Onavi prvotno napisa
Ne znam di bi svrstala moje pitanje pa kontam možda je ovdi najprikladnije.
Moja curica ima 5mis9dana i uopće ne želi ležati...nikad zapravo nije tila ležati ( izuzetak naravno spavanje al i tu bi rađe izabrala moje ruke nego ravnu podlogu ).
Uopće ne voli bit na ravnome...a znam da je to bitno za njen daljni motorički razvoj.
Čim ju polegnemo na leđa privrne se na stomak i krene vriska...kao i kad ju stavimo na stomak...automatski se rasplače jer želi da ju se digne. Baby gym ju ne zanima, ni animiranje bilokakvim igračkama il da netko pored nje legne...ma ništa.
Joj a tako bi me spasilo to ležanje bar koju minuticu dnevno, jer ovako čovik ne stigne ama baš ništa...ručak kuhamo u mei taiu (to obožava)...ma zapravo sve obavljamo na rukama.
Imamo fisher price ljulju sa vibracijom i u njoj bude jako kratko, jer je u biti u polu ležečem položaju...naravno vidi ona razliku u perspektivi kad je na rukama i kad leži tj. poluleži.
Jel neka od vas imala sličan "problem"...jeli vam beba "zaostajala" u motoričkom razvoju s obzirom da nikad ne leži, pa s tim kasnije krene odupiranje rukama o pod, puzanje, dizanje i sve to...