Pokazuje rezultate 1 do 50 od 902

Tema: Prijevremni upis u skolu DA ili NE?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Zbilja se ne sjećam, koja je bila dobna granica tada? Starija mi je sestra krenula u školu s 5g. i 3 mj. jer su moji tražili raniji upis .
    Posljednje uređivanje od čokolada : 16.12.2013. at 10:01

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Zbilja se ne sjećam, koja je bila dobna granica tada? Starija mi je sestra krenula u školu s 5g. i 3 mj. jer su moji tražili raniji upis .
    Dobna granica je bila tko napuni 6 godina do 31.8. Ja sam krenula sa 6 godina i nepuna dva mjeseca. Bila sam najmlađa, najstarija učenica u razredu bila je starija godinu i 3 mjeseca, a bilo nas je negdje pola-pola sa 6 i sa 7. Bilo je potom nekih ideja da preskačem razred, starci su bili protiv jer bi bila prevelika dobna razlika, a ni meni se generacija iznad mi se nije sviđala.
    Kako se tvoja sestra snašla, vjerujem da je i ona u razredu imala sedmogodišnjake?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Dobna granica je bila tko napuni 6 godina do 31.8. Ja sam krenula sa 6 godina i nepuna dva mjeseca. Bila sam najmlađa, najstarija učenica u razredu bila je starija godinu i 3 mjeseca, a bilo nas je negdje pola-pola sa 6 i sa 7. Bilo je potom nekih ideja da preskačem razred, starci su bili protiv jer bi bila prevelika dobna razlika, a ni meni se generacija iznad mi se nije sviđala.
    Kako se tvoja sestra snašla, vjerujem da je i ona u razredu imala sedmogodišnjake?
    S učenjem i praćenjem gradiva i predobro, ali mislim da joj je ta skoro 2 godišnja razlika kasnije u adolescenciji stvarala teškoće (imati 14 ili 16 nije isto).
    Iskreno, ne vidim nikakve potrebe za ranijim odlaskom u školu - kao i ona, i sama sam se (zbog drugih okolnosti) našla s diplomom u ruci s 20 godina, zbilja ne znaš kud bi sam sa sobom osim opet na neki studij.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

To se mijenjalo svakih par godina.
    Za moju generaciju (1975/6) dobna granica je bila 30.6. Par godina kasnije brat mi je kretao u školu i tada je granica bila 31.8. Pa su nakon nekoliko godina opet pomaknuli, ali više ne znam na koji datum.
    Uglavnom, i tada se eksperimentiralo s dobnom granicom, opisnim ocjenama, planovima i programima... kao i sada. Ali imam nekako dojam da su bar udžbenici bili konzistentniji i pouzdaniji nego danas.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

31.8.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •