Stranica 4 od 15 PrviPrvi ... 2345614 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 706

Tema: Bolovi u trećem tromjesječju

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Evo mene hmmmm ne spada u bolove ali sam primijetila da me bradavice užasno svrbe zadnjih par dana, i koža oko trbuha me zna svrbiti ti. Kao da me pecka- kao struja da mi prolazi kroz kožu. Strija za sada nemam a nadam se da će tako i ostati još ovih malo tjedana šta mi je ostalo. Evo me u 35tt.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Nebi te htjela plašiti al ja nisam imala strija, počeo me trbuh svrbiti i samo sam se ujutro nakon par dana probudila sva raspucana.. Maži se više nego inače, čim osjetiš svrbež, svrbi baš zato što se rasteže pa je suho.. I bradavice su me svrbile nenormalno, pojma nemam što je to ..

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

I meni je palo na pamet da me koža svrbi jer je suha, pa sam se počela više mazati da ne dobijem struje. A vidit cemo za koji dan hoće li se pojaviti koja zločasta crta

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mene svrbi stalno, i nemam ni jedne starije (37tt). Maži trbuh! Možda pomogne

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mene svrbi povremeno, mazem se od samog pocetka (kao i u prve dvije trudnoce) i isto nemam niti jednu striju
    Nadam se da ce tako i ostati....

Inace, i dalje me sve boli, a prepone najvise, bas me rasturaju
    Stvarno se toga ne sjecam iz prethodnih trudnoce

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj corinaII prvotno napisa Vidi poruku
    I meni je palo na pamet da me koža svrbi jer je suha, pa sam se počela više mazati da ne dobijem struje. A vidit cemo za koji dan hoće li se pojaviti koja zločasta crta
    Svrbo te jer ti trbuh raste pa se dodatno rasteže koža, maži da-meni je pomoglo...s tim da sam ja dobila hrpu strija i to u tih 2 tjedna koje sam prenijela,kad sam rodila,drugi dan-ajme majko mila...kak se toga riješiti nemam pojma...a trbuh sad manji nego prije trudnoće i uopće se nije objesio...

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

jutro
    Mažem se ja od početka trudnoće, primjetila sam da me najviše svrbi kada legnem spavati za popuditi .

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Mislim da strije ipak imaju dosta veze sa genima, moja mama ima cijeli trbuh u strijama, sve gdje je bila lopta je puno debelih strija koje su samo izbljedile ali se i dalje jako vide.. Ja sam se mazala kad god sam se sjetila ali nije pomoglo.. Možda i je, tko zna kako bi izgledalo da se nisam mazala..

Nanimira- wohoo, nije me briga za strije, samo da mi se vrati ravan, tj. neobješen trbuh

Ja jedan dan ne mogu hodat od bolova u preponama, drugi dan opet letim puna energije, spavam bolje nego ikad po noći, po 12 sati u komadu ( dragi se drži za glavu, nikad nije upoznao osobu koja toliko voli i može spavati, i kad sam zatrudnila mi se smijao kak neću moći spavati , haahha eto mu na! )

U petak idem na prvu kontrolu u bolnicu, napokon ću saznati koliko mi ljubav ima kila i kako se razvija, sad me samo to brine..

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Strije

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam se danas proučavala u ogledalu - lijeva sisa mi je okružena strijama Desna ih nema, a na trbuhu isto ništa. Mislim da sam vidjela par kod struka, ali te izgledaju staro, mislim da su od prije

Inače ja primijetim da me nekad kad dulje stojim (tipa tuširanje, pranje zubi...) trbuh ne boli nego...ma neki čudan osjećaj unutra. Valjda ta težina bebe i svega, kao da me zatežu ligamenti ili nešto takvo.
    Kad sam bila u zadnjem shoppingu onda sam jedva hodala koliko me boljelo. Ali možda je to i od mirovanja, pa je sve izgubilo funkciju
    Posljednje uređivanje od Vrci : 11.12.2013. at 16:26

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ma joj strije, mene je na prvu baš zabolilo srce kad sam ih vidjela a već drugi dan sam si sva ponosna mazila trbuh i maštala kako ću jednog dana svom sinu prepričavati odakle mi te crte po trbuhu Možda sam čudna, ali baš sam ih zavoljela i još sam si ljepša s njima jer znam zbog čega su ovdje

Buba me kičma i zadnjih par dana sam postala toliko umorna, super sam kad se dignem ali čim padne malo mrak nazad sam za krevet.. Valjda tijelo sad već hoće skupiti snagu za porod..

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mene navecer uhvate problemi s disanjem,iako izbjegavam lezati na ledima

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Uuuuu leđa i mene bole za poluditi..... nekad toliko da jedva spremim ručak ali to opet ovisi na dane. Nego počela sam hrkati neki dan toliko jako da sam samu sebe probudila a nočas sam jadnog M probudila svojim hrkanjem.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Hahahah, a jesmo smjesne sve odreda. Jedan dan dobro, drugi dan sve boli. Hehehe
    Mene isto. Jucer dana za poluditi. Vrtoglavica, nemrem spavati, anksioznost, you name it-I have it .
    A danas cool. Sve super, trckaram po ducanu, idem s pesonjom van, kuham, spavam, jedem.

iva222 avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Hah, potpisujem sve živo :D
    Prošli tjedan sam bila ko zombi, sve me boljelo, ovaj tjedan ko da uopće nisam trudna, letim okolo... (termin je za 10 dana).
    Što se strija tiče, meni apsolutno NIJEDNA žena u obitelji nema strije, mažem se od samog početka, i svejedno sam ih dobila dosta, sve oko pupka
    Ove na donjem dijelu trbuha su još ok, male su iako ih ima puno, ali imam ih 4-5 okomito iznad pupka koje su oooogromne. 6-7 mm debele i 6-7 cm dugačke. Izgledaju više kao rezovi nego strije
    Lagano sam se pomirila s njima... valjda ne mogu izgledat gore nego što sad izgledaju

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Kako je Muma bila rekla jednom: strije su baby-tatoo. I to je super slatko

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Cure,je li normalno (ako ima ista normalno u trudnoci), da u 33 t boli "dole sve? I medjica i guza, ma sve, pogotovo kad sjedam na wc solju. Kako mi se grlic skratio,bojim se da to znaci da se skracuje jos .

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Mene navecer uhvate problemi s disanjem,iako izbjegavam lezati na ledima
    i meni bude tako, a opet lakše mi spavati na leđima ili na desnom boku jer onda dobijam više svježeg zraka od prozora. Meni je od početka baš stalno zaštopan nos a sada i sinusi stalno boluckaju tako da spavamo uz otvoren prozor sa spuštenim roletama kako bi imala zraka, pa mi onda bude hladno za glavu i sinuse tako da si mislim spavati sa kapicom. Mjerili neki dan vlažnost zraka u sobi i bila je svega 30% a kažu da bi trebala biti bar 50%, moramo hitno kupiti ovlaživač jer ovo tek neće biti dobro za bebicu

Citiraj corinaII prvotno napisa Vidi poruku
    Uuuuu leđa i mene bole za poluditi..... nekad toliko da jedva spremim ručak ali to opet ovisi na dane. Nego počela sam hrkati neki dan toliko jako da sam samu sebe probudila a nočas sam jadnog M probudila svojim hrkanjem.
    uff ja hrčem samo na leđima i to od kada sam imala operaciju, isto probudim i mm i sebe. A mm uopće ne hrče pa me budi i onda ne mogu zaspati i tak....

Citiraj twister prvotno napisa Vidi poruku
    Cure,je li normalno (ako ima ista normalno u trudnoci), da u 33 t boli "dole sve? I medjica i guza, ma sve, pogotovo kad sjedam na wc solju. Kako mi se grlic skratio,bojim se da to znaci da se skracuje jos .
    Kako stojiš sa stolicom, možda te jako pritiska na kakanje a kako je već malo mjesta pritisak je jači. Probaj si raditi tople kupke, ili se samo tuširati toplom vodom po guzi

A mene pak muči što od nedavno osjetim skoro stalno pritisak izunutra na kožu trbuha, negje u visini pupka s desne strane veličine otvorenog dlana. Ne znam dal tako leži beba (nisam imala UZV od 5.11) ili je to posteljica koja mi je inače naprijed. Nekada mi se čini da je beba jer nakon tog pritiska bude aktivan ali nekada krene kontrakcija cijele maternice. A tek sam ušla u treće tromjesječje

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

lina, takvu bol i ja nekad osjetim, osobito ako stojim. kao da se sve isteže, nešto čudno. Samo je meni kod pupka s lijeve strane, i nije često

A za spavanje i ležanje na leđima - nije da ne mogu zbog tipa nosa i slično - nego uopće ne mogu disati od pluća. To je užas, kao da se gušiš iznutra. Moguće da mi to dođe češće navečer kad je već suhi zrak, ili što ja znam. Ali ne usudim se biti puno na leđima jer ako ja ne dobivam kisik, ne dobiva ni malac

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Vrci,mene je tako znalo uhvatiti,kao apneja kad sam ležala na leđima,na svu sreću pa je nakon poroda prošlo...uspori se cirkulacija,vjerojatno tlak malo padne i začas nastane kaos, ali nitko nije umro od toga iako se tako čovjek nekad osjeća, uff..sam ti na bok leži i dalje.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Primjećujem da su mi lažni trudovi postali malo češći i mrvicu bolniji nego inače.. Sprema se tijelo na veliki zadatak
    Kakav ste iscjedak imale pred kraj trudnoće, jel imao neki miris? Evo moj je danima neke svijetlo oker boje, dosta gust, ali me danas zabrinulo što je imao pojačan miris, nešto kao kiselo ali ne prejako.. Valjda nemam opet neku bakteriju Ništa me ne svrbi niti smeta..

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Apsu i ja imam iscjedak i čini mi se da se pojačava kako se trudnoca bliži kraju. Radila sam dva puta briseve na aerobe, anaerobe.... I brisevi uredni. Slijedeci tjedan u 36tt idem na pregled i vaditi bris na streptokok. Stavljam i vaginalete pimnicol ali mi bude bolje dan dva i opet iscjedak. Isto je gust bez mirisa.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

joj e, ako slučajno misliš da su gljivice reci to gin da ti prepiše nešto,ja sam u 40t koristila plimicol 3 dana jer su me napale gljivice, a iscjedak je bio pojačan i žutkast i kad nisam imala gvive.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Meni je rekao gin da do kraja pijem lactogyn tablete, cini mi se da mi je od kad ih pijem iscjedak "cisci"

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ma ja sam pila te lactogyn neko vrijeme al sam prestala, preskupe su mi, nemam 80 kn svakih tjedan dana..

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Da, to je istina. Ja sam probala pitati jel moram i dalje,kaze on bolje da,zbog cerviksa. Da nesto ne navucem

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Apsu, i.ja.imam isto. Svijetlo zut ,ili bijel, cak su mi rekli da grlic ima.znakove upale,a svi moguci brisevi uredni. Dok mi.je rekao da dok ne svrbi,ne iritira, i nema miris ,da je normalna leukoreja u trudnoci. Ali kako ti napisa,nekad curi i niz nogu,narocito jer lezim,pa kad idem u wc krene...zakon.je pomijesati kasiku sode bikarbone sa litrom ili pola litre vode,i ispirati medjicu kad god imas priliku. Uzimaj mnogo jogurta,a slatkise ostavi skroz...koliko mozes. Secer hrani i gljivice i ostali shit. Ako se miris pojaca, cimni doktora.

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Lactogyn ima i za oralnu i vaginalnu upotrebu,koliko se sjecam?

iva222 avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ja iscjedak imam od samog početka, sad je u zadnje vrijeme nešto obilniji. Nalazi su uredni, tako da se ne brinem, ali da mi je ugodno i nije baš.
    Od mojih lažnih trudova ni T... pita doktor da li me nešto steže ili osjećam pritisak ili trudove... a ja svaki put isti odgovor: "ništa". Termin za 9 dana
    Odlično se osjećam, puna energije, niš me ne boli... sve je to super, ali ja bi ipak rodila :D

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj twister prvotno napisa Vidi poruku
    Lactogyn ima i za oralnu i vaginalnu upotrebu,koliko se sjecam?
    Da,meni je dao za oralnu. Mozda bolje sto manje dirati dolje

Btw zgaravica opet, uf gorim...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

twister i mene boli sve dolje
    pocelo lagano negdje iza 30tt i sto sam dalje, to me vise boli...
    mislim da mi je i "gospoja" natekla

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Evo nas sa pregleda, napokon sam saznala kako napreduje i savršen je! Ima oko 3200-3300g , sad se samo nadam da će odlučuti malo prije van da mi ne pređe 4kg..

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ginger i moja gospođa je fino natekla

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Apsu, je jeee jeeee , jesi pitala za iscjedak?

Ginger, ne samo da je natecena,vec imam osjecaj i da je ogromna B-)...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

e, pa to, ogromna je
    Pitam ja muza jel natekla, a on meni: pa je vec neko vrijeme

Apsu bravo!

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    e, pa to, ogromna je
    Pitam ja muza jel natekla, a on meni: pa je vec neko vrijeme

Apsu bravo!

A od čega vam natiče?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

a valjda od hormona (od previse seksa sigurno nije)...cijela bujam, pa valjda i to, he he

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

I moja je natečena

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Od hormona i sedmomjesecne apstinencije... Mislim da je se moj dragi poceo bojat. Spava na suprotnoj ivici kreveta, ono u zastita polozaju... Hihiihiii ko mu je kriv

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Meni su malo čudni ovi moji lažni trudovi.. Od kad se dignem na dalje nema ni jednog jedinog sve dok ne padne mrak.. nevjerojatno, a čim se smrači počne stiskat ko blesavo.. Dokle god je vani dan ko da nisam trudna- dizanje sa kreveta, stolice, hodanje, stepenice, ništa ne uzrokuje ni najmanje kontrakcije, a čim se smrači ko da ću sutra rodit i tako već danima..

Mucica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    Meni su malo čudni ovi moji lažni trudovi.. Od kad se dignem na dalje nema ni jednog jedinog sve dok ne padne mrak.. nevjerojatno, a čim se smrači počne stiskat ko blesavo.. Dokle god je vani dan ko da nisam trudna- dizanje sa kreveta, stolice, hodanje, stepenice, ništa ne uzrokuje ni najmanje kontrakcije, a čim se smrači ko da ću sutra rodit i tako već danima..
    I meni ti je slično... Preko dana sve skoro pa super ( tu i tamo koja kontrakcija i neizbježni izleti na vc) ali zato mi je muka od same pomisli da dolazi noć jer slijedi buđenje svakih par sati, pišanje, jedva se dignem iz kreveta kak me sve boli, maternica boli ko da trebam dobit mengu, kontrakcije (imam osjećaj da mi jw trbuh tvrd cijelu noć ), nikako se ne mogu namjestitu u udoban položaj za spavanje... koma, ništa se ne naspavam i jedva čekam jutro...

iva222 avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Meni nije ništa natečeno... ma ja sam neka čudna trudnica
    Termin za 6 dana i nemam pojma kako kontrakcije uopće izgledaju... trebala bi bit zahvalna što me ništa ne muči, ali sve se brinem da moje tijelo ne želi rodit i točka. Meh, sutra idem na pregled, iako se ne nadam previše da ima nekog napretka.
    Jel bole te kontrakcije ili se jednostavno samo trbuh stisne? Jel moguće da ih imam i ne kužim da ih imam?
    Zbunjena sam.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Iva, zavisi. Neke kontrakcije su malo bolne, a neke samo vidiš da se napeo i izbočio trbuh.
    Šta ti je doc rekao: jesi otvorena?

iva222 avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Hm, trbuh mi je često tvrd i izbočen, ali mislim da se to bebač rasteže
    U ponedjeljak je sve još bilo zatvoreno... Idem sutra ponovo na pregled pa budem vidjela... Iako ne osjetim nikakvu promjenu.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Kontrakcije se razlikuju od pokreta po tome što napeti dio trbuha ostane oko pol minute, minutu tako. Bez pokreta, samo je tvrdo i kao neka izbočina.

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Evo i.mene u sitne sate. Otisao mi komad hrane na stranu, pa sam se zakasljala, i dobila nekakve zigove u dnu stomaka...sad sam se i prepala,jer je grlic.skracen,vanjsko usce otvoreno,da nije kasljanje pogorsalo sve ....uuuuh. pouka,nemojte da jedete nikad ovako kasno

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

To da necu jesti kasno malo teže haha al za utjehu, kad god se zakasljem isto me žiga i boli jer se valjda brzo prenapregne, brzo prođe

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

hvala Apsic

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Bok cure...

Evo i mene na ovom forumu... Trudna sam 29+2, bebica fino napredije i do sad je sve bilo manje vise super. Gin.me stavio na blago mirovanje iz predostrožnosti od 20 tj. jer sam bila uloživa za vrsak prsta, al s obzirom da je druga trudnoca rekao je da je to normalan nalaz. U 27 tj.nalaz cerviksa je bio prohodan do unutarmjeg usca,ulozivog za vrsak prsta (duljina 3/4 clanka) i gin i dalje nije bio zabrinut. E sad, prosli utorak u noci (bila 28+4) sam pocela osjecat da mi se donji dio trbuha nekako stezo, kao da se beba rastegla ili tako namjestila, i to poprilicno cesto kroz 4-5 sati. Sutra dan posla na pregled kod gin.i kaze on da se cervix skratio u 10 dana na 2/3 clanka i staviome na strogo mirovanje uz normabel po potrebi. Kako se stezanje ponovilo i iducu noc poslao me na Sv.Duh. Tamo me spojili na CTG, nisu ocitali nikakve kontrakcije u sat vremen,urin/krv uredni, beba super jedino sto se u tu jednu vecer opet okrenula na zadak, radili cerviksometriju- unutarnje ušće zatvoreno oblika T i duljina cerviksa 48mm. Kaze dr. u bolnici da je to odlican nalaz za drugorotku, da se nije promjenio sa sride na cetvrtak i da po njoj nema potrebe za strogim mirovanjem, da pijem magnezij i ako bude neka drugacija i jaca bol da opet dodem. Meni je 4 dana bilo super, da bi me sinoc opet malo stezalo. Skoro stalno lezim, osim sta sebi nesto skuham... Al ne mogu da se ne brinem... Da li je ovo sta osjecam BH kontrakcije (u prvoj trudnoci nisamih imala) ili se mozda beba jako vrti i rasteze? Nisam vise pametna...pregled mi je 23.12. pa mislim da nema smisla da idem opet u gin. kad je ta nelagoda ista kao prije... Da li je netko od vas imao slicna stezanja?

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mene pocelo zigati nakon tri dana selidbe. I kad bih se sagnula bi me malo probolo. Dobro sam i izdržala. Sad raspakiravanje i uredivanje.
    Mogu vam reci da seljenje u trudnoći jako utječe na emocije.

Stranica 4 od 15 PrviPrvi ... 2345614 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •