donese srecu
A racunala sam da mi 21DC pada u nedelju, pa jel mi bolje raditi progesteron 19. ili 22.DC?!
Dobro jutro! Ceka vas topli napitak po izboru!
Od jutros sam opet "u sedlu", tempetura se vratila na staro,mada stomak govori nesto drugo o_O.
Jutroooooooo!
Jutro, ja bih kavu!
Vojvođanka, ma kako ti je lijep graf, pravi trudnički!Čini mi se, hihi!
Uživajte u suboti, premda je tmurno, kišovito, burovito i hlaaaaaaaaaadno!
Tmurno, kišovito i još na poslu, vikend katastrofa.![]()
lista za 23.11.2013.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(ne)čekalice:
krojachica ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 31 dc
sandra1971 ~~~~~~~~~~~~~~~~ 31 dc
nestrpljiva anka ~~~~~~~~~~~~~ 25 dc
marty_na ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 25 dc
vojvodjanka ~~~~~~~~~~~~~~~ 25 dc
odbrojavalice:
ljubilica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 23 dc
kik@ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 20 dc
sankris ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 19 dc
sreća_83 ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 15 dc
šiškica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 14 dc
tayla ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 10 dc
kudri ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 9 dc
mami 2 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 9 dc
hellokitty ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 6 dc
žužy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 6 dc
vucica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 5 dc
nana0501 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 4 dc
Cuuurke,dobro došle u ljubičice!
vojvodjanka,temp. zbilja jako dobro izgleda!
HK,ja bi izvadila prog. 22. dc....al rekla bi da dan sim il tam ne igra neku ulogu,možda neko zna?
MAMI,...a gledaj to ovak,moraš dojti spavat doma,tak da izvuči najbolje što možeš od vikenda
A ja od danas mjerim temp. down there...i skužih da mi je dolje T veča za 0,3 stupića nego pod pazuhom.Kaj su naše gospođe vruče ženske![]()
Jutroi ja cu kavu... ~~~~~~~~ evo za ljubicice! Ja još čekam crvenu armiju, al nista za sada... a nikad mi u životu nije kasnila...
Sandra,sad več bome kasni kaj ne..baš ti je neki ludi ciklus![]()
![]()
Da... a nisam bila na klomifenimapa da ne dođe... ne znam, morat ću i tak nositi nalaze briseva kod doktorice pa ćemo vidjeti što se događa...
žužy bazalna bi se i trebala mjeriti na sluznici, znači u ustma pod jezikom ili med nogami (sjetila sam se one pjesme Co to maš)i općenito je na sluznici 0.5 stupnjeva višlja (uopće neznam da li je to ispravna riječ)
Mami ja isto na poslu. i danas i sutra![]()
zaboravih napisati da mi je fefe pomaknuo dan O sa 14.dc na 16.dc jer koliko mi je jadna i niska temp to nije normalno pa ni fefe ne može odlučiti se. al barem ispada da smo ta oba dana pokriliKaže mm da imamo šanse onda, samo sam se slatko nasmijala. nije mi jasno kak je on uvijek tako optimističan. kažem ja njemu da, imamo šanse toliko kao što ću dobiti posao u struci
![]()
Posljednje uređivanje od ljubilica : 23.11.2013. at 16:08
Curke, eto od mene opet nist. Pisite mi 1dc.
Jutros sam si vec pomalo pocela zamisljati kak bi bilo kad bi bilo no
Ubrzo je stigla crvena armija (neznam zakaj ali mi je super ovaj izraz za Najmrskiju).
No kaj je tu je, idemo u nove pobjede!
Sandra[/B], jel nam se ti jos drzis gore? Gle, uvijek ima sanse da je O kasnila. I to su vrlo realne sanse.
A zasto ti ne prihevtas svoj bbt grafic ovdje da ga malo skicamo i "pametujemo".
Hello Kitty[/B], a i ostale cure kojima predstoji Hsg, samo bi vam dala podrsku sa svojim iskustvom:
meni ta pretraga uopce, ali uopce nije bila neugodna. Manje neugodna od papa testa. Tako da, samo naprijed!
Posljednje uređivanje od krojachica : 23.11.2013. at 23:30
Krojachica gdje si ti radila HSG? Ja u Zaboku. Doktor je bio super. Sta je da je kratko traje al takvu bol nikad nisam osjetila. A popila sam normabel + brufen 600
Radila sam privatno i to cak 2 puta.Prvi puta u Suncu, a drugi u Beti plus.
Kakav je tebi bio nalaz? Kazu da boli kad je zacepljeno.
Meni je prvi puta nalaz bio da je jedna strana zacepljena a nista nisam osjetila. Drugi je bio da su oba prohodna, isto mi je osjecaj bio da bih ko od sale mogla svaki dan na hsg
Ne kuzim, citala sam da je nekim curama proslo relativno ok, ali bas ovako ok... Meni je i to sumnjivo, a opet radila sam 2 put...
Bilo sve urednoKoliko znam u Suncu je uzv hsg. Neki kažu da je manje bolno od rtg hsg. Sad ga znaj. Izdržala bih i ja drugi put, sigurno, al ak ne trebam
A zašto dva puta?
Jutro! Ja sam još uvijek u ljubicicama, al trudna nisamidem doktorici ovaj tjedan pa ćemo vidjeti sto je. Uvijek sam mislila da ako mi ikad zakasni samo 1 dan - to je to, trudna sam! Ali nije to to i ne znam sto je!
Meni se to proslog meseca desilo. Krenuo neki spotting 32.dc,taman sam za dan posle tad imala zakazan pregled kod ginekologa,pretpostavio je da je anovulatorni ciklus,rekao mi da ne moze pretpostaviti kad ce stici m.,ona stigla sutradan. Odmah sam 2.dc uradila hormone,nalazi rekli sve ok. Pa ti sad budi pametna.
Ali 8.11.mi je na UZV vidjela na svakom jajniku po jedan folikul...može li tad biti anovulatorni ciklus?! Nisam ponavljala test, jer nikad vise neću koristiti test za trudnocu![]()
moze bit da su otisli u ciste umjesto da su pukli...
Eh, na ciste nisam ni mislila kad ih nisam imala... Vidjet ćemo možda armija ipak dodje, al nekako stalno mislim da su meni zastopani jajovodi i da je to uzrok svemu i da sam još davno prije trebala prvo na HSG, a ne odmah u MPO..znam da to za IVF nema veze, al bar bih znala jel imamo šanse prirodno il ne...
lista za 24.11.2013.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(ne)čekalice:
sandra1971 ~~~~~~~~~~~~~~~~ 32 dc
nestrpljiva anka ~~~~~~~~~~~~~ 26 dc
marty_na ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 26 dc
vojvodjanka ~~~~~~~~~~~~~~~ 26 dc
odbrojavalice:
ljubilica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 24 dc
kik@ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 21 dc
sankris ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 20 dc
sreća_83 ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 16 dc
šiškica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 15 dc
tayla ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 11 dc
kudri ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 10 dc
mami 2 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 10 dc
hellokitty ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 7 dc
žužy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 7 dc
vucica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 6 dc
nana0501 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 5 dc
krojachica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 2 dc
krojachice..dal sam možda trebala danas pisati 1.dc?Ja shvatila da ti je jučer stigla,ispravi me.
Sandra,neznam kaj da ti velim..možda budeš pametnija kad odeš kod dr.
ljubek,mislim da vrsta hsg-a (dal je uzv il rtg) ne uvjetuje dal bude boljelo,u oba slučaja se ubrizgava kontrast a to je jedino kaj boli,ako boli.Samo kaj dobiš drukčije sličkice...ili?
ja nebi više na hsg i da mi daju soma ojra
Većina nas u MPO vodama je obavila HSG, posebno mislim na cure koje imaju oba jajovoda.. malo ne kužim kak te nisu poslali i na tu pretragu prije nego si krenula u postupak..
a s druge strane svi parovi koje znam su napravili markre na hepatitis i HIV samo ja i MM nismo a u MPO vodama smo od 2008 g.. pa ga ti znaj!!
I meni se dogodilo ovo s folikulima koji se pretvaraju i ciste ..
12dc doktor gleda i kaže ljepi folikul sutra i preksutra akcija i dođite 21 dc da vidimo kak izgleda žuto tijelo iza toga..
Mi obavili što treba, ja zabrijala da je to to kad 21 dc na UVZ-u folikul se pretvorio u veliku cistu..
toliko o pokušaju ciljanih odnosa kod mene.
Mi smo sve to napravili sto vi nistei tad mi je jako bio povisen prolaktin pa je moja dr.rekla da mi ne bi davala tablete već da odem na konzultacije kod specijaliste MPO gdje hoću (ja sam odabrala na pamet VV), a onda ćemo radit dalje pretrage...nakon toga odmah je 2.godine slijedilo 6 uputnica za MPO, odmah su me uzeli u postupke bez ikakvih daljnjih pretraga
Da doktoru bilo sve neugodno kad je skužio 7 MPo postupaka i jedno djete , a nisu vađeni markeri.
Zato idemo sutra u Petrovu 3 vadit krv da budu nalazi spremni za 1 mj.
E i ja idem dalje...nakon ponovljenih spolnih i hormona stitnjace, napravila sam jos i D-dimere, homocistein, B12,anti-TPO, anti-TG, papu i briseve i ostalo mi je još samo HSG(ono sto sam trebala odavno) Valjda ćemo onda biti pametniji...eh,da sam ovako svašta-nesto znala prije par godina![]()
Jutro!!
Da javim da mi je danas 2dc. Uranila mi je M - vjerojatno zbog gužve zadnjih dana. Uglavnom - sutra idem vaditi hormone.
Bubekice - ti se prebacuješ u Petrovu?
Ni ja nisam radila HSG - doktor je rekao da nema smisla da prolazim tu pretragu kad nam MPO ne gine zbog lošeg spermiograma MM, a za IVF prohodnost jajovoda nije bitna.
Ma ne, samo vadim hrpu krvi![]()
Jutro, rodice!
Sandra, došla vještica?Žao mi je................
Nek je više, koji glup osjećaj, test negativan, a gospođa ne dolazi. AH!
tako je. hsg je kod sadre1971 preskočen radi visoke reproduktivne dobi. hsg se radi kako bi se provjerila prohodnost jajovoda. u slučaju da su prohodni kod mlađih žena i ako je nalaz spermiograma primjeren može se liječenje neplodnosti započeti s nekoliko ciklusa inseminacije.
lista za 25.11.2013.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(ne)čekalice:
marty_na ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 27 dc
vojvodjanka ~~~~~~~~~~~~~~~ 27 dc
ljubilica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 25 dc
odbrojavalice:
kik@ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 22 dc
sankris ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 21 dc
sreća_83 ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 17 dc
šiškica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 16 dc
tayla ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 12 dc
kudri ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 11 dc
mami 2 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 11 dc
hellokitty ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 8 dc
žužy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 8 dc
vucica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 7 dc
nana0501 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 6 dc
krojachica ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 3 dc
nestrpljiva anka ~~~~~~~~~~~~~ 2 dc
sandra1971 ~~~~~~~~~~~~~~~~ 1 dc
Curke pozdrav
Samo da zazelimo nasoj vucici srecu danas, pise presudu iz gradjanskog prava. I tako sutra (kazneno) i prekosutra (radno pravo). Proletilo 6mj ucenja a jos ima posla do cilja
Ooooo vidim da sam u ljubicicama,marty_na i vojvodjanka sretno curke
Anka pa fakat je uranila vjestica! I ja idem vaditi hormone cim procurim, znaci ovaj ili iduci tjedan
Sretno našoj vučici, ali uopće ne sumnjam da ce rasturiti pravosudni i poloziti sve od prve!!!
Nema kave
Evo onda...
Sandra,ajde da se i to završilo....Novi ciklus,nova događanja,i nove nade!
ljubek,jes gore si,i ne zišla ti nama tak skoro dolje!
Dragoj vucici,~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ od sveg srca za naredne dane!
anka,fakat je uranila?
Sandrić, opet pitam: jel mjeriš bbt i koristiš Fertility Friend? Ako da, daj nam stavi link da ti možemo "pametovati" oko charta.
Jel znaš koji dan ti je bila O? Jel ti produljena lut. ili folikularna faza?
Ja bih ti savjetovala da odeš na HSG. Gle, nemaš što izgubiti a možda ih uspijete "propuhati".
Jesi probala sa FertilityCare programom? Mislim da bi ti oni mogli naći rješenje. Poznanica, tvoje godište, je upravo rodila nakon 15 godina pokušavanja i baš su joj oni našli sve nešto što je IVF zaobilazio:
otkrili netoleranciju na hranu (endometrioza=celijakija=odbacivanje embrija), netipičan PCOS, LUF sindrom itd. Oni ti gledaju na sve prirodne simptome tvog ciklusa (do u detalja "izgled" i trajanje M, spottinga, izcjetka i sl., radiš individualiziranu hormonsku sliku), šalju te dr. koji su spec. za njihov pristup iz HR i radiš konzultacije s dr. iz Irske. Istraže te do "kraja" i na kraju npr. neplodnost liječiš lijekom za autoimunu bolest. Možeš pročačkati na stranim forumima.
A što je najvažnije, oni ti neće tu tvoju "brojku" godina uzimati zdravo za gotovo, ono, gledaju svaku ženu kao pojedinku.
Jutro!
Jutros ja odem kod ginekologa da naravim nove briseve i papu jer su mi stariji od godinu dana, i znate šta nije mi htio napravit jer nemam opravdanje. Pokušala objasnit da mi trebaju za postupak, da su ovi stari ali ne, mora mi specijalist napisat preporuku a ne zato što sam ja rekla.
Pa jel to normalno?
Tražim ginekologa novog, ima li tko kakvu preporuku. Molim vas.
Koliko je cijena privatno?
Sandra1971,
jesi li dobila nove nalaze hormona?
MAMI,
Držim fige da nađeš nekog suosječajnog i poštenog ginića,jer će ti trebati za MPO vode..a ne neki koji bude filozofiral oko svake uputnice ili ovo,tražio preporuku za napraviti briseve.Halo?Pa svaka žena,neovisno o MPO bi trebala napraviti briseve jednom godišnje il barem u dvije god.Zbog sebe,svog zdravlja.
Ja sam privatno papu platila 250kn,neznam kolko drugdje dođe..
Ako ne uspiješ najti novog ginića a ovaj bude filozofiral,sprintaj si popis nalaza potrebnih za postupak,na kojem stoji i friška papa i brisevi.Pa mu to turni pod nos.
Ma imala sam popis kod sebe, al ne, on ne vidi potrebu za to, i na kraju već sam bila prilično iživcirana i kaže on meni "nemojte se žestit, još počnite plakati to inače žene rade", koma.