-
Strašno...
No, vjerujem da to rade jer mogu raditi, navikli su na to...ne očekuju da će im se itko suprotstaviti. I dok se šuti, tako će se raditi i dalje.
Što se tiče roditelja koji predstavljaju djecu, logično je da jedno dijete predstavlja jedna osoba, a ne oba roditelja ili oba skrbnika jer ih neki nemaju oboje. Ne bi se smjelo dogoditi da glasaju svi prisutni (pa tako ako su oba, ona oba, a ako je jedan, onda jedan) jer onda glasovi nemaju jednaku težinu. Dakle, treba se utvrditi na početku tko čini biračko tijelo.
Brzinskim pregledom nekoliko statuta na webu, vidjela sam da mnogi imaju javno glasanje roditelja, zapravo, više mi izgleda kao da su svi prepisivali istu šprancu statuta. No, evo ti primjer, čini mi se ovako na brzaka, dobrog statuta koji ima tajno glasanje roditelja. http://grdelin-buzet.hr/fileadmin/ko...ibanj_2012.pdf
Treba inzistirati na tajnom glasanju, to je puno zdravije za demokraciju.
Što se tiče reakcije prema GU, ne znam na što želiš reagirati? Na statut? Ili na postupak izbora? Ne znam što bi oni konkretno mogli učiniti, ali zašto ne, neka se vidi da ima zainteresiranih roditelja. Dobro je reagirati i na licu mjesta, a može se napisati predstavka prema Upravnom vijeću i zatražiti da se statut dopuni u nekim segmentima...
Ne mogu zamisliti situaciju da mi ravnateljica ili bilo tko drugi šalje sms za koga trebam glasati... Fakat jadno.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma