Pokazuje rezultate 1 do 50 od 147

Tema: Ugovor o djelu i autorskom djelu u osnovici primanja

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Slobodno priloži autorske honorare, ali bojim se da ne ulazu u prosjek. ugovori o djelu, ulaze.

ER-1 izdaje poslodavac,a drugi dokument je Potvrda o isplaćenom drugom dohotku koju također izdaje poslodavac isplatitelj a njemu prilažeš i ugovore o djelu.

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa Vidi poruku
    Slobodno priloži autorske honorare, ali bojim se da ne ulazu u prosjek. ugovori o djelu, ulaze.

ER-1 izdaje poslodavac,a drugi dokument je Potvrda o isplaćenom drugom dohotku koju također izdaje poslodavac isplatitelj a njemu prilažeš i ugovore o djelu.
    Hvala puno!

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

molim tumačenje da li za vrijeme korištenja rodiljne naknade smijem primiti autorski honorar? radi se o honorarima koji su mi trebali biti isplaćeni prije početka korištenja rodiljne naknade, odnosno za rad prije korištenja rodiljne naknade, ali kasne...

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Citiraj svašta prvotno napisa Vidi poruku
    molim tumačenje da li za vrijeme korištenja rodiljne naknade smijem primiti autorski honorar? radi se o honorarima koji su mi trebali biti isplaćeni prije početka korištenja rodiljne naknade, odnosno za rad prije korištenja rodiljne naknade, ali kasne...
    Ja sam većinu svojih prihoda (govorim o drugom dohotku- ugovor o djelu, autorski honorar) dobila otkad sam na bolovanju i ne smatram to problemom. Ionako se prilaže kopija potpisanog ugovora u kojem su jasno definirani datumi kad si trebala obaviti određeni posao.
    Priznali su ti autorski honorar kao drugi dohodak, odnosno uvrstili su ga u prosjek primanja dok si na rodiljnom?

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

ne, u prosjek primanja su mi uvrstili samo ono što je bilo na R-1 obrascu, a neisplaćene ugovore nisu ni gledali. zvala sam lokalnu pravnu službu hzzo-a, ali mi nitko nije znao jednoznačno odgovoriti na to pitanje niti me uputiti na neki zakon ili pravilnik, već su mi tri osobe rekle da misle da ne bi trebalo biti problema. ne bih htjela da me zbog nekog sitnog honorara iznenadi ukidanje cjelokupne naknade.

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Drage sve,
    imam pitanje vezano za naknade..

Naime radila sam u državnoj firmi do 04.2014. na ugovore na određeno, a od 05.2014. do 11.2015. na autorske ugovore.
    Od 05.2014. sam na birou kao nezaposlena, ali zapravo cijelo vrijeme radim na autorski ugovor..

I sad - po svemu što sam ispitala čini mi se da nemam nikakva prava u smislu naknade osim one koju dobivaju nezaposlene majke (1600 kn),
    ali ipak htjela sam pitat dali vi imate ikakva saznanja dali da predam ipak nakon poroda ili prije ili uopće nema smisla..

Hvala puno!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •