Stranica 46 od 63 PrviPrvi ... 36444546474856 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,251 do 2,300 od 3113

Tema: Motorički razvoj djeteta u 1. godini života

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Gabi25 prvotno napisa Vidi poruku
    Naša cura obožava biti na trbuhu, jedna je od rijetkih kaže nam fizioterapeutica (mi smo vježbači) pa se već sa 3 mj i 20 dana prvi put okrenula sa leđa na trbuh. Sad ima 5 mjeseci, ali još se ne okreće sa trbuha na leđa- na leđima skoro uopće ne voli biti. Kad bi se oni zapravo trebali vrtiti i T-L i L-T? Do koje dobi?
    I naša je bila takva, izrazito preferirala trbuh, šizila je u položaju ležanja na leđima, ili u položaju AS toliko da bi se znala katapultirati iz AS čim bi je odvezala. Nije to baš tako rijetko, među vježbačkom populacijom, ali niti neki veliki bed.

Pretpostavljam da se tad osjećala kao "buba" jer nije imala kontrolu (hipertonija leđa, hipotonija trbuha) - pretpostavljam da se niti tvoja ne okreće s trbuha na leđa jer ne želi - ne voli biti u tom položaju jer nema jake trbušne mišiće.

Čim dijete propuže, puno će ti se toga posložiti. Samo vježbajte, jačajte trbušne kako su vam pokazali, i ne brinite se, a točnih odgovora više se ne sjećam - kad ovo, kad ono (ali, mislim da to nije tako niti važno, čim ste u vježbama imate nekog tko za vas brine, puzanje je npr. jedan bitan milestone).

Sretno! Budu već trbušnjaci došli (moja ih ima sada ko Banfićka nekad).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 23.10.2013. at 09:53

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Sa prvim dijetetom se nisam uopće opterečivala motoričkim razvojem, ona bi nešto napravila a ja bi se veselila toj novoj stvari koju moja bebica zna i cura se super razvijala svojim ritmom bez opterećene mame.
    E onda je došao internet u moju kuću i sa drugim djetetom sam bila u strahu tokom trudnoće, a nakon poroda sam stalno osluškivala i gledala dali nešto nije u redu, užas.

Poanta priče je ta da ako dijete nema neku dijagnozu, nije vježbać ćemu se opterečivati i forsirati neke stvari. Svako dijete ima svoj ritam razvoja.
    Ni moja curka nije voljela biti na stomaku, znala sam ju staviti a kad bi se pobunila nisam smišljala milijun i jedan način kako da ostane u tom položaju.
    Onda je došao period da voli biti na stomaku to joj je bio omiljen položaj, sada se naučila posjedati pa uživa tako biti.
    Sve to dođe po malo na svoje, treba ih pustiti da se u miru razvijaju.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ina upravo je tako kako kažeš- osim sto se ona ne buni dok je u AS, a puno se vozimo.
    Ma nisam opterećena, vježbamo pa kako bude, do tad radimo sve sto možemo da se stvari krenu razvijati kako treba. Čak ona za sad sasvim dobro podnosi vježbanje, i u bolnici i doma.

Kloto avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Evo mene opet. Šizim. Stavljam je prsima na svoja prsa, tako izdrži pola minute duje nego prsima o podlozi. Inače se uglavnm nastojim ne optrećivati što bi trebala moći jer znam da svaka beba ima svoj ritam, ali ona se uopće ne podupire o rukice. Za zeru vse od tjedan dana ce napuniti 4 mjeseca. Jel trebam fizijatru?

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ako se ne varam i od moje prijateljice mali je nesto kasnije poceo odizati glavicu iz potrbusnog polozaja pa je na kraju sve bilo ok.
    Ne sjecam se vise koji je kao zadnji "rok", pogledaj uvodni post sto tamo pise.

A uvijek se mozes konzultirati i s pedijatrom ako si zabrinuta.

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

I jos nesto, tjedan dana je jaaaako puno, i ako je sve ok moze se dogoditi da se sutra krene dizat

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj Kloto prvotno napisa Vidi poruku
    Evo mene opet. Šizim. Stavljam je prsima na svoja prsa, tako izdrži pola minute duje nego prsima o podlozi. Inače se uglavnm nastojim ne optrećivati što bi trebala moći jer znam da svaka beba ima svoj ritam, ali ona se uopće ne podupire o rukice. Za zeru vse od tjedan dana ce napuniti 4 mjeseca. Jel trebam fizijatru?
    Nije se ni nasa beba odupirala od ruke jako dugo, a mi smo vjezbaci. Ali neka te to ne sprijecava da je I dalje stavljas na prsa, iako mi to ne vidimo oni si jacaju misice polako, ali to traje, nema nista preko noci da se dogodi.
    Medjutim ako tebi instinkt govori I ako ces biti mirnija podji do pedijatrice da pogleda bebu te vidi imas li se oko cega brinut, bit ces ti mirnija, pa makar da si isla bez veze.
    Ali znam kako ti je, sa nestrpljenjem ocekujes TO nesto, a to nikako da se dogodi a ti o tome mislis 95% dana os sastrane ako vidis neke bebe iste dobi kako se vec oslanjaju lagano na laktove, dodje ti da siznes

Kloto avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Hvala cure
    evo ide već puno bolje, dosta se trudim zadnjih par dana, puno je bolje na tvrdoj nekoj podlozi. Tako da je gnjavim s okretanjem svakih dva sata, a jucer se prvi put sama okrenula s leđa na trbuh pa sam sva hepi

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Pozdrav svima, mi smo vjezbaci..ali ne znam kako da to opisem jer nama nisu dali vjezbe da radimo doma, samo baby handling...i to smo bili kod 2 fizijatra i obadvojica su rekli isto..voditi je na terapije po Bobathu. Ovdje, u Mostaru, to funkcionira na principu da odete kod dr.fiz.i onda vam ona kaze: dodjite 8x na terapiju, onda odete kod tete vjezbacice (terapeutkinje) i onda vam ona da termin za 3 tj. i tih 8 puta bude rasporedjeno kroz 3 tjedna..i onda se opet na pregled ceka mjesec dana, pa mjesec dana dok opet dodjete na vjezbe..nekako mi se to razvuce...
    Inace, moj bebac je rodjen na vakum, primjetila sam izvijanje sa 3 mj i odvela ga kod fiz. Bili smo i kod neuroped. koji je radio UZV i prije je bilo krvarenje, a sad su uocene promjene. Danas puni 7 mj, ne sjedi i ne okrece se s stomaka na ledja, na stomaku mu je guza malo podignuta od podloge..ponekad se oslanja na sakice ali uglavnom na laktove...
    Molim vas za misljenje.
    Hvala.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mi se upravo vratili sa pregleda neuropedijatra..
    Sa mjesec dana je P.zavrsio u bolnici jer je bilo prevruce,povraco je i blago dehidriro..taj.dan je bio jaaako miran i pospan pa smo se prepali i odveli ga na hitnu..
    Danas je bila kontrola..

Kaze neuropedijatrica da je dosta zivahan i da ima dosta spontane motorike i preporucuje nam.vjezbe?!
    Mislim,meni on djeluje dobro,zivahan je,noge i ruke stalno u pokretu..ali,zar to nije normalno?

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Inace se razvija u skladu sa dobi..hvata predmete,okrece se sa trbuha na leda,drzi glavicu,guguce..

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

moje cure idu na vjezbe, al zbog hipertonusa, e sad, jel rekla da trebate ici ili samo preporuka pa ne moze skodit?

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Dala je preporuku..
    Idemo u pon.pa cemo vidjet

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

milasova, vježbice su samo nešto pozitivno, ako ćete na goljak-dva puta mjesečno po 45 min, to može samo pripomoći, možda se radi o nekoj sitnici, spontana motorika me podsjeća na primitivne reflekse, ako nije to onda ne znam što znači, možda neko zna

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Po rjecima dr,prezivahna je beba i onda spontano napravi neku radnju koja se od njega ne ocekuje..
    Npr,ona ga hoce posjest,a on se odupire nogama i.hoce na noge
    Narucili smo se sad u pon.u klaicevu da nam pokazu te neke vjezbe za doma..kao,svejedno se bavimo djetetom pa da se bavimo na kvalitetan nacin..

Nemam nista protiv vjezbica,vise me zabrinulo to sto je problem njegovo veselje i zivahnoat
    Ja sam.mislila da je to pozitivno

marija1411 avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj petravego prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima, mi smo vjezbaci..ali ne znam kako da to opisem jer nama nisu dali vjezbe da radimo doma, samo baby handling...i to smo bili kod 2 fizijatra i obadvojica su rekli isto..voditi je na terapije po Bobathu. Ovdje, u Mostaru, to funkcionira na principu da odete kod dr.fiz.i onda vam ona kaze: dodjite 8x na terapiju, onda odete kod tete vjezbacice (terapeutkinje) i onda vam ona da termin za 3 tj. i tih 8 puta bude rasporedjeno kroz 3 tjedna..i onda se opet na pregled ceka mjesec dana, pa mjesec dana dok opet dodjete na vjezbe..nekako mi se to razvuce...
    Inace, moj bebac je rodjen na vakum, primjetila sam izvijanje sa 3 mj i odvela ga kod fiz. Bili smo i kod neuroped. koji je radio UZV i prije je bilo krvarenje, a sad su uocene promjene. Danas puni 7 mj, ne sjedi i ne okrece se s stomaka na ledja, na stomaku mu je guza malo podignuta od podloge..ponekad se oslanja na sakice ali uglavnom na laktove...
    Molim vas za misljenje.
    Hvala.
    Naš malac je s ne puni 7mj okretao se stomak-leđa,leđa-stomak. Ako još uvjek ideš fizijatrici pitaj je vježbice koje bi mogla radit i kod kuće a ako ti nije problem imaš i privatni fizij.

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj milasova8 prvotno napisa Vidi poruku
    Po rjecima dr,prezivahna je beba i onda spontano napravi neku radnju koja se od njega ne ocekuje..
    Npr,ona ga hoce posjest,a on se odupire nogama i.hoce na noge
    Narucili smo se sad u pon.u klaicevu da nam pokazu te neke vjezbe za doma..kao,svejedno se bavimo djetetom pa da se bavimo na kvalitetan nacin..

Nemam nista protiv vjezbica,vise me zabrinulo to sto je problem njegovo veselje i zivahnoat
    Ja sam.mislila da je to pozitivno
    Hej M., moja mrvica nije sa 2.mj. podigla glavu kad ju je pedijatrica povukla za ruke..isprepadala me prilično..uzela sam privatno fizijo i žena mi je došla 10ak puta doma i sada same vježbamo..mrvica je napredovala i
    sada radi sve kako treba, ali nema dana da ne vježbamo...

saf avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Mi smo 10.12. naručeni na Goljak jer se ne koristi objema rukama isto, tj. ima dominantnu stranu a ne bi trebao. U međuvremenu ja ga vježbam sa tri-četiri vježbice koje mi je preporučila jedna fizijatrica i već vidim razliku, tak da se nadam da će sve bit ok. Isto se upire nogama kad ga dr. povlači za ruke.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Čitam uvodni tekst pa se pitam da li je ok sjedenje u nečijem krilu prije nego se dijete može samostalno posjesti? Ne radi se baš o sjedenju, recimo da dijete dijelom sjedi, ali je i nagnuto na trbuh, odnosno prsa osobe na kojoj sjedi (dijete gleda prema naprijed). I kako se 'izvodi' dohrana s obzirom na ove upute?

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Možeš bebu sjesti u svoje krilo, ali je moraš pridržavati rukama za trup, tako da pritisak nije na kralježnicipo

Ja sam svoju posjedala sebi na jedno bedro,da su joj noge meni među bedrima, obgrlila bih je rukom iza leđa, a drugom hranila

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Kad kažeš pridržavati, misliš doslovno to (da se ne prevrnu) ili ih treba malo tom rukom kojom ih se obgrli i podignuti prema gore?

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

ono, obuhvatiš bebu oko torza rukama, ko kad bi je išla dugnuti u zrak. a dok je hraniš možeš je ili naslonit na svoj trbuh, ili je naslonit na podlakticu (ovisno kako ti više paše da je okreneš i hraniš - meni je više pasalo ovo drugo jer joj bolje vidiš usta). Hranjenje u as ili viperu ili tako nešto mi je bezveze jer beba nije u uspravnom položaju, pa se može zagrcnuti

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

kužim, hvala!

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ja samo virnula ovdje pa vidim u temi ono što mi Mila radi. Uhvatiš ju za ruke, a ona HOP na noge. Sutra joj je 7 mjeseci, puzanje je krenulo, voli biti na stomaku, valja se, isteže se prema stvarima sto na sat. Hiperaktivna, auuuuuuu!

Od početka znam da je hiperaktivna i čvrsta kao kamen. Ništa ja s njom ne vježbam. Kad se krene tako podizati kao da bi ustala na noge ravno ja u pregibu spriječim da se podigne iz ležećeg/sjedećeg. Jasno mi je da to ne smije, da joj sigurno još kičma ne smije trpiti takve luđačke pokrete. Upozoravam i sve koji s njom "barataju" da joj to ne dozvole, ali da li oni to stvarno radi- čisto sumnjam.

I onda se zapitam- imam li šta od nerviranja. JA radim najbolje što znam, informiram i sebe i druge, ali kako je-tako je. Prekjučer su mi se POHVALILI kako su je stavili u vanjicu koja je uska i kako se igrala u njoj. A meni se želudac okrenuo jer su je zapravo bili zarobili u strogom sjedećem položaju iz kojega ne može, a u kojem ne sama nikada još nije ostala duže od 10 sekundi-znači da joj nije prirodan. I što im reći? A čuvali ju cijeli dan... ja bih plakala kad bih počela zbrajati koliko im sjedi u krilu, kauču, vanjici, koliko NE PAZE da ne lomi kičmu, koliko ju "handre" da cupa kao yo-yo iako sam rekla da ne smije...

Molim boga da ju ne ozlijede, pazim na sve što mogu i trudim se ponekada sjetiti da nije oduvijek bilo interneta (netko gore je već pisao o tome) pa smo odrasli bez fizičkih ozljeda nanijetih od strane roditelja koji sad NAŠOJ djeci sve to rade ŠTO SE NE SMIJE.

enolee avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Mame, zadnja dva dana malena (7 mjeseci) jako cesto kroz dan otvara i zatvara sakice. ja kazem da điđa. kako ne znam je li to uobicajeno kod beba u tom razdoblju i motorickom razvitku, malo me brine. to ne napravi jednom, vec to traje.. dok joj nesto ne dodje pod ruku pa se time zabavi..
    jeste li imali takav slucaj ili ponasanje? hvala..

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

da,da evo baš mi se vrti slika u glavi moje curke kako je to radila i sada zna ponekad, baš su fora ,kao ono ; "o ruko i ti si tu, da vidim što sve mogu s tobom napraviti"
    slatkiš i

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

zekana, nama fzijatrica rekla da cure s 5 i po mjeseci smiju sjediti dvaput dnevno po 20 min, a kamoli sa 7

saf avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    zekana, nama fzijatrica rekla da cure s 5 i po mjeseci smiju sjediti dvaput dnevno po 20 min, a kamoli sa 7
    Ne kužim, samostalno ili da ih ti stavljaš sjediti? Moj se sa 5 mjeseci svega dva puta okrenuo, a i to je bilo valjda slučajno , ne pada mi a pamet da ga stavljam u sjedeći položaj

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

nama je pedijatrica na UZ kukova preporučila sa 5 mjeseci sjedenje u krilu, sa 6 mjeseci samostalno sjedenje (valjda je mislila uz podupiranje) i sa 7 mjeseci hodalica...naravno da je nisam poslušala ...

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

UZ kukova bi trebao da radi ortoped, a ne pedijatar.

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Da ne citam svih 46 stranica mozda me netko moze prosvijetliti. Jedna od cura je hipotona (12 tjedana) a pedica kaze da doma radimo po baby handlingu pa da ce nam u prvom mjesecu dati uputnicu za fizijatra. To je za nekih mjesec dana jer smo 17.1.narucene na cjepljenje koje odgadjamo vec dva puta. Pa dok onda dobijemo termni... I napomenila je da je bolje hipo nego hiper jer da se lakse I brze vidi pomak. Btw O jos jako slabo drzi glavu a ja sam jos u rodilistu osjetila razliku izmedju nje I G kad bi ih uzela. Kad je stavim na prsa jadnicak zaljepi glavu za krevet I onda uz stenjanje nekako uspije odignuti glavu par cm pa onda opet kljucne dole. Dok G kraj nje izgleda kao olimpijac
    Meni se to cini dosta kasno cekati jos skoro mjesec dana, cure ce imati skoro 4 mjeseca. Sta nije bolje sto ranije poceti sa vjezbama? Da trazim upitnicu I za neuropedijatra?
    Ima li netko sa friskim iskustvom? Imate li mozda neke vjezbice za poslati? Ja sam nadobudno vec kupila tatami strunjace.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj saf prvotno napisa Vidi poruku
    Ne kužim, samostalno ili da ih ti stavljaš sjediti? Moj se sa 5 mjeseci svega dva puta okrenuo, a i to je bilo valjda slučajno , ne pada mi a pamet da ga stavljam u sjedeći položaj
    ne, s podupiranjem, li nama u krilu da imaju oslonac na ledja ili na kauc s jastucima, mi smo hipertoni vjezbaci tako da smo stalno na vjezbama i kontolama kod fizijatra, jedna jače hipertona cura se odavno okreće na trbuh, dize glavu i spusta, druga bas i nece sama se okrenut

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

legal, mi smo s dva mjeseca bili kod fizijatra i rekla ej da smo na vrijeme, odite sto prije, i da, treba i neuropedijatar, al to neko treba reci, ne ordiniramo sami preglede, nama je fizijatrica tražila pregled kod neuropedijatra plus EEG, moram napomenut da negdje neuropedijatar vodi djecu, određuje preglede, vjezbe i kontrole, a na goljaku to radi fizijatar, oni se zapravo preklapaju u tim podrucjima

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Hvala mare. Cim se ova moja vrati s godisnjeg idem po uputnicu pa da do punih 4 mj bar dodjemo na red za pregled.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

cure su imale 7 tjedana kod fizijatra, niti dva mjeseca, al nas su to već uputili iz rodilišta, jedan uzv mozga je bio blago krvarenje, pa zato

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

cikla, sve znam ...ali kod nas čini mi se nema ortopeda u cijelom domu zdravlja...

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj cikla prvotno napisa Vidi poruku
    UZ kukova bi trebao da radi ortoped, a ne pedijatar.
    UZV kukova rade i pedijatri koji su se školovali za isti

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

legal, ne čeka ti se na pregled fizijatra dugo, a zar u Dubrovniku postoji neuropedijatar?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Tu su neuroloske pretrage, a ne mora znaciti da ih radi neuropedijatar? Ne znam.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ako je curka dogmizala do stepenice,malo se popela sa trbuhom i sjela,da li se to moze smatrati samostalnim posjedanjem?

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Evo prekjucer se posjela iz stava za puzanje,a pocela je malo i puzati,jeeee

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj llella prvotno napisa Vidi poruku

Koliko je stara?
    Naša curka je 7,5 mj i jučer se prvi put sama posjela iz cetveronoznog, ja sam ostala zabezeknuta obzirom da smo vježbači nisam to očekivala prije punih 8 mj

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj llella prvotno napisa Vidi poruku
    To je pravo "posjedanje" kad se ili iz lezeceg ili iz puzanja preko boka dovedu sami u sjedeci polozaj.
    I moja je tako sa 9mj I nakon par dana propuzala pa nakon 1mj stala sama na noge I sa 13mj prohodala. (Vjezbac)

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

O moja je vec "stara",ima skoro 10mj,ali nakon dva vjezbaca vise se ne brinem toliko
    ocigledno su moje curke malo sporije,bila sam i sa h kod fizioterapeuta i rekla da je sve ok,da ima fore do 10 mj posjesti se
    m je prohodala sa 17 mj,tak da h ima jos fore

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mi bile na pregledu kod fizijatrice. Kaze da je sve ok i poslala nas na baby handling + hamak kod terapeutkinje. Bili jednom i idemo opet danas. Kako sam vec pola toga pozaboravljala imam danas cijelu listu pitanja.
    Kaze muz da je mislio da cu skociti na doktoricu kad je napisala na nalazima rizicno djete, IVF, umjetna oplodnja
    Ali ostala sam cool... kad medicinski djelatnik pise umjetna oplodnja sta ja tu imam objasnjavati. Uglavnom moja umjetna djeca su izgleda ok za svoju dob. Kontrola za 6 tjedana da vidi kako napreduju. Pitala me zasto smo upuceni kod nje, ja sam joj rekla da sam ja prva primjetila da je O hipotona i da je pedijatrica do potvrdila ali evo ona kaze da je sve ok ali isto cemo ih pratiti. Eto ako jedan dan budu olimpijke ispast ce da je to zasluga biologa

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Zapravo sam vas htjela pitati sto je taj hamak?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

legal, mi smo obišlui više doktora i sv su rekli da je trudnoća bila rizična zbog IVF-a
    mi vježbamo po Bobathu, možda ste ga prekrstili dole u hamat

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I mi vježbamo po Bobathu, moram priznati da za taj hamak nisam čula

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Zaboravila sam pitat terapeutkinju sto im znaci hamak. Danas nam je pokazala jos jednom kako presvlaciti, nositi I igrati se s njima. Ponovili smo neke stvari ispred nje da nas ispravi ako grijesimo. Kaze da za sada samo tako nastavimo do kontrole. Meni izgleda zanimljivo a I cure se ne bune previse iako im polozaj na trbuhu nije najdrazi. Nikako da izdrze 5 min. Strpljenja, strpljenja...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •